بین الملل تابناک: صد و هفدهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
«ایگور کُناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز (دوشنبه) آمار جدیدی از تلفات و خسارات ارتش اوکراین در صدوشانزدهمین روز جنگ در منطقه دونباس ارائه کرد.
کُناشنکوف طی نشست خبری در مسکو اعلام کرد: «جنگندهها و بالگردهای روسیه ۴۷ مرکز تجمع پرسنل و تجهیزات نظامی اوکراین را بمباران کردند. در این حملات یک فروند سامانه پدافند موشکی بوک-ام۱، و یک سامانه راداری اس-۳۰۰ منهدم شدند».
به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی با بیان اینکه نیروی پدافند هوایی روسیه یک فروند جنگنده میگ-۲۹ و ۹ پهپاد نظامی اوکراینی را سرنگون کردند، توضیح داد: «فرودگاه آرتیز در استان اودسا با موشک اونیکس بمباران شد و ایستگاه هدایت پهپادهای ترکیهای بیرقدار نیز منهدم شد».
این مقام نظامی روس در ادامه گزارش خود گفت: «۲۵ پست فرماندهی نیروهای اوکراینی و ۵۹ موضع آتشبار یگانهای توپخانهای در حملات شبانه مورد اصابت قرار گرفت. ۴۵۰ ملیگرای اوکراینی کشته شدند، ۱۳ دستگاه تانک و ۱۶ خودروی نظامی ویژه نیز از بین رفتند».
وزارت دفاع روسیه همچنین با انتشار فیلمی اعلام کرد موشکهای کالیبر که از شناور جنگی در دریای سیاه پرتاب شدند، به نشست مهمی در پست فرماندهی نظامیان اوکراینی در منطقه «دنیپرو پتروفسک» برخورد کردند که در پی آن ۵۰ ژنرال و افسر ارتش این کشور کشته شدند.
یک سناتور روس با اشاره به اقدام اخیر یکی از اعضای ناتو علیه روسیه گفت، ناتو وارد «تهاجم مستقیم» علیه این کشور شده است.
به نوشته وبگاه شبکه «راشا تودی»، «آندری کلیموف» سناتور روس روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد، لیتوانی به عنوان یکی از اعضای ناتو، با ممانعت از ورود کالاهای تحریمی به منطقه «کالینینگراد»، دست به تهاجم مستقیم علیه روسیه زده است.
علاوه بر این قانونگذار روس، دولت روسیه نیز از لیتوانی درخواست کرد، به قطع «تحریکآمیز» جریان تردد به این بخش از روسیه خاتمه دهد و در غیر این صورت مسکو «از منافع ملی خود دفاع خواهد کرد».
راشا تودی نوشت، لیتوانی از ورود کالاهایی نظیر زغالسنگ، فلزات، مصالح ساختمانی و فناوریهای پیشرفته به منطقه کالینینگراد ممانعت کرده است.
از سوی دیگر، به نوشته خبرگزاری «رویترز»، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه نیز در واکنشی به این اقدام گفت: «این تصمیم واقعاً بیسابقه است. این اقدام، نقض همه چیز است».
این مقام روس افزود: «ما این اقدام را غیرقانونی میدانیم. اوضاع چیزی بیش از جدی است. به تحلیلی جدی و عمیق برای آماده کردن پاسخ نیاز داریم».
علاوه بر مقامهای روس، وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد در همین رابطه سفیر لیتوانی احضار شده و از این کشور خواسته شده فوراً ممنوعیت ترازیت کالا به کالینینگراد برداشته شود
در حالی که درگیریها بین روسیه و اوکراین ادامه دارد، برخی مقامهای وابسته به مسکو از حمله نظامیان اوکراینی به تاسیسات نفتی روسیه خبر دادند.
شبکه الجزیره روز دوشنبه (امروز) در صفحه ویژه خود درباره پوشش خبرهای جنگ روسیه و اوکراین، گزارشی درباره حمله به تاسیسات حفاری روسیه در دریای سیاه منتشر کرد.
طبق این گزارش، رئیس منطقه شبه جزیره کریمه که در سال ۲۰۱۴ بعد از همه پرسی از اوکراین به روسیه ملحق شد، از حمله نیروهای اوکراینی به تاسیسات حفاری نفت روسیه خبر داد.
به گفته «سرگئی آکسیونوف»، تاسیساتی که هدف حمله اوکراین قرار گرفته، به شرکت «چرنومورنفت و گاز» شبه جزیره کریمه تعلق داشت.
گفته میشود که در این حمله سه نفر زخمی و هفت کارگر تاسیسات حفاری مفقود شدهاند و جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد.
شبکه الجزیره در پایان گزارش خود تصریح کرده که این شبکه به طور مستقل نمیتواند «ادعاها» درباره حمله اوکراین به این تاسیسات نفتی را تایید کند.
انتشار خبرها درباره حمله اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه در دریای سیاه در شرایطی انجام شده که درگیریها بین دو کشور از پنج اسفند ماه سال گذشته همچنان ادامه دارد.
وزارت دفاع استرالیا اعلام کرد، دولت کانبرا نخستین بخش از محموله کمکهای نظامی خود به اوکراین را که شامل چهار دستگاه نفربر زرهی است، ارسال کرده است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع استرالیا در بیانیهای اعلام کرد: نخستین بخش از این محموله شامل چهار دستگاه نفربر زرهی مدل M۱۱۳AS۴ به عنوان هدیه از پایگاه نیروی هوایی سلطنتی استرالیا واقع در آمبرلی به اوکراین ارسال شده است.
در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: این چهار دستگاه نخستین بخش از ۱۴ نفربر هدیه شده از دولت استرالیا برای اوکراین محسوب میشود.
وزارت دفاع استرالیا همچنین خاطرنشان کرد که کمک نظامی کانبرا به کییف شامل ۱۹۸ میلیون دلار در قالب وسایل نقلیه متحرک محافظت شده بوشمستر، هویتزرهای M۷۷۷، تسلیحات ضد نفربر و سیستمهای پهپادی میشود.
روسیه در ۲۴ فوریه سال جاری میلادی به اوکراین حمله کرد اما گفت که به دنبال اشغال این کشور نیست.
کشورهای غربی به ویژه آمریکا و اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام، روسیه را تحریم کردهاند.
وال استریت ژورنال نوشت که رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین به آسیب پذیرترین محل رهبران اروپایی ضربه زده است.
به گزارش اسپوتنیک، وال استریت ژورنال نوشت: ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، ضربهای به آسیبپذیرترین نقطه رهبران کشورهای اتحادیه اروپا یعنی رتبهبندی انتخاباتی آنها، وارد کرده است.
در این مقاله آمده است: در اقتصادهای بزرگ اروپا، انتخابات نزدیک به زمستان آینده برگزار میشود، زمانی که کمبود گاز روسیه در خانهها و مشاغل اروپا به شدت احساس خواهد شد. آلمان که به شدت به گاز روسیه وابسته است، آزمون انتخاباتی خود را در ماه اکتبر با برگزاری انتخابات منطقهای در ایالت فدرال نیدرزاکسن آغاز خواهد کرد. ایتالیا، یکی دیگر از واردکنندگان بزرگ گاز روسیه، در اواسط سال آینده با انتخابات سراسری روبرو خواهد شد.
به گفته نویسندگان، این سختترین آزمون برای رهبران کشورهای اروپایی خواهد بود. دستیابی به نتایج مطلوب در پس زمینه نارضایتی مردم از افزایش شدید هزینه انرژی برای آنها بسیار دشوار خواهد بود.
این مقاله خاطرنشان میکند که دولتهای اروپایی برای کاهش ضربه به مصرف کنندگان مجبور به افزایش هزینهها هستند. بنابراین، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، اختصاص ۲۸ میلیارد یورو برای محدود کردن قیمت بنزین و ارائه تخفیف برای بنزین را تصویب کرد.
دیمیتری مدودف گفت، عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا آنقدر طول خواهد کشید که شاید دیگر اتحادیهای وجود نداشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری ریپابلیک ورلد، در میان درخواست عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا، دیمیتری مدودف، رئیسجمهوری و نخستوزیر سابق روسیه گفت باور دارد که محقق شدن این خواسته کییف بیش از ۵۰ سال طول خواهد کشید.
او پیشبینی کرد که اوکراین تا دهه پنجاه قرن ۲۱ (یعنی بین سالهای ۲۰۵۰ تا ۲۰۵۹) به عضویت اتحادیه اروپا دست یابد، اما شاید تا آن زمان دیگر این اتحادیه وجود نداشته باشد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین تنها چهار روز پس از حمله روسیه، درخواست کشورش برای عضویت در اتحادیه اروپا را اعلام کرد و این اظهارات مدودف چند روز پس از آن مطرح شد که کمیسیون اروپا با اعطای عنوان «نامزد عضویت» به اوکراین موافقت کرد. او عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را به پیریزی کمونیسم در اتحاد جماهیر شوروی تشبیه کرد.
مدودف در کانال تلگرامی خود نوشت: ما فرزندان دهه ۱۹۷۰ همه منتظر آغاز کمونیسم بودیم. حیف که این اتفاق نیافتاد. اتحاد جماهیر شوروی فروپاشید و حزب کمونیست جماهیر شوروی منحل شد. وعده پیدایش شادی جهانی در اتحاد جماهیر شوروی مرا به یاد افسونهای کمیسیون اروپا درباره نامزدی عضویت اوکراین میاندازد.
او همچنین به عضویت ترکیه اشاره کرد. آنکارا در سال ۱۹۸۷ خواستار عضویت در اتحادیه اروپا شد که آن زمان به نام «جامعه اقتصادی اروپا» شناخته میشد و هنوز نتوانسته رسما عضو آن شود و مذاکرات آن بلاتکلیف مانده است. ترکیه در حال حاضر در اتحادیه گمرگ این نهاد عضو است.
زلنسکی: حملات روسیه تشدید خواهد شد
رئیسجمهوری اوکراین اعلام کرد که به دنبال دیدار رهبران کشورهای اروپایی در هفته جاری برای بررسی عضویت کییف در اتحادیه اروپا، روسیه حملات خود را تشدید خواهد کرد.
به گزارش "الجزیره"، ولودیمر زلنسکی در اظهارات جدید خود گفت: در این هفته باید انتظار تشدید حملات روسیه را داشته باشیم. ما آمادهایم.
اوکراین چهار روز بعد از شروع عملیات ویژه روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه، خواستار عضویت در اتحادیه اروپا و در کمتر از یک ماه بعد از دیدار «اورسولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا از کی یف، تایید این نهاد را برای طی مراحل عضویت دریافت کرد.
۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در نهایت در نشستی در روزهای ۲۳ و ۲۴ ژوئن باید درباره این وضعیت نامزدی رسمی اوکراین برای الحاق به اتحادیه اروپا تصمیم بگیرند؛ آغاز مذاکراتی که ممکن است سالها به طول بینجامد.
هفته گذشته و در جریان سفر رهبران فرانسه، آلمان، ایتالیا و رومانی به کی یف و دیدارهایی که با ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینیشان داشتند، ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا از عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حمایت کرد.
ادعای وزارت دفاع انگلیس درباره ضعف نیروی هوایی روسیه
وزارت دفاع انگلیس ادعا کرد: نیروی هوایی روسیه عملکرد ضعیفی را در جریان جنگ اوکراین نشان داده و این ناتوانی احتمالاً یکی از مهمترین عوامل موفقیت محدود روسیه در جنگ بوده است.
رکن اطلاعات وزارت دفاع انگلیس روز دوشنبه با انتشار بیانیهای مدعی شد: روسیه نمی تواند برتری کاملی در حوزه هوایی اوکراین به دست آورد و به همین خاطر به ندرت در اعماق قلمرو اوکراین نفوذ کرده است.
بر اساس ارزیابی ادعایی وزارت دفاع انگلیس، بسیاری از آموزشهای رزمی ارائه شده در نیروی هوایی روسیه برای تحت تأثیر قرار دادن مقام های ارشد طراحی شده بود، نه برای توسعه ابتکار عمل در حوزه هوایی.
در این بیانیه ادعا شده است: هرچند روسیه شمار قابل توجهی از جتهای جنگی به نسبت مدرن و توانمند دارد، اما نیروی هوایی این کشور به طور قطع در توسعه فرهنگ سازمانی و مجموعه مهارتهای مورد نیاز برای پرسنل خود در راستای برآورده کردن آرمانهای روسیه ناتوان بود است.
وزارت دفاع انگلیس همچنین با بیان این ادعا که موجودی موشک های کروز پیشرفته روسیه هم احتمالاً رو به اتمام است مدعی شد که این وضعیت منجر شده است که بار جنگ بر دوش نیروهای زمینی بیفتد که در حال فرسایش هستند.
لاوروف: آمریکا با ارسال سلاح به اوکراین به هدفش نمیرسد
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه درباره اقدام آمریکا و کشورهای غربی در ارسال سلاح به اوکراین هشدار داد.
وی در این باره گفت: «آمریکا با ارسال سلاح بیشتر به اوکراین به هدف خود نخواهد رسید».
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز چند روز پیش هشدار داده بود که بسته کمک نظامی جدید آمریکا برای کییف، نه تنها اتحادیه اروپا، بلکه خود اوکراین را نیز تهدید میکند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: «البته که این [کمکها] تهدیدی برای همه است. اولا، برای خود اوکراین، جایی که درگیری از دیدگاه غرب، باید برای مدت طولانی ادامه یابد. دوماً این [کمکهای نظامی] تهدیدی برای اروپا هستند، زیرا این سلاحها از طریق بازار سیاه به این قاره باز میگردند».
این در حالی است که «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو پنجشنبه گذشته درباره حمایتهای این سازمان از اوکراین ادعا کرد که مجهز کردن این کشور به سلاح، برای دفاع از خود در برابر روسیه است.
وی گفت: ما تعهد اخلاقی به کشور و ملتی داریم که از حق خود برای تعیین سرنوشت دفاع میکند. روسیه هم تلاش میکند که به محمولههای تسلیحاتی ارسالی از سوی شرکا میدهند، حمله کند، ولی حمایت متوقف نخواهد شد.
دبیرکل ناتو روز چهارشنبه گذشته هم گفت که ارسال تسلیحات سنگین و سامانههای دوربرد به اوکراین ادامه مییابد. وی با طرح این ادعا که بحران انرژی و مواد خوراکی در جهان به طور عامدانه توسط روسیه ایجاد شده است گفت، باید در جهانی که خطرناکتر شده است، ناتو را قویتر کرد.
استولتنبرگ ابراز امیدواری کرد، در نتیجه این نشست ناتو، «بسته جامع کمک به اوکراین» تصویب شود تا «اوکراین به مدت طولانیتری» بتواند به جنگ ادامه داده و تسلیحات دوران شوروی را به تسلیحات استاندارد ناتو تبدیل کند.