سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام دراین مراسم گفت: تاکنون ۱۰ خوابگاه دانشجویی دخترانه توسط بنیاد ۱۵ خرداد در سراسرکشور ساخته شده که این تعداد تا پایان سال به ۱۵ خوابگاه میرسد.
عارف نوروزی افزود: ظرفیت این خوابگاهها ۳۲۵۰ دانشجو و در ۷۴ هزارمترمربع بنا شده که برای آنها در مجموع ۶۵۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.
وی افزود: پس از واگذاری بنیاد ۱۵ خرداد به ستاد اجرایی فرمان امام، سیاست ساخت و تجهیز خوابگاههای دانشجویی برای دانشگاههای زیرمجموعه وزارتخانههای علوم و بهداشت را با جدیت دنبال کردیم و درآینده برای تجهیز خوابگاهها نیز اقدامات و برنامههای گستردهای داریم.
سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام خاطرنشان کرد: بنا بر تأکید مقام معظم رهبری و توجه ویژه ستاد اجرایی به بحث تشویق ازدواج و تسهیل فرزندآوری به خصوص برای دانشجویان، درکنار اقدامات تشویقی و ارائه تسهیلات برای زوجهای دارای سه فرزند به بالا، در تکمیل خوابگاه متأهلین دانشجویی هم به وزارت علوم کمک خواهیم کرد و سهم خودمان را در این زمینه ادا می کنیم.
نوروزی ادامه داد: معتقدیم هزینه کردن در بخش ایجاد عدالت آموزشی و تسهیل شرایط تحصیل فرزندان این سرزمین به ویژه در مناطق کمبرخوردار ، سرمایهگذاری درازمدت برای کشور است.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری نیز در ادامه این مراسم با گرامیداشت سالگرد شهادت دکتر چمران و روز بسیج اساتید گفت: ستاد اجرایی فرمان امام در هر زمینهای کشور نیاز به کمک داشته ورود کرده و این مدل از مدیریت جهادی در کشور منحصربفرد و قابل الگوبرداری است.
محمدعلی زلفیگل افزود: ساخت مأمن امن برای دانشجویان،سرمایه اجتماعی نظام و انقلاب را افزایش میدهد و سرمایهگذاری برای آینده کشور محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: تأمین خوابگاه برای فرزندان این سرزمین، موجب دلگرمی و آرامش خانوادهها هم میشود و لذا از ضروریترین مسائلی است که باید سایر نهادها و خیرین هم به این مسیر ورود کنند.
وزیر علوم تأکید کرد: در دانشگاهها دو دیدگاه متضاد وجود دارد؛ یک دیدگاه می گوید که کار دانشگاه، علمآموزی است و نباید وارد مسائلی مانند تأمین خوابگاه و غذا و ایجاد فضاهای ورزشی و فرهنگی شد. اما دیدگاه دیگر که ما به آن اعتقاد داریم، بر این اساس استوار است که باید با کمک خیرین و نهادهایی مانند ستاد اجرایی فرمان امام برای دانشجویان امکانات رفاهی فراهم کرد تا آنها با آرامش و فکر آسوده به کسب علم بپردازند.
وی افزود: در همه جای کشور میبایست امکانات آموزشی به نحوی عادلانه تقسیم شود و همان فرصتی که افراد در شهرهای بزرگ دارند در مناطق دورافتاده و کمبرخوردارهم داشته باشند.
مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد نیز دراین مراسم درخصوص سه خوابگاه جدید افتتاح شده گفت: در ادامه نهضت ساخت خوابگاههای دانشجویی دخترانه در مناطق محروم و کمبرخوردار کشور در قالب «طرح ملی خورشید» این سه خوابگاه دانشجویی دخترانه را در دانشگاههای بیرجند، اراک و بجنورد با ظرفیت ۶۵۲ دانشجو، متراژ زیربنای ۱۴ هزار و ۲۰۰ مترمربع و اعتباری بالغ بر یکهزار و ۱۵۰ میلیارد ریال احداث و برای استفاده دانشجویان دختر در اختیار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دادیم.
حمیدرضا علیانزادگان افزود: با سه خوابگاهی که امروز افتتاح میشود تعداد خوابگاههای تحویلی بنیاد به ۱۰ خوابگاه با ظرفیت ۲۳۳۰ نفر، زیر بنای ۵۱ هزار متر مربع و سرمایه به روز شده ۴۰۷ میلیارد تومان میرسد که در عرصه خوابگاهسازی اتفاقی کمنظیر است.
وی ادامه داد: این خوابگاهها با بهرهگیری از مدرنترین استانداردهای فنی طراحی و ساخت خوابگاه چه از لحاظ طراحی سازهای و معماری و همچنین طراحی فضاهای داخلی و سرانههای مربوطه شامل امکاناتی همچون اتاق مطالعه، نمازخانه، اتاق تلویزیون، سالن ورزشی، سالن رایانه، آشپزخانه، بهداری، اتاق مهمان و سالن ملاقات جهت رفاه و بهرهبرداری دانشجویان احداث میشوند.
در ادامه این مراسم با حضور پدر شهید مصطفی احمدیروشن و درارتباطی ویدئوکنفرانسی با سه دانشگاه بیرجند، بروجرد و اراک، سه خوابگاه جدید رسما افتتاح شدند.