پس از آنکه سخنران مراسم اختتامیه همایش ایرانیان خارج از کشور، مباحثی اعتقادی و عمیق را ـ که اظهار نظر درباره آنها نیازمند تخصص و تسلط بر همه جوانب آن است ـ با بیانی تبلیغاتی و عوام پسند مطرح کرد، این سخنان با واکنش هایی روبه رو شد.
به گزارش «تابناک»، همان گونه که با آغاز این همایش و پیش از مراسم اختتامیه، از سوی برخی رسانه ها، از جمله «تابناک»، علاوه بر ذکر نکات مثبت این رخداد بزرگ درباره چگونگی بهره برداری از این فرصت و سوءاستفاده برخی، به مسئولین هشدارهای لازم داده شد، ولی سرانجام یک جریان به ظاهر التقاطی با هماهنگی از پیش تعیین شده، فضای این همایش را به سمتی پیش برد که با هزینه بیت المال مسلمین، سخنانی از این تریبون بیرون آمد که رنگ و بوی فتنه انگیزی، التقاط و ضدیت با اندیشه امام (ره) به روشنی از آن نمایان بود.
بنا بر این گزارش، «تابناک» بر خلاف بسیاری از دوستان رسانه ای، با هدف جلوگیری از اشاعه این سخنان از انتشار عمومی آن خودداری کرد؛ اما اکنون با هدف روشن شدن نسبت این اظهارات با اندیشه، کلام و منش بنیانگذار انقلاب اسلامی، شاخصی از کلام ایشان را منتشر می کنیم تا حجتی باشد بر همگان و مانعی باشد برای آنانکه همچون همیشه این موضع ما را سیاسی خواهند پنداشت.
البته پیش از آن، باید تأکید کنیم که حضرت امام(ره) با نگاهی دقیق و عمیق بنایی را استوار ساخت که بر مبنای آن، وطن دوستی را جانشین وطن پرستی و حفظ وحدت و یکپارچگی ملی را جایگزین ملی گرایی و ترویج نوعی تفکر کرد که در پی تقابل اسلامیت و ایرانیت بود.
توجه به این دو فراز از کلام امام(ره)، حقیقت این مدعا را آشکارتر می سازد؛ «حب وطن و حب اهل وطن و حفظ و حدود كشور، مسألهاي است كه در آن حرفي نيست».
یا در جاي ديگر ميفرمايند: «ما هم عربيت را و عجميت را و تركيت را و همه نژادها را پذيرا هستيم».
اما اشاره به فرمایشات زیر که برگرفته از صحیفه نور است، مهر بطلانی است بر ادعاهایی که به طور مشکوک در پی جداسازی اسلامیت از ایرانیت و ایجاد نوعی شکاف که خود زمینه ای برای ترویج نوعی تقابل است، خواهد بود.
امام خمینی(ره) ـ صحيفه امام، ج11، ص: 111 ـ می فرمایند:«برادران شجاع من كه براى آزادى وطن هاى خود قيام كردهايد، ملت هاى خود را هشدار دهيد و مغزها را از آثار تبليغات چند صد ساله و خود باختگى در مقابل غرب و مستكبرين شستشو دهيد و به نهضت ما كه نهضت اسلامى و مستضعفين است بپيونديد كه امروز اسلام عزيز در مقابل كفر و منطق در برابر زور واقع شده است. نهضت ما اسلامى است قبل از آنكه ايرانى باشد؛ نهضت مستضعفين سراسر جهان است، قبل از آنكه به منطقهاى خاص متعلق باشد.»
ایشان همچنین در جای دیگری ـ صحيفه امام ، ج12 ، ص: 335 ـ می فرمایند:«چند روز پيش از اين در يك نوشتهاى ديدم كه مىگويد، چرا از ملى مىترسيد شماها؟ من به آن آقا مىگويم، شما چرا از اسلامى مىترسيد؟! ...ما مىخواهيم ببينيم خواست اين 35 ميليون جمعيت چى است. ما ديديم كه خواست اين 35 ميليون جمعيت اين بود كه ما اسلام را مىخواهيم. در تمام صحبت ها از اول تا آخر اين نبود كه ما ملى گرا هستيم؛ ملى گرايى بر خلاف اسلام است. ... ملى گرايى بر خلاف دستور خداست و برخلاف قرآن مجيد است.»
و نیز در جای دیگر ـ صحيفه امام ، ج13 ، ص: 491 ـ می فرمایند:«صدور آن وقتى است كه اسلام، حقايق اسلام، اخلاق اسلامى، اخلاق انسانى در اينجاها رشد پيدا بكند و شما موظف به اين معنا هستيد و بايد اين كار را انجام بدهيد كه هم در عمل و هم در نوشتههايى كه در آنجا منتشر مىكنيد، بايد بكنيد و مجله داشته باشيد و آن مجله يك مجلهاى باشد كه هم در عكس هايى كه در آن هست و هم در مسائلى كه در آنجا طرح مىشود، همهاش موافق باشد با جمهورى اسلامى تا به واسطه تبليغات، اسلام نفوذ كند ...
عمده مسأله اين است كه ما فهميده باشيم در قلبمان كه ما مىخواهيم جمهوريمان اسلامى باشد. بايد همان طورى كه با زبان مىگوييم، قلب ما معتقد شده باشد به اينكه ما مىخواهيم اسلام باشد. «ما مىخواهيم اسلام باشد» ديگر با تمام اعوجاجات بايد مبارزه بكند .... خداوند همه شما را - انشاءاللَّه - حفظ كند و همه شما و ما را موفق كند به اينكه دنبال اين باشيم كه اسلام را در همه جا تقويت كنيم و از مروّجين اسلام باشيم.»