روزانه عبارت و مفاهیم متعدد و صد البته متفاوتی از سوی کاربران فضای مجازی در شبکههای اجتماعی و موتورهای جستجوگر جست و جو میشود؛ مفاهیمی که بعضاً با تحولات خبری در جریان ارتباط تنگاتنگی دارند و کاربران به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آنها هستند. در بسته خبری پیش روی به مهمترین مفاهیم جست و جو شده و بیان دیگر ترندهای گوگل در چهل و هشت ساعت اخیر اشاره شده است.
به گزارش «تابناک»؛ در بازه زمانی مورد اشاره، مفاهیم و عباراتی، چون «حمید گودرزی»، «عروس آتش»، «وام ازدواج ۱۴۰۱ چقدر است؟»، «ازدواج متاورسی چیست؟»، «سوپر جام چیست؟»، «قتل ریحانه عامری» و... از مهمترین موضوعاتی بود که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آنها بودند.
حمید گودرزی متولد دوم آذر ۱۳۵۶ در بروجرد و فارغالتحصیل بازیگری از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران است. او فعالیت هنری را با بازی در نمایش «کشتی اسپرانزا» به کارگردانی محمد رحمانیان آغاز کرد و نخستین تجربه سینمایی اش، بازی کوتاهی در فیلم «سهراب» به کارگردانی سعید سهیلی است.
حمید گودرزی به تازگی با حضور در برنامه خندوانه رامبد جوان دوباره در کانون توجهات قرار گرفته است و نام او به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شد.
در یکی از بخش های این برنامه که در شبکه های مجازی دست به دست شده است، رامبد جوان تلاش می کند تا به هر شکل شده است صدای حمید گودرزی را تقلید کند.
بیشتر بخوانید
همرمان با انتشار خبر حادثه تکاندهنده قتل دختر ۱۷ساله در اهواز به دست شوهرش، سکانسی از اثر ماندگار «عروس آتش» به کارگردانی خسرو سینایی درباره قتل ناموسی در فضای مجازی منتشر و به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شده است.
«عروس آتش» فیلمی به کارگردانی خسرو سینایی در سال ۱۳۷۸ ساخته و اکران شد. فیلمنامه آن را خسرو سینایی و حمید فرخنژاد نوشتند و در جنوب ایران فیلمبرداری شد.
عروس آتش که جوایز سینمایی بسیاری کسب کرد به سنتهای عشیرهای، ازدواج اجباری و خودسوزی میپردازد که نام فیلم نیز برگرفته از همین صحنه است.
داستان درباره احلام (با بازی غزل صارمی) است، دختری عرب خوزستانی که از کودکی زادگاهش را ترک کرده و به اهواز آمده، اکنون سال آخر پزشکی را در دانشگاه سپری میکند. او که به حکم قوانین عشیرهاش باید به همسری پسرعمویش فـَرحان (با بازی حمید فرخنژاد) درآید، عاشق استادش پرویز (با بازی مهدی احمدی) است و استاد نیز دل در گرو عشق او دارد. احلام گرچه تفکر عشیرهای را مقدس و غیرقابل انکار میشمارد، نمیخواهد با پسرعموی ماهیگیر و بیسوادش که به قاچاق کالا مشغول است ازدواج کند. اما فشارهای عشیره باعث میشود تا احلام به اجبار با ازدواج موافقت کند. در شب عروسی آن دو ...
در این فیلم سعید پورصمیمی، حمید فرخنژاد، مهدی احمدی، سلیمه رنگزن و غزل صارمی به هنرمندی پرداختهاند.
عروس آتش یکی از آثار ماندگار سینمای ایران است که در زمان اکران خود در جشنواره فیلم فجر و به صورت عموم جنجال و حاشیههای بسیاری داشت و بسیاری بازی حمید فرخنژاد و سعید پورصمیمی را در این فیلم ستایش کردند.
ببینید
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ مجلس از تعیین رقم وام ازدواج برای سال آینده خبر داد و همین موضوع سبب شد تا وام ازدواج نیز به سرعت به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شود.
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ مجلس با اشاره به آخرین مصوبات این کمیسیون، گفت:در رابطه با تبصره ۱۶ بودجه که پیرامون تسهیلات بانکی برای اشتغالهای خرد و متوسط است بانک مرکزی مکلف شد مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از محل قرض الحسنه جاری برای اشتغال و وام ازدواج به میزان ۱۲۰ میلیون تومان برای زوجهایی که تاریخ عقد آنها از اول فرودین ۹۷ به بعد باشد، در نظر بگیرد. همچنین برای مردان زیر ۲۵ سال و خانمهای زیر ۲۳ سال هر یک ۱۵۰ میلیون تومان وام ازدواج در نظر گرفته شد.
یکی از وامهایی که درخواست زیادی برای آن وجود دارد، وام ازدواج است. اما آیا وام ازدواج هم بدون ضامن خواهد شد؟
ارکانی در پاسخ به این که آیا دریافت وام ازدواج هم بدون ضامن خواهد شد، گفت: طی صحبتهایی که با معاون بانک و بیمه وزارت اقتصاد داشتم، ابلاغیه مربوط به نوع تسهیلات نیست، بلکه مربوط به تسهیل شرایط ضمانت وامهاست.
وی ادامه داد: در صورتی که فرد کارمند دستگاه دولتی و اجرایی باشد دیگر لازم نیست کسی را معرفی کند و برای وامهای مربوط به ازدواج نیز تا ١٠٠میلیون به ضامن نیازی نیست. در واقع اصل قضیه این است که فردی که قصد دریافت تسهیلات دارد و خودش هم کارمند باشد، تنها یک تاییده کسر از حقوق کافی است و دیگر نیازی نیست که فرد ضامن معرفی کند.
بیشتر بخوانید
متاورس یا فرا جهان فرضیه ای از نسل بعدی اینترنت است که از محیطهای مجازی سه بعدی آنلاین غیرمتمرکز و پایدار تشکیل میشود و این دنیای مجازی از طریق هدستهای واقعیت مجازی، عینکهای واقعیت افزوده، گوشیهای هوشمند، رایانههای شخصی و کنسولهای بازی قابل دسترسی خواهد بود.
هنوز این فضای مجازی و پیشران ابعاد رسمی و عینی خود را به صورت کامل بروز نداده طرفداران فراوانی یافته و صد البته بسیاری نیز با کنجکاوی موضوعات مرتبط با آن را دنبال می کنند.
گفته می شود به تازگی یک ازدواج در محیط متاورس انجام شده است که همین مسئله سبب شده تا این موضوع به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شود.
جالبترین اتفاق ممکن، اخیرا در متاورس اتفاق افتاده و یک زوج اهل آریزونا جشن عروسی خود را در این دنیای مجازی برگزار کردهاند.
ازدواج این زوج اهل آریزونا خیلی هم مثل ازدواج دنیای واقعی پر زرق و برق و شگفتانگیز نبود که این نشان میدهد متاورس هنوز برای تبدیل شدن به یک دنیای مجازی، که بتوان در آن تمام کارهای دنیای واقعی را انجام داد، جای کار دارد. حداقل برای برگزاری مراسم ازدواج نمیتوان خیلی روی این محیط حساب کرد اما با این حال این دو نفر تصمیم گرفتند ازدواج خود را در متاورس به ثبت برسانند.
این مراسم ازدواج در آخر هفتهی گذشته و در حضور شاهدین در دسنترالند برگزار شد. حتی ۲۰۰۰ نفر هم به صورت مجازی در این مراسم ازدواج شرکت کردند که از جمله این افراد میتوان به مقام قضایی دیوان عالی آریزونا، کلینت بولیک، اشاره کرد. در مراسم عروسی «کندیس» و «رایان» حتی شاهد حضور گروه حقوقی رز (Rose Law Group) هم بودیم تا ازدواج به صورت رسمی ثبت شود. طبق گفتهی رئیس گروه حقوقی رز، این اولین مراسم ازدواج مبتنی بر بلاکچین بوده که در جهان اتفاق افتاده است.
گروه حقوقی رز برای این مراسم یک چارچوب مجازی برای ازدواج مبنی بر متاورس تشکیل داد که در آن، هویت مجازی عروس و داماد به صورت رسمی به ثبت رسید. در واقع سند رسمی ازدواج این دو شخص در متاورس به رسمیت شناخته شده و هویت مجازی و محل ازدواج آنها هم در قالب یک NFT در بلاکچین ثبت شده است.
این مراسم در ملک مجازی گروه حقوقی رز برگزار شد اما متاسفانه به خاطر نوپا بودن متاورس، ۲۰۰۰ نفر نمیتوانستند به صورت همزمان و بدون هیچ مشکلی تصاویر جشن را مشاهده کنند. در برخی مواقع هم تصویر داماد با لباسهای مختلف به نمایش در میآمد. وقتی متاورس به بلوغ کامل برسد، فقط در این محیط است که محدودیت فیزیکی نمیتواند مانعی برای برپایی یک جشن رویایی باشد. بنابراین میتوان آنچه در دنیای واقعی به خاطر محدودیتهای فیزیکی شدنی نیست، در متاورس شدنی کرد. با این حال در نوع خود جالب است که میبینیم کاربران با چنین اشتیاقی از متاورس استقبال میکنند و این قطعا زمینه را برای پیشرفت سریع این فناوری فراهم میکند.
گروه حقوقی رز اما در رابطه با اینکه هیچ چارچوب قانونی برای ازدواج در متاورس وجود ندارد توضیحاتی را بیان کرد و با این که خود زوجین مشکلی را از این بابت سد راه خود نمیبینند، گویا مقامات قضایی بر سر این موضوع با این زوج موافق نیستند. طبق گفتهی نهاد رسمی ثبت ازدواج آمریکا، افراد باید در مراسم ازدواج خود فیزیکی حضور داشته باشند و نه به صورت دیجیتالی. سوا از این موضوع، در برخی از ایالات آمریکا حتی برگزاری ازدواج از طریق کنفرانس ویدیویی هم ممکن نیست و زوجین حتما باید در کنار هم و در یک محل باشند.
بیشتر بخوانید
به مسابقه ای که میان دو تیم قهرمان لیگ های برتر و حذفی کشورهای مختلف از جمله ایران برگزار می شود، اصطلاحاً سوپرجام گفته می شود.
دو روز پیش دو تیم فولاد خوزستان و پرسپولیس تهران به عنوان قهرمانان جام حذفی و لیگ برتر گذشته رو در روی هم صف آرایی کردند تا قهرمان سوپرجام فصل قبل را مشخص کنند که این بازی با قهرمانی تیم فولاد خوزستان به پایان رسید و البته عبارت سوپرجام را به یکی از ترندهای گوگل تبدیل کرد.
بیشتر بخوانید
ریحانه عامری متولد ۱۳۷۷ بود که در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹کشته شد. او دختر ۲۲ ساله کرمانی بود که پدرش او را با «میله» و به گفته برخی رسانهها با «تبر» به قتل رساند.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان کرمان گفته بود که پدر میله آهنی را «در عصبانیت پرتاب کرده و میله به سر دختر برخورد کرده» و باعث مرگ او شده است.
به گفته خبرگزاری رکنا، پدر ریحانه «با افتخار» به قتل دخترش اعتراف کرده، اما به گفته نیروی انتظامی استان کرمان پدر ریحانه «از نتیجه عصبانیتش، پشیمان» است.
حالا و با رخ دادن یک قتل فجیع و ناموسی در شهر اهواز، دوباره ماجرای قتل ریحانه عامری نیز به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شده است.
گفته می شد که پدر ریحانه قصد داشته او را در سال ۱۳۹۶ به قتل برساند؛ اما او بهوسیله خواهرش نجات یافت.
بسیاری از کاربران این قتل را نمونه یک قتل ناموسی دانستهاند و مرگ او را با قتل رومینا اشرفی و غزل حیدری در اهواز مقایسه کردهاند.
بیشتر بخوانید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.