مدیر دفتر پایش و بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی

دستگاه‌ها حق ندارند متقاضیان مجوز را حضوری فرا بخوانند/ اعطای مجوز غیرحضوری و از طریق درگاه ملی مجوز‌ها

همه دستگاه‌ها ملزم هستند از درگاه مورد بحث برای صدور مجوز اقدام کنند، اگر دستگاهی مردم را برای صدور مجوز حضوری فرا می خواند، متخلف است و باید با او برخورد قانونی شود. با توجه به وجود قانون در زمینه‌ی استفاده از درگاه ملی مجوز‌ها برای صدور مجوزها، هر دستگاهی که از این درگاه استفاده نکند و متقاضیان مجوز را حضوری فرابخواند، امکان شکایت از آن وجود دارد و این موضوع قابل رسیدگی است.  
کد خبر: ۱۱۱۲۳۰۶
|
۱۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۰ 05 April 2022
|
12849 بازدید
|
۵

دستگاه‌ها حق ندارند متقاضیان مجوز را به صورت حضوری فرا بخوانند/ اعطای مجوز به صورت غیرحضوری و از طریق درگاه ملی مجوز‌ها

به گزارش تابناک اقتصادی؛ امسال با نام "تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین" نامگذاری شد و روشن است، در این نامگذاری اشتغال آفرینی چقدر اهمیت دارد؛ اما صرف آمدن عبارت اشتغال آفرینی در عنوان سال 1401 قطعاً منجر به ایجاد شغل برای جوانان کشور نخواهد شد و لازم است این شعار عملیاتی شود.

در این باره به نظر می رسد، اجرای قانون الزام دستگاه ها به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور که در راستای تسهیل فضای کسب و کار کشور است، می تواند یکی از نمودهای عملیاتی شدن این شعار باشد.

حال باید منتظر شویم و ببینیم تا چه اندازه این شعار تحقق پیدا می‌کند و از حالت سربرگ ادارت، نوشته‌ی روی بنر‌ها و موضوعی برای سخنرانی‌های مدیران خارج می‌شود و جنبه‌ی عملی به خود می‌گیرد. اخیراً مجلس مصوبه‌ای در خصوص استفاده از درگاه ملی مجوز‌های کشور داشت که به عقیده‌ی بسیاری از کارشناسان به حل و فصل بسیاری از مشکلات کشور در زمینه‌ی اشتغال زایی منجر می‌شود؛ اما شواهد موجود نشان می‌دهد که اجرای این قانون با مقاومت برخی مدیران و دستگاه‌ها مواجه شده است.

در این ارتباط با سیدامیر سیاح، کارشناس اقتصادی و مدیر دفتر پایش و بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد به گفت‌وگو نشستیم.

سیاح به تابناک اقتصادی گفت: نامگذاری سال جدید با نام تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین بسیار به موضوع صدور مجوزهای کسب و کار از درگاه ملی مجوزهای کشور ربط دارد. در واقع استفاده از درگاه مورد بحث به معنای تسهیل فضای کسب و کار کشور و در نتیجه افزایش اشتغال است. از سوی دیگر، اجرای قانون الزام دستگاه ها به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور، یکی از نمودهای عملی شعار سال پیش روست.

به گفته ی این کارشناس اقتصادی، اگر درگاه ملی مجوزهای کشور مورد استفاده قرار بگیرد و تمامی دستگاه ها از این درگاه به صدور مجوز بپردازند، گام بلندی در راستای اشتغال آفرینی برداشته می شود.

وی افزود: دستگاه ها برای استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور، یکسری مشکلات فنی دارند که باید حل و فصل شود. این کارشناس اقتصادی در ارتباط با مزایای درگاه ملی مجوزهای کشور نیز تصریح کرد: مهمترین کارکرد درگاه مورد بحث این است که تکلیف مردم را مشخص می کند و آنها را از سردرگمی نجات می دهد. در واقع این سامانه مشخص می کند که مردم برای گرفتن مجوز کسب و کار موردنظرشان چه کارهایی باید انجام دهند و چه روندی را طی کنند. به عبارت بهتر، این سامانه به مثابه ی یک راهنما برای مردم عمل می کند.

دستگاه‌ها حق ندارند متقاضیان مجوز را به صورت حضوری فرا بخوانند/ اعطای مجوز به صورت غیرحضوری و از طریق درگاه ملی مجوز‌ها

سیدامیر سیاح، کارشناس اقتصادی اضافه کرد: این امیدواری وجود دارد که استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور به رفع امضاهای طلایی و انحصار کمک و مشکلات حوزه ی کسب و کار را تا حد زیادی رفع کند.

وی ادامه داد: برای اینکه دستگاه ها را به سمت استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور سوق دهیم، بهتر است از روش های تعاملی استفاده کنیم و به تشویق دستگاه ها برای استفاده از این درگاه بپردازیم.

سیاح همچنین خاطرنشان کرد: درگاه ملی مجوزهای کشور تازه متولد شده است و یکسری ایرادات دارد که به تدریج در حال رفع است. در نهایت شرایطی به وجود می آید که متقاضیان بتوانند مجوزهای موردنظرشان را کاملاً الکترونیک دریافت کنند و این به معنای سهولت فضای کسب و کار است. در حال حاضر دستگاه های مختلف شرایط صدور مجوزشان را در سامانه مشخص کرده اند و یکسری بحث های فنی وجود دارد که با رفع آنها می توانیم شاهد استفاده از این درگاه برای صدور مجوزهای کسب و کار در کشور باشیم.

این کارشناس اقتصادی گفت: همه دستگاه‌ها ملزم هستند از درگاه مورد بحث برای صدور مجوز اقدام کنند، اگر دستگاهی مردم را برای صدور مجوز حضوری فرا می خواند، متخلف است و باید با او برخورد قانونی شود. با توجه به وجود قانون در زمینه‌ی استفاده از درگاه ملی مجوز‌ها برای صدور مجوزها، هر دستگاهی که از این درگاه استفاده نکند و متقاضیان مجوز را حضوری فرابخواند، امکان شکایت از آن وجود دارد و این موضوع قابل رسیدگی است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
وزارت ارشاد موارد ی را حضوری اعلام کرده و مواردی را نیز گفته از ارگانهایی مثل سازمان تبلیعات اسلامی و نیروی انتظامی و اطلاعات و سپاه و ... باید درباره ی فرد متقاضی تحقیق شود و در صورت صلاحیت مجوز صادر شود . مثلا تقاضای نمایندگی سینما جوان تحقیق لازم دارد و یا مجوز ساخت فیلم به مراجعه ی حصوری نیاز دارد و....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
مگه به گفتن شماست؟ وقتی میگن حضوری بیا دست ما به کجا بنده؟ شکایت هم کنیم یا کارمون رو دیگه انجام نمیدن یا هزارتا بامبول سرهم میکنن. به جای این حرفها و سلب مسوولیت از خودت، درست نظارت کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
درود بر دولت انقلابی. محکم برید جلو. باید دست رشوه بگیران را از مجوزها کوتاه کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
اولین نیاز واحدهای تولیدی صنعتی داشتن انشعابات با الویت برق است. با توجه به اینکه اکثر کارگاههای صنعتی در خارج از محدوده شهرها میباشد. وعلی رغم وجود امکانات شبکه برق در محل کارگاهها ، شرکت های توزیع برق استعلاماتی نظیر جهاد کشاورزی را مطالبه میکنند که انداختن واحد تولیدی در دست اندازهای ناکجاآباد است.
کیامرث حسن پور
|
United States of America
|
۲۱:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۷
تا قانونی برای مجازات مدیران متخلف نباشد ، مدیران این رو اجرا نخواهند کرد ،
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟