حرکت ارتش به سمت مرز افغانستان صحت دارد؟

از پنج سال پیش با دستور ستاد کل نیروهای مسلح، تامین امنیت مرزهای شرق کشور به ارتش سپرده شد و یگان های مختلف این نیرو در این مرزها مستقر شدند. نیروی زمینی از همان مقطع حضور دایمی در مرزهای کشور داشته و ماموریت حراست از مرزهای کشور را عهده دار شده است.
کد خبر: ۱۱۱۵۹۰۱
|
۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۰ 27 April 2022
|
21449 بازدید
|
۳

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه خراسان، ایسنا در این باره نوشت: چند روز گذشته تلاش طالبان برای کشیدن جاده و نادیده گرفتن خط مرزی در محدوده مرز دوغارون و ممانعت مرزبانی از اقدام طالبان موجب ایجاد تنش میان نیروهای مرزبانی کشورمان با طالبان شد. مرز دوغارون در پی این تنش برای چند روزی بسته اما مجدد این مرز بازگشایی شد.

از زمان قدرت گیری طالبان در افغانستان تاکنون چندین بار تنش در مرزها ایجاد شده است که البته این تنش ها نه به دلیل تهدید مرزها از سوی طالبان بلکه به دلیل بی اطلاعی آن ها از مسائل مرزی میان دو کشور بوده است.این موضوع واکنش وزارت خارجه را نیز به همراه داشت. سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه درباره اقدام طالبان بیان کرد: «مرزداران غیور ما در مرزهای کشور با افغانستان به دلیل اوضاع داخلی افغانستان و ناآشنایی احتمالی برخی از مأموران مرزی هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان که در مرزهای ایران مستقر شده اند تا به امروز با خویشتن داری رفتار کرده‌اند.

البته تکرار این موضوع جای نگرانی دارد ضمن این که مرزداران ما مسئولیت دارند از هر گونه تردد غیرقانونی جلوگیری کنند. ما آمادگی داریم تعلیمات لازم را در خصوص نقاط مرزی و رفتار حرفه ای در این زمینه به مرزبانان جدید افغانستان ارائه کنیم. ما فکر می کنیم تکرار این موضوعات جای نگرانی دارد و این موضوع را از طرق مختلف به هیئت حاکمه سرپرستی موقت افغانستان انتقال داده ایم و امیدواریم این خویشتن داری باعث سوءبرداشت طرف مقابل نشده باشد.»همزمان با وقوع این اخبار، ویدئوهایی منتسب به ارتش منتشر و بیان شد که یگان های زرهی در حال حرکت به سوی مرز برای مقابله با طالبان هستند در حالی که برخی از این فیلم ها مربوط به ارتش ایران نبود.

در همین حال، نورنیوز نوشت: انتشار برخی تصاویر قدیمی و غیرمرتبط درباره اعزام یگان های نظامی به مرزهای شرقی صحت ندارد و وضعیت مرزهای مشترک با ‎افغانستان کاملا عادی است.یگان‌های مرزبانی ‎ایران بر اساس ماموریت سازمانی خود امنیت مرز را تامین می‌کنند و مراودات مرزی برای رفع برخی سوءتفاهم‌ها ادامه دارد.با این حال شفقنا مدعی شد که در پی ادامه تنش‌های مرزی میان ایران و نیروهای طالبان، ایران «نیروهایی از لشکر ۸۸ زرهی زاهدان» را به مرز ایران و افغانستان فرستاده است.

خبرآنلاین نیز ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌دهد تعدادی از تانک‌ها و سایر وسایل زرهی به سوی مرز ایران با افغانستان در حرکت هستند.امااز سویی باید توجه داشت نیروی زمینی که به صورت شبانه روز در مرزهای شرقی مستقر و در حال گشت زنی است، برای حفظ و حراست از این مرزهاست و این حضور به این معنا نیست که طالبان در حال تهدید مرزهای کشور است.

امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در پیش خطبه های نماز جمعه در روز ۲۶ فروردین تاکید کرده بود: «حضور ما در مرزها به معنای این نیست که خطری نظام ما را تهدید می‌کند بلکه این حضور به معنای اشراف اطلاعاتی بیشتر و آماده به کار نگه داشتن و پای در رکاب نگه داشتن نیروهای ماست.»

ارتش برای حراست از مرزها در آمادگی کامل به سر می برد اما به نظر می رسد این اختلاف ها از طریق مرزبانی و وزارت خارجه قابل حل است.همچنین قرار است وزیر مهاجران طالبان برای حل تنش‌های ایجاد شده میان مرزبانان ایران و افغانستان و در عین حال بررسی مشکلات پناهجویان افغان در آستانه عید فطر به ایران سفر کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
بی اطلاعی؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
تازه این اولشه
تاوان ساده لوحی بیش از حد مسئولین خیلی بیشتر از اینها خواهد بود
بانام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
چرا دو پهلو حرف می زنید مردانه و با افتخار بگوئید که ارتش ایران برای حفاظت از مردم و کشورش به مرزهای شرقی رفته این همه صغری و کبری ندارد. اینها هم عددی نیستند که بخواهند غدعد کنند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟