در یک تجزیه و تحلیل علمی که بیش از ۱۷۰ سال تحقیق را مورد بررسی قرار داد، گروه تحقیقاتی پنج علامت رایج با سردرد ناشی از ترک کافئین را شناسایی کردند که شامل خستگی، تاثیر منفی بر خلق و خوی، مشکل در تمرکز، علائم شبیه آنفلوآنزا مانند حالت تهوع، درد عضلانی و آخرین مورد آن سردرد بود.
به نقل از هلث، محققان به بررسی فیزیولوژی علت سردردهای مرتبط با کافئین پرداختند. آنان دریافتند قطع مصرف روزانه کافئین باعث ایجاد تغییراتی در جریان خون در مغز مرتبط با سردرد میشود.
محققی در این زمینه اظهار کرد: نوشیدن مداوم کافئین میتواند باعث وابستگی بدن به این ماده شود. با مصرف کمتر کافئین سردرد میتواند با تطبیق بدن با کمبود کافئین ایجاد شود.
اما سردرد کافئینی منحصر به ترک کافئین نیست بلکه این سردردها میتواند با مصرف کافئین نیز مرتبط باشد.
کارشناسان نکاتی در مورد چگونگی کمک به جلوگیری از سردردهای کافئینی دارند؛ صرف نظر از اینکه روز خود را با قهوه یا بدون قهوه سپری کنید.
اگرچه هیچ درمان یکسانی برای سردرد کافئینی وجود ندارد، متخصص تغذیه تناسب اندام میگوید هیدراتاسیون کلیدی است.
وی به عاشقان قهوه پیشنهاد میکند به جای اینکه بدن خود را در زمان سردرد با مایعات پر کنند، قبل از نوشیدن قهوه آب مصرف کنند و در حالی که قهوه خود را مینوشند، به هیدراته کردن ادامه دهند. انجام این کار ممکن است به جلوگیری از سردردهای کافئینی کمک کند.
علاوه بر این مصرف آگاهانه کافئین میتواند به کاهش احتمال بروز سردرد کمک کند. اگر شما کسی هستید که به دلیل مصرف بیش از حد کافئین دچار سردرد می شوید، سعی کنید یک یا ۲ فنجان قهوه روزانه را کاهش دهید.
اگر دچار سردردهای کافئینی هستید، از مصرف داروهای مسکن بدون نسخه اجتناب کنید. اگر این کار را زیاد انجام دهید، ممکن است دچار سردردهای ناشی از مصرف بیش از حد دارو شوید.
علاوه بر این نتایج مطالعه اولیه نشان داد مصرف استامینوفن همراه با مقادیر زیادی کافئین ممکن است منجر به آسیب کبدی شود. در حالی که این تحقیق به حیوانات آزمایشگاهی و میکروبها محدود میشد اما محقق تحقیق اظهار کرده این یافتهها احتمالا برای انسان نیز مهم است.