با هشتادمین روز حمله روسیه به اوکراین

اخراج مقامات ارشد نظامی روسیه توسط پوتین/ پوتین در گفتگو با رئیس‌جمهور فنلاند:هشدار می دهم به ناتو ملحق نشوید/ درخواست ماکرون از زلنسکی برای اعطای بخشی از خاک اوکراین به روسیه

هشتادمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۱۸۶۶۶
|
۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۳ 14 May 2022
|
146816 بازدید
|

قطع صدور برق به فنلاند از سوی روسیه

بین الملل تابناک: هشتادمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

پوتین و لوکاشنکو دوشنبه در مسکو دیدار می‌کنند
۱۴۰۱/۰۲/۲۴ - ۲۲:۲۱

ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو در نشست آتی «سازمان پیمان امنیت جمعی» در مسکو با یکدیگر دیدار خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سرویس مطبوعاتی الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس، امروز (شنبه) اعلام کرد: رئیس‌جمهوری بلاروس در شانزدهم مه (۲۶ اردیبهشت) در نشست سران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در مسکو شرکت خواهد کرد. این رویداد همزمان با سی‌اُمین سالروز امضای پیمان امنیت جمعی و بیستمین سالروز تاسیس این سازمان برگزار می‌شود.

انتظار می‌رود لوکاشنکو و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به تبادل نظر درباره وضعیت فعلی در منطقه و صحنه بین‌المللی پرداخته و همچنین درباره اقدامات متقابل مشترک به چالش‌ها و تهدیدات گفت‌وگو کنند.

سرویس خبری لوکاشنکو افزود، گفت‌وگوها در قالب دوجانبه برگزار شده و افزایش «همکاری و کار مشترک بر سر  جایگزینی واردات» یکی از مضامین اصلی آن خواهد بود.

پوتین در گفتگو با رئیس‌جمهور فنلاند:هشدار می دهم به ناتو ملحق نشوید
۱۴۰۱/۰۲/۲۴ - ۱۷:۴۵

رئیس جمهور فنلاند در تماس تلفنی با رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که کشورش طی روزهای آتی تصمیم خود در مورد پیوستن به ناتو را خواهد گرفت.

به گزارش روسیا الیوم، دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری فنلاند امروز (شنبه) اعلام کرد که سائولی نینیستو، رئیس جمهور فنلاند به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که چقدر وضعیت امنیتی برای فنلاند به صورت ریشه‌ای تغییر کرده است و این کشور طی روزهای آتی تصمیمی را درخصوص پیوستن به ناتو اتخاذ خواهد کرد.

طبق این بیانیه، رئیس جمهور فنلاند به اظهارات رئیس جهمور روسیه طی نشست نخستشان در سال 2012 اشاره کرد که در آن، گفته شد که هر کشور مستقلی، مسئول امنیت خود است.

در این بیانیه آمده است، این دقیقاً چیزی است که در حال حاضر اتفاق می‌افتد. از طریق پیوستن به ناتو؛ فنلاند امنیت خود را تحکیم می‌بخشد و مسئولیت را برعهده می‌گیرد.

در همین حال، کرملین اعلام کرد که پوتین در تماس تلفنی با همتای فنلاندی خود درخصوص طرح دولت فنلاند برای پیوستن به ناتو گفتگو کرد.
کرملین تاکید کرد، در این تماس که امروز بنا به خواسته طرف فنلاندی انجام شد، دو طرف به صورت صریح درخصوص نیت رهبری فنلاند برای ارائه درخواست پیوستن به ناتو تبادل نظر کردند.

پوتین تاکید کرد، این اقدام فنلاند در کنار گذاشتن سیاست بی طرفی نظامی، اشتباه خواهد بود، چراکه هیچ خطری علیه امنیت فنلاند وجود ندارد.

پوتین نسبت به این تغییر در رویکرد خارجی فنلاند هشدار داده و گفت که ممکن است تاثیر منفی بر روابط متقابل روسیه و فنلاند بگذارد، روابطی که طی سال‌های طولانی با روحیه حسن همجواری و همکاری و شراکت بنا شده است.

پوتین: اوکراین علاقه‌ای به گفت‌وگوهای جدی و سازنده ندارد
۱۴۰۱/۰۲/۲۴ - ۱۷:۴۳

رییس جمهور روسیه روز شنبه در گفت و گوی تلفنی با همتای فنلاندی خود گفته است که اوکراین علاقه‌ای به گفت‌وگوهای جدی و سازنده با مسکو ندارد.

 این تماس تلفنی امروز در شرایطی برگزار شده که فنلاند ساعاتی پیش اعلام کرد روسیه صادرات برق به این کشور را به بهانه عدم پرداخت بهای آن از سوی هلسینکی، قطع کرده است.

همچنین خشم روسیه از تمایل فنلاند برای پیوستن به ناتو، موضوعی است که اهمیت این تماس تلفنی را مضاعف می سازد.

براساس گزارش اسپوتنیک، مسکو و کی‌یف از زمان آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در خاک اوکراین، چندین دور مذاکره با یکدیگر داشته‌اند که تاکنون به هیچ نوع توافقی منجر نشده است.

کاخ کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه در گفت‌وگو با سولی نینستو همتای فنلاندی خود اظهار داشت که مذاکرات مسکو و کی‌یف وارد مرحله حساسی شده است.

در بیانیه کاخ کرملین در این خصوص آمده است: رهبران دو کشور همچنین اوضاع اوکراین را مورد بررسی قرار دادند. پوتین به طور مشخص نظرات خود را درباره روند مذاکرات بین روسیه و طرف اوکراینی مطرح کرد که به طور کلی از سوی کی‌یف به حال تعلیق در آمده است.

این بیانیه افزود: کی‌یف علاقه‌ای به گفت‌وگوهای جدی و سازنده در این خصوص ندارد.

همزمان، نیروهای روسیه به همراه شبه نظامیان جمهوری‌های خود خوانده دونتسک و لوهانسگ به عملیات خود در منطقه دنباس اوکراین ادامه داده و نیروهای اوکراینی را به عقب رانده‌اند.

اخراج مقامات ارشد نظامی روسیه توسط پوتین
۱۴۰۱/۰۲/۲۴ - ۱۲:۳۲

یک مقام ارشد اوکراینی مدعی شد، والری گراسیموف، رئیس ستاد کل ارتش روسیه در بحبوحه حمله به اوکراین از کار معلق شده است.

به گزارش  روزنامه ایندیپندنت، اولکسی آرستویچ، مشاور نظامی رئیس جمهور اوکراین گفت، "اطلاعات اولیه" حاکی از این است که ژنرال گراسیموف در ضمن بررسی‌های ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و حلقه نزدیکش در قبال اجازه به تداوم رهبری او بر نیروهای مسلح کشورش، از کار برکنار شده است.

با این حال هنوز هیچ مقام رسمی گزارش‌ها درباره اخراج او را تایید نکرده است. با این حال گمانه‌زنی درباره پاکسازی در میان فرماندهان ارشد نظامی روسیه پس از غیبت ژنرال گراسیموف در رژه سالانه "روز پیروزی" روسیه در روز دوشنبه بالا گرفت.

براساس گزارش‌ها، نیروهای مسلح روسیه در جنگ خود در اوکراین متحمل چندین شکست بزرگ شدند و نتوانستند کی‌یف را در اوایل جنگ تصرف کنند و متحمل خسارات شده‌اند.

به نوشته ایندیپندنت، فقدان دستاوردهای روسیه منجر به این گمانه‌زنی شده که پوتین در حال برنامه‌ریزی برای پاکسازی رهبرانی در ارتش کشورش که مقصر این شکست‌ها هستند، است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که یک کانال تلگرامی که توسط وزارت کشور اوکراین اداره می‌شود، ادعا کرده است که دو فرمانده دیگر ارتش روسیه به دلیل تلفات در میدان جنگ برکنار شده‌اند.

این کانال تلگرامی ادعا کرد که دریادار ایگور اوسیپوف، فرمانده ناوگان دریای سیاه ارتش روسیه، از سمت خود برکنار و دستگیر شده است، در حالی که ژنرال ولادیسلاو ارشوف، فرمانده لشگر ششم این ارتش هم به همراه ژنرال سرگئی کیسل، فرمانده واحد مکانیزه تانک در فرماندهی منطقه نظامی غرب روسیه، یکی از معاونان فرماندهی و همچنین ژنرال آرکادی مارزویف، فرمانده لشگر ۲۲ واحد فرماندهای نظامی جنوب ارتش روسیه هم جزو این اخراج‌شدگان هستند.

اولین تماس تلفنی وزرای دفاع آمریکا و روسیه از زمان شروع جنگ اوکراین
۱۴۰۱/۰۲/۲۴ - ۱۲:۳۱

با وجود تنشهای بی سابقه بین آمریکا و روسیه طی ماههای گذشته، وزرای دفاع دو کشور جمعه شب به صورت تلفنی و به درخواست طرف آمریکایی با یکدیگر رایزنی کردند.

بر اساس گزارش خبرگزاری تاس، وزارت دفاع روسیه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که محور تماس تلفنی «سرگئی شویگو» و «لوید آستین» شرایط کنونی در بحران اوکراین بوده است.

در ادامه این بیانیه آمده است؛ سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه شب گذشته یک تماس تلفنی با رئیس پنتاگون داشت که به ابتکار طرف آمریکایی انجام شد. مسائل کنونی امنیت بین المللی از جمله بحران اوکراین محور مذاکرات بوده است.

«جان کربی» سخنگوی پنتاگون پیش از این گفته بود که سرگئی شویگو و «والری گراسیموف» تماس تلفنی با لوید آستین و «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا را رد کرده بودند.

درخواست ماکرون از زلنسکی برای اعطای بخشی از خاک اوکراین به روسیه
۱۴۰۱/۰۲/۲۴ - ۱۲:۲۸

رئیس جمهور اوکراین در اظهاراتی عنوان کرد، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به او پیشنهاد داده با صرف نظر کردن از بخشی از حاکمیتش، به ولادیمیر پوتین اجازه دهد که وجهه خود را حفظ کند.

به گزارش پایگاه نیو وویس آو اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین بیان داشت، تلاشهای امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه برای یافتن یک "مسیر فرعی" برای روسیه بی نتیجه هستند و تا زمانی که روسیه درنیافته که لازم است خارج شود، به سراغ راه‌های معقول برای پایان دادن به جنگ نخواهد رفت.

زلنسکی بیان داشت: شاید امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه بیشتر از من مطلع است، من میدانم او میخواسته با میانجی‌گری کردن بین ما (اوکراین و روسیه) چیزی را کسب کند اما او شکست خورد و علت شکست او موضع ما نبود بلکه موضع روسیه بود.

او خاطرنشان کرد: این برای رهبران جهان مناسب نیست که به من پیشنهاد کنند باید در قبال حاکمیت اوکراین فداکاری‌های خاصی انجام دهم تا به پوتین اجازه داده شود وجهه خود را حفظ کند.

این رئیس‌جمهور اوکراین افزود که کشورش "آماده نیست با واگذاری قلمروی خودش، امور مربوط به کس دیگری را نجات دهد."

او تاکید کرد: "فکر می‌کنم این کاملاً غیرقابل توجیه است. این اتلاف وقت است."

او بیان داشت، اهانت روسیه به هر گونه سازشی به نفعش با حمله‌اش در ۲۴ فوریه به اوکراین آشکار شد.

این رئیس جمهور اوکراین خاطرنشان کرد:‌ امانوئل ماکرون باید دست از مطرح کردن برخی ژستهای دیپلماتیک بردارد. من از پیروزی مجدد اخیر او در انتخابات استقبال کردم.

وی افزود: با این حال تاریخ، کنار کشیدن‌ها را نمی‌بخشد. اگر شما به دنبال پس گرفتن چیزی متعلق به خودتان هستید فقط یک مسیر برای حرکت هست، مسیر جلو.

ماکرون در هفته‌های ابتدایی حمله روسیه به اوکراین چندین تماس تلفنی طولانی با همتای روس خود داشت. پس از یک توقف یک ماهه، روسای جمهور فرانسه و روسیه در سوم مه صحبت کردند و ماکرون از پوتین خواست تا اجازه به تخلیه اوکراینی‌های گرفتار در کارخانه فولاد آزوفستال ماریوپل را بدهد.

در ماه آوریل، ماکرون رفتار روسیه در اوکراین را جنایت جنگی توصیف کرد، اما آن را نسل کشی نخواند و گفت که روس‌ها و اوکراینی‌ها مردمی "برادر" هستند.

در عین حال، رئیس جمهور فرانسه از تسلیح اوکراین و اعمال تحریم‌های بیشتر علیه مسکو حمایت ‌کرده است.

حمایت گروه ۷ از کمک مالی و تسلیحاتی به اوکراین
۱۴۰۱/۰۲/۲۴ - ۱۲:۲۷

وزیران خارجه گروه هفت متشکل از کشورهای غنی در جریان تازه‌ترین نشست خودشان به ارائه کمک‌ها و تسلیحات بیشتر به اوکراین متعهد شدند و آلمان آن را "نشانه‌ای قدرتمند از وحدت" برای منزوی‌ کردن هر چه بیشتر روسیه بابت حمله به همسایه‌اش خواند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا یک کمک نظامی دیگر به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو اعلام کرد که باید از سوی اعضای اتحادیه اروپا به تایید برسد و همچنین ابراز اطمینان کرد که این نهاد با تحریم‌ نفتی روسیه موافقت می‌کند.

لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس هم از تحریم‌های جدید علیه شبکه مالی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و محفل نزدیکان او از جمله همسر سابق و اقوامش خبر داد و همچنین خواستار افزایش تامین تسلیحاتی به اوکراین شد.

آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان میزبان این نشست سه روزه است. کولبا، وزیر خارجه اوکراین و نیکو پوپسکو وزیر امور خارجه مولداوی نیز به عنوان مهمان در نشست روز جمعه شرکت داشتند.نشست سالانه تا امروز شنبه ادامه دارد و دیپلمات‌هایی از انگلیس، کانادا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده و اتحادیه اروپا را در کنار هم قرار داده است. این به دنبال وعده هفته گذشته رهبران گروه هفت برای ممنوع کردن یا حذف تدریجی خرید نفت روسیه است.

این نشست که همچنین وزیران خارجه اوکراین و مولداوی در آن حضور داشتند، به نگرانی‌هایی درباره امنیت غذایی و اینکه جنگ در اوکراین به سمت مولداوی کشیده شود، پرداخت.

وزیر خارجه مولداوی در مصاحبه‌ای با رویترز گفت که برخی از نیروها در منطقه جدایی‌طلب ترانس‌نیستریا درصدد ایجاد بی‌ثباتی هستند اما دولت او می‌خواهد این مساله را از طریق دیپلماسی حل و فصل کند.

همچنین آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان گفت که مذاکرات گروه هفت در واقع تلاش روسیه برای اختلاف‌افکنی در جهان بر سر اوکراین را به مبارزه می‌طلبد. او در پیامی توییتری نوشت: هیچگاه شرکای گروه هفت از زمان پایان جنگ سرد تا به این حد به چالش کشیده نشده بودند. هیچگاه پیش از این، ما تا به این حد متحد نبوده‌ایم.

جوزپ بورل هم گفت که پوتین اصلا قصدی برای متوقف کردن این جنگ ندارد. او افزود که حمایت نظامی جدید اتحادیه اروپا شامل تسلیحات سنگین مثل تانک و توپخانه می‌شود و کمک این نهاد سیاسی – اقتصادی را به حدود دو میلیارد یورو می‌رساند.

او گفت: با تحریم‌های اقتصادی و ادامه انزوای بین‌المللی روسیه و مقابله با اطلاعات نادرست، فشار بیشتری بر کرملین خواهد بود.

همچنین در حاشیه این نشست، وزیر امور خارجه اوکراین در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به احتمال تحریم‌ نفتی روسیه از سوی اتحادیه اروپا گفت اگر که این پیشنهاد به جایی نرسد، مایه خشنودی پوتین می‌شود. مجارستان که در همسایگی اوکراین قرار دارد، مخالف این طرح است و این طرح هم برای تایید نیاز به اتفاق‌آراء دارد.

وزیر امور خارجه اوکراین گفت: ما در این گفت‌وگوها مداخله نمی‌کنیم اما لحظه حساسی است؛ اینکه ما ببینیم وحدت اتحادیه اروپا ادامه می‌یابد یا شکسته می‌شود. همچنین متحدان باید دارایی‌های روسیه را به منظور تامین مالی بازسازی اوکراین توقیف کنند.

او همچنین از کشورهای گروه ۷ خواست تا دارایی های روسیه را برای بازسازی کشور جنگ زده‌اش مصادره کنند.

کولبا گفت: از کشورهای گروه ۷ خواستم قوانینی را تصویب کنند و تمام مراحل لازم برای توقیف دارایی‌های روسیه و دادن آن‌ها به اوکراین را برای استفاده از این پول برای بازسازی کشورمان اجرا کنند.»

او همچنین مدعی شد که حمله روسیه به اوکراین تنها دلیل آشکار شدن بحران جهانی غذا است. او گفت: "ما برای امنیت غذایی کشورهای آفریقایی، کشورهای آسیایی و همه کسانی که به منابع اوکراین وابسته هستند اهمیت می دهیم... به دلیل تجاوز روسیه به ما، کمبود مواد غذایی در آفریقا و سایر نقاط جهان وجود نخواهد داشت." .

از نظر ارتش اوکراین، او گفت که دو موضوع عمده باقی مانده است که باید مورد توجه قرار گیرد: تامین چندین سیستم پرتاب موشک و نیروی هوایی.

وی با اشاره به صادرات گاز طبیعی روسیه به اروپا، گفت که اگر مسکو به فروش گاز و نفت به اتحادیه اروپا ادامه دهد، "جیب آنها به اندازه کافی برای ادامه جنگ پر خواهد شد. روسیه از فروش نفت و گاز به اروپا پول زیادی به دست می آورد. این باید متوقف شود."

تحریم همسر سابق و اقوام پوتین از سوی انگلیس
۱۴۰۱/۰۲/۲۴ - ۱۲:۲۶

دولت انگلیس در تازه‌ترین دور تحریم‌ها علیه روسیه بابت حمله به اوکراین، "شبکه مالی" ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه شامل همسر سابق و اقوام او را هدف گرفت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، لیز تراس، وزیر امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای گفت: ما در حال افشا کردن و هدف گرفتن شبکه مشکوکی هستیم که از سبک زندگی لوکس پوتین حمایت می‌کند و فساد را در حلقه داخلی او متوقف می‌کند.

در این بیانیه آمده است: تا زمانی که اوکراین پیروز شود، ما تحریم‌ها را علیه همه کسانی که به تجاوزات پوتین کمک می‌کنند، ادامه خواهیم داد.

انگلیس، در هماهنگی با متحدان غربی و در واکنش به حمله روسیه به اوکراین، تحریم‌هایی را علیه صدها روس ثروتمند و همچنین شرکت‌های صنعتی و مالی مهم استراتژیک اعمال کرده است.

در میان ۱۹ نام جدیدی که به فهرست تحریم‌های انگلیس افزوده شده است، نام لیودمیلا اوچرتنایا، همسر سابق ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و چندین تن از بستگان او که سمت‌های اجرایی در شرکت‌های مهم روسیه نظیر گازپروم دارند، به چشم می‌خورد. آنها با توقیف دارایی‌ها و ممنوعیت سفر مواجه هستند.

دولت انگلیس مدعی است که این افراد تحریم‌شده از پوتین در ازای دریافت ثروت، مشاغل رده بالا و نفوذ در امور روسیه حمایت کرده‌اند.

وزیر دفاع استونی خواستار ایجاد مرکز فرماندهی ناتو در کشورش شد
۱۴۰۱/۰۲/۲۴ - ۱۲:۲۵

وزیر دفاع استونی خواستار تاسیس مرکز فرماندهی و افزایش نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی " ناتو " در خاک کشورش شده است.

کاله لائانت در مصاحبه با خبرگزاری نیکی ژاپن گفت، استونی از ناتو خواسته است برنامه خود را در خصوص تاسیس مراکز فرماندهی با قابلیت نظارت بر بیش از ۱۰ هزار نیرو و عملیات نظامی این بلوک در بالتیک، برای مقابله با روسیه در بحبوحه جنگ جاری در اوکراین، ارائه دهد.

وزیر امور خارجه استونی گفت: «ما در حال حاضر به متحدان خود توضیح داده ایم که هر سه کشور حوزه بالتیک به ساختار فرماندهی در اندازه لشکر و همچنین استقرار سریع آنها نیاز دارند. به عنوان مثال، استونی دو تیپ نیرو دارد. ما به یک تیپ اضافی از متحدان ناتو نیاز داریم تا اگر اتفاقی بیفتد، به سرعت در استونی مستقر شوند. "

او گفت: «این بدان معناست که ناتو می تواند در اینجا و در استونی یک لشکر با 10 تا ۱۵ هزار سرباز را رهبری یا فرماندهی کند.

استونی در سال ۲۰۰۴ به ناتو و اتحادیه اروپا پیوست. ناتو اعتقاد دارد در شمالی ترین نقطه بالتیک، شامل سه کشور لتونی و لیتوانی و استونی، کشور اخیر در خط مقدم دفاعی ناتو در اروپا قرار دارد و نقش امنیتی کلیدی ایفا می کند. مردم روسی تبار حدود ۲۵ درصد از جمعیت ۱.۳ میلیونی استونی را تشکیل می دهند.

استونی که در سال ۱۹۴۰ به اتحاد جماهیر شوروی ملحق شد، نیم قرن طول کشید تا استقلال خود را به دست آورد و همواره نسبت به روسیه محتاطانه ای در پیش گرفته است.

کرملین: مخالف دیدار پوتین و زلنسکی نیستیم
۱۴۰۱/۰۲/۲۴ - ۱۲:۲۵

کاخ کرملین اعلام کرد که مسکو اصولاً با دیدار ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین مخالفتی ندارد، اما باید سند نهایی آماده شود.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در دیدار با خبرنگاران درباره احتمال دیدار روسای جمهور دو کشور توضیح داد و گفت: در اینجا وضعیت به هیچ وجه تغییر نکرده است، شما موضع رئیس جمهور روسیه را به خوبی می‌دانید، هیچ کس اصولا مخالف برگزاری چنین جلسه‌ای نیست اما باید مقدمات و زمینه آن به خوبی فراهم شده و برای آن آماده شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: موضوع تنها تنظیم یک سند مناسب است که باید در بالاترین سطح نهایی شود.

پسکوف همچنین با بیان اینکه هیچ گونه تلاشی برای حرکت به سمت سند مشترک روسیه و اوکراین وجود ندارد، عنوان داشت:‌ هیچ پاسخی از سوی کی‌یف به پیشنهادات مسکو وجود ندارد. شرایط ما کاملا مشخص است و به وضوح اعلام شده است. همه اینها به طرف اوکراینی تحویل داده شده ولی هیچ پاسخی دریافت نکردیم.

این اظهارات پس از آن ایراد شد که روز جمعه ولودیمیر زلنسکی اعلام کرد آماده گفتگو با پوتین است.

ولادیمیر مدینسکی، مذاکره کننده ارشد روسیه روز دوشنبه به صراحت اعلام کرد که مذاکرات بین مسکو و کی‌یف با هدف دستیابی به راه حلی برای مناقشه که صلح را بین دو کشور برقرار کند،متوقف نشده، بلکه از راه دور و به صورت مجازی انجام شد.

ادعای انگلیس درباره طرح روسیه برای الحاق اوکراین از طریق همه‌پرسی

وزارت دفاع انگلیس در تازه‌ترین ارزیابی خود از تحولات اوکراین ادعا کرد: بخش مرکزی طرح تهاجم اولیه روسیه به احتمال زیاد این بوده که از همه پرسی های تقلبی برای قرار دادن اکثر مناطق اوکراین تحت حاکمیت طولانی مدت طرفدار روسیه استفاده کند.

 در بیانیه روز شنبه وزارت دفاع انگلیس آمده است: اداره نظامی - غیرنظامی تحمیلی روسیه در خرسون اعلام کرد که از مسکو می خواهد این منطقه را به فدراسیون روسیه ملحق کند.

در ادامه ادعا شده است: این واقعیت که روسیه تنها در تحمیل یک رهبری محلی طرفدار روسیه در خرسون موفق شده است، شکست تهاجم روسیه در پیشروی به سمت اهداف سیاسی خود در اوکراین را برجسته می کند.

وزارت دفاع انگلیس ادعا کرد: اگر روسیه همه‌پرسی الحاق به روسیه را در خرسون برگزار کند، تقریباً به طور قطع نتایج را دستکاری خواهد کرد تا اکثریت را طرفدار خروج از اوکراین نشان دهد. اما احتمالاً شهروندان منطقه خرسون به اعتراض خود با اشغال روسیه ادامه خواهند داد.

از ابتدای جنگ در اوکراین وزارت دفاع انگلیس آخرین ارزیابی خود را از تحولات در این کشور گزارش می‌دهد. در واقع انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه به تنش‌ و درگیری‌ها دامن زده است. این کشور تقریبا هفته‌ای یک بار تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه وضع می‌کند.

گفت و گوی تلفنی شولتس و پوتین درباره آتش بس در اوکراین

رییسان جمهوری آلمان و روسیه درباره از سرگیری مذاکرات صلح بین کی یف و مسکو و برقراری آتش بس گفت و گو کردند.

به گزارش دویچه وله، اولاف شولتس صدراعظم آلمان در گفت و گوی تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه خواستار از سرگیری مذاکرات بین کی یف و مسکو برای برقراری آتش بس شد.

گفت‌وگوی رهبران دو کشور ٧۵ دقیقه به طول انجامیده است و طی آن شولتس از پوتین خواستە کە در جستجوی راه حلی دیپلماتیک برای حل مناقشه با اوکراین باشد.

شولتس چهارشنبه گذشته نیز با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین مذاکرە و تبادل نظر کردە بود.

بر اساس بیانیه دولت فدرال آلمان، شولتس در این گفت‌وگو بر لزوم برقراری آتش‌بس تاکید کرده بود.

خبرگزاری روسی تاس در این زمینه گزارش داد که پوتین به صدراعظم آلمان گفتە که مذاکرات صلح توسط رهبری کی‌یف مختل و به بن‌بست کشیده شدە است.

طبق بیانیه دولت آلمان، در این گفت‌وگو، شولتس همچنین در مورد تأثیر جنگ اوکراین بر وضعیت «امنیت جهانی غذا» به پوتین هشدار دادە و مسئولیت ویژه مسکو در این مورد را به او یادآوری کردە است.

براساس بیانیه کاخ کرملین، پوتین به طور «مفصل» اهداف روسیه در اوکراین را برای شولتس تشریح کرده است.

همچنین گفتە شدە کە دو طرف در مورد ادامه گفت‌وگوها «از کانال‌های مختلف» با تاکید بر جنبه‌های بشردوستانه به توافق رسیدەاند.

کرملین اعلام کرده در این مذاکرات، پوتین در مورد «نقض فاحش هنجارهای حقوق بین‌الملل» از طریق کسانی که «ایدئولوژی رو به گسترش نازیسم» را رواج می‌دهند با شولتس صحبت کردە است.

اما در طرف مقابل، در بیانیە دولت آلمان فدرال آمده کە «صدراعظم اتهام وجود گستردە نازیسم در اوکراین را رد کردە است».

مسدود شدن حساب های سفارت روسیه در لهستان

سرگئی آندریف سفیر روسیه در لهستان گفت: دادستان های لهستان حساب های بانکی سفارت روسیه در این کشور را تا دوم سپتامبر (۱۱ شهریور) مسدود کرده اند.

به گزارش خبرگزاری تاس، آندریف سفیر روسیه به خبرنگاران گفت: حساب‌ها طبق تصمیم دادستان تا دوم سپتامبر مسدود شده‌اند، با این وجود مشخص نیست که در ۲ سپتامبر چه اتفاقی خواهد افتاد.

آندریف خاطرنشان کرد: لهستان ممکن است در درازمدت سفارت را مجبور به تعطیلی کند، اما در این صورت سفارت [لهستان] در روسیه نیز باید تعطیل شود.

آندریف تاکید کرد: امیدوارم که شرکای به اصطلاح لهستانی ما آنقدر عاقل باشند که دست به چنین کاری نزنند.

سفیر روسیه در لهستان در ادامه افزود: هیئت دیپلماتیک این تصمیم را با استناد به نقض شدید کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک رد کرده و خواستار رفع انسداد حساب ها شده است. وزارت امور خارجه لهستان از هرگونه مسئولیت در قبال این اقدام شانه خالی کرده و به روسیه پیشنهاد داده است که پرونده را به دادگاه ببرد.

آندریف توضیح داد که دفتر دادستانی براساس نظریه پوچ خود بر این باور است که پول موجود در حساب ها ممکن است برای تامین مالی تروریسم استفاده شود.

قطع صدور برق به فنلاند از سوی روسیه

یک اپراتور و تامین کننده زیر مجموعه شرکت «اینتررائو» روسیه اعلام کرد که مسکو از روز شنبه ارسال برق به فنلاند را به دلیل پرداخت نکردن قبوض معوقه قطع می‌کند.

 یورو نیوز گفت که شرکت فنلاندی فاینگرید با این حال گفته است که این کشور به واردات برق از روسیه وابسته نیست و می‌تواند کمبود ناشی از قطع واردات برق از روسیه را با افزایش تولید داخلی جبران کند.

در مجموع حدود یک دهم برق مصرفی در فنلاند از روسیه تامین می شود.

طبق بیانیه این شبکه، شرکت «راو نوردیک»، زیرمجموعه شرکت هلدینگ انرژی دولتی روسیه «اینتر رائو»، مستقر در هلسینکی، از ششم ماه مه هیچ گونه پرداختی در ازای برق عرضه شده به فنلاند دریافت نکرده است.

در این بیانیه آمده است: راهی برای پرداخت پرداخت وجود ندارد و ما مجبوریم از ۱۴ مه برق رسانی را متوقف کنیم.

رئیس جمهوری و نخست وزیر فنلاند پنج شنبه در بیانیه‌ای مشترک تاکید کردند که به دنبال پیوستن هرچه سریع‌تر این کشور به پیمان ناتو هستند.

این تصمیم فنلاند اعتراض روسیه را به همراه داشته و مقامات روسیه نسبت به عواقب و پیامدهای این تصمیم هشدار داده‌اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۹
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۶۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
در جنگ دوم جهانی آمریکا درحال پیروزی در جنگ با ژاپن بود و هیچ نیازی به استفاده از بمب اتمی علیه این کشور را نداشت ولی رئیس جمهور وقت آمریکا اصرار داشت تا از این بمب وحشتناک استفاده کند چون رئیس جمهور نمی‌خواست صدها هزار سرباز دیگر خود را در ادامه این جنگ تا پیروزی از دست بدهد
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
ضمن محکوم کردن استفاده از بمب اتم توسط هر کشور . ولی عزیز جان برو تاریخ را بخوان . اینطور که می گویید نیست . جنگ در غرب در اردیبهشت 1945 تمام شده بود . ببینید بمب هیروشیما در چه تاریخی انداخته شد .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
بمب اتم در زمانی استفاده شد که آلمان تسلیم شده بود ولی ژاپن همچنان به جنگ ادامه میداد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
تارخ تحریف شده نخون
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
زمان انفجار بمبی اتم دیگه تحریف شدن دارد؟
۱۶۱۹
با یک جستجو توی اینترنت بدست میاد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۵
فاجعه هیروشیما و ناکازاکی، برای نشان دادن قدرت اتمی و سلاح جدید امریکا بود و صرفا به همین دلیل استفاده شد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۵
شما درست میگید. در جنگ دوم جهانی دولت ژاپن تسلیم شده بودولی ارتش و مردم ژاپن حاضر به قبول شکست نبودند و گاو وحشی از بمب اتم استفاده کرد و در چند ساعت بیش از 300 هزار نفر رو به قتل رسوند
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
اگرمکرون چنین درخواستی ازاوکراین کرده باشد طبق منطق این درخواست اوکراین باید مناطق روس نشین کشورش رابه روسیه بدهد ولی با این منطق روسیه نیزباید مناطق غیرروس نشین روسیه راکه تزارها بتدریج اشغال کرده اند وسرزمینها وملتهای مختلف راتحت سیطره خود دراورده اندباید تخلیه وملل تحت اشغال کشورهای مستقل خودرا بوجود اورند یا ازکشورهایی که جداشذه اندمثل فنلاند مغولستان گرجستانو.....ملحق شوند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
80 درصد روسیه فعلی غیرروس است.یعنی درحقیقت اشغالی است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
مکرون خوب میداند برای اروپا خیلی بهتر است روی این آتش آب ریخته شود تا با ارسال سلاح به این جنگ دامن زده شود چون اگر روسیه پیروزی بدست نیاورد از سلاح هسته ای کمک میگیرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۵
اگر اینطور باشد
روسیه هم باید کلیه کشور های فعلی ارمنستان و آذربایجان و قفقازو چچنستان و گرجستان و اوستیا و ووووو

را که در دو پیمان امپریالیستی گلستان و ترکمنچای از ایران جدا و ضمیمه خاک خودش کرد را نیز به ایران مسترد کند

و افعانستان و تاجیکستان و قسمت زیادی از عراق و پاکستان و ترکیه و عمان و امارات و بحرین را هم که مال ایران بوده و بعضی شان فارسی حرف میزنند را نیز به ایران برگردانند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
نشانه های شکست مفتضحانه پوتین آشکار شد

کجایند شرقگدایان و سینه چاکان روسیه ؟!؟!؟!؟!؟

چی شد ؟؟!!!!

چرا همه چیز برعکس شد .

روسیه دیگه آبرو نداره


( در ضمن بنده نه غربگدا هستم و نه شرقگدا . من یک ایرانی اصیل وطن پرستم )
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
شکست پوتین یعنی قرار گرفتن دنیا در یک شرایط خطرناک
پوتین تحت هیچ شرایطی ناکامی را نمی‌پذیرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
پوتین گدا هم سوراخه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۵
داداش این نشانه ها رو بگو ما هم ببینیم. اینکه ناگهان فرانسه میگه اوکراین حتی خاکش روبده و به جنگ ادامه نده و امریکا که ادعاش شکست روسیه طی دو هفته بود حالا زنگ میزنه به پوتین و رییس جمهور فنلاند زنگ میزنه به پوتین!!! اینها نشانه شکست روسیه است؟؟؟!!! با بستن چشم نمیشه روز رو انکار کرد. لعنت به پوتین و امریکا و ناتو. هیچ کدوم ارزشی ندارند ولی دنیا باید از این تک قطبی خارج بشه و خواست خدا ضعیف شدند امریکای ملعونبهدست یک یاغی کوچکتره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۵
خطاب به غرب گدای عزیزمون عرض میکنم وقتی فرانسه با زبان بی زبانه درخواست اش رو از اوکراین جون جونی مطرح میکنه یعنی کار اوکراین تمام است و از اوکراین میواد بین بد و بدتر ، بد رو انتخاب کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
ماکرون نشان داد یک فرانسوی بی ریشه است.

جیره خوار و نوکر پوتین است.

خاک بر سر ملت فرانسه با این رییس جمهورشان
پاسخ ها
عباس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
کسی که با زنی ازدواج کرده که پسری همسن خودش دارد طبیعتا آدم نرمالی نیست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
مکرون بعنوان رییس جمهور فرانسه باید بفکر فرانسه و مردم فرانسه باشد دوست ندارد ببیند فرانسه به خاکستر تبدیل شود کاری که زلنسکی نازی انجام نداد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
متاسفانه دست اخر همین پیشنهاد مکرون واقع خواهد شد راه دیگری نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
این جبر جعلی است برای خراب کردن مکرون .
خبر فیک
خبر الکی و شایعه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
اهانت به یک ملت به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۵
کشورهای صنعتی اروپا تازه بیدار شدند و فهمیدند چه کلاه گشادی آمریکا بر سرشون گذاشته. قطع ارتباط به منابع روسی و وابستگی هر چه بیشتر اروپا به انرژی آمریکا
مقایسه قدرت های بزرگ اقتصادی دنیا در نتیجه جنگ اوکراین
روسیه: با بالا رفتن قیمت انرژی، نفت خودش را به بیشتر از زمان جنگ می فروشه حتی با تخفیف زیاد
آمریکا: بدون صرف کردن هزینه زیاد، برنده بزرگ جنگ
چین: با خرید ارزان تر انرژی از روسیه و ایران و.... حداقل خودش را بالاتر از اروپا قرار میده
اروپا: با لولو خور خوره کردن روسیه و ایران برای اروپا، مجبوره نفت و انرژی را بالاتر از تمام کشورهای دیگه دریافت کنه
کشوزهای عربی خلیج فارس: بدست آوردن ثروت بسیار از فروش نفت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۵
فرانسه در دو جنگ بزرگ و تنها ظرف چند هفته به اشغال روسیه در زمان ناپلئون

و هیتلر در جنگ دوم جهانی قرار گرفت

و بیشتر از انکه جنگجو باشند بدنبال مُد و فاشِن و خوراک و شراب و عیش و عشرت و حقه بازی های هنری هستند

و باید دید بزودی پوتین پس ازشکست بزرگتر از اوکراین قهرمان
در یک کودتای ارتش روسیه و زندانی شدن در سیاهچاله زیر کاخ کرملین به جهنم واصل خواهد شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
فکر نمی کردیم ارتش پوتین اینقدر چولمن باشه .

حالمان بهم خورد
روسیه در سه ماه به اندازه ۸ سال حضور در افغانستان تلفات داده .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۵
نیروهای نطامی که با زور به اشغال نظامی بدون دلیل به یک کشور ضعیف
و قتل عام کودکان و زنان و سالخوردگان اعزام میشوند

قطعا نمیتوانند با اراده و انگیزه ای که در مقایسه با دفاع مقدس از سرزمین شان است بجنگند !!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
دقت کردید چینی ها خفه خون گرفتن ؟!؟!؟

حساب کار دست چین اومد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
چین هم بصورت پنهانی کار لازم را انجام میدهد و خوب میداند شکست روسیه شکست چین است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۵
16 سال دنیا فکر میکرد فقط ایستگاه بین المللی فضایی که آمریکا و دیگر اروپائیان هزینه کردند و ساختن دارد بدور زمین 16 بار در یک روز میچرخد اما در 5 سال گذشته مشخص شد چینی ها هم ایستگاه فضایی با همان کیفیت دارند و صداش رو هم در نیورده اند. رفتاری شبیه روس ها . پس یحتمل است که چین زیر ساخت نابودی نصف کره زمین را کاملا ایجاد کرده باشد و فقط منتظر یک کلیک باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
پوتین الان دقیقا میداند که دیگر هیچ پیروزی در کار نخواهد بود و مشکل فقط غرور لگدمال شده خودش هست، حاضره میلیونها آدم بیگناه کشته شوند، هزاران سرباز بمیرند، میلیاردها دلار خسارت به اقتصاد و زیرساخت‌ها وارد شود اما وجهه از دست رفته خود را بازیابد. هیچ ساز و کار و قانونی هم در روسیه وجود ندارد که این مرد را متوقف کند. اما کور خوندی پوتین، آب رفته به جو بر نمی‌گردد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
ایکاش با کورخوندیها مشکل حل میشد روسیه یک ابر قدرت است و هیچ کشور عاقلی آن را تحریک نمیکند فقط زلنسکی دیوانه اینکار را کرد و اوکراین را نابود کرد
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
هر کاری کند در نهایت قهرمانانه جام را نوش خواهد کرد که این سنت خداست که مغروران را به چه کنم چه کنم می اندازد
سیدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
با سلام واحترام
قابل توجه مسئولین محترم کشوری ولشکری:
چند دقیقه پیش سفیر روسیه اعلام کرده "دیگر دلیلی برای کمک به احیای برجام نمی بینیم" ببینید چطور روس ها دوباره از پشت به ایران خنجر زدن. چون می خواهد نفت خودشو در شرایط تحریم گرونتر بفروشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۵
والا ما خودمان هم نفعی در احیا این برجام نمیبینم :)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
امریکا در هیچ جنگی مستقیم با ارتش ان کشور نمی جنگد یا مثل ژاپن و افغانستان و عراق بمب بر سر غیرنظامیان می ریزد یا مانند کشورها وگروه هایی مانند القاعده و داعش واکراین را پروکسی و واسطه می کند و این وسط هم از فروش سلاح سود می کند هم مردم خودش و زیرساخت خودش نابود نمی شود
اوس موستا
|
United States of America
|
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
دیروز اعلام شد غرب اکنون اماده است تحریم نفتی روسیه را اغاز کند چون دیگر نیازی به نفت روسیه نیست. علت این تغییر در وضعیت نیاز به نفت روسیه هم اعلام شده که بسیار جالب است: افزایش تولید نفت توسط شرکا و کاهش مصرف جهانی نفت. در این مطلب علنا بیان شده که علت کاهش مصرف جهانی نفت لاک داون در چین بعلت شیوع مجدد کرونا و کاهش خرید نفت روسیه توسط توسط هند است! جالبه بدونید از چند روز قبل پرزیدنت بایدن قوانین تراول بن علیه اتباع هند را اغاز کرده بود! حالا نکته جالب این قضیه کجاست؟ نشانه دیگری بر دست ساز بودن ویروس کرونا. ظاهرا نسخه جدید افراد چینی تبار را شدیدتر درگیر می کند. همین قضیه در مورد کره شمالی هم دیده می شود!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟