به گزارش تابناک، با شروع رسمی برنامه خاموشی و قطع برق در سراسر کشور، اطلاع از زمان قطع برق به سوال بی پاسخ شهروندان بسیاری بدل شده که یافتن پاسخ آن چندان ساده نیست. سوالی که جوابش تاثیر زیادی در زندگی روزمره شهروندان دارد، به ویژه وقتی که بدانیم بر اساس برنامه اعلام شده، قرار است همه ایرانیان روزانه ۲ ساعت با قطعی برق مواجه شوند.
اما چگونه میتوان فهمید که برق منزل یا محل کسب و کارمان چه زمانی از روز قطع خواهد شد تا بشود برای ساعاتی که برق نیست، برنامه ریزی کرد؟ سوالی مهم که با توجه به وابستگی برخی خدمات دیگر مانند اینترنت و یا آب به برق، بسیار مهمتر هم میشود به ویژه اگر بدانیم با قطع برق ممکن است در تراکنشهای بانکی هم به مشکل بخوریم!
از جمله راهها و زیرساختهای طراحی شده برای اطلاع از برنامه کامل خاموشیهای روزانه در سراسر ایران، استفاده از اپلیکیشن برق من است که برنامه کاربردی موبایلی است که نسخه مخصوص سیستم عامل اندروید دارد و برای دارندگان گوشیهای اپل، یعنی آیفون، نسخه وب اپلیکیشن آن عرضه شده است.
برق من نسخه iOS سمت چپ و برق من اندروید، سمت راست
برای دانلود و نصب اپلیکیشن برق ایران (برق من)، کافی است کد کیو آر کد فوق را اسکن کنید و یا با توجه به سیستم عامل موبایل تان، از لینکهای زیر استفاده نمایید.
نسخه اندروید | نسخه وب اپ |
لینک دانلود از کافه بازار | لینک دانلود مستقیم برای آیفون |
نرم افزار برق من خدمات متنوعی به مشترکان ارائه میدهد و حائز متفاوتی است که از جمله آنها، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نمایش اطلاعات و وضعیت آخرین قبض
امکان پرداخت آنی قبض
نمایش سوابق پرداخت
نمایش سوابق مصرف
ثبت قرائت توسط مشترک (خوداظهاری)
نمایش ماشین حساب تعرفه برای مدیریت مصرف
امکان ثبت درخواست انشعاب جدید و امکان پیگیری و پرداخت هزینه انشعاب
امکان ثبت درخواست تفکیک و ادغام
امکان ثبت درخواست تغییر نام و مکان
امکان ثبت درخواست جمع آوری و وصل انشعاب
امکان ثبت درخواست آزمایش کنتور
مشاهده خاموشیها
ثبت و اعلام خاموشی
رفع مشکل ولتاژ شبکه برق
اعلام مشکل روشنایی معابر
ثبت خسارت وارده به مردم
ثبت خسارت وارده به شبکه
درخواست رفع حریم
رفع خطر از تاسیسات مخاطرهآمیز
ثبت سرقت برق
ثبت مکاتبات مراجعین حوزه برق
استعلام شبکه موجود توسط سازمانها و ادارات دولتی
💡راهنمای کار با سامانه برق ایران
با دانلود اپ برق من، پیش از نصب آن، پیامی نمایش داده میشود که مربوط به قوانین و حریم خصوصی کاربران است و مواردی در آن یادآوری شده است، از جمله اینکه ثبت نام و ورود به این برنامه موبایلی، نیازمند ثبت شماره تلفن همراه است. نوعی از احراز هویت کاربر که بدون طی کردنش، استفاده از اپ ممکن نیست.
با پذیرفتن قوانین و تایید مقررات، صفحه تازهای باز میشود که باید در کادر مشخص شده در آن، شماره موبایل تان را وارد کنید و بعد روی دکمه «ادامه» بزنید تا کد رمز یکبار مصرف به موبایل اعلام شده، پیامک شود.
در مرحله بعد، باید در کادر مشخص شده، کد چند رقمی که sms ارسال شده را وارد نمایید تا شماره تلفن شما تایید شود و بتوانید وارد نرم افزار موبایلی برق من شوید.
در صفحه نخست اپ برق من، داشبورد برنامه قرار دارد که شامل موارد مختلفی از جمله انتخاب پله مصرف، محاسبه قبض و پرداخت آن، خوداظهاری مصرف برق و... است. البته عمده این خدمات تا زمانی که اطلاعات قبض را در اپلیکیشن ثبت نکنید، در دسترس نیستند.
برای این کار بایستی روی دکمه بزرگ پایین صفحه (که با علامت + یا همان «بعلاوه» مشخص شده است)، بزنید تا چند روش متفاوت برای ثبت قبض در اختیارتان قرار گیرد.
در این روش بایستی شماره شناسه ۱۳ رقمی قبض برق را وارد کرده و سپس برای آن، نامی انتخاب کنید (نام گذاری قبض، ضروری و اجباری است، اما فرقی ندارد چه نامی برای ان انتخاب میکنید). یک راه دیگر ثبت شناسه قبض، استفاده از برچسب و اسکن کردن آن با دوربین موبایل است.
با درج شماره بدنه کنتور و انتخاب استان، میتوانید قبض برق را در اپلیکیشن برق من ثبت کنید. دقت کنید که در اکثر کنتورها، میتوانید شماره بدنه را در قسمت تحتانی کنتور و روی یک لیبل (برچسب) زردرنگ پیدا کنید که در کنار یک بارکد قرار دارد و اغلب با کلمه MSD آغاز میشود.
یک راه دیگر ثبت قبض برق، استفاده از شماره تلفن همراه است که با انتخاب استان انجام میشود. در این روش، سامانه به صورت خودکار و اتوماتیک، قبض برق مربوط به شما را شناسایی کرده و نمایش میدهد و در صورتی که قبض نمایش داده شده صحیح بود، با کلیک روی آن، قبض به اپ افزوده خواهد شد.
برای اطلاع دادن هرگونه خاموشی و همچنین اطلاع از برنامه زمانی قطع برق و خاموشی، باید در صفحه نخست اپلیکیشن، روی گزینه «خاموشی» بزنید.
در این مرحله، اطلاعات قبض یا قبوض ثبت شده شما نمایش داده میشود و باید روی قبض مورد نظر کلیک کنید.
با این کار، دو گزینه به نمایش میآید که یکی مربوط به اعلام خاموشیها از طرف مشترکان به اداره برق منطقه است و به نوعی نسخه اینترنتی اعلام خرابی برق است، و دیگری گزینه «اعلام خاموشی» است که در حقیقت کسب اطلاع از برنامه قطعی برق، در محدوده جغرافیایی محل کنتور شما است.
البته به نظر میرسد این ویژگی هنوز کامل نشده و یا دست کم در همه جا در دسترس مشترکان نیست؛ اشکالی که انتظار میرود به زودی رفع شود، به ویژه آنکه دولت مردان تاکید کردهاند که در نتیجه توقف مازوت سوزی در کشور، برنامه خاموشی در دستور کار است و قرار است همه ایرانیان ۱۲۰ دقیقه در هر روز، با قطعی برق مواجه باشند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.