با تحولات هسته‌ای

بلومبرگ: مذاکرات هسته‌ای بعد از سفر بایدن به خاورمیانه آغاز می‌شود/ یک مقام ایرانی به الجزیره گفت: آماده توافق در عرض چند روز هستیم/محمد اسلامی: برجام حاصل بیست سال مذاکره است

مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ۴+۱ در وین ـ که از چندماه پیش به دلیل اختلافات بین تهران و واشنگتن متوقف شده بود ـ سه شنبه این هفته در دوحه قطر از سر گرفته شد و روز چهارشنبه نیز پایان یافت؛ مذاکراتی که در رابطه با نتایج آن خبر‌های متناقضی شنیده می‌شود. در حالی که آمریکا و اروپا اعلام کرده اند مذاکرات شکست خورده، ایران بر این باور دارد که نتیجه مذاکرات شکست نبوده است.
کد خبر: ۱۱۲۷۵۶۹
|
۱۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۸ 01 July 2022
|
34703 بازدید
|

محمد اسلامی: برجام حاصل بیست سال مذاکره است

بین الملل تابناک: مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ۴+۱ در وین ـ که از چندماه پیش به دلیل اختلافات بین تهران و واشنگتن متوقف شده بود ـ سه شنبه این هفته در دوحه قطر از سر گرفته شد و روز چهارشنبه نیز پایان یافت؛ مذاکراتی که در رابطه با نتایج آن خبر‌های متناقضی شنیده می‌شود. در حالی که آمریکا و اروپا اعلام کرده اند مذاکرات شکست خورده، ایران بر این باور دارد که نتیجه مذاکرات شکست نبوده است.

امیرعبداللهیان: باقری با جدیت و در هماهنگی کامل با من به مذاکرات ادامه می‌دهد
۱۴۰۱/۰۴/۱۰ - ۲۲:۱۹

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در توئیتی نوشت: دکتر باقری با جدیت و در هماهنگی کامل با اینجانب به مذاکرات منطقی، مستدل و فعال برای لغو‌ تحریم‌ها ادامه می‌دهد.

وی افزود: ما با قدرت و منطق به تلاش ها ادامه می‌دهیم.

وزیر خارجه بیان کرد: واقع بینی آمریکا و اخذ تضمین پایدار در نفع کامل اقتصادی ایران از توافق، می‌تواند نتیجه مذاکرات را ثمربخش کند.

یک مقام ایرانی به الجزیره گفت: آماده توافق در عرض چند روز هستیم
۱۴۰۱/۰۴/۱۰ - ۱۸:۴۶

یک مقام ایرانی بدون ذکر نام خود به شبکه الجزیره، گفت که تهران هرگز میز مذاکره را ترک نکرده و نخواهد کرد و این واشنگتن بود که از توافق خارج شده و اجرای آن را متوقف کرد.

او در خصوص مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در دوحه نیز گفت که این مذاکرات ادامه خواهد داشت و دوحه در ادامه مسیر وین و هدف آن حل سریع و مبتکرانه اختلافات باقی مانده است.

این مقام ایرانی افزود:‌ «می‌توان به توافق قابل قبولی دست یافت، به شرطی که واشنگتن در مسأله رفع تحریم‌ها واقع‌بینانه رفتار کند. ما آماده توافق قوی و قابل قبولی در عرض چند روز هستیم و این مسأله نیازمند این است که آمریکا تصمیمات روشنی بگیرد.»

او سپس تأکید کرد که مسئولیت عدم نتیجه‌بخش بودن مذاکرات دوحه و وین متوجه دولت آمریکاست.

بلومبرگ: مذاکرات هسته‌ای بعد از سفر بایدن به خاورمیانه آغاز می شود
۱۴۰۱/۰۴/۱۰ - ۱۸:۴۴

خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد که مذاکرات برای رفع تحریمها و احیای برجام احتمالا بعد از سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به منطقه دوباره آغاز خواهد شد.

براساس این گزارش، دیپلمات اروپایی آگاه از روند مذاکرات گفته اند، اگر چه مذاکرات دوحه پیشرفتی نداشت اما انتظار می رود این مذاکرات فراتر از مهلت اعلام شده از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی در پایان ماه جولای ادامه یابد.

دیپلمات سوم نیز که با این مذاکرات آشناست، گفته تلاش ها ممکن است پس از سفر بایدن به منطقه غرب آسیا دوباره از دوحه پایتخت قطر از سر گرفته شود.

مجید تخت روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل، روز پنج‌شنبه، نهم تیرماه، در توییتی نوشت: «به دنبال انجام مذاکرات دوحه، مرحله بعدی مذاکرات را با اتحادیه اروپا هماهنگ خواهیم کرد.»

وی در حالی از تلاش برای هماهنگی دور بعدی مذاکرات هسته‌ای خبر می‌دهد که یک مقام ارشد آمریکایی، پیشتر به رویترز گفته بود که پس از مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا در دوحه ـ که بدون نتیجه به پایان رسید ـ شانس احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام کمتر شده است.

این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت: چشم‌انداز احیای توافق (برجام) پس از دوحه، بدتر از قبل از آن است و روز به روز «بدتر» خواهد شد.

اما مجید تخت روانچی در شورای امنیت در جمع خبرنگاران گفت: «تیم ما آماده تعامل سازنده برای دستیابی به یک توافق است. چنانچه آمریکا واقع‌بینانه عمل کند و عزم جدی برای اجرای تعهدات خود داشته باشد، توافق دور از دسترس نیست.»

چین: آمریکا خطاهایش را در قبال ایران و برجام جبران کند

ژائو لیجیان سخنگوی وزارت خارجه چین پس از انجام مذاکرات هسته‌ای غیر مستقیم بین ایران و آمریکا در دوحه پایتخت قطر ابراز امیدواری کرد که طرفین تلاش‌های دیپلماتیک را برای یافتن اساس مشترک در مورد مسائل حل نشده افزایش دهند و موانع ازسرگیری پایبندی کامل به برجام را از سر راه بردارند.

سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه تاکید کرد: آمریکا به عنوان کشوری که مساله هسته‌ای ایران را به وجود آورد، باید اشتباهات خود را جبران کرده و به نگرانی‌های قانونی ایران فعالانه پاسخ دهد. آمریکا باید بکوشد تا زودتر به نتایجی از مذاکرات ازسرگیری اجرای برجام دست یابد.

محمد اسلامی: برجام حاصل بیست سال مذاکره است

محمد اسلامی شامگاه پنج‌شنبه در بزرگداشت شهدای هفت تیر و یادواره ۱۷ هزار شهید ترور که به مناسبت هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی، در حیاط مسجد هارونیه در میدان امام علی (ع) برگزار شد، با بیان اینکه ریشه مصیبتی که برای هسته‌ای ایران ایجاد شده در دشمنی منافقین است، اظهار کرد: منافقین از بیست سال پیش خدمت به استکبار و صهیونیست‌ها و اتهام زدن به جمهوری اسلامی را آغاز کردند.

وی ادامه داد: منافقین در این مدت هر روز گزارش هایی علیه فعالیت‌های هسته ایران به آژانس دادند که ایرانی‌ها دارند در فلان مرکز بمب‌اتم می‌سازند، رویه آژانس انرژی اتمی نیز این گونه است که برای اثبات اخبار این چنینی دنبال ادله می‌گردد، مسائل را بررسی می‌کند تا به مستندات کافی برسد؛ موضوعی که البته درباره ایران تا امروز به اثبات نرسیده است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی به یادآوری ادعا‌های افکار عمومی طی این سال‌ها اشاره کرد و ادامه داد: زمانی ادعا می‌شد ایران در جایی در لویزان بمب‌اتم می‌سازد، غوغایی در رسانه‌ها ایجاد شد، بالاخره دسترسی گرفتند، بازرسی انجام شد و دیدند هیچ چیز نیست. بعد سال‌ها گفتند شیان، مدتی بعد بلوا کردند که جایی در لوکیشنی در جنوب غرب تهران بمب اتمی می‌سازند، باز بی نتیجه بود.

اسلامی به اسم جهانی شده پارچین به‌عنوان محلی ادعایی برای فعالیت‌های به گفته دشمنان خارج از چارچوب‌های آژانس اشاره و تصریح کرد: سالیان سال دشمن با نام پارچین به مساله هسته‌ای ایران دامن زد، و مذاکرات هسته‌ای نیز در تمام این سال‌ها در جریان بود، زمانی روحانی، به‌عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی، سال‌ها علی لاریجانی مذاکره کننده هسته‌ای ایران بود، بعد از او سعید جلیلی تا زمانی که پرونده از شورای امنیت به وزارت خارجه تحویل داده شد و ظریف، روند مذاکرات را در دولت گذشته پیش بردند.

وی با اعتقاد به اینکه برنامه اقدام مشترک (برجام) یک سند معامله است، اظهار کرد: برجام حاصل بیست سال مذاکره است؛ سندی واضح که اتهامات کار پنهان یا نظامی در قالب ابعاد احتمالی نظامی‌برنامه هسته‌ای (PMD) با یک شرح و بسطی بسته است، در حقیقت برجام یک تعهد از طرف آن‌ها برای برداشتن همه تحریم‌هایی که به بهانه هسته‌ای طی چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران وضع شده است.

اسلامی در توضیح روند صدور این چهار قطعنامه گفت: گزارش ها، همگی به شورای حکام آژانس انرژی اتمی تحویل داده و سپس به شورای امنیت سازمان ملل و از آنجا به قطعنامه علیه ایران تبدیل می‌شد؛ این همان مسیر تاریخی بود که هسته‌ای طی کرد و در برجام، ایران در مقابل پدیرفته است که حقوق مسلم مندرج در پادمان را محدود و سرعت حرکت خود در فناوری هسته‌ای را آرام کند، زمینه‌های فعالیت خود را کاهش دهد و نظارت تشدید شده فراتر از برنامه‌های پادمانی را نیز پذیرفته است تا اعتمادسازی میان طرف‌ها اتفاق بیفتد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی به کارشکنی‌های دائمی اسرائیل در روند فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران اشاره کرد و ادامه داد: اسرائیل ادعا دارد ۵۰ هزار برگ مدرک درباره فعالیت هسته‌ای ایران را دزدیده و هر چند وقت یک بار نیز چند برگ از آن‌ها را لو می‌دهد؛ این همان PMD است، در حالی که یک بار مذاکره انجام و این موضوعات بسته شد، اما باز در هر دور از مذاکرات مجددا مطرح می‌شود.

وی به سلامت فعالیت هسته‌ای ایران برای غرب به گواه ۱۶ سازمان اطلاعاتی آمریکا اشاره و اضافه کرد: این سازمان‌ها در سال ۲۰۰۹ اعلام کردند که ایران بعد از این سال‌ها هیچ فعالیت هسته‌ای غیر شفاف نداشته است، آن‌ها حتی همین چند روز پیش‌ هم دوباره در گزارشی بر این مطلب صحه گذاشتند؛ به هر حال آن‌ها خود ادعا کرده اند که این فشار حداکثری بر ایران شکست خورده و تصمیم گرفتند به برجام بازگردند.

اسلامی تاکید کرد: مذاکراتی هم در آن دولت و هم در این دولت برای بازگشت به تعهدات انجام شده، اما قدر مسلم این است که دلیل و مایه اصلی که برجام برای آن متولد شده نمی‌تواند دوباره زنده شود، اما طرف مقابل مدام دوباره مسائل را روی میز می‌گذارد، در حالی که جمع‌بندی و اقناع یک بار برای همه مسائل گذشته اتفاق افتاده است. به هر حال امیدواریم تیم مذاکره کننده با استدلال قوی از نظر سیاسی و حقوقی این شر را از سرملت کم کند و کشور در مسیر پیشرفت و توسعه گام بردارد.

اسلامی همچنین با اشاره به مشاهدات امروز خود از گلایه‌های اقتصادی مردم در صف نماز جماعت مسجد جامع اصفهان، خاطرنشان کرد: البته که مسئولان باید به فکر مردم باشند، چون مردم دیگر قدر و تحمل مواجهه بیشتر با فشار اقتصادی را ندارند؛ اما باید توجه داشت برای اینکه چنین حرفی شکل بگیرد باید چه حجمی از برنامه‌ها و سناریو‌ها توسط دشمن اجرا شود و ما هم یا با اجرای سیاست غلط یا غافل بودن از اقدامات مخرب دشمن یا موارد دیگری که از عدم عملکرد برخی بخش‌ها اتفاق می‌افتد، باید شاهد چنین فضایی در جامعه باشیم.

وی درباره بیانیه اقتصادی آمریکا علیه ایران در سال ۹۶ گفت: آمریکا اعلام کرد با وجود توسعه فناورانه در حوزه جنگ نظامی و سایبری نمی‌تواند بر ایران پیروز شود. به همین دلیل، گزینه جنگ اقتصادی را وارد عرصه مبارزاتی خود علیه جمهوری اسلامی می‌کند. آن‌ها با یک ضربه توانستند ۳۰ یا ۴۰ درصد ارزش ریال را کاهش دهند و گمان کردند اگر همین منوال ادامه پیدا کند، مقصود نهایی که ساقط کردن انقلاب و ارزش پول ملی ماست، رخ می‌هد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی درباره ابعاد جدی این جنگ اقتصادی تصریح کرد: این حقیقتی است که وجود دارد. این یک تصویر یا تحلیل روزنامه‌نگاری نیست، یک جبهه جنگ جدی است؛ جبهه دشمن و خودی؛ ساز و کارو ابزار و وسایل و نقشه آن هم مشخص است، طبق نقشه در همان برهه زمانی مشخص می‌شود و با تاکتیک و تکنیک مشخص عملیات خود را انجام می‌دهند تا به پیروزی برسند. در مقابل لشکر روبه‌رو نیز باید عناصر، جبهه و تمام لایه‌هایی که برای مقابله در این فضا نیاز دارد را آماده داشته باشد.

اسلامی با اعتقاد به اینکه برای مقابله، فرماندهی و مدیریت هوشمنداد نیاز است تا دشمن به نتیجه نرسد، خاطرنشان کرد: برای دشمن مدیریت ذهن و باور جامعه ساده‌ترین راه برای رسیدن به هدف است. آن‌ها با قلم تحلیلگران خود در فضای مجازی سعی می‌کنند باور‌های مردم را به مسیر مورد نظر هدایت کنند؛ کاری که امثال شهید اژه‌ای با دانایی، بصیرت و شجاعت در دوران خفقان پیش از انقلاب مانع از آن می‌شد و از لحظه لحظه زمان استفاده می‌کرد تا جهان بینی ناب اسلامی را در ذهن‌ها بارور کند.

وی ادامه داد: شهید بهشتی و شهید اژه‌ای جزو بزرگ‌مردانی بودند که تشنه خدمت و نه شیفته قدرت بودند، اما بسیاری از دعوا‌های سیاسی به این مساله بازمی‌گردد که جبهه مقابله به خوبی جای خود را انتخاب نکرده است و به جای اینکه تشنه خدمت باشد، شیفته قدرت است که این خود نیاز به ایمان و باور دارد که بتواند مخلص الله در این راه قدم بردارد تا جبهه بندی و واگرایی در کشور ایجاد نشود.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی وضعیت اقتصاد ایران را برجسته و نادر توصیف کرد و ادامه داد: کشور ما با تراز اقتصادی مثبت، جزو نادر کشور‌هایی است که در بین بیست اقتصاد برتر دنیاست. ایران بدهی اقتصادی ندارد، اما به دلیل آنکه استکبار جهانی با ایران موافق نیست، با ایجاد مزاحمت و تخریب، ریسک و هزینه سرمایه‌گذاری در ایران را بالا برده و همین مساله تبعات موضوع را برای وضعیت اقتصادی و معیشتی ما بالا می‌برد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۰
تمام کنید این جنگ زرگری را.
دانیال
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۰
دوباره سر کار گذاشتن مردم آغاز شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۰
اخه چرا مردم باید زجر بکشن به خاطر یک قرارداد
از سال اول برجام تا به حال فقط سرمایه دار صد برابر اضافه شده
فقرا فقیر تر کجای دین خدا این راگفته چرا دزدان وپولداران خریدمیکنن ولی فقرا نان هم نمیتوان بخرن چرا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۰
به جای آقای باقری از آقای ظریف یا عراقچی استفاده کنید آقای باقری عملکردی که قبلا در تیم جلیلی و این یکسال داشتن نشون داده علاقه ای به مذاکره و رفع تحریم ها ندارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۰
این مذاکرات فرصت آخره چون مردم دیگه طاقت سختی کشیدن ندارن
سیدمحسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۰
وضعیت اقایون مثل کسی است که طناب دور گردنشون هست وهرچه تقلا میکنن این طنابرتنگتر می شود بالاخره برجام رو قبول میکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۰
طبق گفته اقایون همه چیز گل بلبل وصدالبته سنبله .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۰
آقای امیرعبداللهیان درست گفت ، اما فشار دشمنان مردم و امثال سعید جلیلی ها موجب پسرفت شده. تیم آقای باقری کنی بی عرضه است. منافع جناحی رو به منافع ملت ترجیح می دهد . نشستهای فرسایشی پدر ما مردم بی نوا رو در آورده. آقای دکتر رئیسی بنده به شما رای دادم چون فکر کردم شما مرد تصمیم های درست هستید. امیدوارم تا آخرش پای رای ام استوار بمانم و هموار پشتیبان شما بمانم. لطفا تصمیم درست رو اتخاذ بفرمائید و با تعویض تیم مذاکره کننده در تاریخ جاودان شوید. من ایران اسلامی سربلند رو دوست دارم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۰
آیا امیر عبداللهیان و ظریف با هم هم ترازند ؟
باقری و عراقچی چی ؟
و اسلامی و صالحی ؟

بوریا باف و کارگاه حریر چی ؟
ناشناس
|
Canada
|
۰۰:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۱
اردوغان، دروس مذهبی خوانده و در اخوان‌المسلمین پرورش یافته و اگر قبل‌تر تصور می‌شد چنانچه سیاست‌مدار نمی‌شد و قوانین لاییسیته اجازه می‌داد واعظ می‌شد اکنون اما می‌توان گفت او یک تاجر مادرزاد است. هم تاجر و هم ماهی‌‌گیر. چون بلد است چگونه امتیاز بدهد و چگونه امتیاز بگیرد. ایضاً چگونه از آب گل‌آلود ماهی بگیرد! فحش حمله به اوکراین را روسیه می خورد و بهای گزاف و سنگین آن را اوکراین می پردازد و اروپا با مشکل سوخت رو‌به رو‌شده اما اردوغان به دنبال صید ماهی خود است. در دولت آقای خاتمی عده‌ای از نمایندگان درصدد بودند از امکانات بی‌نظیر آب شیرین تاجیکستان برای انتقال به شرق ایران استفاده کنند و مقدمات کار فراهم آمده بود و در دولت بعد یادشان افتاد باید نگاه ایدیولوژیک داشته باشند و سفر همین آقای کبیری آن داستان را بر هم زد و بعد هم نه تنها آب - بله آب شیرین و گوارا - ندادند که با تقاضای عضویت ایران در شانگهای هم مخالفت کردند. سیاست، همین است. بازی با کارت‌ها و هر که خود بهتر می‌داند چه کارت‌هایی برای بازی دارد. بلوف هم البته می‌زنند اما خود سیاست‌مدار نباید باور کند که کارت‌هایی را که ادعا کرده دارد بلکه با کارت‌های واقعی بازی می‌کند. کافی است اردوغان را با مرحوم محمد مُرسی مقایسه کنیم. هر دو اِخوانی ولی اردوغان تاجر مسلک و ماهی‌گیر در حالی که آن بنده خدا می‌خواست مصر را اِخوانیزه کند و همه را به فنا داد.
اردوغان مثال گویایی است که گاهی نگاه کاسب‌کارانه (معطوف به منافع ملی و نه شخصی) و منفعت‌محورانه و ماهی‌گیرانه و البته ملی‌گرایانه به سیاست، بیشتر نتیجه می‌دهد تا این که به تعبیر دکتر ولایتی در مناطره‌های ۹۲ "مذاکره را با کلاس فلسفه اشتباه بگیریم" و در بیانی دیگر "گمان کنیم مأمور به ابلاغ پیام آسمانی یا رهانیدن بشریت از ظلمات هستیم".
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟