بین الملل تابناک: الهام قرهی ـ درخواست قانونگذاران آمریکایی از بایدن برای مهار اسرائیل، دیدار سناتور ضد ایرانی آمریکا با مقامهای ارشد عراق، درخواست انگلیس از عربستان برای افزایش تولید نفت، سرقت ۵۵ تانکر نفت سوریه توسط آمریکا و موج جدید بازداشتها در شرق عربستان، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
درخواست قانونگذاران آمریکایی از بایدن برای مهار اسرائیل
۳۱ قانونگذار کنگره آمریکا از دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خواستند که رژیم صهیونیستی را برای جلوگیری از شهرک سازی در منطقه E۱ تحت فشار قرار دهد.
به گزارش وفا، اعضای کنگره آمریکا در نامهای به رهبری "مارک بوکان" و "یان شاکوفسکی"، نمایندگان کنگره اعلام کردند که هرگونه شهرک سازی در منطقه E۱ باید «خط قرمز» برای ایالات متحده باشد.
آنها از آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه خواستند تا از هر ابزار دیپلماتیکی که دارد برای منصرف کردن اسرائیل از اجرای بیشتر این طرحهای ویرانگر، استفاده کند.
قرار است جو بایدن در ۱۳ و ۱۴ ماه جاری میلادی به اراضی اشغالی برود.
در همین راستا شبکه "کان" دوشنبه گزارش داد که تیمی از کاخ سفید برای آماده سازی سفر منطقهای جو بایدن، وارد تلآویو شد.
دیدار سناتور ضد ایرانی آمریکا با مقامهای ارشد عراق
«لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی روز دوشنبه با مقامهای ارشد عراقی در بغداد دیدار کرد.
وی ابتدا با «برهم صالح» رئیس جمهور عراق دیدار و طی آن درباره روابط دوجانبه میان بغداد و واشنگتن گفتوگو کرد.
رئیس جمهور عراق در این دیدار بر اهمیت کاهش تنشها در منطقه از طریق گفتوگو و پایان دادن به «حضور تروریستها» در منطقه تاکید و بر نقش عراق در منطقه به عنوان محوری اساسی برای امنیت و ثبات در منطقه نیز اشاره کرد.
گراهام نیز در این دیدار بر نقش فعال عراق در منطقه در ایجاد امنیت و ثبات تاکید کرد.
«محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق نیز یکی دیگر از مقامهای عراقی بود که با لیندسی گراهام در بغداد دیدار کرد.
دو طرف درباره تقویت روابط دوجانبه و توسعه آن در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، آموزشی گفتوگو کردند.
لیندسی گراهام یکی از ضد ایرانیترین سناتورهای آمریکایی در کنگره به شمار میآید. وی چندی پیش ایران را تهدید بزرگتری نسبت به روسیه و چین توصیف کرده بود؛ وی یکی از مخالفان سرسخت توافق هستهای بود که در سال ۲۰۱۵ میان کشورهای ۵+۱ و ایران حاصل شد و نیز یکی از تشویق کنندگان «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا برای خروج از برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام بوده است.
درخواست انگلیس از عربستان برای افزایش تولید نفت
نخستوزیر انگلیس از عربستان سعودی خواست تا تولید نفت خود را افزایش دهد.
بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد که روسیه باید در قبال خسارتی که به اوکراین وارد کرده پاسخگو باشد.
وی افزود: ما به نفت بیشتری از اوپک پلاس نیاز خواهیم داشت و عربستان سعودی نیز به تولید بیشتر نفت نیاز دارد.
اسفند ماه گذشته بود که جانسون با سفر به امارات و عربستان و دیدار با مقامات این کشور، درباره راههای تثبیت بازار نفت به دنبال بحران اوکراین رایزنی کرد.
اکنون با گذشت چند ماه از سفر جانسون به دو کشور منطقه و با توجه به افزایش قیمت نفت در بازار جهانی از جمله آمریکا به دلیل تحریم روسیه، به نظر میرسد که لندن و واشنگتن در ایجاد ثبات بازار انرژی موفق نبودهاند.
تنش بین روسیه و اوکراین ادامه دارد و این موضوع بر بازار نفت تاثیرگذار بوده است و قیمت نفت در بازارهای جهانی و به دنبال اعمال بستههای تحریمی جدید نفت روسیه توسط اتحادیه اروپا افزایش یافت. کارشناسان میگویند که قیمت نفت اخیرا تحت تاثیر عوامل ژئوپلیتیکی و کمبود عرضه در برابر تقاضا به دنبال بحراین اوکراین و جنگ و درگیری این کشور با روسیه، روند صعودی داشته و گران شده است و آمریکا و متحدانش نتوانستهاند در ثبات بازار جهانی نفت موفق عمل کنند.
سرقت ۵۵ تانکر نفت سوریه توسط آمریکا
نیروهای اشغالگر آمریکایی در ادامه عملیات سرقت منابع ملی و زیرزمینی سوریه یک کاروان شامل ۵۵ تانکر مملو از هزاران تن نفت سرقتی از این کشور را به پایگاه های خود در عراق انتقال دادند. اشغالگران در عملیات نظامی دیگر در حومه دیرالزور دو شهروند سوری را کشتند.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) روز دوشنبه اعلام کرد کرد که نیروهای اشغالگر آمریکایی با به کارگیری ۵۵ دستگاه تانکر، نفت سرقتی از چاه های حومه الحسکه را از طریق گذرگاه غیرقانونی «المحمودیه» در حومه «الیعربیه» به خاک عراق منتقل کردند.
آخرین بار ۱۶ ژوئن (خرداد) گذشته اشغالگران آمریکایی کاروانی متشکل از ۴۲ نفتکش مملو از نفت سرقتی سوریه را از حومه الحسکه به پایگاه های خود در خاک عراق منتقل کردند.
موج جدید بازداشتها در شرق عربستان
پایگاه خبری العهد گزارش داد، ماه ژوئیه گذشته، سرویس های امنیتی سعودی، حملات شدیدی را در قطیف، الأحساء و الدمام انجام دادند و بدون هیچ مقدمهای، ساره العلی را از الاحساء بازداشت کردند. این نیروها همچنین «عبد المجید بن حجی الأحمد» را که یکی از اساتید حوزه علمیه است، بازداشت کردند.
به گزارش این پایگاه خبری، نیروهای سعودی همچنین حسین رجب، حسین المطوع و موسى علی الخنیزی را بازداشت کردند. منابع معارض آل سعود گفتند که فصل مشترک این بازداشت ها، فعالیت رسانهای این افراد بوده است، زیرا در شبکههای اجتماعی و تریبون های خبری، فعال بودند و رویکردی در تضاد سیاست محمد بن سلمان ولیعهد سعودی داشتند.
این منابع با بیان اینکه این افراد بازداشت شده، تا این لحظه از ارتباط با خانوادههای خود محروم هستند، تصریح کردند: نیروهای سعودی تمامی وسایل ارتباطی آنان را گرفتهاند.
منابع مذکور با اشاره به ممانعت مسئولان آل سعود از زندگی آزادانه شهروندان این کشور خاطرنشان کردند از شرایط زندانی شدن «مرتجى قریریص» خردسال ترین زندانی سیاسی در سعودی ابراز تأسف کردند.
به گفته این منابع، او برادر شهید علی قریریص است که مسئولان سعودی وی را در ۲۳ دسامبر ۲۰۱۱ و در جریان حضور در راهپیمایی اعتراضی مسالمت آمیز در القطیف، به شهادت رساندند. وی فرزند یکی از بازداشتیهای سابق به نام عبدالله قریریص است. دو برادر دیگر وی هنوز بازداشت هستند و یکی از آنها هر لحظه تهدید به اعدام میشود.
منابع معارض آل سعود همچنین گفتند، مرتجی در حالی که سوار بر دوچرخه بود، در کودکی بازداشت و به اعدام محکوم شد. دادگاه مقابله با تروریسم سعودی، اما پس از فشارهای بینالمللی، اعدام وی را به ۱۲ سال کاهش داد؛ لذا مسئولان سعودی فقط از روی ناچاری، مجازات او را کاهش دادند.