راهکار برای جذب پروبیوتیک بیشتر

پروبیوتیک‌ها، باکتری‌های خوب در بدن هستند و نقش کلیدی در حفظ سلامت ایفا می‌کنند.
کد خبر: ۱۲۹۸۱۹۶
|
۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۳ 09 April 2025
|
9252 بازدید

راهکار برای جذب پروبیوتیک بیشتر

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، بیشتر هضم غذا را روده انجام می‌دهد. این عضو یک منبع قدرت برای سلامت کلی بدن است، از تقویت سیستم ایمنی گرفته تا حمایت از رفاه ذهنی. پروبیوتیک‌ها، باکتری‌های «خوب» در بدن هستند و نقش کلیدی در حفظ این تعادل را ایفا می‌کنند و برای سلامت بدن و ذهن شما ضروری قلمداد می‌شوند.

«غذا‌های تخمیر شده» و «مکمل‌های غذایی» منابع دریافت باکتری‌های خوب در روده هستند. مکمل‌های پروبیوتیک به طور معمول بدون نسخه در دسترس هستند، اما استفاده روزانه از آنها توصیه نمی‌شود.

همچنین غذا‌های تخمیر شده یک منبع طبیعی عالی از پروبیوتیک‌ها هستند. تخمیر یکی از قدیمی‌ترین تکنیک‌های نگهداری غذا است. غذا‌هایی که تخمیر می‌شوند از فرآیندی به نام لاکتوفرمنتیشن عبور می‌کنند، که در آن باکتری‌های طبیعی روی شکر و نشاسته موجود در غذا تغذیه می‌کنند و اسید لاکتیک تولید می‌کنند. این فرآیند محیطی ایجاد می‌کند که غذا را حفظ می‌کند و آنزیم‌ها، ویتامین‌های B، اسید‌های چرب امگا-۳ و انواع مختلفی از باکتری‌های خوب را پرورش می‌دهد. به عبارت دیگر، تخمیر یک نوع غذا را به نوع دیگری تبدیل می‌کند. به طور مثال، شیر می‌تواند به ماست، پنیر‌ها و خامه ترش تبدیل شود.

تمام غذا‌های تخمیر شده حاوی پروبیوتیک نیستند. برخی غذا‌ها مانند غذا‌های کنسرو شده مراحل خاصی را طی می‌کنند که پروبیوتیک‌ها را از بین می‌برد یا باعث غیرفعال شدن آنها می‌شود، با این حال، بیشتر غذا‌های تخمیر شده، غذا‌های پروبیوتیک هستند.

اگر یک نکته منفی برای غذا‌های تخمیر شده وجود داشته باشد، این است که طعم و بوی آنها می‌تواند به نسبت قوی باشد که ممکن است برای برخی افراد ناخوشایند باشد. طعم‌ها و بافت‌های منحصر‌به‌فرد غذا‌های تخمیر شده به گونه‌های مختلف باکتری استفاده شده برمی‌گردد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ماست، کفیر، ترشی‌ها، برخی پنیر‌ها متداول‌ترین غذا‌های تخمیر شده هستند که به طور طبیعی پروبیوتیک دارند یا پروبیوتیک به آنها اضافه شده است. ماست به عنوان محبوب‌ترین غذا‌های پروبیوتیک شناخته می‌شود، زیرا طعم و بافتی دارد که معمولاً برای ذائقه‌ها جذاب است. تعداد و نوع گونه‌های باکتری بسته به برند ماست می‌تواند متفاوت باشد. محتوای پروبیوتیک ماست می‌تواند از ۹۰ میلیارد تا ۵۰۰ میلیارد واحد تشکیل کلونی (CFU) در هر وعده متغیر باشد. CFU به تعداد باکتری‌ها اشاره دارد که تقسیم می‌شوند و کلنی‌هایی تشکیل می‌دهند.

اضافه کردن ماست به رژیم غذایی آسان است. علاوه بر خوردن ماست به عنوان صبحانه یا میان‌وعده، می‌توان از ماست به عنوان جایگزین سس مایونز نیز استفاده کرد. ماست همچنین می‌تواند پایه‌ای برای سس‌ها یا چاشنی‌ها باشد.

بدن به چه مقدار غذا‌های پروبیوتیک نیاز دارد؟ این سوال پاسخ آسانی ندارد، زیرا هیچ مقدار توصیه‌شده روزانه برای پروبیوتیک‌ها وجود ندارد؛ بنابراین نمی‌توان به طور دقیق گفت کدام غذا‌های تخمیر شده یا چه مقدار از آنها بهترین هستند. بنابراین، دستورالعمل عمومی این است که تا جایی که ممکن است غذا‌های تخمیر شده را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کرد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت