سی و نهمین روز حمله روسیه به اوکراین

آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک خود/ قصد پوتین برای اعلام پیروزی در جنگ اوکراین در نهم می /سخنان تند وزیر خارجه آلمان علیه پوتین / مشاور زلنسکی: جنگ در «ماریوپل» تعیین کننده است

سی و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که تحولات و رویداد‌های زیادی را به دنبال خود داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۱۱۹۲۹
|
۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۰ 03 April 2022
|
42911 بازدید
|

قصد پوتین برای اعلام پیروزی در جنگ اوکراین در 9 مه

بین الملل تابناک: سی و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که تحولات و رویداد‌های زیادی را به دنبال خود داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

کاخ سفید: هنوز زمان زیادی تا پایان جنگ اوکراین باقی مانده است
۱۴۰۱/۰۱/۱۴ - ۲۳:۴۸

ران کلین، رئیس کارکنان کاخ سفید اعلام کرد که هنوز زمان زیادی تا پایان جنگ در اوکراین باقی مانده است.

این مقام کاخ سفید روز یکشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه ای‌بی‌سی نیوز آمریکا ادعا کرد: فکر می کنم اوکراینی ها در حال برنده شدن در جنگ در اطراف کی یف و در بخش شمالی کشور هستند. این یک دستاورد فوق‌العاده‌ برای آنها در نبرد خود و حمایت های آمریکا و متحدان ناتو از اوکراین است.

رییس کارکنان کاخ سفید ادامه داد: ما تقریبا هر روز سلاح به اوکراین ارسال می کنیم. با این حال باید شفاف باشیم.

این مقام آمریکایی افزود: شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه درحال خارج کردن نیروهای خود از بخش های شمالی اوکراین و استقرار آنها در مناطق شرقی است تا نبرد را در آنجا از سر بگیرد.

 وی اضافه کرد بنابراین اگرچه تاکنون پیروزی‌هایی برای اوکراینی‌ها وجود داشته است، اما متأسفانه زمان زیادی تا پایان این جنگ  باقی مانده است.

اظهارات این مقام آمریکایی در حالی است که شبکه تلویزیونی سی ان ان به نقل از مقامات آمریکایی ادعا کرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بر روی تاریخ نهم ماه مه (۱۹ اردیبهشت) به عنوان روز پیروزی در اوکراین تمرکز کرده است.

کرملین: حمله به بلاروس، حمله به روسیه است
۱۴۰۱/۰۱/۱۴ - ۱۹:۵۲

سخنگوی کرملین هشدار داد، حمله به بلاروس و همینطور حمله به هر کشور دیگری که عضو سازمان پیمان امنیت جمعی باشد، معادل حمله به روسیه تلقی می‌شود.

 دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در مصاحبه‌ای به شبکه "بلاروس ۱" گفت:‌ ما طبق وظایف متقابلمان، در درجه اول در چارچوب "اتحادیه" موجود بین کشورهای ما (بلاروس - روسیه) و در ادامه در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی متحد هستیم. طبیعتا حمله به هر عضو سازمان پیمان امنیت جمعی،‌ به ویژه حمله به نزدیک‌ترین متحد ما، در حقیقت مصداق حمله‌ای به روسیه است. بنا بر این یک پشتیبانی متقابل مطلق بین روسیه و بلاروس وجود دارد. این یک حقیقت مطلق بوده و هیچکس نباید آن را زیر سوال ببرد.

پسکوف خاطر نشان کرد: تحریم‌هایی که غرب اعمال می‌کند، باعث برانگیختن نوعی یکپارچگی حتی عمیق‌تر بین روسیه و بلاروس می‌شود.

سخنگوی کرملین در این مصاحبه تصریح کرد:‌ این ما را بر آن می‌دارد که حتی به شکلی نزدیک‌تر تعامل داشته باشیم و یک یکپارچگی و همکاری حتی عمیق‌تری با بلاروس برقرار کنیم زیرا به ما در کاستن از تاثیر این تحریم‌ها کمک می‌کند.

پسکوف در عین حال تاکید کرد، شبکه‌ای از آزمایشگاه‌های آمریکا که هدفشان ایجاد تسلیحات بیولوژیکی علیه برخی گروه‌های قومی است در نزدیکی روسیه و بلاروس ایجاد شده‌اند.

سخنگوی کرملین بیان داشت: ما داده‌هایی داریم مبنی بر این که در چارچوب یک برنامه تامین شده از سوی پنتاگون یک شبکه تمام عیار از آزمایشگاه‌های زیستی در اطراف ما ایجاد شده که نه فقط به روی پاتوژن‌ها، میکروب‌ها و ویروس‌های شدیدا خطرناک کار می‌کند، بلکه همچنین به روی پروژه‌هایی با هدف اختراع انواع جدیدی از تسلیحات بیولوژیکی در نظر گرفته شده علیه برخی گروه‌های قومیتی کار می‌کند.

به گفته پسکوف، معماری ناتو این ائتلاف را "تهاجمی" ساخته است.

وی افزود:‌ آنها می‌گویند که ناتو یک سازمان دفاعی است اما می‌دانید که مسلسل کلاشنیکف، صرف نظر از هر نگاهی که به آن داشته باشید، همچنین یک تفنگ جنگی است. همین تعریف درباره ناتو نیز صادق است. این ائتلاف برای آن طراحی و ساخته شده و معماری‌اش آن را تبدیل به یک سازمان تهاجمی می‌سازد. این ائتلاف سازمانی ساخته شده برای تهاجم است.

پسکوف اظهار کرد، ترمیم روابط بین روسیه و اروپا همچنان ممکن است اما تنها زمانی رخ می‌دهد که اروپا "از مستی شراب آمریکایی در بیاید" و از شر نفوذ آمریکا خلاص شود.

به گزارش راشا تودی، پسکوف در مصاحبه با رسانه‌های کشورش عنوان کرد: همواره راه حل‌هایی وجود دارند. راه حل‌هایی در قبال هر وضعیت سختی و هر تقابلی. برای همه آنها، راه خروج هست.

وی تاکید کرد، بعید است که روابط روسیه و اتحادیه اروپا در آینده نزدیک ارتقا یابد و مسکو انتظار دارد که این تنها زمانی باشد که اروپا خودش مسئول سرنوشتش باشد، نه این که آمریکا را از بابت آن مسئول بداند.

پسکوف بیان کرد: زمانی که اروپایی‌ها از مستی شراب آمریکایی کمی در بیایند و نهایتا به این نتیجه برسند که خود ما مسئول اهمیت دادن به سرنوشت قاره خودمان، اروپا، شاید حتی اوراسیا، هستیم، در آن زمان این اتفاق خواهد افتاد. این موضوعی مربوط به آینده نزدیک نیست اما زمان ارزیابی مجدد در روابط ما خواهد آمد.

استقرار ارتش سوئد در جزایر دریای بالتیک
۱۴۰۱/۰۱/۱۴ - ۱۷:۰۵

با افزایش تنش ها در اروپا و تکاپوی کشورهای اروپای شمالی برای پیوستن به ناتو، سوئد از استقرار مجدد نیروهای مسلح در یکی از جزایر استراتژیک خود برای مقابله با هرگونه تهاجم احتمالی روسیه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، «کارل انگلبرکسون» یک افسر ارشد ارتش سوئد در اظهاراتی باتوجه به استقرار نیروهای مسلح کشورش در جزیره گوتلند (بزرگترین جزیره سوئد) در دریای بالتیک، گفت ارتش کشورش مدتها در پی بازگشت به این جزیره بوده است. این افسر ارشد ارتش سوئد که در سال ۲۰۰۵ زمانی که کشورش در پی صلح پس از جنگ سرد، ارتش خود را از موقعیت مهم در مرکز دریای بالتیک خارج کرد، فرمانده یگان ارتش زرهی در گوتلند بود.

وی به تازگی در اظهاراتی انحلال بخش بزرگی از نیروهای مسلح را در آن زمان به دنبال سرخوشی پس از صلح، اشتباهی بزرگ دانست که به گفته وی تاریخ آن را ثابت خواهد کرد.

بلومبرگ در ادامه نوشت: گوتلند از جزایر راهبردی سوئد بشمار می رود که به ارتش این کشور اجازه می دهد بر موقعیت دریای بالتیک تسلط داشته باشد.موقعیت این جزیره به گونه ای است که سوئد از آنجا می تواند مسیرهای دریایی و حریم هوایی مهم را کنترل کند. این جزیره به گفته انگلبرکسون یک سنگر استراتژیک است که پیش از حمله روسیه به اوکراین نامربوط به نظر می رسید.

سوئد یکی از کشورهای ثروتمند در شمال اروپا است که از دیرباز سیاست دوری از جنگ را برگزیده، اما در حال حاضر همگام با کشورهای سراسر منطقه در حال آماده شدن برای درگیری احتمالی با روسیه است که تا همین اواخر غیرقابل تصور به نظر می رسید. این کشور در مرکز دریای بالتیک قرار گرفته و همسایه فنلاند است؛ کشوری که یک هزار و ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه دارد.

دولت استکلهم همچنین در ماه گذشته میلادی حین برگزاری رزمایش مشترک با فنلاند در جزیره گوتلند از نقض حریم هواییش توسط چهار جنگنده روس خبر داد و آن را باتوجه به شرایط حاکم بر اروپای شرقی بسیاری جدی تلقی کرد.

از سوی دیگر اظهارات کارشناسان روس حین گفت‌وگو در تلویزیون دولتی روسیه که از تهاجم به حوزه بالتیک حمایت می‌کردند، سبب شده تا کشورهای شمال اروپا در تکاپوی تکمیل بودجه‌های دفاعی، تجهیز ارتش‌ و ارسال تسلیحات به اوکراین باشند.

همزمان سوئد و فنلاند به سرعت در پی پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو ) هستند و سوئد هم در پی تغییر سیاست ها در جزیره گوتلند است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی محل استقرار واحدهای توپخانه و ضدهوایی و نیروهای زرهی بوده است.

کارشناسان امنیتی خاطرنشان کرده اند که گوتلند محور اصلی هرگونه تهاجم روسیه به کشورهای بالتیک خواهد بود.

«ژنرال مایکل کلاسون» رئیس ستاد مشترک ارتش سوئد در این مورد گفت که کنترل گوتلند به یک کشور امکان کنترل مؤثر بر بالتیک را می دهد.

این مقام ارتش سوئد در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد ما باید در نظر داشته باشیم که عضو هیچ ائتلاف نظامی نیستیم و ممکن است برای روسیه وسوسه انگیز باشد کشوری را که تضمین امنیتی رسمی ندارد به چالش بکشد.

اکنون به باور ناظران وحشت جنگ در گوتلند پدیدار شده و این در حالی است که سوئد از سال ۱۸۰۸ کنترل این جزیره را در دست دارد؛ زمانی که برای مدت کوتاهی کنترل گوتلند در طول جنگ فنلاند به دست سربازان روسی افتاد.

در ماه ژانویه (دی) و در پی تشدید تنش ها در منطقه، ژنرال کلاسون دستور ارسال نیروهای کمکی و نفربرهای مسلح را به گوتلند صادر کرد. این نمایش قدرت، کرملین را بر آن داشت تا سوئد را به دلیل تشدید تنش ها در منطقه مقصر بداند.

از سوی دیگر، نظرسنجی‌ها در سوئد همزمان با افزایش تنش های منطقه ای نشان می دهد شمار بسیاری از مردم این کشور موافق ورود به ناتو هستند.

«ماگدالنا اندرسون» نخست وزیر سوئد هرچند مخالف ورود به ناتو نیست اما معتقد است درخواست ورود به ناتو در شرایط کنونی می تواند تهدیدی برای امنیت منطقه باشد. دولت او که در حال حاضر نزدیک به ۱.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف هزینه های دفاعی می کند، می خواهد این سطح را تا ۲ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهد.

اندرسون در اوایل ماه مارس با بیان اینکه جنگ در اروپا بر مردم سوئد تأثیر خواهد گذاشت، خاطرنشان کرد: روسیه در حال حاضر کل نظام امنیتی اروپا را تهدید می کند.

سوئد که بیشتر به دلیل استانداردهای بالای زندگی و فقدان فساد شناخته شده است، با اسلحه بیگانه نیست. این کشور از صادرکنندگان مهم تسلیحات در جهان است و سلاح های ضدتانک این کشور یکی از مهمترین تجهیزات نیروهای اوکراینی در نبرد با ارتش روسیه است.

تایمز: انگلیس، اوکراین را به موشک‌های ضدکشتی مجهز می‌کند
۱۴۰۱/۰۱/۱۴ - ۱۷:۰۵

با تمرکز روسیه بر بنادر جنوب اوکراین، این کشور برای مقابل با حمله روسیه به موشک‌های ضد کشتی نیاز دارد و منابع ناشناس به روزنامه تایمز گفته‌اند که انگلیس قصد دارد این نیاز را برآورده کند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس به وزرایش گفته است که می‌خواهد اوکراین را به موشک‌های ضدکشتی مجهز کند تا از تصرف بندر «اودسا» توسط نیروهای روسیه جلوگیری کند.

روزنامه تایمز به نقل از یک منبع ناشناس اعلام کرد که جانسون به دنبال تجهیز اوکراین به این موشک‌هاست، درست همانطور که آن‌ها را به تسلیحات ضدتانک مجهز کرد تا از ورود نیروهای روسیه به کی‌یف جلوگیری کنند.

به گفته این منبع ناشناس، انگلیس «پیش‌بینی می‌کرد که این ستون عظیم تانک‌ها با چشم‌انداز وسیع و مسطحی روبرو شده و کی‌یف ظرف مدت سه روز سقوط کند. موشک‌های ضدتانک هدایت‌شونده ساخت انگلیس (موسوم به NLAW) جلوی این اتفاق را گرفتند.»

این منبع تاکید کرد که «آن بخش از جنگ، هنوز تمام نشده است، اما (فعلا) متوقف شده است» و افزود که اکنون تمرکز نیروهای روسی بر جنوب اوکراین است.

او گفت: هدف بعدی اودسا است. روسیه با تانک به اودسا نمی‌رود، بلکه با کشتی می‌رود. کشتی را نمی‌شود با موشک‌های ضدتانک انگلیسی هدف گرفت، (پس) اوکراین چیزی می‌خواهد که بتواند کشتی‌ها را منهدم کند. نخست‌وزیر (جانسون) مشتاق است که در یافتن این سلاح به اوکراین کمک کند. شاید ما (انگلیس) همه چیزهایی که اوکراینی‌ها برای مرحله بعد می‌خواهند، نداشته باشیم، اما به هماهنگ‌کننده پیش‌فرض دیگر کشورها تبدیل شده‌ایم.

این اظهارات چند روز پس از آن مطرح می‌شود که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین خواستار موشک‌ها ضدکشتی از جمله موشک آمریکایی هارپون شد، موشکی که نیروی دریایی انگلیس از آن استفاده می‌کند.

آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک خود
۱۴۰۱/۰۱/۱۴ - ۱۷:۰۳

در ادامه همراهی برخی اروپایی ها با اقدامات و سیاست های ضدروسی آمریکا، لهستان اعلام کرد که آماده است تسلیحات هسته ای آمریکا را در خاک خود مستقر کند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، "یاروسلاو کاچینسکی" معاون نخست وزیر لهستان در مصاحبه با روزنامه آلمانی "ولت آم سونتاگ" خاطر نشان کرد که کشورش آماده استقرار تسلیحات هسته ای آمریکا در خاک خود است.

به علاوه اینکه لهستان همچنین خواستار افزایش شمار نیروهای آمریکای در اروپا شد.

مسکو: کی‌یف رویکردش واقع‌بینانه‌تر شد
۱۴۰۱/۰۱/۱۴ - ۱۷:۰۲

مذاکره‌کننده روس اعلام کرد: طرف اوکراینی رویکرد واقع‌بینانه‌تری در قبال مسائل مربوط به وضعیت بی‌طرفی و غیرهسته‌ای اوکراین اتخاذ کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کرملین در پاسخ به اوکراین در مورد پیشرفت احتمالی در مذاکرات، اعلام کرد: همه توافقات به دست آمده در استانبول چیزی جز آنچه روسیه از سال ۲۰۱۴ درخواست کرده، نیست.

روسیه ضمن اشاره به اظهارات مذاکره‌کننده اوکراین در مورد پذیرش شفاهی همه مواضع کی‌یف به جز در مورد موضوع کریمه، اعلام کرد: مستقر نکردن پایگاه‌های نظامی خارجی در خاک اوکراین را اگر موضع اوکراینی می‌نامند، اجازه دهید این کار را انجام دهند.

بر اساس این گزارش، مسکو باید به یک سری پیشنهادات اوکراین برای توافق پاسخ دهد.

در این ارتباط کی‌یف بی‌طرفی اوکراین و انصراف از پیوستن به ناتو را پیشنهاد می‌کند، مشروط بر اینکه امنیت آن توسط کشورهای دیگر در برابر روسیه تضمین شود.

مذاکره‌کننده روسی همچنین در پیام‌رسان تلگرام با بیان اینکه هنوز پیش‌نویس توافقنامه مناسب به دست نیامده است، نوشت: طرف اوکراینی رویکرد واقع‌بینانه‌تری در قبال مسائل مربوط به وضعیت بی‌طرف و غیرهسته‌ای اوکراین اتخاذ کرده است.

مذاکرات بین روسیه و اوکراین روز جمعه از طریق ویدیوکنفرانس از سر گرفته شد و دور جدید آن برای دوشنبه هفته جاری برنامه‌ریزی شده است.

خبرگزاری فرانسه اعلام کرده است که روسیه خوش‌بینی برای پایان سریع خصومت‌ها ندارد.

در این گزارش آمده است که یک هفته پس از نشست جدید مذاکرات در استانبول، کی‌یف از پذیرش شفاهی همه مواضع اوکراین، به جز در مورد موضوع کریمه خوشحال است.

دیوید آراخامیا مذاکره‌کننده ارشد اوکراین، حتی اشاره کرد که مذاکرات با هدف پایان دادن به خصومت‌ها پیشرفت قابل توجهی داشته است. خوشبینی که ولادیمیر مدینسکی، همتای روسی او با آن موافق نیست.

این در حالی است که کارشناسان دیپلماتیک و نظامی اوکراین حتی توافقاتی را که پیشتر در سطح سیاسی به دست آمده را تایید کردند.

درخواست اوکراین برای قطع دسترسی همه بانک‌های روسیه به سوئیفت
۱۴۰۱/۰۱/۱۴ - ۱۷:۰۱

«دیمترو کولبا» وزیر خارجه اوکراین در اظهارنظری تازه علیه روسیه، مسکو را به هدف قرار دادن عامدانه مردم اوکراین متهم کرد.

در حالی که فشارهای آمریکا و متحدان غربی این کشور علیه روسیه در رابطه با بحران اوکراین ادامه دارد، یک مقام ارشد کی‌یف در پیامی توییتری به مسکو درباره «ارتکاب جنایت» اتهام‌زنی کرد.

«دیمترو کولبا» وزیر خارجه اوکراین در صفحه توییتر خود ضمن انتشار چهار عکس اعلام کرد که این تصاویر متعلق به شهر شمالی «بوچا» در استان کی‌یف پایتخت این کشور است.

در این تصاویر تخریب گسترده ناشی از درگیری‌ها و همچنین تعدادی جنازه افراد دیده می‌شود که در خیابان‌ها افتاده و رها شده‌اند.

وزیر خارجه اوکراین در پیام توییتری خود روسیه را به ارتکاب «جنایت» در شهر بوچا متهم کرد و نوشت: «جنایت بوچا عامدانه بود. هدف روس‌ها حذف هر چه بیشتر اوکراینی‌هاست. ما باید جلوی آنها را بگیریم و بیرون‌شان کنیم».

دیمترو کولبا افزود: «من هم اکنون خواهان (اعمال) تحریم‌های ویرانگر گروه ۷ هستم: تحریم نفت، گاز و زغال سنگ، بستن همه بنادر به روی کشتی‌ها و کالاهای روسی، قطع دسترسی همه بانک‌های روسی به سوئیفت».

 

مشاور زلنسکی: جنگ در «ماریوپل» تعیین کننده است
۱۴۰۱/۰۱/۱۴ - ۱۶:۵۶

بر اساس یک گزارش، مشاور «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در یک جلسه توجیهی روز یکشنبه گفت که «یک یا دو هفته» آینده می‌تواند نتیجه جنگ روسیه و اوکراین را تعیین کند.

به گزارش «فاکس نیوز» به نقل از یک خبرگزاری اوکراینی، «اولکسی آرستویچ» مشاور رئیس‌جمهور اوکراین، اهمیت مبارزه جاری بر سر شهر بندری ماریوپل را توصیف کرد و گفت که نجات یا سقوط آن می‌تواند نتیجه نهایی جنگ را تعیین کند.

وی با بیان این که این شهر می‌تواند مقاوم بماند یا به طور بالقوه سقوط کند، و نتیجه جنگ به سرعت در پی آن مشخص خواهد شد، افزود: در یکی دو هفته آینده گزارش‌هایی مبنی بر پیروزی، ضدحمله و دفع (حمله) در برخی مناطق منتشر خواهد شد. ما در حال آزادسازی سرزمین‌هایمان از دست دشمن هستیم.

مشاور ریاست‌جمهوری اوکراین در ادامه گفت: با این حال، اطلاعاتی نیز وجود خواهد داشت مبنی بر اینکه در برخی از نقاط جبهه، به ویژه در شرق، شرایط پیچیده است، باید از نظر احساسی، سازمانی و آگاهی برای این امر آماده باشید.

وی گمانه‌زنی کرد که اگر نیروهای اوکراینی ارتش روسیه را از شرق اوکراین عقب برانند و با موفقیت از ماریوپل دفاع کنند، این می‌تواند در مذاکره مزیتی ایجاد کند یا اوکراین می‌تواند از این شهر استراتژیک استفاده کند تا در نهایت در جنگ پیروز شود.

بر اساس این گزارش، آرستویچ گفت، اگر روسیه ماریوپل را محاصره کند و بتواند به کار آن پایان دهد، آن‌ها یک خط مستقیم از سرزمین اصلی روسیه به شبه‌جزیره کریمه خواهند داشت که در آن نیروهای روسیه می‌توانند سریعتر تجهیز و تقویت شوند.

مشاور زلنسکی در اشاره به هر دو کشور افزود: آن‌ها این را درک می‌کنند. از یک طرف (شرایط) در کی‌یف، چرنیهیف، منطقه سومی، منطقه خارکیف ما را امیدوار می‌کند که در آنجا از شر دشمن خلاص می‌شویم، آن را از آنجا دفع خواهیم کرد. در طرف دیگر، این به معنای وخامت احتمالی یا وخامت شدید اوضاع در اطراف ماریوپل و در منطقه عملیات نیروهای مشترک (JFO) است.

سخنان تند وزیر خارجه آلمان علیه پوتین
۱۴۰۱/۰۱/۱۴ - ۱۶:۵۵

همزمان با شدت گرفتن اظهارنظرهای مقام‌های اوکراینی و متحدانش علیه روسیه درباره درگیری‌ها در شهر «بوچا» واقع در استان ‌کی‌یف، «آنابلا بائربوک» وزیر خارجه آلمان مسئولان روسیه و رئیس‌جمهور این کشور را به تشدید تحریم‌ها تهدید کرد.

ساعتی بعد از اتهام زنی وزیر خارجه اوکراین علیه روسیه درباره ارتکاب «جنایت» در شهر بوچا، همتای آلمانی او در پیامی توییتری روایت او و دیگر مقام‌های اوکراینی درباره درگیری‌ها در این منظقه شمالی استان کی‌یف را تکرار کرد.

«دیمترو کولبا» وزیر خارجه اوکراین در صفحه توییتر خود ضمن انتشار چهار عکس اعلام کرد که این تصاویر متعلق به شهر شمالی «بوچا» در استان کی‌یف پایتخت این کشور است. در این تصاویر تخریب گسترده ناشی از درگیری‌ها و همچنین تعدادی جنازه افراد دیده می‌شود که در خیابان‌ها افتاده و رها شده‌اند.

کولبا در پیام توییتری خود، روسیه را به ارتکاب «جنایت» در شهر بوچا متهم کرد و نوشت: «جنایت بوچا عامدانه بود. هدف روس‌ها حذف هر چه بیشتر اوکراینی‌هاست. ما باید جلوی آنها را بگیریم و بیرون‌شان کنیم. من هم اکنون خواهان (اعمال) تحریم‌های ویرانگر گروه ۷ هستم: تحریم نفت، گاز و زغال سنگ، بستن همه بنادر به روی کشتی‌ها و کالاهای روسی، قطع دسترسی همه بانک‌های روسی به سوئیفت».

به دنبال توییت وزیر خارجه اوکراین، وزیر خارجه آلمان با انتشار یک پیام توییتری به زبان آلمانی روایت اوکراین درباره وضعیت «بوچا» را تکرار کرد و موضع تندی علیه روسیه و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور این کشور گرفت.

«آنابلا بائربوک» وزیر خارجه آلمان نوشت: «تصاویر منتشر شده از بوچا غیر قابل تحمل است. خشونت افسارگسیخته پوتین خانواده‌های بی‌گناه را از بین می‌برد و حد و مرزی نمی‌شناسد».

این مقام ارشد برلین افزود: «مسببان این جنایات جنگی باید پاسخگو باشند. ما تحریم‌ها را علیه روسیه تشدید خواهیم کرد و از اوکراین در دفاعشان (در برابر روسیه) حمایت بیشتری خواهیم کرد».

ادعای اوکراین درباره پس گرفتن منطقه کی‌یف

اوکراینی‌ها روز یکشنبه مدعی شدند که توانسته‌اند تمام منطقه کی‌یف را از روسیه پس بگیرند.

به نوشته خبرگزاری «شینهوآ»، معاون وزیر دفاع اوکراین در این زمینه گفت، «بخش‌های ایرپین، بوچا، گوستومل و تمام منطقه کی‌یف» باز پس گرفته شده‌اند.

در همین ارتباط، «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس، پس گرفتن این نواحی از نیروهای روس را به اوکراین تبریک گفت.

از سوی دیگر رئیس ستاد نیروهای مسلح اوکراین ادعا کرد نیروهای روسیه همچنان به حملات موشکی و هوایی سیستماتیک علیه اهدافی در روسیه ادامه می‌دهند.

ارتش اوکراین اعلام کرد بندر اودسا در مجاورت دریای سیاه، روز یکشنبه هدف حملات موشکی قرار گرفته اما این حملات تلفات انسانی نداشته است. وزارت دفاع روسیه نیز این حمله را تأیید کرد.

هفته گذشته بود که مسکو اعلام کرد گام اول مأموریت خود در اوکراین را به پایان رسانده و از این پس بر آزادسازی دونباس در شرق این کشور تمرکز خواهند داشت.

روز گذشته (شنبه) بود که رکن اطلاعات ارتش انگلیس ادعا کرد: «نیروهای اوکراینی همچنان به پیشروی خود ادامه می دهند زیرا عقب نشینی نیروهای روسی از حومه کی‌یف نیز ادامه دارد.»

سی‌ان‌ان: پوتین قصد دارد نهم می در اوکراین اعلام پیروزی کند

در ششمین هفته از جنگ اوکراین، شبکه سی ان ان به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که پوتین قصد دارد نهم ماه می در اوکراین اعلام پیروزی کند.

شبکه سی‌ان‌ان به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که روسیه بر دستیابی به پیروزی در شرق اوکراین در آغاز ماه می آینده متمرکز شده است.

طبق گزارش سی ان ان اطلاعات حاکی است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه قصد دارد در نهم می آینده در اوکراین اعلام پیروزی کند.

مقامات آمریکایی گفتند پوتین تحت فشار است تا ثابت کند می‌تواند به پیروزی دست یابد.

به گفته یک مقام آمریکایی، ارزیابی اطلاعات آمریکا حاکی از آن است که پوتین بر ۹ می، به عنوان «روز پیروزی» روسیه تمرکز کرده است.

نهم می یک روز تعطیل و برجسته در تقویم روسیه است؛ روزی که این کشور تسلیم نازی‌ها در جنگ جهانی دوم را با رژه نظامی در میدان سرخ در مقابل کرملین جشن می‌گیرد.

طبق ادعای مقامات، پوتین دنبال آن است در این روز نشان دهد که قادر است پیروزی در جنگ را جشن بگیرد اما برخی مقامات دیگر می‌گویند که حتی اگر جشن روسیه برگزار شود، پیروزی واقعی ممکن است دور باشد.

یک مقام نظامی اروپایی گفت: پوتین بدون توجه به وضعیت جنگ یا مذاکرات صلح، رژه پیروزی را در نهم می برگزار می کند.

با این حال، مقامات آمریکایی و اروپایی می‌گویند که هر ضرب الاجلی که مسکو در حرف تعیین کند، واقعیت را تغییر نمی دهد.

یک دیپلمات اروپایی نیز گفت، در حالی که کرملین خوش‌بینانه صحبت می‌کند، پوتین در حال آماده شدن برای "یک جنگ طولانی به سبک چچن است، زیرا جایی برای رفتن ندارد."

مقامات دلایل متعددی را پشت بازه زمانی ماه آینده می بینند و معتقدند با پایان یافتن یخبندان زمستانی، مانور یگان های زمینی سنگین روسیه دشوار خواهد بود؛ بدان معنا که طبق اطلاعات آمریکا، لازم است این نیروها هر چه زودتر به جایی که هستند برسند.

مقامات اوکراینی نیز علنی به این تاریخ اشاره کرده اند.

الکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت اوکراین، روز پنجشنبه گفت: "پوتین قبل از نهم می، آن را زمانی برای نشان دادن پیروزی در این جنگ تعیین کرده است."

آرسنی یاتسنیوک، نخست‌وزیر سابق اوکراین روز جمعه به سی‌ان‌ان گفت، اوکراینی‌ها معتقدند در حالی که پوتین تلاش می‌کند تا ضرب‌الاجل تعیین شده را رعایت کند، با ماه بسیار پیچیده و دشواری روبرو هستند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۹
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۹۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
زلنسکی دلقک یهودی اوکراین رو سوریه کرد غربی ها جز تحریم هیچ کاری نتونستن بکنن تحریم اگه کارساز بود ایران رو زمین گیر میکرد روسیه دیگه جای خود داره. یادتون باشه دیگه هوس گسترش ناتو به سرتون نزنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
عجب!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
دلقک باش ولی مردمی باش و رای از مردم را داشته باش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
اقدام احمقانه پوتین سبب بیدار شدن ناتو شد
عرش
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
شما ساندیسیها هم تاریخ انقضاتون مشخصه عجله نکنید بزودی تاریختون که گذشت میندازنتون سطل زباله
مهدی
| Canada |
۰۲:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
تا تعریف زمینگیری چی باشه …خبر نداریم شاید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
فعلا که سردار پوتین شکست مفتضحانه ای خورد و چاپلوسان ایرانی وی نیز بی آبرو شدند
غمگین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
جوش نزن عمویی واست خوب نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
بت ارباب پوتین شکست
ججج الاسلام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
بیا پایین بابا سرمون درد گرفت
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
خدمت ساندیسی ها. فکر می کردیم ارباب پوتین شما حداقل ششماهی دوام می اورد. نگو به شش هفته نکشید. شما که دیگه حالتون معلومه. بدون ساندیس یارانه ای حتی به شش روز هم نمی کشید و می شوید مخالف و اپوزسیون!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
غربگدا تو که بدتری من بسیجی نیستن اما بسیجی حداقل به وطن خودش خدمت میکنه غربگداها که برده کشوری شدن که تحریمشون کرده! مثل برده ای که از فحش شنیدن از اربابش لذت می بره
ناشناس
| Sweden |
۲۳:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
آقا جان ، شما تو آمریکا نشستی و خوب دوست داری کشور جدیدت برنده بشه. خیلی هم خوب.
دیگه چرا مردم ایران رو تقسیم بندی میکنی؟
ایران هر حکومتی که داشته باشه باید از زیر انحصار دلار بیاد بیرون تا بتونه استقلالشو حفظ کنه.
هر حکومتی هم که داشته باشه باید قدرت نظامی قوی و سلاحهای بازدارنده داشته باشه تا به سرنوشت عراق و اکراین و لیبی و ... دچار نشه.
هر کسی هم که غیر از این بگه دشمن ایرانه .
این جنگ میتونه به ایران موقعیت خوبی بده که به اهداف بالا برسه. وگرنه هیچکس تو ایران نه دل خوشی از پوتین داره و نه مثل شما کشته مرده آمریکاست.
عدالت طلب
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
خدمت آفتابه پرکن های غربی ها باید عرض شود که پوتین در کمتر از شش هفته به آنچه که خواسته رسیده. منتها پر و پاگاندای وقیح غرب پرست ها که همه جایشان می سوزد اصرار دارند که خود را پیروز میدان معرفی کنند. روسیه قرار نبوده تا ابد در اوکراین بماند بلکه صرفا جمهوری های دونباس را میخواهد و ارتش اوکراین و زیرساخت های آن ها را هم نابود کرده. بنابراین به همه اهداف خود رسیده و اوکراین فعلا باید تا سال ها بودجه خود را صرف بازسازی کشورش کند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
خدمت منافقین کور دل و خائن به وطن با کارنامه 17هزار ترور و کشتار مردم بی گناه ..ارباب آمریکایی شما هم مدتهاست تو منجلاب جنگ افغانستان و عراق و سوریه گیر کرده .شما هم که دیگه حالتون معلومه .وطن فروشهای خائن عرضه داشتین از آلبانی در تعداد بالا لایک نمیزدین و میومدین تو میدان تا مثل مرد با هم بچنگیم..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
واقعا همینطور است. ساندیسی ها همه عضو حزب باد هستند
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
با فرار روسیه از کیف و نشست گرد و خاک جنگ اکراین تازه معلوم خواهد شد که روسوفیلهای نفوذی پوتین در سیاست ایران بیشترین خسارات را به ایران و ملت ایران رساندند. با شکست پوتین و روسیه دیگر غیر ممکن است که در دنیا کسی حاضر شود به این روسوفیلهای ایرانی که مانع نهایی شدن توافق وین شدند امتیازی حتی در حد سر سوزن بدهد.
پاسخ ها
عدالت طلب
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
شما نگران نباش. فعلا برو آفتابه سوراخ بایدن را پر کن . ایرانی ها بلدند چطوری حق خودشان را بگیرند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
پوتین از نظر میزان حماقت، چیزی کمتر از صدام نبود
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
باز هم ثابت شد که دیکتاتورها تا زمانی که از جیب ملت بیچاره خود هزینه می کنند خیلی شیر هستند. ولی به مخضی که مانند پوتین امروز جیب انها و اطرافیانشان مورد تحریم واقع می شود و در زندگی سرتاسر ریخت وپاش و لذت انها با هزینه ملتشان محدودیت ایجاد شود ناگهان حکیمانه! طرفدار رفتن به باشگاه ورزشی و صلح و گفتگو و تعامل می شوند!
پاسخ ها
عدالت طلب
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
آرام باش غرب گدا. به تدریج سوزشت برطرف خواهد شد. حالا که پوتین به تمام اهدافش رسیده هدف از مذاکره صرفا تضمین گرفتن از اوکراین برای نپیوستن به ناتو و یادآوری عواقب آن هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
جان مطلب را ادا کردی.
خلاصه اینکه پوتین از روی ناچاری، شروع به نرمش قهرمانانه کرده است !! اما دیگر کسی بر روی او حساب باز نمیکند و اعتبار نصفه نیمه خود را بطور کامل از دست داد
سیدمحسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
ارتش جنایتگار روسیه و پوتین دیوانه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
نابود باد متجاوز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
مردک دچار بیماری توهم شده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
کارش تمومه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
زلسنگی دلقک را میگی موافقم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
«جنگ صلح است. آزادی بردگی‌ست. نادانی توانایی‌ست! »
تصرف 72 ساعته خاک اوکراین، برکناری دولت غربگرا و دستنشانده زلنسکی و نابودی همه گروههای نیونازی را به پوتین و پوتین پرستان تبریک میگویم!... ضمنا آن 16 هزار نفر تلفات و نابودی تانکها و هواپیما ها و... هیچکدام مربوط به روسیه نیست!
در منظر ما شکست همان پیروزی است!
پس زنده باد دروغ!
پاسخ ها
عدالت طلب
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
به نظرم تو هم با زلینسکی سر یک سفره می کشین که توهم کشتن ۱۶ هزار نفر از ارتش سوریه را دارید. جنس خوب چه می کنه!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
انگار ساندیسی ها آب شدند و رفتند زیر زمین ! اصلا فکر نمیکردند که پوتین چنین افتضاحی پیش بیاره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
شما غرب زده ها جرا خودتونو باختید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
مقایسه پوتین با هیتلر اشتباه بزرگی است

پوتین یک احمق است
هیتلر یک نخبه نظامی بود

ارتش هیتلر کجا و ارتش پوشالی پوتین کجا ؟!؟!؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
دمت گرم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
مسخره ترین جنگ تاریخ از این پوتین دیوانه
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟