به گزارش تابناک به نقل از عصرایران، امارات از ایران خواست به کشورهای جنوب خلیج فارس درباره برنامه اتمی اش، اطمینان بدهد.
خبرگزاری فرانسه نوشت: دولت امارات از ایران خواست به همسایگانش از جمله کشورهای جنوب خلیج فارس و جامعه بین المللی درباره صلح امیز بودن برنامه هسته ای اش اطمینان بدهد. قبل از این آژانس بین المللی انرژی اتمی از ایران به دلیل همکاری با آژانس و پاسخ های تهران در زمینه سوالات آژانس، انتقاد کرده بود.
این سخنان در نشست خبری نماینده امارات در آژانس مطرح شد. او در این نشست خبری از صدور مجوز راه اندازی واحد سوم از چهار واحد نیروگاه اتمی "برکه" امارات نیز خبر داد. ساخت این واحد در منطقه الظفره در ابوظبی در سال گذشته به پایان رسید. قرار است این واحد در سال 2023 برق تولید کند.
نیروگاه اتمی براکه امارات شامل 4 واحد در غرب ابوظبی (پایتخت امارات) قرار دارد. کنسرسیومی به رهبری شرکت کپکو (کره جنوبی) در قراردادی به قیمت 24.4 میلیار دلار، ساخت و راه اندازی این نیروگاه را برعهده دارد. ساخت این نیروگاه از سال 2012 (8 سال قبل) شروع شد. تاکنون 2 واحد این نیروگاه راه اندازی کامل شده اند.
این نیروگاه با ظرفیت تولید برق 5600 مگاوات می تواند یک چهارم نیاز امارات به برق را تولید کند.
امارات تنها کشور عربی است که دارای برنامه هسته ای است. نیروگاه اتمی "براکه" امارات در ساحل خلیج فارس مشغول کار است و برق اتمی تولید می کند. تنها نیروگاه اتمی ایران نیز در شهر بوشهر و در ساحل خلیج فارس است.
نماینده امارات در آژانس (حمد الکعبی) در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرگزاری فرانسه درباره فعالیت های هسته ای ایران گفت: دلایلی برای نگرانی هایی وجود دارد.
او گفت ایران باید اطمینان هایی را درباره صلح آمیز بودن برنامه هسته ای اش به کشورهای منطقه و دیگر کشورها ارائه کند.
شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در هفته قبل با صدور قطعنامه ای از ایران انتقاد کرد. در این طرح که توسط امریکا و سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان ارائه شده بود از همکاری ایران با آژانس انتقاد و درخواست شده بود تهران با آژانس همکاری کامل داشته باشد و به سوالات آژانس پاسخ دهد.
قبل از این، مدیرکل آژانس بین المللی آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارشی گفته بود ایران به سوالات آژانس درباره دلیل وجود آثار اورانیوم در سه تاسیسات اعلام نشده پاسخ فنی و کامل نداده است.
ایران ضمن رد این قطعنامه، در واکنش، اعلام کرد برخی دوربین های نظارتی آژانس را در تاسیسات خود خاموش می کند.