به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، اشرف غنی رئیس جمهور پیشین و فراری افغانستان در پیامی به مناسبت عید قربان بر آموزش دختران تأکید کرده و گفته است تجارب در جهان نشان میدهد که آموزش یک دختر میتواند پنج نسل را تغییر بدهد.
وی در این متن با فریضه خواندن کسب علم، خانوادهای را که زن و مرد آن دانش داشته باشند، بهترین خانواده دانسته است.
اشرف غنی همچنین در پیام عیدانه خود از جهان اسلام خواسته است با طالبان دراینباره(آموزش دختران) گفتگو کنند و آنها را متوجه اهمیت این امر و اینکه خیر مسلمانان در انتخاب چه مسیری است، نمایند.
او میگوید دلیل 44 سال خشونت در افغانستان، شدت عمل و عدم همدیگرپذیری مردم این کشور بوده است.
رئیسجمهور پیشین در بخشی دیگر پیام خود با تأکید بر حفاظت از بیتالمال، با اشاره تلویحی به صادرات زغال سنگ افغانستان به پاکستان، میگوید «وحشتناک است که مردم ما در فقر به سر میبرند، اما دارایی حیاتی افغانستان در ازای یک پولی که روزانه ارزش خود را از دست میدهد، صادر میشود».
او همچنین میگوید مشکلات افغانستان بیحد زیاد است و بدون فکر سالم و حکومتی که در خدمت باشد، حل نمیشود و نظام تنها براساس اراده مردم پایدار میماند.
تحلیلگران سیاسی بر این باورند که سوابق شخص اشرف غنی و دولت وی، با محتوای پیام عیدانهاش کاملاً در تناقض است.
اشرف غنی در حالی از حفاظت از بیتالمال صحبت میکند که دولت وی به فساد مالی و اخلاقی شهرت یافته بود و جدای از سوابق اتهاماتی که به وزاری وی وارد است، شخص وی متهم به خارج ساختن 169 میلیون دلار از افغانستان است.
اینکه اشرف غنی منشأ مشکلات افغانستان را فقدان یکدیگرپذیری عنوان میکند، یکی دیگر از اتهاماتی است که منتقدان غنی دراینباره همواره انگشت اشاره را به سمت خود او گرفتهاند؛ چه در دوران اول و چه در دوران دوم ریاست وی بر ارگ کابل.
از این منظر نیز، منتقدان غنی او را فردی متعصب، خشن و دارای استبداد رأی معرفی میکنند.
این سؤال نیز را میتوان ناظر به این بخش از سخنان وی که گفته است نظام تنها بر اساس اراده مردم پایدار میماند، پرسید که چگونه دو دوره عنوان ریاست جمهوری افغانستان را با خود یدک میکشیده است، درحالیکه انتخابات اجرا شده کاملاً با شائبه و شواهد تقلب برگزار شده بود! چرا آنجا اراده مردم مدنظر وی و دوستانش نبوده است؟ و اکنون که کرسی ریاست را رها کرده و دستش از سفره ارگ جداست، به یاد اراده مردم افتاده است!
نکته پایانی اینکه پیشینه دو دوره ریاست جمهوری اشرف غنی که مملو از نکات تاریک برای مردم افغانستان است، بیانگر این مطلب است که پیامهایی این چنینی تنها دست و پا زدن رئیس جمهوری فراری این کشور برای «چهره ماندن» نزد افکار عمومی افغانها تلقی میشود تا همراهی و همدلی با مردم.