به گزارش «تابناک»، اقبال شاکری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به فراگیری موج ششم کرونا و ضرورت رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی، بیان کرد: بیماری کرونا یک مسئله در سطح جهانی به شمار می رود و باید از چند منظر مورد توجه قرار گیرد؛ اولا این ویروس یک بیماری جهانی است که کل مردم دنیا را درگیر کرده و مدت آن نیز بسیار طولانی شده است. از یک سو مدت طولانی شیوع این بیماری باعث خستگی مردم شده و از سوی دیگر بسیاری از کسب و کارها را تحت تاثیر قرار داده است. خیلی از مشاغل دچار رکود سنگین شده و خسارت زیادی به این مشاغل به ویژه کسب و کارهای خرد و کوچک که محور فعالیتشان به حضور مردم باز می گشت نظیر مغازه ها، رستوران ها و مراکز ورزشی وارد شده است.
وی در ادامه اظهار کرد: مدت طولانی شیوع این بیماری هم از لحاظ روانی مردم را تحت فشار قرار داده و هم از لحاظ اقتصادی به کسب وکارهای مردم آسیب وارد کرده است. این دو عامل خود باعث شده تا مردم از رعایت پروتکل های بهداشتی فاصله گرفته و به ساده انگاری بیماری روی بیاورند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه یکی از دلایل عادی انگاری سویه جدید کرونا به نوع برخورد آغازین با سویه امیکرون باز می گردد، تاکید کرد: متاسفانه در زمان شیوع سویه امیکرون جو غالب بر گفت و گو ها بر این بود که سویه امیکرون چندان خطرناک نیست و مردم نگران نباشند و بیشتر جوانان را در برمی گیرد. همچنین تاکید می شد که بیشتر شبیه سرماخوردگی است. اما در واقعیت اینگونه نیست.
وی با تاکید بر اینکه دولت وظیفه دارد به صورت عمومی از سلامت مردم حفاظت کند، تصریح کرد: این سه موضوع باعث سهل انگاری و عادی انگاری بیماری کرونا شد و امروز شاهد شیوع گسترده موج ششم بیماری در سطح کشور هستیم. بالاخره این موج به هر قشری از جامعه چه جوان و چه سالمند آسیب بزند، بخشی از هموطنان ما هستند که آسیب خواهند دید.
دستورالعمل های ستاد ملی مقابله با کرونا باید ضمانت اجرایی داشته باشد
این عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه تاکید کرد: امروز لازم است همه ما دست به دست هم دهیم و مردم مانند همیشه که در صحنه حاضر بوده اند امروز نیز برای حفظ سلامتی خود و سایر افراد جامعه رعایت پروتکل های بهداشتی را با جدیت دنبال کنند.
نماینده تهران ادامه داد: مسئله مهم دیگر که بنده بارها بر آن تاکید داشتم این است که ستاد ملی مقابله با کرونا باید خیلی قدرتمندتر وارد صحنه شده و برنامه ریزی بهتری داشته باشد، ستاد ملی مقابله با کرونا باید مطمئن باشد که دستورالعمل هایی که ابلاغ می کند تضعیف نشده و با جدیت اجرایی می شود.
وی افزود: دستورالعمل های ستاد ملی مقابله با کرونا نباید جنبه توصیه ای داشته باشد بلکه باید از موضع حکومت و قدرت دستور دهد تا پروتکل ها اجرایی شود. اینکه دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا به شکل توصیه ای و یا نصیحت باشد جایگاه این ستاد را تضعیف می کند. دستوراتی که این ستاد ابلاغ می کند باید ضمانت اجرایی داشته باشد و در حین اجرا نیز دچار خلل نشود. اگر این ضمانت اجرایی نباشد زحمات این ستاد بر باد می رود و نتیجه آن عادی انگاری و کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی می شود.
چراغ سبز به واکسن نزده ها تضعیف جایگاه ستاد ملی مقابله با کرونا است
شاکری در ادامه با اشاره به حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر اینکه دستگاه های اجرایی حق ندارند از ورود افرادی که واکسن نزده اند، جلوگیری کنند، خاطرنشان کرد: ما شاهد هستیم که مکررا ستاد ملی مقابله با کرونا بر تزریق هر سه دز واکسن تاکید داشته است و همه متخصصان نیز تاکید کرده اند که تزریق واکسن می تواند نقش موثری در کنترل بیماری داشته باشد، اما یکباره دیوان عدالت اداری با شکایت یک شهروند دستور ستاد کرونا را لغو می کند، این موضع خود تضعیف جایگاه ستاد ملی مقابله با کرونا است پس باید دستورالعمل های ستاد ملی مقابله با کرونا همانند قانون مصوب ضمانت اجرایی داشته باشد.
وی در پایان بیان کرد: از سوی دیگر یکسری عوامل معاند و ضد منافع مردم در دولت گذشته - که واکسن به اندازه کافی تامین نشد- می گفتند چرا واکسن وارد نمی کنید؟ حال امروز که با تلاش جوانان، واکسن در داخل تولید شده و حتی از خارج نیز وارد می شود حرکتی ضد علم را آغاز کرده و می گویند تزریق واکسن به سلامتی افراد آسیب زده و مردم را تشویق به واکسن نزدن می کنند. باید با این افراد نیز به شدت برخورد شود.