یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی مطرح کرد

با راه اندازی سامانه یکپارچه مجوزدهی مسیر کسب مجوز بسیار کوتاه می‌شود/ باید برای رفع مشکلات زیرساخت شروع مشاغل، چاره اندیشی شود

حق شناس معتقد است: این رویکرد که می‌گویند اگر مشکل مجوز حل شد، مشکل تولید حل می‌شود درست نیست، چون در بحث تولید در کشور یکی از موانع صدور مجوز بوده، اما در بحث تولید موانعی در نظام مالیاتی، بانکی، واردات و صادرات وجود دارد که این موارد هم تاثیر بسزایی در کند شدن چرخه تولید کشور دارند.
کد خبر: ۱۱۰۹۰۴۴
|
۲۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۰ 11 March 2022
|
9853 بازدید
|

به گزارش تابناک اقتصادی؛ یکی از موانع مهم شروع یک کسب و کار، گرفتن مجوز‌های مربوط به آن است که در بیشتر مواقع فرآیند اخذ آن‌ها زمان‌بر، پرهزینه و همراه با مشکلات متعددی است. امروزه بسیاری از کشور‌ها که زمانی آن‌ها هم گرفتار این معضل بودند، با اصلاح قوانین و فرآیند‌های قدیمی و دست و پا‌گیر، مشکل خود را حل کرده و وضعیت اشتغال خود را بهبود دادند. در ایران هم چند سالی می‌شود که این موضوع مطرح و دغدغه‌های آن احساس می‌شود. 

هادی حق شناس کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی در خصوص مزایای راه اندازی سامانه یکپارچه مجوزدهی بیان کرد: راه اندازی این سامانه کار بزرگ و ارزشمندی است و کسانی که به دنبال ابتکار و نوآوری هستند پشت در ادارات دولتی نمانند. از میان هزاران نفری که مراجعه می کنند برای دریافت مجوز کسب و کار اگر تعداد اندکی نیز موفق به شروع کار و کسب مجوز و در زمینه های نوآوری و طرح آنها به بار بنشیند، حتما در جهت بهبود فضای کسب و کار کشور مطلوب خواهد بود.

وی در ادامه افزود: راه اندازی این سامانه در کل به نفع اقتصاد ملی است و این اتهام به نظام ادرای کشور که هر که میخواهد مجوز دریافت کند، باید از هفت خوان رستم عبور کند، رد خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه امروز مشکل کشور نبود سختی دریافت مجوزها نیست، گفت: در صورت تسهیل شرایط مجوزدهی و یکپارچه شدن سیستم تا حدودی مشکلات مشاغل حل می شود؛ اما مشکلات زیرساخت شروع مشاغل نیز اهمیت دارد که در حال حاضر ده ها مجوز در زمینه های مختلف ارایه شده، ولی هنوز کاری به ثمر ننشسته است.

حق شناس معتقد است: این رویکرد که می‌گویند اگر مشکل مجوز حل شد، مشکل تولید حل می‌شود درست نیست، چون در بحث تولید در کشور یکی از موانع صدور مجوز بوده، اما در بحث تولید موانعی در نظام مالیاتی، بانکی، واردات و صادرات وجود دارد که این موارد هم تاثیر بسزایی در کند شدن چرخه تولید کشور دارند.

وی تصریح کرد: با راه اندازی سامانه یکپارچه مجوزدهی مسیر کسب مجوز برای کسب و کارها بسیار کوتاه خواهد شد و موانع مجوز از سر راه تولیدکنندگان برداشته می شود و بدین ترتیب برای بهبود فضای کسب و کار باید سایر موارد نیز در این زمینه تسهیل شود.

تمام مراحل صدور مجور تنها از طریق سامانه ملی مجوز‌ها

حجت الاسلام حسن شجاعی، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی نیز پیش از این در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی با اشاره به مصوبه جدید کمیسیون تلفیق در ۲۰ بهمن اظهار داشت: طبق این مصوبه، از اول خرداد ۱۴۰۱ باید کلیه امور مربوط به مجوز‌های کسب و کار از قبیل دریافت تقاضا، پاسخ‌دهی به استعلام‌ها و تأییدیه‌ها و صدور مجوز، صرفاً از طریق درگاه ملی مجوز‌های کشور انجام گیرد. همچنین از این تاریخ به بعد، اخذ هرگونه هزینه بابت خدمات صدور مجوز و امور مربوطه خارج از سامانه مذکور توسط دستگاه‌های دولتی ممنوع است.

وی ادامه داد: مراحل دریافت مجوز کسب و کار شامل سه مرحله ارسال اطلاعات و تقاضای مجوز، انجام فرآیند صدور مجوز و درنهایت صدور و تحویل مجوز به متقاضی کسب‌وکار است. طبق مصوبه جدید کمیسیون تلفیق، تمامی مراحل صدور مجور تنها باید از سامانه ملی مجوز‌های کشور انجام گیرد.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: در سال‌های گذشته، مجوز کسب‌وکار‌ها از طریق سامانه‌های تخصصی هر دستگاه صادر می‌شد؛ اما بررسی‌های یک سال اخیر نشان می‌دهد، بیشتر سامانه‌های تخصصی دچار اختلالات و معایبی بوده که فرآیند صدور مجوز را دشوار کرده است. از جمله این موانع می‌توان به عدم پاسخ‌دهی به استعلام‌ها و تأییدیه‌های لازم برای صدور مجوز از طرف دستگاه‌ها و الکترونیکی نشدن مراحل صدور مجوز اشاره کرد. ریشه عدم همکاری دستگاه‌ها در صدور مجوز، تعارض منافع موجود در مدیران متولی صدور مجوز است.

شجاعی با اشاره به اینکه تنها راه تسهیل صدور مجوز کسب و کار، شفاف‌سازی تمامی مراحل فرآیند صدور مجوز است گفت: برای این کار لازم است مرکز ملی پایش کسب‌وکار که به عنوان متولی صدور مجوز کسب و کار شناخته می‌شود، تمامی اقدامات دستگاه‌های اجرایی برای صدور مجوز را زیر ذره‌بین قرار دهد. این مرکز باید تمامی مراحل صدور مجوز را برای متقاضیان شفاف کند و همچنین به عنوان واسطه متقاضی و صادر کننده مجوز، تمامی استعلام‌ها و تأییدیه‌های لازم برای صدور مجوز‌های کسب‌وکار را از دستگاه‌های مربوطه اخذ کند.

حجت الاسلام شجاعی اظهار داشت: مرکز ملی پایش و بهبود محیط کسب و کار با توجه به صلاحیت قانونی هیأت مقررات زدایی می‌تواند عملکرد دستگاه صادرکننده مجوز را بازبینی و به عنوان نهاد سوم بی‌طرف، گلوگاه‌های گیر افتادن کار مردم را شناسایی کند. با اجرایی شدن مصوبه کمیسیون تلفیق، انقلابی بزرگی در صدور مجوز کسب و کار رخ می‌دهد. در این مسیر، کمیسیون اصل نود، تمام حمایت خود را از اجرای کامل این مصوبه می‌کند تا موانع اشتغال جوانان رفع شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۱
asd
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
در ایران کاری برای بهبود و تسهیل امور برای مردم نمی توان انجام داد . نمونه ی آن انتقال خودرو که هر سوراخش را گرفتید یکی وامصبتا سر داد!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
این‌جور اعتراض نتیجهٔ معکوس دارد. در ایران… یعنی ایران بد! مستقیم و جزئی و با دلیل باید حرف زد.
asd
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۱
در پاسخ به ناشناس 10:40 باید عرض کنم که شما فکر میکنید اگر هر واژه ی سیاسی بجز تک کلمه ی ایران بنویسیم ، تابناک اجازه ی انتشار دارد !؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
حذف امضا طلایی و رانت و رشوه خوا ی ودوم وقت وهزینه متقاضی و رفت و آمد به مراکز استانها بهترین مزایا این درگاه ملی است چون معلوم می‌شود که بعصی مجوزها چرا صادر شدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
مملکتی که بیش از 200 کارخانه دارو سازی و بیش از 200 کارخانه لوازم خانگی دهها خودرو ساز و ..... نیاز به مجوز جدید ندارد.
این کارخانه ها همه مونتاژ کار هستند
کارخانه های جدید هم ارز میگیرند یا فرار میکنندبه خارج یا مونتاژ خواهند کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۱
چه ربطی داشت؟
علیجانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
کار خیلی خوبی انجام گرفته حالا باید به موارد غیر ضروری مجوز ها ورود بشه و انها حذف کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
شما تازه با راه اندازی مواردی باعث سخت شدن کسب و کارهای کوچیک شدید
یک شرکت کوچیک در بخش آی تی باید افتا بگیره با اون شرایط و عملا شکست می خوره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۱
همین الان ثبت تغییرات شرکت منوط به مفاصاحساب دارایی است ، مفاصاحساب مالیاتی متوط به کداقصادی و کد اقتصادی منوط به ثبت تعییرات است یعنی شرکت تعطیل باشد تا اطلاع ثانوی هی برو دارایی و اداره ثبت و کافی نت و آخرش هم هیچ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۱
فعلا کلید شده روی مجوز همین حالا هم مثلا یک استان اصفهان کارخانه هایش برای کشور بس است چه برسد مجوز حدید برای کار جدید گر فته شود چقد کسانی هستند مجوز وام پول ان را و به استرالیا کاندا فرار هیچ مسولی هم خبر ندارد که همچون ادمی فرار کرده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۲
سلام ونظر من سی سال تجربه کاری دارم صدور مجوزهای بدون پشتوانه بعد ها باعث مشکلات زیادی خواهد شد مگر برای صدور تعریفهایی انجام شود مثلاً مجوز گاوداری مگر آب نمی خواهد حفر چاه زمین کشاورزی. تامین علوفه. وووچگونه فردی به سایت مراجعه کند ومجوز بگیرد صدها مراجعه هست که برای بدست آوردن خواسته ای مانند پول. چاه آب وکرفتن سند زمین وووکه شرایط ندارد درخواست می‌دهد داخل شهر چگونه مجوز دامداری گرفته می شود امیدوارم ای صدور مجوزهای بدون پشتوانه نباشد چرا دولت بجای این صدور مجوز ها به شهرک‌هایی دامپروری. گلخانه ها. توجه بیشتر نمیکند با یک چاه آب میشود صدها دامداری گلخانه وووآباد کرد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟