تغییر رنگ بندی شهر‌ها با گسترش سویه اومیکرون

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: احتمالا تا یک هفته آینده رنگ بندی شهر‌ها با توجه به گسترش سویه اومیکرون قرمز خواهد شد که نیازمند سیاست گذاری متمرکز است.
کد خبر: ۱۱۰۱۸۷۳
|
۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۰ 30 January 2022
|
7050 بازدید
|
۲

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، پیام طبرسی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: سویه اومیکرون در ۲۴ نوامبر در آفریقای جنوبی شناسایی شد والان در اواخر ژانویه کل دنیا را فتح کرده است.
وی ادامه داد: ویروس بالاخره منتقل می‌شود، ولی مهم این است که بتوانیم مدت ورود آن را به تعویق بیندازیم و سیاست‌هایی را درپیش بگیریم که کشور کمتر آسیب ببیند.

طبرسی گفت: از اواخر آذر تا اوایل بهمن که وارد موج ششم شدیم حدود یک ماه فرصت بود تا اقدامات تشخیص و واکسن را تشدید کنیم، ولی واکسیناسیون دز سوم با استقبال مواجه نشد البته برخی هنوز به ۳ ماه نرسیدند یا بعضی احساس کردند کرونا کم شده است و احتیاجی به دز سوم نیست.

وی خاطر نشان کرد: مهم این است که اومیکرون را کنترل کنیم، الان مراجعه کنندگان با علائم خفیف مانند سرماخوردگی هستند البته میزان بستری افزایش پیدا کرده است، ولی مرگ و میر تغییری نداشته است، ولی ۲ تا ۳ هفته آینده قابل پیش بینی نیست ممکن است تعداد بیماران به حدی زیاد شود که دوباره بیمارستان‌ها اشباع از بیماران کرونایی شود و مرگ و میر هم افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: باید جلوی این شرایط را بگیریم و امروز ستاد ملی مقابله با کرونا یکسری محدودیت‌ها را اعلام و یکسری محدودیت‌های دیگر هم اعلام خواهد کرد.

طبرسی گفت: باید شیوه نامه‌های بهداشتی مانند فاصله گذاری اجتماعی، زدن ماسک و واکسیناسیون انجام شود، بعضی‌ها از ماسک زدن امتنا می‌کنند که باید با آن‌ها برخورد شود، چون در شرایط اپیدمی هستیم.

وی گفت: شرایط رنگ بندی شهر‌ها با توجه به گسترش سویه اومیکرون قرمز خواهد شد که نیازمند سیاست گذاری متمرکز است.

ضرورت واکسیناسیون کودکان بالای ۵ سال

طبرسی درباره میزان استقبال از واکسیناسیون کودکان و نوجوانان و میزان اثر گذاری آن هم افزود: تعداد افراد واکسینه شده بین ۱۲ تا ۱۸ سال خیلی خوب بود و در مورد زیر ۱۲ سال هم در ستاد ملی مقابله با کرونا خیلی بحث شد، ولی نکته اینجاست که در آمریکا بستری اطفال به شکل صعودی بود و شاید یکی از دلایلی که موج اومیکرون در آمریکا طولانی شده است بیشتر در اطفال و زیر ۱۵ سال است.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ادامه داد: با توجه به این شرایط کشور‌ها به شکل قطاری و پشت سرهم واکسیناسیون بالای پنج سال را اجباری کردند و مقرر شد در ایران هم این برنامه اجرا شود که در حال حاضر ۹ تا ۱۲ سال شروع شده است و در ادامه به ۵ سال به بالا می‌رسیم.

وی گفت: در سویه اومیکرون موضوع خود مراقبتی بسیار حائز اهمیت است، چون این بیماری خفیف است و خیلی‌ها هم سرما خوردگی دارند بنابراین برای هر سرما خوردگی به مرکز بهداشتی مراجعه نکنیم فقط نیاز به پنج روز قرنطینه در خانه است تا علائم بهتر شود، ولی اگر فردی علائم شدید یا بیماری او حاد شد باید به پزشک مراجعه کند بنابراین افرادی که علائم خفیف دارند شاید احتیاجی به مراجعه به مراکز درمانی ندارند.

طبرسی خاطر نشان کرد: افرادی که سه دز واکسن دریافت کردند حدود ۸۰ درصد در جلوگیری از بستری و کاهش مرگ و میر موثر است و در حال حاضر افرادی که واکسن زدند و بیماری زمینه‌ای نداشتند ابتلای شدید ندارند و احتیاج به بستری خیلی کم می‌شود، ولی افرادی که واکسن نزدند بین آن‌ها درگیری ریه وجود دارد و بیماری در آن‌ها شدید‌تر است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه افرادی که به اومیکرون مبتلا شدند و دز سوم را تزریق نکردند بعد از چند روز باید واکسیناسیون نوبت سوم را انجام دهند؟ گفت: اگر فردی مبتلا شده است و بیماری خفیف دارد معمولاً سه تا چهار هفته باید بین پایان علائم و واکسیناسیون فاصله بیفتد، چون هر بیماری ویروسی موجب می‌شود پاسخ دهی سیستم ایمنی به واکسن کمتر شود و آن‌هایی که به بیماری شدید تری مبتلا می‌شوند باید هشت هفته بعد اقدام به دریافت واکسن کنند.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری از مردم درخواست کرد: افرادی که واکسن نزدند حتما اقدام کنند.
طبرسی گفت: افرادی که بیماران پرخطر مانند افراد مسن، بیماران دیابتی، سرطان، ​پیوند عضو و به خصوص خانم‌های باردار درمنزل دارند باید رعایت بیشتری کنند.

وی افزود: در یک هفته اخیر تعداد ابتلای خانم‌های باردار به اومیکرون به دلیل اینکه مراجعه به مراکز درمانی دارند بالا بوده است.

محمدرضا آهنچیان مدیر کل برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: بعد از دستور ستاد ملی مقابله با کرونا، نامه‌ای از وزارت علوم برای دانشگاه‌ها مبنی بر ضرورت آماده شدن برای بازگشایی دانشگاه‌ها از بهمن (نیمسال دوم) ابلاغ شد و دانشگاه‌ها در قالب شورا‌های استانی آموزش عالی موظف هستند برنامه‌های خودشان را بر اساس آخرین وضع همه گیری کرونا درسطح استان و شهرستان مدیریت کنند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه وضع رنگ بندی در استان‌های کشور یکسان نیست انتظار اینکه یک وحدت رویه بین دانشگاه‌ها باشد هم وجود ندارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
ما احساس نکردیم که کرونا کم شده دولت و در راس آن وزارت بهداشت چنین احساسی رو تلقین کردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
بازگشایی خوابگاه و کلاس در هوای سرد قبل از عید یعنی گسترش امیکرون بین تمامی دانشجویان.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟