بازدید 20410

چگونه از خرابی سیستم هیدرولیک جلوگیری کنیم  ؟

در این مطلب قصد داریم به صورت کامل‌تر این پمپ‌ها را به شما معرفی کنیم؛ پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
کد خبر: ۱۱۰۰۵۰۲
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۲ 22 January 2022

از اصلی‌ترین وسیله‌هایی که در صنایع مختلف به کار گرفته می‌شوند، پمپ‌ها هستند. پمپ‌ها در مدل‌ها و طرح‌های گوناگونی طراحی شده‌اند. هر کدام از پمپ‌ها در مکان‌های مختلفی کاربرد پیدا کرده‌اند. از مهم‌ترین این پمپ‌ها می‌توانیم پمپ هیدرولیک را نام ببریم که دارای انواع گوناگونی است.

موارد مختلفی وجود دارند که شما قبل از خرید پمپ هیدرولیک صنعتی  باید به آن توجه کنید از جمله وظیفه، نحوه عملکرد، کاربردها، عوامل خرابی و راهکارهای جلوگیری در بین این موارد جای داده می‌شوند. در ادامه این مطلب قصد داریم به صورت کامل‌تر این پمپ‌ها را به شما معرفی کنیم؛ پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

چگونه از خرابی سیستم هیدرولیک جلوگیری کنیم  ؟

پمپ هیدرولیک چیست؟

در ابتدا با جواب این سوال شروع می‌کنیم که پمپ هیدرولیک چیست؟

به نقل از سایت هیدررولیک نادری از پمپ هیدرولیک بعنوان قلب تپنده سیستم های هیدرولیک نام برده می شود این پمپ‌ها قادر هستند تا انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند. و در دسته های مختلفی همچون پمپ دنده ای هیدرولیک، پره ای و پیستونی تقسیم بندی می شوند

شاید این سوال ذهن شما را به خود مشغول کند که انرژی مکانیکی چگونه به دست می‌آید. تامین انرژی مکانیکی بر عهده موتورهای الکتریکی و احتراقی است. خلاء نسبی می‌تواند همراه با خود اثرات گوناگونی را داشته باشد که یکی از آن‌ها ایجاد فشار اتمسفر است.

زمانی که این فشار ایجاد می‌شود، اجزاء پمپ که در دسته‌بندی مکانیکی جای می‌گیرند، شروع به فعالیت کرده و سیال را وادار می‌کنند تا به سمت مجرای ورودی پمپ به حرکت در بیاید. این سیال باید از طریق مجرا به قسمت‌های مختلف مدار هیدرولیک منتقل شود. این کار با کمک پمپ‌های هیدرولیک انجام می‌شود. پمپ‌ها قادر هستند تا قدرت هیدرولیکی زیادی ایجاد کنند.

وظیفه و نحوه عملکرد پمپ هیدرولیک چگونه است؟

از دیگر بخش‌های مهم در رابطه با این موضوع نحوه عملکرد پمپ هیدرولیک است. از این پمپ‌ها می‌توانیم به عنوان یک منبع بسیار قدرتمند یاد کنیم که ماشین‌های دینامیک به آن‌ها نیاز دارند.

این پمپ‌ها با کمک سیلندرهای هیدرولیک می‌توانند نسبت به فشار دادن مقدار بسیار زیادی از روغن اقدام کنند.این کار باعث خواهد شد تا انرژی مکانیکی تبدیل به دو مولفه اصلی دیگر یعنی جریان و فشار شود.

اگر می‌خواهید نحوه عملکرد و کارکرد این پمپ‌ها را بدانید، باید از این موضوع آگاه شوید که پایه و اساس کار آن‌ها بر اساس اصل جابه‌جایی است.

اگر پمپ‌های هیدرولیکی در مدارهای هیدرولیکی از کار بیفتند، در آن صورت کل عملکرد با اختلال روبه‌رو خواهد شد؛ زیرا همانطور که اشاره کردیم، این پمپ‌ها مانند قلب تپنده در سیستم‌ها و مدارهای هیدرولیک عمل می‌کنند.

اصلی‌ترین وظیفه‌ای که این پمپ‌ها بر عهده دارند، به جریان انداختن انواع سیالات است. انرژی مکانیکی باید به انرژی الکتریکی تبدیل شود و این کار توسط پمپ‌ها انجام می‌شود.

فشار اتمسفر نیز می‌تواند باعث شود تا سیال به سمت ورودی هدایت شود و این به دلیل وجود خلاء است.

عملگرهای سیستم در این شرایط می‌توانند وارد عمل شده و این قدرت را به توان مکانیکی تبدیل کنند. بخش خروجی پمپ به این توان خروجی نیاز خواهد داشت. لازم به ذکر است که عملگرهای سیستم شامل سیلندر یا موتور هیدرولیکی می‌شوند.

پمپ هیدرولیک در کجا کاربرد دارد؟

یکی از سوالات اساسی در رابطه با این موضوع، کاربردی است که این سیستم‌ها به خود اختصاص داده‌اند. از آنجایی که انواع و همچنین ویژگی این پمپ‌ها بسیار گسترده بوده، می‌توانید شاهد کاربردهای منحصر به فرد و چشمگیر نیز باشید.

از مهم‌ترین کاربردها می‌توانیم به گزینه‌های زیر اشاره داشته باشیم:

  • استفاده در صنعت کشاورزی به منظور بهره‌وری از توان سیال در هنگام راندن تراکتور
  • استفاده در کنار انواع وسیله‌های کشاورزی همچون خرمن‌کوب، کمباین، کلوخ‌شکن، میوه‌چین، ماشین حفاری و بیل مکانیکی
  • در صنعت خودروسازی به منظور تنظیم پنوماتیک صندلی، ترمز هیدرولیک و فرمان هیدرولیک
  • استفاده در صنعت خلبانی به منظور مهار سیستم ارابه‌های فرود، سکان‌های عمودی و بالابرها
  • استفاده به منظور تست بدنه هواپیما
  • در صنایع غذایی به منظور کنسروسازی و ظروف یک بار مصرف
  • صنایع چوب به منظور برش الوار و همچنین پرداخت سطوح مبل‌ها
  • صنایع دریایی به منظور کشیدن کشتی به سمت ساحل و همچنین بالا کشیدن تور از آب
  • صنایع بسته‌بندی به منظور پر کردن شیشه‌های نوشابه، لفاف پیچی و همچنین ماشین چسب‌زنی
  • صنعت کاغذسازی به منظور تنظیم غلتک‌ها

موارد ذکر شده تنها بخشی از کاربردهایی به شمار می‌روند که شما می‌توانید از پمپ هیدرولیک شاهد باشید.

چگونه از خرابی سیستم هیدرولیک جلوگیری کنیم  ؟

عوامل خرابی پمپ هیدرولیک چیست ؟

دلایل مختلفی وجود دارند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم باعث خرابی پمپ هیدرولیک می‌شوند. هر کدام از این عوامل بسیار پراهمیت بوده و نباید هیچ غفلتی نسبت به آن‌ها صورت بگیرد.

در بین تمامی دلایل موجود اصلی‌ترین علتی که منجر به خرابی این پمپ‌ها می‌شوند، فشار غیراستانداردی است که به آن‌ها وارد می‌شود.

در صورتی که به این پمپ‌های فشارهای بی‌حدی را وارد کنید، در آن صورت مشکل خود را با گرمای بیش از حد و یا سر و صدای بسیار زیادی نشان می‌دهند.

با این دو نشانه می‌توانید متوجه شوید که وقت تعمیر دستگاه شما رسیده است. هزینه تعمیرات انواع مختلف پمپ‌های هیدرولیک بسیار بالا بوده و به همین علت باید از تمامی عواملی که باعث خرابی و نیاز به تعمیر می‌شوند، دوری کنید.

عوامل دیگری نیز وجود دارند که به نوبه خود باعث خرابی پمپ هیدرولیک می‌شوند. از این عوامل می‌توانیم آلودگی آب و هوا را نام ببریم. در واقع 80 تا 90 درصد پمپ‌ها به دلیل همین موضوع خراب می‌شوند.

زمانی که آب و هوا آلوده باشند، بر روی سیالات تاثیر می‌گذارند. از این رو سیالات نیز آلوده شده و در نهایت سیستم بیش از حد مجاز و استاندارد خود گرم می‌شود.

 پس باید آلودگی‌های مختلف را شناسایی کرده و از تاثیرگذاری آن‌ها نهایت جلوگیری را به عمل بیاورید. از دیگر عواملی که منجر به خرابی پمپ هیدرولیک می‌شوند،

مهمترین عوامل خرابی پمپ هیدرولیک

  • هوادهی
  • رقیق شدن سیال
  • اکسید شدن سیال
  • غلیظ شدن سیال
  • نصب‌های معیوب و غلط
  • بخش‌های ناسازگار
  • نگهداری و استفاده نادرست از پمپ

موارد ذکر شده در بین مهم‌ترین علل خرابی پمپ هیدرولیک جای می‌گیرند.

چگونه از خرابی سیستم هیدرولیک جلوگیری کنیم؟

یکی از سوالات اساسی که ممکن است برای شما به وجود بیاید این بوده که چگونه می‌توان از خرابی سیستم‌های هیدرولیک جلوگیری کرد. در واقع روش‌های مختلفی وجود دارند که شما بر اساس شرایط خود می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید. در ادامه به بررسی برخی از بهترین راهکارها خواهیم پرداخت.

چگونه از خرابی سیستم هیدرولیک جلوگیری کنیم  ؟

اولویت اصلی با سرویس است

هر وسیله الکترونیکی نیاز به سرویس و نگهداری دارد و پمپ‌های هیدرولیک نیز این قاعده مستثنی نیستند. برای اینکه بتوانید استفاده ایمن و مفیدی را از پمپ‌های هیدرولیک داشته باشید، نیاز است تا به صورت دوره‌ای آن‌ها را سرویس کنید.

در این صورت مشکلات در همان اول راه شناسایی می‌شوند و نمی‌توانند به بخش‌های دیگر نیز آسیب‌ وارد کنند.

 این کار نه تنها کاهش هزینه‌ها را در پی خواهد داشت بلکه باعث می‌شود بتوانید در زمان خود صرفه جویی کرده و همچنین طول عمر مفیدی را از محصول خود شاهد باشید. در واقع سرویس پمپ مصداق این جمله معروف بوده که پیشگیری بهتر از درمان است!

استفاده از شیر اطمینان ضروری است

دومین پیشنهادی که می‌توانیم به شما ارائه دهیم، استفاده از شیرهای اطمینان است. زمانی که این شیرها به فشار تنظیم‌شده توسط سیستم می‌رسند، اقدام به باز کردن مسیر عبور جریان به مخزن می‌کنند.

 سپس دست به محدود کردن حداکثر سطح فشار در مدار می‌زنند. همانطور که اشاره کردیم اصلی‌ترین دلیلی که منجر به خرابی سیستم‌های هیدرولیک می‌شود، فشار بیش از حد است. زمانی که فشار سیستم تا حد بسیار زیادی رسید، می‌توان از شیرهای اطمینان بهره برد تا بتوانند در برابر به اوج رسیدن این فشار جلوگیری کنند.

نتیجه گیری

در این مطلب سعی کردیم تا اطلاعات ویژه‌ای را درباره خرابی پمپ هیدرولیک در اختیار شما بگذاریم. پمپ‌های هیدرولیک با کارایی فوق‌العاده‌ای که دارند تحت عنوان قلب مدارهای هیدرولیکی نیز شناخته شده‌اند.

به دلیل مزایا و امتیازاتی که در این نوع از پمپ‌ها وجود دارند، می‌توانید شاهد کاربردهای بسیار گوناگونی باشید. در این مطلب به معرفی این کاربردها پرداختیم و اساسی‌ترین آن‌ها را با شما به اشتراک گذاشتیم.

همچنین لازم به ذکر است عوامل گوناگونی وجود دارند که می‌توانند بر روی خرابی این پمپ‌ها تاثیرگذار باشند که باید تمامی این عوامل شناسایی شده و سپس از راهکارهای ویژه برای جلوگیری از تعمیرات بهره ببرید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# انتخابات # محمدباقر قالیباف # مصطفی پورمحمدی # سعید جلیلی # علیرضا زاکانی # امیرحسین قاضی زاده هاشمی # مسعود پزشکیان # انتخابات ریاست جمهوری