عکس آرشیوی است.
به گزارش «تابناک»، صفر فیضالهی در گفلتوگو با تسنیم با بیان اینکه آبله میمونی هنوز وارد کشور و استان قزوین نشده است، اظهار داشت: موردی از ابتلای قطعی به آبله میمونی و سالک در استان قزوین مشاهده نشده و فقط یک مورد مشکوک ابتلا به آبله میمونی داشتیم که نمونه گرفتهشده از بیمار را برای انستیتو پاستور فرستادیم و البته اطمینان داریم ۹۹.۹ درصد جواب آزمایش منفی است.
وی اضافه کرد: بیماری آبله میمونی از ویروسهای خانواده «آرموویروس» به وجود میآید که قدرت سرایت آنها خیلیکمتر از ویروسهای خانواده کووید مثل کرونا و سرماخوردگی است. چرا که اندازه این ویروسها بزرگتر و بالطبع وزن آنها بیشتر و سرعت آنها کندتر است.
فیضالهی بزرگ شدن غدد لنفاوری و بروز بثورات جلدی مثل آبدانه را علائم خاص این بیماری بیان کرد و گفت: آنچه باعث ابتلای فرد به بیماری آبله میمونی میشود، مسافرت به مناطق شیوع بیماری یا تماس با فرد مبتلا طی ۳ هفته است که در مورد مشکوک شناساییشده در بیمارستان بوعلی قزوین هیچکدام از این سوابق وجود نداشت.
وی با ذکر اینکه ویروس آبله میمونی هم مثل کرونا از طریق دستگاه تنفسی منتقل میشود، تصریح کرد: البته برای این انتقال نیاز به قطرات تنفسی بزرگ به نام «دراپلت» است و به همین خاطر سرعت شیوع آن از کرونا خیلیکمتر است. در ضمن تماس پوستی با ناحیه دارای عفونت فرد بیمار و زندگی طولانیمدت با او در یک فضای خوابگاهی و خانوادگی موجب انتقال این ویروس خواهد شد.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به شیوع آبله میمونی در ۳۰ کشور جهان گفت: در حال حاضر رژیم اشغالگر قدس نزدیکترین کشوری به ماست که ۲ مورد آبله میمونی در آن مشاهده شده است. اما با توجه به وضعیت شیوع این بیماری احتمال رسیدن این ویروس به کشور ما و استان قزوین هم وجود دارد.
فیضالهی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه بیماری سالک به صورت عمومی در کشور ما وجود دارد، افزود: استانهای اصفهان و یزد به دلیل وجود پشه خاکی پایگاه شیوع سالک هستیم. اما خوشبختانه درمان این بیماری ساده است و بیمار باید ۲۸ آمپول تزریق کند که قیمت آنها رایگان محاسبه میشود.
وی همچنین درباره میزان پوشش واکسیناسیون دوز چهارم کرونا برای گروههای بالای ۷۰ سال و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی گفت: میزان استقبال از دوز چهارم خیلیکم و کمتر از یک درصد است. البته این وضعیت هشداردهنده است و با توجه به میزان پایین استقبال از دوز سوم احتمال آسیبپذیری از کرونا در آینده وجود دارد.
فیضالهی ادامه داد: هر چقدر به سمت فصول سرد پاییز و زمستان حرکت کنیم، تحرکات ویروسها به ویژه کرونا بیشتر خواهد شد و تضعیف اثر واکسنهای دوزهای اول و دوم کرونا و تلاش ویروس برای بازسازی میتواند عامل تهدیدکننده جدی باشد.