به گزارش تابناک به نقل از معاونت علمی و فناوری، مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری بنیاد ملی نخبگان، پژوهشگاه دانشهای بنیادی و پژوهشگاه چشمه نور ایران از اعزام کاربران ایرانی به آزمایشگاههای برتر دنیا حمایت میکند.
این حمایت با هدف دسترسی پژوهشگران و فعالان صنایع کشور به چشمههای نور سنکروترونی بین المللی و انجام آزمایشات تراز اول در سطح جهانی، صورت میگیرد.
بر مبنای این برنامه حمایتی، ضمن ایجاد شبکه پشتیبانی علمی و مالی از پژوهشگران و فناوران سراسر کشور، زمینه برای دسترسی به چشمههای نور سنکترونی بینالمللی و انجام آزمایشهای تراز اول در سطح جهانی تسهیل میشود. هزینههای سفر و اسکان برای گروههای کاربری که طرحهای پژوهشی آنها در یکی از آزمایشگاههای سنکترونی دنیا پذیرفته شده باشد، تامین میشود.
سنکروترون نوعی از شتاب دهنده ذرات به شکل یک حلقه دایرهای است که با کمک میدانهای الکتریکی و مغناطیسی، تابش الکترومغناطیسی تولید میکند. ذراتی که با سرعتی نزدیک به سرعت نور در یک محیط الکترومغناطیسی حرکت میکنند، در جهت حرکتشان، نوری منتشر میکنند که تابش سینکروترون یا نور سنکروترون نامیده میشود.