حمله لیزری چین به سمت هواپیما‌های نظامی استرالیایی

وزارت دفاع استرالیا روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد نیروی دریایی چین روز پنجشنبه یک هواپیمای استرالیایی را با موشک لیزری هدف قرار داد.
کد خبر: ۱۱۰۵۵۱۴
|
۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۳ 19 February 2022
|
11248 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا از نشریه "ساوت چاینا مورنینگ پست" هنگ کنک، وزارت دفاع استرالیا امروز شنبه اعلام کرد که یک کشتی نیروی دریایی چین لیزری را به سمت یک هواپیمای نظامی استرالیایی در حال پرواز بر فراز مسیر‌های شمالی این کشور هدایت کرد که باعث روشن شدن هواپیما و به‌طور بالقوه به خطر افتادن جان سرنشینان آن شد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک هواپیمای P-۸ A Poseidon - نوعی هواپیمای گشت دریایی - روز پنجشنبه یک لیزر منتشر شده از یک کشتی ارتش چین (PLA-N) را شناسایی کرده است.

مسئولان این وزارتخانه گفتند: "لیزر انداختن به هواپیما توسط کشتی چینی یک حادثه امنیتی جدی محسوب می‌شود. ما این رفتار غیرحرفه‌ای و ناایمن را به شدت محکوم می‌کنیم. این اقدامات می‌توانست ایمنی و جان پرسنل ما را به خطر بیندازد. "

این وزارتخانه گفت که کشتی چینی در زمان وقوع حادثه با یک کشتی دیگر PLA-N از طریق دریای آرافورا به سمت شرق حرکت می‌کرد. این دریا بین سواحل شمالی استرالیا و سواحل جنوبی گینه قرار دارد.

یک مسئول وزارت دفاع استرالیا گفت که هر دو کشتی از آن زمان از طریق تنگه تورس عبور کرده و در دریای مرجان قرار داشتند. موشک‌های لیزری این امکان را دارند که آسیب جدی به وسایل پروازی وارد کنند؛ زیرا وقتی به سمت هواپیما شلیک می‌شوند می‌توانند خلبانان را مجروح کرده یا موقتاً دید آن‌ها را کور کنند.

البته چنین اخباری غیرعادی نیستند؛ زیرا ایالات متحده و متحدانش همواره چین را به ابراز قدرت متهم می‌کنند و اقداماتی را برای به چالش کشیدن نفوذ فزاینده پکن در غرب اقیانوس آرام و جا‌های دیگر انجام داده و می‌دهند. روابط بین استرالیا و چین، شریک تجاری اصلی آن، پس از اینکه کانبرا شرکت فناوری هوآوی را از برقراری شبکه پهن باند ۵ G خود در سال ۲۰۱۸ منع کرد و همچنین خواستار تحقیق مستقل در مورد منشاء کووید-۱۹ شد، تیره شد.

دو سال پیش نیز آمریکا نیروی دریایی چین را متهم کرد که هواپیما‌های پوسایدون این کشور را بر فراز اقیانوس آرام با لیزر هدف قرار داده است. پکن این ادعا را تکذیب کرد و گفت که هواپیما به رغم هشدار‌های مکرر در ارتفاع کم بر فراز کشتی چینی دور زده است.

در سال ۲۰۱۹ هم خلبانان بالگرد‌های نیروی دریایی استرالیا گزارش دادند که هنگام تمرین در دریای چین جنوبی مورد اصابت لیزر قرار گرفته اند که آن‌ها را مجبور به فرود احتیاطی کرده است. در سال ۲۰۱۸، ایالات متحده شکایتی رسمی به دولت چین درباره استفاده از لیزر‌های درجه بالا در نزدیکی پایگاه هایش در جیبوتی که به سمت هواپیما‌ها هدایت می‌شد و منجر به جراحات جزئی دو خلبان آمریکایی شد، تقدیم کرد.

تنش‌ها به ویژه در دریای چین جنوبی که پکن تقریباً مدعی مالکیت همه آن‌ها است، طی سال‌های اخیر تشدید شده است. در عین حال واشنگتن و متحدانش بر آزادی دریانوردی و پرواز در آب‌های بین المللی اصرار دارند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟