به گزارش تابناک به نقل ازهمشهری آنلاین، رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت گفت: بررسیهایی که در آزمایشگاههای مرجع وزارت بهداشت کشور انجام شده نشان میدهد آنچه که بیشتر از همه باعث بروز اسهال حاد شده، عوامل ویروسی است.
دکتر مریم مسعودیفر رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت با اشاره به اینکه معمولاً با شروع فصل بهار و تابستان انتظار افزایش بیماریهای گوارشی منتقل از آب و غذا وجود دارد، گفت: بعد از محدودیتهای کرونا هم اکنون تماس بین افراد و تجمعات بیشتر شده ضمن اینکه خیلیها در این دو سال، به خاطر محدودیتها تماسی با خیلی از عوامل بیماری زا نداشتند و بالتبع با شروع فصل گرما، بیماریهای اسهال و استفراغ افزایش پیدا میکند.
بیشتر بخوانید
او تاکید کرد: با افزایش موارد گزارش شدهی بیمارانی با تابلوی بالینی اسهال حاد و آبکی، آنها را از نظر میکروب وبا و سایر میکروارگانیسمها بررسی خواهیم کرد. بررسیهایی که در آزمایشگاههای مرجع وزارت بهداشت کشور انجام شده نشان میدهد آنچه که بیشتر از همه باعث بروز اسهال حاد شده، عوامل ویروسی است.
مسعودیفر با بیان اینکه ویروسها سرایت پذیری خیلی بالایی دارند، تصریح کرد: این ویروسها در عفونتهای گوارشی خودمحدودشونده هستند و دوره کوتاهی هم دارند اما در عین حال فوقالعاده مسری هستند و میتوانند افراد زیادی را درگیر کنند.
اسهالهای ویروسی نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند
وی راه انتقال این ویروس را تماس فرد به فرد و مصرف آب و غذای آلوده عنوان کرد و گفت: رعایت بهداشت، شستشوی دستها به مدت ۲۰ ثانیه، شستشوی صحیح میوه و سبزیجات و پیشگیری از کم آبی بدن، خودداری بیماران از تماس با بیرون بویژه گروههای آسیب پذیر مانند کودکان، سالمندان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی ضروری است.
رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت، بیان کرد: ضعف و بیحالی شدید و اختلال هوشیاری نشانه کم آبی شدید در بدن است که در این صورت و همچنین در صورت مشاهده خون در مدفوع حتماً باید به پزشک مراجعه شود.
او که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، در خاتمه تاکید کرد: اسهالهای ویروسی نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند و باید از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک مگر به صلاحدید پزشک خودداری شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.