بدترین هفته بورس در سال ۱۴۰۱

این هفته هم شاخص های بورس و فرابورس با افت مواجه شدند، اما موضوع با اهمیت این بود که شاخص هم وزن بورس بیش از سه برابر شاخص کل بورس افت کرد.
کد خبر: ۱۱۳۰۰۴۸
|
۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۳ 16 July 2022
|
2781 بازدید

به گزارش بورس تابناک، این هفته وضعیت نماد‌های کوچک و متوسط بازار بدتر از نماد‌های بزرگ و شاخص ساز بود. در حالی که شاخص کل بورس حدود ۱۲ هزار واحد، معادل ۸۳ صدم درصد افت کرد، شاخص هم وزن افت ۱۱ هزار واحدی، معادل ۲.۷۳ درصد داشت که افت شاخص هم وزن بیش از سه برابر افت شاخص کل بود.

شاخص فرابورس هم ۳۲۷ واحد، معادل ۱.۶۳ درصد افت کرد. با این حساب می‌توان گفت که در هفته جاری اکثر نماد‌های شاخص ساز یا افت نکرده اند، یا اگر افتی داشته اند، بسیار کم بوده است.

سه رکورد جدید در کاهش ارزش معاملات
این هفته بدترین هفته سال ۱۴۰۱ در میزان ارزش معاملات خرد بازار سهام بود. با وجود اینکه یک روز میان هفته تعطیل بود و تنها ۴ روز معاملاتی وجود داشت، در سه روز رکورد کاهش ارزش معاملات خرد بازار شکسته شد.

ابتدا در روز شنبه ارزش معاملات برای اولین بار در سال ۱۴۰۱ به زیر ۳۰۰۰ میلیارد تومان رسید و رقم ۲۸۰۰ میلیارد تومان در این روز ثبت شد.

در روز دوشنبه وضعیت کمی بهبود یافت، اما سه شنبه مجددا رکورد کاهش ارزش معاملات خرد با ثبت ۲۷۰۰ میلیارد تومان معامله جابجا شد. در روز چهارشنبه هم مجددا این رکورد شکسته شد و ارزش معاملات کمتر از ۲۶۰۰ میلیارد تومان بود.

چهارمین هفته متوالی خروج پول حقیقی
برای چهارمین هفته متوالی، در تمام روز‌های معاملاتی خروج پول حقیقی از بازار ثبت شد. این هفته در روز شنبه ۳۵۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.

روز دوشنبه بیشترین رقم این هفته به ثبت رسید و حقیقی‌ها ۷۵۰ میلیارد تومان از نقدینگی خود را از بازار خارج کردند. خروج نقدینگی در روز سه شنبه ۴۰۰ میلیارد تومان بود و در روز چهارشنبه هم با وجود اینکه شاخص‌ها رشد کردند، حقیقی‌ها مجددا سهام خود را به حقوقی‌ها فروختند و بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان از پول خود را از بازار بردند.

تزریق ۵۵۰ میلیارد تومان به اوراق بدهی و صندوق‌ها
هفته جاری یکی از آن هفته‌هایی بود که حقیقی‌ها رقم زیادی از نقدینگی خود را به اوراق بدهی و صندوق‌ها تزریق کردند. تزریق پول حقیقی‌ها به این ابزار‌های مالی به معنای ناامیدی آن‌ها از وضعیت بورس و رو آوردن به ابزار‌هایی است که سود ثابت و تضمین شده پرداخت می‌کنند.

در چهار روز معاملاتی این هفته حقیقی‌ها بیش از ۵۵۰ میلیارد تومان نقدینگی به اوراق بدهی و صندوق‌ها تزریق کردند که این موضوع با خروج پول آن‌ها از بازار سهام، مطابقت و همخوانی دارد.

فروشندگان قوی‌تر از خریداران
این هفته سومین هفته متوالی بود که در هیچ کدام از روز‌های معاملاتی آن، قدرت خریداران حقیقی بیشتر از قدرت فروشندگان حقیقی نبود.

طی ۴ روز معاملاتی این هفته، در دو روز شاخص قدرت خریداران حقیقی عددی بین ۱ و ۰.۹ بود. یک روز قدرت خریداران حقیقی ۰.۸۲ و یک روز هم ۰.۷۹ بود.

با این حساب همچنان قدرت خریداران حقیقی کمتر از فروشندگان حقیقی است و جالب اینجاست که از ۳۱ اردیبهشت ماه تا به حال، تنها در ۴ روز معاملاتی این معادله به هم خورده و خریداران حقیقی قدرت بیشتری نسبت به فروشندگان حقیقی داشته اند.

منبع: اقتصادنیوز

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟