به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، وجوهی که در ایالات متحده نگهداری میشود معادل ۷ میلیارد دلار است که پس از فروپاشی دولت مرکزی افغانستان در ماه اوت، از سوی واشنگتن مسدود شد. نیمی از داراییهای باقیمانده شامل ۳ و نیم میلیارد دلار قرار است صرف «کمکهای بشردوستانه» در افغانستان شود و نیم دیگر آن به بازماندگان حادثه ۱۱ سپتامبر تخصیص خواهد یافت.
اقتصاد افغانستان چند ماه پس از خروج کامل نیروهای آمریکایی و ناتو، با چالشهای جدی رو به رو است و بسیاری از کمکهای بینالمللی به دلیل روی کار بودن طالبان در افغانستان متوقف شده است. نتیجه چنین روندی شکلگیری یک بحران انسانی عمیق در افغانستان شده است و سازمانهای بینالمللی هشدار میدهند که مردم این کشور در خطر قحطی هستند.
به گزارش یورونیوز، در ماههای اخیر و پس از به قدرت رسیدن طالبان، مذاکرات مختلفی از سوی دولتهای غربی با مقامهای این گروه صورت گرفته، اما هنوز نتیجه عملی در خصوص به رسمیت شناختن دولت جدید در افغانستان حاصل نشده است. نمایندگان طالبان خواستار آزاد شدن منابع مالی دولت پیشین افغانستان هستند، این در حالیست که دولتهای غربی از این گروه خواستهاند در خصوص رعایت مسائلی، چون حقوق بشر، آزادی بیان و حق تحصیل و شغل برای زنان و دختران به جهانیان ضمانت دهد.
مجموعه این شرایط باعث شده تا این کشور در ماههای اخیر با بحرانهای روزافزونی رو به رو شود و فقر و مشکلات اقصادی دشواریهای زیادی را برای مردم این کشور پدید آورده است.