بین الملل تابناک: شصت و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال خود داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وزارت خارجه دانمارک روز یکشنبه اعلام کرد که سفیر روسیه را پس از نقض حریم هوایی دانمارک توسط یک هواپیمای روسی برای گفتوگو احضار کرده است.
به گزارش خبرگزاری «دی پی ای» «ژپه کوفود» وزیر امور خارجه دانمارک گفت: «این موضوع کاملا غیر قابل قبول و به ویژه در شرایط فعلی نگران کننده است.»
دانمارک و سوئد هر دو ادعا کردند که یک هواپیمای ملخی روسی از نوع «ای ان-۳۰» جمعه شب گذشته زمانی که در حال پرواز در شرق جزیره «بورنهولم» در دریای بالتیک بود، وارد حریم هوایی این دو کشور شد.
استکهلم شامگاه شنبه خبر داد که یک هواپیمای شناسایی روسی، حریم هوایی سوئد را نقض کرده است. این رویداد در حالی اتفاق میافتد که «سائولی نینیستو» رئیس جمهور فنلاند روز شنبه گفت که اهمیت ورود فنلاند و سوئد به پیمان ناتو از اقدامات روسیه در اوکراین ناشی میشود.
منابع خبری از آتش گرفتن یک انبار مهمات ارتش روسیه در نقطه مرزی با اوکراین خبر دادند.
به گزارش خبرگزار «رویترز» این انبار مهمات روسیه در «کوزیچوو» نزدیک «بلگورود» در مرز روسیه با اوکراین قرار داشت که در آتش سوخت. فرماندار این منطقه نسبت به خسارات یا تلفات جانی ابراز بی اطلاعی کرد.
«اوکسانا مارکارووا» سفیر اوکراین در واشنگتن گفت که شاهد هیچگونه تغییری در رفتار نیروهای روس حتی پس از ویرانی که در اوکراین بوجود آوردند، نیستیم.
وی در ادامه سخنانش گفت: «روسیه در تلاش برای ترساندن اوکراین و جهان بوده اما ما در این نبرد پیروز خواهیم شد».
مارکارووا اضافه کرد: «سفر "نانسی پلوسی" رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به کییف، پیامی قدرتمند درباره حمایتی است که واشنگتن از کییف انجام میدهد».
سفیر اوکراین در واشنگتن اضافه کرد: «در انتظار آن هستیم کنگره آمریکا بستهای که دولت بایدن برای حمایت از اوکراین مطرح کرده بود را تصویب کند».
با گذشت دو ماه از جنگ روسیه علیه اوکراین، ۷۴ درصد روسها از حمله روسیه و اقدامات نیروهای مسلح کشورشان حمایت میکنند.
به گزارش وبسایت نیو وویس آو اوکراین، نتایج نظرسنجی "مرکز لوادا" نشان میدهد که تنها ۱۹ درصد از شرکتکنندگان از اقدامات روسیه علیه اوکراین حمایت نکردهاند.
در همین حال، ۳۹ درصد از شرکتکنندگان گفتند که رویدادهای جنگ روسیه علیه اوکراین را دنبال نمیکنند.
بیشتر روسها پاسخ دادند که در مورد جنگ در اوکراین "نگران" هستند. این را ۸۲ درصد از پاسخدهندگان بیان کردند. در همین حال، ۶ درصد از روسها گفتند که از "نازیها" میترسند، ۵ درصد نگران بودند که جنگ به سمت خاک روسیه گسترش یابد و ۴ درصد گفتند که نگران تحریمها هستند.
در عین حال، ۶۸ درصد از روسها معتقدند که جنگ علیه اوکراین به خوبی پیش میرود و همه چیز طبق برنامه پیش میرود (۲۷ درصد).
علاوه بر این، ۷۳ درصد از روسها به پیروزی اطمینان دارند و ۵۷ درصد از پاسخدهندگان ناتو و ایالات متحده را در قتل غیرنظامیان و تخریب شهرهای اوکراین مقصر میدانند.
نظرسنجی مرکز لوادا در ۲۱ تا ۲۷ آوریل در میان ۱۶۱۶ روس ۱۸ ساله انجام شد. این مطالعه از طریق مصاحبه شخصی در منزل پاسخگویان انجام شد.
«ولادیمیر یرماکوف» مدیر بخش منع اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه معتقد است که خطرات وقوع جنگ اتمی باید در سطح حداقلی بماند و از هرگونه درگیری مسلحانه بین قدرتهای اتمی جلوگیری شود.
رویترز به نقل از خبرگزاری روسی «تاس» گزارش داد این مقام روس گفت که همه قدرتهای اتمی باید به منطق مندرج در اسناد رسمی با هدف جلوگیری از جنگ اتمی پایبند باشند.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه اخیراً گفت که غرب نباید خطرات افزایش یافته درگیری اتمی بر سر اوکراین را دستکم بگیرد؛ اگرچه به نوشته رویترز، ایالات متحده متعاقبا اعلام کرد که با وجود تشدید لفاظیهای مسکو معتقد نیست تهدیدی مبنی بر استفاده روسیه از سلاح اتمی وجود داشته باشد.
یرماکوف روز شنبه گفت که قدرتهای اتمی پیشرو باید به منطق مندرج در اسنادی که به طور مشترک ایجاد کردهاند پایبند باشند؛ به گزارش تاس، اشاره وی به بیانیه مشترکی بود که در ژانویه توسط روسیه، چین، انگلیس، ایالات متحده و فرانسه منتشر شد و در آن پنج کشور که اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل هستند، توافق کردند که باید از گسترش بیشتر تسلیحات اتمی و جنگ اتمی اجتناب کرد.
وی اظهار داشت: خطرات جنگ اتمی که هرگز نباید آغاز شود، باید حداقل بماند، به ویژه از طریق جلوگیری از هرگونه درگیری مسلحانه بین قدرتهای اتمی. روسیه به وضوح از این تفاهم پیروی میکند.
اخیراً «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت هیچکسی در جهان نمیخواهد شاهد تبدیل شدن جنگ اوکراین به یک جنگ اتمی باشد. «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین هم با بیان این که مقامات چینی علاقهای به جنگ جهانی سوم ندارند، گفت پکن از راهحلی مبتنی بر دیپلماسی برای بحران اوکراین حمایت میکند.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین دقایقی پیش تصاویر استقبال از خانم نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و هیأت همراه را توییت کرد. این سفر مدت کوتاهی بعد از اعلام تمامل کنگره آمریکا به تصویب بودجه ۳۳ میلیارد دلاری برای کمک به اوکراین انجام می شود.
آدام شیف رئیس کمیته اطلاعات و گریگوری میکس رئیس کمیته امور خارجه مجلس نیز پلوسی را در این سفر همراهی می کنند.
زلنسکی نوشت که آمریکا حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه را رهبری می کند. وی از کمک های واشنگتن در "محافظت از تمامیت ارضی و حق حاکمیت اوکراین" نیز تشکر کرد.
هلن دیویدسن خبرنگار روزنامه انگلیسی گاردین نیز به نقل از پلوسی توییت کرد: از مبارزه شما برای آزادی تشکر می کنیم.
این مقام ارشد آمریکایی همچنین تاکید کرد که واشنگتن تا پایان درگیری ها از اوکراین حمایت خواهد کرد.
رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر ابراز امیدواری کرده بود که کمک مالی ۳۳ میلیارد دلاری اوکراین که از سوی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درخواست شده، به فوریت تصویب شود.
دولت جو بایدن یک بودجه تکمیلی ۳۳ میلیارد دلاری با هدف حمایت از اوکراین در چند ماه آینده از کنگره این کشور درخواست کرده است.
نمایندگان هر دو حزب اصلی آمریکا اعلام کرده اند که خواستار تصویب فوری بودجه اضطراری درخواست شده (از سوی دولت بایدن) هستند، اما هیچ اعلام فوری مبنی بر اینکه چه زمانی دو مجلس نمایندگان و سنا قرار است این رای گیری را به عمل آورند ، بخصوص بر سر اختلافات قانونی که معمولا بین دو حزب روی می دهد، صورت نگرفته است.
این بودجه شامل کمک های امنیتی و اقتصادی است. درخواست ۳۳ میلیارد دلاری شامل ۲۰.۴ میلیارد دلار کمک نظامی و امنیتی برای اوکراین است.
روسیه روز یکشنبه اعلام کرد: گلوله باران اوکراین موجب کشته و زخمی شدن تعدادی از شهروندان اوکراینی در جنوب خرسون شده است.
به گزارش ریانووستی، وزارت دفاع روسیه، نیروهای اوکراینی را متهم به گلوله باران یک مدرسه، یک مهدکودک و قبرستان در روستای کیسلیوکا و شیروکا بالکا در منطقه خرسون کرد.
روسیه توانسته است شهر خرسون، دومین شهر مهم منطقه دونباس در شرق اوکراین و همچنین بیشتر بندر راهبردی ماریوپل را تصرف کند. هنوز حدود ۲ هزار نظامی اوکراینی و هزار غیرنظامی در کارخانه فولاد ماریوپل در حال مقاومت در مقابل نظامیان روس هستند.
به گفته یکی از فرماندهان هنگ آزوف ارتش اوکراین، پس از برقراری آتش بس، تعدادی از غیرنظامیان توانستند از کارخانه فولاد آزوفستال در ماریوپل خارج شوند.
به گزارش "گاردین"، سواتوسلاو پالامار معاون فرمانده هنگ آزوف شنبهشب گفت: در حال حاضر هر دو طرف از آتش بس پیروی میکنند.
وی افزود: ما توانستهایم ۲۰ نفر از جمله زنان و کودکان را از زیر آوار این کارخانه نجات داده و آنها را به جای امنی منتقل کنیم. امیدواریم این آتش بس تمدید شود تا بتوانیم همه زنان، کودکان و سالمندان را از این کارخانه خارج کنیم.
بر اساس برخی گزارشها، ۲ هزار تن از سربازان اوکراین در کارخانه آزوفستال در منطقه ماریوپل در محاصره نیروهای روسیه هستند. بر اساس این گزارشها، تعدادی از این سربازها مجروح شده و حدود یکهزار غیرنظامی نیز در این کارخانه پناه گرفته اند.
اعلام تلفات چند هزار نفری ارتش روسیه
«ولودیمیر زلنسکی» رئییسجمهور اوکراین ضمن تکرار آمار اخیر ارتش این کشور درباره تلفات روسیه در جنگ، از تدارک مسکو برای انجام حملات جدید به شرق اوکراین خبر داد.
رئیسجمهور اوکراین در یک نطق تلویزیونی درباره وضعیت کنونی درگیریهای این کشور و روسیه اظهارنظر کرد و در صحبتهای خود مدعی شد که بیش از ۲۳ هزار نظامی روس تاکنون کشته شدهاند.
به گزارش وبگاه «هیل»، ولودیمیر زلنسکی درحالی مدعی تلفاتت بیش از ۲۳ هزار نفری روسی در جنگ با اوکراین شده که ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین روز جمعه اعلام کرده بود اعلام کرده بود، حدود 23 هزار نظامی روسیه جانشان را از دست دادهاند.
رئییسجمهور اوکراین در این نطق تلویزیونی همچنین گفت: «اشغالگران در حال جمعآوری نیروهای اضافی برای حملات جدید علیه ارتش ما در شرق کشور هستند. میدانیم که فرماندهی روسیه در حال آماده شدن برای تلفات بزرگ جدید است».
زلنسکی با ادعای تلفات روسیه در حملات به اوکراین گفت: «در آن واحدهایی که پرسنل آنها در ماه مارس-آوریل تقریباً به طور کامل نابود شده یا به طور قابل توجهی تضعیف شده است، افراد جدیدی با انگیزه کم و با تجربه کم رزمی جذب میشوند».
وی افزود: «آنها فقط میخواهند تعداد مناسب (نیروهای نظامی) را دریافت کنند تا بتوانند این یگانها را وارد عملیات تهاجمی کنند. فرماندهی روسیه به خوبی میداند که هزاران سرباز روسی دیگر در هفتههای آینده کشته و هزاران نفر دیگر زخمی خواهند شد».
رئیسجمهور اوکراین همچنین آمار ادعایی ستادکل نیروهای مسلح این کشور درباره خسارات نظامی روسیه را تکرار کرد. ستادکل مدعی شده بود ۱۸۹ هواپیما، ۱۵۵ بالگرد، ۱۳۴ پهپاد، ۹۸۶ تانک، ۲۴۱۸ خودروز زرهی،۴۳۵ سامانه توپخانه، ۱۵۱ سامانه موشک انداز، ۱۶۹۵ خودرو، ۷۶ مخزن سوخت، ۷۳ سامانه ضدهوایی و هشت قایق روسیه را از بین رفت.
اظهارات مقامهای اوکراینی در شرایطی مطرح شده که «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز شنبه (دیروز) گفت که از آغاز «عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین»، بیش از ۱۴۰ جنگنده، ۱۱۰ بالگرد و ۶۵۰ پهپاد سرنگون شده است.
بر اساس گفته کوناشنکوف، نیروهای روسیه ۲۷۹ سامانههای موشکی زمین به هوا، ۲۶۵۴۶ تانک و دیگر خودروهای زرهی، ۳۰۷ سامانههای پرتاب چندکاره موشک، ۱۱۸۹ توپ و خمپاره انداز و ۲۴۹۲ موتور ویژه نظامی را هدف قرار دادند.
سفر آنجلینا جولی به اوکراین+ عکس
آنجلینا جولی، سفیر اامور آوارگان سازمان ملل روز شنبه در یک سفر غیرمنتظره به منطقه لویو اوکراین رفت.
به گزارش یورونیوز، جولی، فرستاده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از یک موسسه پزشکی بازدید کرد و با کارکنان و مقامات محلی درباره تاثیر جنگ بر زندگی آنها صحبت کرد.
به گفته رئیس اداره منطقهای لویو، او همچنین با کودکان آسیب دیده از حمله موشکی به یک ایستگاه راهآهن در نزدیکی کراماتورسک ملاقات کرد.
از سوی دیگر برخی تصاویر آماتور حضور وی را در یک کافه نشان میدهد که در حال امضا دادن و خوش و بش با دیگران است. این بازیگر در این ویدئو که از سوی یکی از مشتریان کافه گرفته شده است با یک لباس غیررسمی و کوله پشتی دیده میشود.
ماکسیم کوزیتسکی، فرماندار منطقه لویو در تلگرام با انتشار عکسها و ویدئوهای حضور این بازیگر گفت: «برای همه ما این بازدید یک غافلگیری بود.»
سخنگوی جولی گفت که هدف وی از این دیدار حمایت از غیرنظامیان است.
جولی در بیانیهای گفت: «تاثیر جنگ بر نسلی از کودکان اوکراینی ویرانگر است. هیچ کودکی در هیچ کجای دنیا نباید مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شود یا شاهد کشته شدن عزیزان خود باشد یا بمباران و تخریب خانههای خود را تجربه کند. با این حال این واقعیت بسیاری از کودکان در اوکراین و در سراسر جهان است.»
طبق گفته سازمان بینالمللی مهاجرت، بیش از ۷.۷ میلیون نفر از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین مجبور به ترک خانههای خود شدهاند گرچه همچنان در اوکراین حضور دارند. با این حال ۵.۴ میلیون نفر دیگر از اوکراینیها در این مدت از کشور خود گریختهاند.
درخواست اوکراین از چین برای میانجی گری با روسیه
دیمیتری کولبا وزیر خارجه اوکراین در مصاحبه با رسانههای چین، ابراز امیدواری کرد که پکن برای برقراری آتش بس با مسکو میانجیگری کند.
به گزارش خبرگزاری "تاس" کولبا شنبهشب گفت: ما امیدواریم که چین از موضع خود در مورد لزوم جلوگیری از تشدید تنشها فراتر رفته و روسیه را به آتش بس ترغیب کند.
وزیر خارجه اوکراین همچنین به چین پیشنهاد داد تا برای پایان جنگ با روسیه، به عنوان ضامن امنیتی این کشور عمل کند.
پکن اعلام کرده است که از مذاکره برای حلوفصل مناقشههای بینالمللی حمایت میکند اما مخالف استفاده از اهرم تحریم علیه کشورها است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.