سود عرضه اولیه ها در سال جاری چقدر بوده است؟ | کدام نماد بیشترین سود را داد؟

تعداد نماد‌های عرضه اولیه شده در سال جاری تا به امروز ۱۷ نماد بوده است. عرضه اولیه‌ها همسو با روند نزولی بازار کم کم از ارج و قرب افتاده اند و حالا یا بازدهی کمی داشته اند و یا حتی بازدهی آن ها منفی شده است. بازدهی نماد‌های عرضه اولیه شده در سال جاری چقدر بوده است؟
کد خبر: ۱۱۰۴۳۵۷
|
۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۶ 12 February 2022
|
8818 بازدید
|
۱

به گزارش بورس تابناک، فزر هفدهمین عرضه اولیه بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ بود؛ عرضه اولیه ای که با عدم استقبال سهامداران مواجه شد و نارضایتی فعالان بورس از شرایط بازار را به نمایش گذاشت. به بهانه عرضه اولیه فزر، بازدهی عرضه اولیه‌های سال جاری را مورد بررسی قرار داده ایم.

معاملات عرضه اولیه‌های ۱۴۰۰ نشان می دهد که تعدادی از آن‌ها نسبت به قیمت عرضه شده افت قیمت را تجربه کرده اند و برخی از این نماد‌ها بازدهی مناسبی نداشته اند. گران فروشی و بی اعتمادی به بازار سرمایه موجب شده تا برخی از این نماد‌ها در کمتر از یکسال بازدهی منفی برای سهامدارانشان داشته باشند.

البته چنین روندی تنها مختص عرضه اولیه‌های امسال نبوده است، سال گذشته نیز حدود ۲۶ نماد جدید در بازار سهام عرضه شد و ۱۰ نماد از این تعداد عرضه اولیه به زیر قیمت عرضه اولیه خود رسیدند و برخی هم بازدهی نزدیک به صفر داشتند.

در این گزارش کارنامه ای از شرکت‌های عرضه اولیه در بورس در سال ۱۴۰۰ تهیه شده و نماد‌هایی که بیشترین رشد و بیشترین افت از زمان عرضه اولیه داشتهاند، معرفی شده است.

۱۷ شرکت عرضه اولیه شدند

از ابتدای سال تا کنون ۱۷ شرکت در بورس و فرابورس تهران عرضه اولیه شده اند. در شش ماه نخست امسال شاهد ۱۳ عرضه اولیه بودیم، ۵ عرضه اولیه در بهار انجام شد و در فصل تابستان ۸ نماد عرضه اولیه شدند.

از ۱۷ شرکت تنها ۲ مورد آن‌ها در نیمه دوم سال عرضه اولیه شده اند و مابقی شرکت‌ها در نیمه اول سال وارد بازار سرمایه شدند.

نمادهایی که امسال عرضه اولیه شدند عبارتند از:

فگستر، فتوسا، غکورش، ولکار، ومدیر، لطیف، سپید، وهامون، مدیریت، کیمیاتک، فجهان، فسبزوار، توسن، حآفرین، شکام، سغدیر، فزر.

البته برخی از این عرضه اولیه ها در سال جاری به صندوق ها تخصیص داده شد و برخی نیز مشترکا به صندوق ها و حقیقی ها داده شد. 

اگر شرایط بازار مساعد بود، شاید شرکت‌های دیگری که در صف عرضه اولیه برای سال جاری بودند و حتی درج نماد نیز شده اند تاکنون عرضه اولیه می شدند.

کدام عرضه اولیه رکورددار بیشترین بازدهی است؟

نگاهی به قیمت عرضه اولیه و قیمت روز سهام این شرکت‌ها نشان می دهد که برخی از شرکت‌های عرضه شده در بورس و فرابورس در حال حاضر در محدوده زیان قرار گرفته اند.

سود عرضه اولیه ها در سال جاری چقدر بوده است؟ | کدام نماد بیشترین سود را داد؟
 

در عرضه اولیه‌های امسال نماد توسن بازدهی ۲۳۲ درصدی را به ثبت رسانده است و در رتبه اول قرار گرفته است و نماد ولکار با ۱۰۲ درصد بازدهی مثبت در رده بعدی قرار دارد. در حالی که ۵ شرکت نیز بازدهی منفی ثبت کرده اند. بیشترین زیان نیز مربوط به سهام سغدیر بوده است که از زمان عرضه اولیه تا کنون حدود ۱۵ درصد افت قیمت را تجربه کرده است.

بنا بر این گزارش، در مجموع از ۱۷ عرضه اولیه انجام شده طی مدت عرضه شده، ۵ شرکت بازدهی منفی و مابقی بازدهی مثبت برای سهامداران داشته اند.

بیشترین و کمترین میزان مشارکت در عرضه اولیه‌ها امسال
فجهان با ۳ میلیون و ۱۱۹ هزار و ۳۵۵ نفر خریدار تاکنون رکورد دار تعداد مشارکت کنندگان در عرضه اولیه های امسال بوده است و نماد تازه عرضه اولیه شده فزر با ۱ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۴۵۵ کد معاملاتی کمترین مشارکت را ثبت نمود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۳
وکبهمن. از قیمت عرضه نصف شده
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟