زندگی مسالمت‌آمیز افغان‌ها در جنوب شرق تهران

هر چند آمار دقیق و مستندی از حضور اتباع افغانستانی در جنوب‌شرق تهران در دست نیست ولی زندگی مسالمت‌آمیز و آرام آنان در این منطقه از استان تهران، نشان از دوستی دیرینه و اشتراکات فرهنگی مردم ۲ کشور دارد.
کد خبر: ۱۱۲۵۶۲۲
|
۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۸ 21 June 2022
|
36968 بازدید
|
۵

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، مردم ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی و شروع جنگ‌های داخلی در کشور دوست و همسایه افغانستان، پذیرای هزاران نفر از مردم این کشور هستند و هر بار که در افغانستان مشکلی ایجاد شود، مردم ایران با آغوش باز آنان را پذیرفته و در تمامی امکانات و خدمات ارائه شده از سوی نظام، آنان را شریک می‌کنند.

اشتراکات فرهنگی، مرز مشترک و پیشینه تاریخی بین دو کشور ایران و افغانستان باعث شده تا بسیاری از این افراد امروز در شهرستان‌های ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت در مناطق روستایی و شهری زندگی کرده و از تمام خدمات نظام برخوردار هستند.

امروز این افراد از تمام خدمات آموزشی، بهداشتی و درمانی، کالاهای اساسی و حتی یارانه‌های پنهان ارائه شده به برخی از کالاها برخوردارند و به جز برخی از مشاغل، در تمامی فعالیت‌های صنعتی، کشاورزی، ساختمان‌سازی و تولیدی مشغول به کار بوده و بسیاری از اتباع مجاز تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی نیز هستند.

ارائه خدمات آموزشی رایگان به اتباع افغانستانی

پس از دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر این که هیچ کودک افغانستانی نباید از تحصیل باز بمانند و همه آنها باید در مدارس ایرانی ثبت‌نام شوند، فرزندان دختر و پسر اتباع افغان بدون دریافت هیچ‌گونه هزینه در مدارس عادی و در کنار سایر دانش‌آموزان ایرانی مشغول به تحصیل هستند و از تمامی خدمات آموزشی برخوردارند.

در حال حاضر بیش از ۲۰ هزار دانش آموز افغانستانی در مدارس شهرستان‌های ورامین، قرچک، پیشوا و پاکدشت همچون سایر دانش‌آموزان ایرانی مشغول به تحصیل هستند بدون آن که هزینه‌ای به جز پول کتاب و بیمه به مدارس پرداخت کنند.

مدیر آموزش و پرورش پیشوا در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: حدود ۳۰ درصد از دانش‌آموزان شهرستان پیشوا را اتباع افغانستانی تشکیل می‌دهند به طوری که در برخی از مدارس روستایی ۹۰ درصد از دانش‌آموزان اتباع هستند.

سعید تاجیک افزود: این دانش‌آموزان بدون توجه به ملیت، در کنار سایر دانش‌آموزان از خدمات آموزشی برخوردار بوده و در کنار دانش‌آموزان ایرانی حتی در زمان شیوع ویروس کرونا و استفاده از فضای مجازی، مشغول به تحصیل می‌باشند.

وی تصریح کرد: در سال تحصیلی جاری بیش از هفت هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز اتباع افغانستانی در مدارس شهری و روستایی پیشوا مشغول به تحصیل هستند که این افراد بیش از ۳۰ درصد از جمعیت ۲۱ هزار نفری دانش‌آموزی پیشوا را تشکیل می‌دهند.

تاجیک ادامه داد: در حال حاضر ۱۲ فرزند شهدای مدافع حرم در مدارس خاص شهرستان پیشوا مشغول به تحصیل هستند که در کنار سایر فرزندان شاهد و ایثارگر شهرستان از خدمات ویژه آموزشی برخوردارند.

ساخت کتابخانه و مدرسه ویژه اتباع در ورامین

سال ۱۳۹۳ و با همکاری اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران و با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد و ۶۹ میلیون ریال کتابخانه ویژه اتباع در منطقه ده شریفای ورامین احدث شد.

کتابخانه در زمینی به مساحت ۳۰۰ مترمربع و در زیربنای ۲۵۰ مترمربع و در مدت دو سال احداث گردید.

همچنین در این سال، یک باب مدرسه ۱۲ کلاسه با مساعدت های مالی دولت ژاپن، آلمان و اتحادیه اروپا توسط وزارت آموزش و پرورش و با مشارکت و حمایت مالی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران و دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در روستای کریم آباد از توابع شهرستان پاکدشت احداث شد.

این آموزشگاه در سه طبقه و با مساحت یک هزار و ۶۰۰ متر مربع دارای ۱۲ کلاس درس ، ۶ باب اتاق اداری و ۴ باب آزمایشگاه با اعتباری بالغ بر ۱۸ میلیارد ریال احداث گردید.

فعالیت اتباع در حوزه کشاورزی و صنعت جنوب‌شرق تهران

در کنار خدمات آموزشی، اتباع افغانستانی در حوزه مشاغل نیز در جنوب شرق استان تهران مشغول به کار هستند و اغلب آنان در بخش‌های کشاورزی، دامپروری، ساختمان و برخی از مشاغل صنعتی و تولیدی مشغول به کار بوده و برخی نیز با سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف، خود به تولید و کسب و کار مشغولند.

امروز بسیاری از گلخانه‌ها و دامداری‌های شهرستان‌های جنوب‌شرق تهران با مشارکت و فعالیت اتباع اداره می‌شود.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان پیشوا که بیشترین تعداد اتباع را در خود جای داده به خبرنگار ایرنا گفت: بیشترین فعالیت اتباع مجاز با داشتن کارت کار در حوزه‌ کشاورزی و صنعت است و این افراد می‌توانند با کارت صادر شده برای استان تهران در واحدهای مختلف مشغول به کار شوند.

وحید آریا افزود: اتباع افعانستانی در حوزه صنایع غذایی و حوزه خدمات درمانی و پزشکی اجازه فعالیت ندارند و فقط می‌توانند با کارت کار ویژه استان تهران در حوزه‌های مرتبط مشغول به کار شوند.

وی تاکید کرد: استفاده کارفرمایان از اتباع بیگانه غیرقانونی جرم محسوب می‌شود و در صورت بکارگیری آنان در بار نخست پنج برابر حقوق روزانه و در صورت تکرار تخلف تا ۱۰ برابر حقوق روزانه کارفرما جریمه می‌شود.

استفاده اتباع از خدمات درمانی

در کنار سایر خدمات ارائه شده به اتباع، آنان از خدمات بهداشتی و درمانی مناطق شهری و روستایی استفاده کرده و هر از چندگاهی، به منظور کنترل بیماری در محل تجمع این افراد طرح‌های درمانی ویژه از جمله مبارزه با فلج اطفال، آبله و سایر غربالگری‌های اجرا می‌شود.

در دوران شیوع ویروس کرونا، بسیاری از اتباع افغانستاتی همچون سایر شهروندان ایرانی در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها بدون محدودیت پذیرش شده و تحت درمان رایگان قرار گرفتند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان قرچک در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس آمار شبکه بهداشت و درمان شهرستان قرچک، سه هزار و ۷۱۴ کودک زیر پنج سال تبعه افغانستان در شهرستان قرچک سکونت دارند که با اجرای ۲ مرحله طرح سراسری واکسیناسیون این افراد علیه بیماری فلج اطفال، آنان علیه این بیماری ویروسی واکسینه شدند.

دکتر سید محمد طباطبایی افزود: باتوجه به پراکندگی سکونت آنان در مناطق مختلف شهری، روستایی، مزارع کشاورزی و کارخانجات و کارگاه‌ها و حضور آنان در مراکزی همچون کوره‌های آجرپزی، دامداری‌ها، گلخانه‌ها و مناطق حاشیه‌ای، گروه‌های سیار شبکه بهداشت به محل سکونت شناسایی شده اعزام شدند و پوشش کاملی برای مقابله با این بیماری صورت گرفت.

رئیس شبکه بهداشت و درمان قرچک همچنین از استمرار اجرای طرح واکسیناسیون علیه بیماری سرخک اتباع افغانستان خبر داد و افزود: واکسیناسیون اتباع غیر ایرانی ۹ ماهه تا ۳۰ ساله بدون توجه به سابقه واکسیناسیون در دستور کار وزارت بهداشت و درمان قرار دارد و برادران و خواهران افغانستانی می‌توانند با مراجعه مراکز بهداشتی زیر نظر شبکه بهداشت، نسبت به دریافت واکسن سرخک اقدام کنند.

خانواده شهدای مدافع حرم افغانستانی از خدمات بنیاد شهید برخوردارند

شهرستان‌های جنوب‌شرق تهران در دوران مقابله با گروه‌های تروریستی تکفیری داعشی بیش از ۲۰۰ شهید مدافع حرم از تیپ فاطمیون تقدیم اسلام کرده‌اند که خانواده معظم آنان از خدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران همچون سایر خانواده‌های شهدا و ایثارگ ایرانی برخوردارند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران قرچک در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: خانواده شهدای مدافع حرم افغانستانی، همچون سایر خانواده شهدای ایرانی از خدمات این نهاد انقلابی برخوردار بوده و مسائلی مانند دریافت شناسنامه و کد ملی، برخورداری از بیمه تکمیلی و دریافت حقوق و مزایا برای آنان برقرار شده است.

آزمان کادری افزود: فرزندان شهدای مدافع حرم در مدارس شاهد مشغول به تحصیل بوده و روند تعلیم و تربیت آنان به طور مستمر مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

شهرستان‌های ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در جنوب‌شرق تهران واقع شده‌است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷۲
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۹:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
مگه تا الان مسالمت آمیز نبود که تیتر زده ای زندگی مسالمت آمیز؟؟؟؟؟ ما با افغانستان تاریخ یکسان زبان یکسان داریم مشکل تفکر طالبانی است که در هر دو کشور وجود دارد و هر دو کشور را ویران کرده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
نباید یک افغان در ایران زندگی کند

من اگر مسئولیتی داشتم یک افغانی را نمی گذاشتم در ایران زندگی کند

نژاد پرست نیستم

ولی این افراد آمیخته شدن به جرم و جنایت های وحشتناک
رهام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
بس کنید دیگه یه کاری کردین تومملکت خودمونم احساس غربت میکنیم..احتمالا کسی که این مطلب و نوشته افغانی بوده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
این افغانیا از یارانه نان و آب و برق و.... استفاده میکنن اونوقت هیچ آماری ازشون نیست!قتل کنن فرار کنن افغانستان تمومه دیگه
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
یارانه ایرانی هایی که۸سال درجنگ عذاب کشیدن قطع میکنند اما یارانه امکانات برای افغانی ها هست اینم عدالت اخوندیه
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟