به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، کرونا همچنان بحرانی حل نشده در اتحادیه اروپا باقی مانده و بخصوص شیوع گسترده سویه جدید اومیکرون به شدت این مطقه را تحت تاثیر قرار داده است.
آسیب ویژه مناطق فقیرنشین اروپا از کرونا
نتایج یک گزارش درباره سیاست منطقهای اتحادیه اروپا که کمیسیون اروپایی روز چهارشنبه در بروکسل ارائه داده است نشان میدهد که بویژه مناطق فقیرتر اروپا به شدت از همه گیری کرونا آسیب دیده اند.
بر اساس این گزارش، رشد اقتصادی در مناطق کمتر توسعه یافته اروپا و عموما از طریق سیاست انسجام این اتحادیه به ویژه در مناطق شرقی مانند لهستان و یا کشورهای بالتیک تقویت شده بود. البته پاندمی کرونا تا حدی این پیشرفتها را در این مناطق نابود کرده است.
بر این اساس در فاصله زمانی بین سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۹ حدود ۱۷ میلیون انسان کم تری در اروپا در معرض خطر فقر قرارداشتند که به دلیل همه گیری کرونا در سال ۲۰۲۰، ۵ میلیون دیگر به این گروه اضافه شد.
بر اساس نتایج این گزارش مناطق فقیرتر اروپا که به ویژه به گردشگری وابسته بودند به شدت تحت تاثیر این پاندمی قرار گرفتند. در جنوب اروپا از جمله در ایتالیا، اسپانیا و یا یونان بسیاری مناطق کمتر رشد کرده اند. پاندمی همچنین نابرابریهای بهداشتی را نیز در این اتحادیه آشکار کرده است.
بر اساس این گزارش میانگین نرخ مرگ و میر در طول این همه گیری حدود ۱۳ درصد افزایش داشته که در مناطق کمتر توسعه یافته اروپا ۱۷ درصد رشد داشته است.
ابتلای پادشاه اسپانیا و ملکه دانمارک به کرونا
دربارهای اسپانیا و دانمارک روز چهارشنبه در بیانیههایی جداگانه اعلام کردند که آزمایش کرونای پادشاه اسپانیا و ملکه دانمارک مثبت بوده است.
در بیانیه دربار اسپانیا در این زمینه آمده است که «فیلیپه ششم» پادشاه اسپانیا به مدت ۷ روز در قرنطینه خواهد بود. بر اساس این بیانیه، پادشاه ۵۴ ساله اسپانیا در سلامت کامل است و از محل اقامت خود به فعالیت ادامه خواهد داد.
این در حالی است که آزمایش کرونای «مارگرت دوم» ملکه دانمارک نیز مثبت اعلام شده است. درباردانمارک در بیانیهای اعلام کرد که ملکه ۸۱ ساله تنها علائم خفیفی دارد. وی در ماه نوامبر دوز سوم واکسن کرونای خود را دریافت کرده بود. همه محدودیتهای کرونا در دانمارک از اول فوریه برداشته شده و این ویروس دیگر به عنوان یک بیماری خطرناک تلقی نمیشود.
طرح زندگی با "کووید" بوریس جانسون
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس هم روز چهارشنبه در سخنانی در پارلمان از طرحی برای زندگی با کووید خبر داد. وی تاکید کرد:در صورتی که روند دلگرم کننده کنونی در آمارها ادامه یابد من فکر میکنم بتوانیم برخی محدودیتهای داخلی از جمله الزامات قانونی برای قرنطینه در صورت مثبت شدن تست کرونا را یک ماه زودتر پایان دهیم. تا به حال قرار بود این محدودیت در ۲۴ ماه مارس در انگلیس لغو شود.
به گفته تحلیلگران سیاسی این اعلام نخست وزیر انگلیس بیشتر برای جلب نظر تندروها در حزب محافظه کار خود است. وی به دلیل ماجراهای موسوم به پارتی گیت تحت فشار شدیدی بخصوص از طرف هم حزبی هایش قرار گرفته است.
با وجود تعداد بالای مبتلایان در اروپا، اما همچنان بسیاری کشورهای عضو این اتحادیه از جمله سوئد، لهستان و ایتالیا روند کاهش محدودیتها را در دستور کار قرار داده اند.
رکورد بالای شاخص ابتلای هفتگی به کرونا در آلمان
انستیتو رابرت کخ آلمان هم صبح امروز از ابتلای ۲۳۴۲۵۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در عرض ۲۴ ساعت در این کشور خبر داد که ۲۵۷۵۲ مورد بیشتر از چهارشنبه هفته گذشته است.
شاخص ابتلای هفتگی به کرونا در این کشور به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر هم رکورد بالای جدید ۱۴۵۰.۸ را به دست آورده است. ۲۷۲ نفر دیگر هم در اثر ابتلا به این بیماری در عرض ۲۴ ساعت جان خود را از دست داده اند.