بسته ویدیویی «تابناک»

مستند تکان دهنده «میدان» / گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / خاطراتی از یک زندان مخفی سیا / چرا آمریکا در یمن مرتکب جنایات جنگی شد؟

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیوهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.
کد خبر: ۱۱۰۳۵۵۱
|
۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۹ 08 February 2022
|
10508 بازدید

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

مستند تکان دهنده «میدان»

با آزادسازی حسنی مبارک دیکتاتور سابق مصر، به باور بسیاری از ناظران آخرین میخ بر تابوت انقلاب مصر کوبیده شد. مستند سینمایی «میدان / المیدان / The Square» به کارگردانی چیهان نچیم و محصول سال ۲۰۱۳ میلادی است. این فیلم روایتی متفاوت از انقلاب مصر است؛ روایتی که تاکید می‌کند انقلاب مصر توسط گروه‌های غیرمتمرکز از مردم انجام شد و اخوان المسلمین با سوار شدن بر موج انقلاب مردم، در نهایت در اوج انقلاب، کنار کشیدند و با ارتش برای به دست گرفتن قدرت به جای حسنی مبارک معامله کردند. ارتش در ابتدا با اخوان الملسمین همراهی می‌کند و نتیجه اش، امکان حضور پررنگ محمدمرسی کاندیدای اخوان المسلمین به عنوان تنها رقیب جدی ژنرال احمد شفیق نخست وزیر حسنی مبارک در انتخابات ریاست جمهوری مصر -پس از سقوط حسنی مبارک- بود.

مرسی پیروزی شکننده ۵۱ درصد را به دست آورد و در ادامه برای عدم سقوط دولتش بسیاری از وعده هایش را فراموش کرد و حتی اقداماتی بر خلاف شعار‌های انقلاب مصر انجام داد، تا بدین ترتیب شورای عالی نظامی مصر، علیه دولتش کودتا نکند. نظامیان مصر دقیقاً همین رفتار را از مرسی می‌خواستند. محبوبیت مرسی و اخوان المسلمین به شدت کاهش یافت، مردم در مخالفت با دولت مرسی به خیابان ریختند، ارتش تحت عنوان حمایت از مردم کودتا و دولت را ساقط کردند و در نهایت ژنرال سیسی قدرت را به دست گرفت. این فیلم که نامزد جایزه اسکار برای بهترین مستند در سال ۲۰۱۴ شد، یک تصویر منحصر به فرد از این انقلاب ارائه می‌دهد. هرچند ممکن است این تصویر تا حدودی جهت گیری مستندساز را در خود داشته باشد،  کوشیده بیانگر مواضع همه طرف‌های درگیر باشد. این مستند فوق العاده را به مناسبت تحولات تازه مصر و آزادی مبارک، با زیرنویس فارسی به صورت اختصاصی در «تابناک» تماشا می‌کنید.

 


خاطراتی از یک زندان مخفی سیا

اگر به اشتباه به عنوان یک تروریست توسط سی آی ای دستگیر شده باشید، باید انتظار شکنجه های وحشتناکی را بکشید. این ویدیو روایتی از یکی از این قربانیان است که تجربیاتش از شکنجه در زندان مخفی سی آی ای را برای نیویورک تایمز گفته است. این ویدیو را با زیرنویس فارسی در «تابناک» می بینید.

 


گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید

دولت تروریست پرور آمریکا با ایجاد و حمایت از گروه های تروریستی باعث و بانی بحرانهای چند دهه اخیر در خاورمیانه بوده است؛ بحران هایی که دامن مردم بیگناه کشورهای غربی را نیز گرفته است. در این ویدیو به گروگان های ناشناخته ای که توسط طالبان به گروگان گرفته شده اند، پرداخته می‌شود که می‌توانند هدف مبادله قرار گیرند. درباره سابقه گروه های تروریستی، تفاوت در عملکردشان و گروگان های آنها را با زیرنویس فارسی در تابناک ویدیو ببینید.

 


چرا آمریکا در یمن مرتکب جنایات جنگی شد؟

از مارس ۲۰۱۵ تا به امروز که عربستان سعودی به همراه کشور‌های ائتلاف یمن را مورد حمله قرار داده‌اند، هزاران غیر نظامی کشته و هزاران کودک بر اثر گرسنگی و بیماری فوت کرده اند. در اینجا، نقش کشور‌هایی مانند آمریکا پر رنگ است که داعیه حقوق بشر دارد، ولی مرتکب جنایت جنگی شده است. دولت آمریکا با فروش تسلیحات و کمک نظامی به عربستان، هیچگاه نمی‌تواند دستان خود را از خون بیگناهان بشوید. در این ویدیو شرحی کوتاه از همکاری آمریکا و عربستان در یمن با زیرنویس فارسی می‌بینید.

 


چه آبی مناسب نوشیدن است؟

آب یکی از نیازهای اساسی انسان برای ادامه زندگی است. اما فقدان آب سالم برای نوشیدن همچنان جان بسیاری از انسان‌‌ها را به خطر می‌اندازد. در این ویدیو با تعریف آب سالم، خطرات احتمالی آب‌های آلودگی برای سلامتی انسان و همچنین روش‌های تصفیه مناسب آن آشنا شوید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟