بین الملل تابناک: صد و چهل و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه گفت، اهداف جغرافیایی «عملیات نظامی ویژه» مسکو در اوکراین محدود به دونباس نیست.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، لاوروف گفت این اهداف، دیگر به منطقه شرق اوکراین نبوده و قلمروهای دیگری را نیز در بر میگیرد.
وزیر امور خارجه روسیه افزود، اگر غربیها همچنان به ارسال تسلیحات دوربرد به اوکراین ادامه دهند، این اهداف باز هم گستردهتر خواهند شد.
او اشاره کرد که کشورهای غربی مانع از اتخاذ گامهای سازنده از سوی اوکراین میشوند و به کییف این شانس داده نمیشود که با روسیه مذاکره کند. اوکراین زمانی پای میز مذاکره میآید که غربیها از سرمایهگذاری بر روی جنگ دست بردارند.
لاوروف افزود، غربیها در تلاش هستند دبیرکل سازمان ملل را وارد بازی «غلات اوکراینی» کنند. مسکو پیامی به دبیرکل فرستاده و در آن بر لزوم افزودن بندی درباره غلات متعلق به روسیه در توافق استانبول تأکید کرده است.
این مقام روس گفت، به نفع اروپاییها نیست که روابط خود را با روسیه قطع کرده و به گاز طبیعی مایعی روی بیاورند که آمریکا در تلاش است به آنها «قالب کند». در نهایت اتحادیه اروپا ناچار خواهد شد اصلاحیههایی بر روی تحریمها علیه روسیه اعمال کند.
وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد، انگلیس و آمریکا بهدنبال «جنگ واقعی» میان روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند. در حال حاضر اتحادیه اروپا از تبعات تحریمهایش علیه روسیه رنج میبرد و چهل درصد آن به خودشان بازمیگردد اما رهبران «کوتهفکر» آنها همچنان اروپا را به تقابل با روسیه سوق میدهند.
لاوروف گفت، اگر اروپاییها از دریافت انرژی روس امتناع کنند، مسکو به راحتی آن را به سمتی میبرد که تقاضای آن وجود دارد. اروپاییها میگویند اوکراین میتواند روسیه را شکست دهد اما هدف آنها فقط دست بالای کییف در مذاکرات آتی است.
این دیپلمات ارشد روس بار دیگر تأکید کرد روسیه بهدنبال جنگ اتمی نیست زیرا «جنگ اتمی پیروزی ندارد».
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین روز چهارشنبه شماری دیگر از مقامات ارشد امنیتی خود را اخراج کرد.
به نوشته وبگاه شبکه «تیآرتی»، زلنسکی یکی از معاونین ریاست سرویس امنیت داخلی اوکراین و همچنین روسای این سازمان در نواحی مختلف کشورش را اخراج کرد.
علاوه بر این، «ایوان باکانوف» به عنوان رئیس سرویس امنیت داخلی و «ایرینا وندیکتووا» دادستان کل این کشور با رأی پارلمان برکنار شدند.
زلنسکی روز یکشنبه در فرمانی رییس سازمان امنیت اوکراین که دوست دوران کودکی وی بوده و همچنین دادستان کل این کشور را برکنار کرده بود.
رئیس جمهور اوکراین گفت: «بیش از ۶۰ تن از کارمندان این دو نهاد در مناطق اشغالشده به دست روسیه علیه کشور کار میکردند».
وی همچنین گفت: «مدیر سابق امنیت در شبه جزیره کریمه دستگیر شده است و شواهد کافی برای متهم شدن وی به خیانت وجود دارد».
پیشتر «اوله کوتنکو» کمیسیونر اوکراینی ناپدیدشدگان میگوید که دستکم هفت هزار و 200 نظامی نیروهای مسلح اوکراین، گارد ملی، گارد مرزی، سرویس امنیتی اوکراین در حال حاضر از زمان آغاز جنگ اوکراین ر ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه) ناپدید شدهاند.
وزیر دفاع ایالات متحده روز چهارشنبه در نشستی مجازی با نظامیان اوکراینی از ارسال سامانههای موشکی هیمارس به این کشور خبر داد.
به گزارش رویترز، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده روز چهارشنبه گفت کشورش چهار سامانه موشکی هیمارس (HIMARS) به اوکراین ارسال میکند.
آستین در نشستی مجازی با مقامات نظامی اوکراین گفت: ما همچنان به حمایت از مردان و زنان شجاع اوکراینی ادامه میدهیم و تا بتوانیم از این مسئله اطمینان حاصل کنیم که اوکراین از نظر تکنولوژی و نظامی میتواند از خودش دفاع کند.
سیستم موشک توپخانه هیمارس یک سیستم چند موشکی سبک است که در اواخر دهه ۱۹۹۰ برای ارتش ایالات متحده ساخته شده و قادر است اهداف را در فواصل دور مورد هدف قرار دهد.
وزارت دفاع آمریکا اوایل ماه ژوئن در بیانیهای از ارسال چهار سامانه موشکی هیمارس (HIMARS) به اوکراین خبر داده بود. در بیانیه وزارت دفاع آمریکا آمده بود که قبل از استفاده از این سلاحها، سربازان اوکراینی باید سه هفته آموزش ببینند.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد نظامیان اوکراینی در حال استفاده از سامانههای هیمارس هستند.
سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد از زمان آغاز جنگ اوکراین بیش از ۹.۵ میلیون نفر این کشور را ترک کرده اند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی گزارش داد که موارد خروج از مرزهای اوکراین برای نخستین بار از زمان آغاز جنگ در این کشور از مرز ۹.۵ میلیون نفر عبور کرده است.
آمار این آژانس نشان می دهد که از ۲۴ فوریه تاکنون در مجموع ۹ میلیون و ۵۴۷ هزار و ۹۶۹ نفر از مرزهای اوکراین خارج شده اند.
دفتر سخنگوی سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد در سراسر اوکراین، سازمان های حقوق بشری گزارش داده اند که تلفات غیرنظامیان جنگ اوکراین اکنون به بیش از ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر رسیده است که ۵ هزار و ۱۰۰ نفر کشته شده اند.
بر اساس این گزارش، در میان قربانیان جنگ اوکراین ۳۴۶ کودک وجود دارند که تعداد واقعی تلفات غیرنظامیان در اوکراین احتمالاً بسیار بیشتر است.
دفتر سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد که این سازمان به شدت نگران افزایش تعداد گزارشها در خصوص حملات بیرویه به غیرنظامیان است. طرف های درگیر باید به تعهدات خود بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه برای محافظت از غیرنظامیان و زیرساخت های غیرنظامی در اوکراین عمل کنند.
یک منبع رسمی در وزارت خارجه سوریه اعلام کرد، این کشور بر اساس اصل مقابله به مثل و در پاسخ به تصمیم اوکراین، تصمیم به قطع روابط دیپلماتیک خود با اوکراین گرفته است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی سوریه «سانا»، این منبع افزود، دولت سوریه یادآور میشود که دولت اوکراین از سال ۲۰۱۸ که حاضر به تمدید ویزای اقامت دیپلماتهای سوری شاغل در سفارت سوریه در کییف نشد عملا روابط خود با سوریه را قطع کرد، این اقدام باعث شد دیپلماتها نتوانند وظایف خود را انجام دهند و در نتیجه اقدامات خصمانه دولت اوکراین، فعالیت سفارت به حالت تعلیق درآمد.
نهم تیرماه بود که دولت اوکراین از قطع کامل روابط خود با دولت سوریه خبر داد. «ولودیمر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین گفت کییف در واکنش به تصمیم دمشق برای بهرسمیت شناختن جمهوریهای خودخوانده دونتسک و لوهانسک، روابط با سوریه را قطع کرده است.
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که بسته جدید حمایتهای تسلیحاتی این کشور از اوکراین در هفته جاری میلادی معرفی خواهد شد.
براساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، جان کربی سخنگوی هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا برای ارتباطات استراتژیک اعلام کرد که دولت جو بایدن اواخر هفته بسته کمکهای تسلیحاتی و نظامی برای اوکراین که شامل سیستمهای پرتاب متحرک هیمارس است را معرفی و اعلام خواهد کرد.
کربی در یک نشست خبری در کاخ سفید گفت: در اواخر این هفته، دولت بسته بعدی تسلیحات و تجهیزات مربوط به ریاست جمهوری را به اوکراین اعلام خواهد کرد. این بسته شامل HIMARS های بیشتری خواهد بود... و همچنین شامل چند نوع از سیستم های موشک پرتاب چندگانه (MLRS) و مهمات توپخانهای نیز میشود.
ارسال این سامانههای راکتی در حالی انجام شده که روسیه پیشتر هشدار داده بود اگر این سامانههای دوربرد با دقت بالا به اوکراین برسد، اهدافی را در نظر خواهد گرفت «که تا کنون هدف قرار نگرفتهاند».
«الکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین از کشورهای غربی خواست تا تسلیحات نوین و پیشرفته خود را در اوکراین آزمایش کنند.
امروز نیز «کریستین لامبرشت» وزیر دفاع آلمان از ناتوانی این کشور برای ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین خبر داد.
وی طی سخنانی گفت: «به اوکراین درباره محدودیت تواناییهای نظامیمان برای ارسال تسلیحات بیشتر به این کشور اطلاع رسانی کردیم».
در حالی که جنگ در اوکراین پنجمین ماه خود را سپری میکند آمریکا و کشورهای اروپایی با کمبود تسلیحات مواجه شدهاند و این موضوع بر توانایی غرب برای تامین نیازهای تسلیحاتی اوکراین در جنگ با روسیه تاثیر گذاشته است.
روزنامه فایننشال تایمز اخیرا در گزارشی نوشت که جنگ در اوکراین، کمبود شدید ذخیره تسلیحات و مهمات در کشورهای غربی را نشان داد. این کمبودها به خصوص در تسلیحات اساسی همانند مهمات توپها که محوری اساسی در جنگ اوکراین به شمار میآید، بروز کرده است.
بر اساس گزارش فایننشال تایمز، با توجه به کمبودهایی که این کشورها در ظرفیت تولید، اشتغال و زنجیره تامین و کمبود تراشههای رایانهای دارند، جبران کسری تسلیحات دفاعی در این کشورها، زمان زیادی را نیاز خواهد داشت.
مقامها و کارشناسان در عرصه نظامی معتقدند که این کمبود تسلیحات نشان دهنده سستی کشورهای غربی در زمینه آمادگی در برابر تهدیدهای نظامی احتمالی پس از پایان جنگ سرد بوده و نتایج این سستی نیز در زمان کنونی و تلاش غرب برای حمایت نظامی از اوکراین جلوه پیدا کرده است.
همچنین این کارشناسان تاکید کردهاند که وسواس غرب در مورد سلاحهای پیشرفته، باعث منحرف شدن از اهمیت ذخیره سازی تسلیحات و مهمات اولیه شده است.
فایننشال تایمز در ادامه گزارش خود نوشت که غرب در طول 20 سال گذشته بخش عمدهای از بودجه و تسلیحات نظامی خود را برای جنگ در خاورمیانه اختصاص داده و از آمادگی برای جنگهایی که به تانکها و توپخانههای سنگین احتیاج دارند همانند نبردی که هم اکنون در اوکراین در جریان بوده، غافل مانده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به تهدید های اخیر واشنگتن علیه مسکو تاکید کرد: اینگونه اقدامات و اظهار نظرها عزم روسیه را در راستای تحقق اهدافش در اوکراین تقویت میکند.
به گزارش تاس، «ماریا زاخاروا» در کانال تلگرامیاش در واکنش به اظهارات آمریکایی ها مبنی بر اینکه هرگونه الحاق مناطق روسیه و اوکراین، «خطر» اعمال تحریمهای جدید را برای روسیه به دنبال خواهد داشت، نوشت: تهدیدهای آمریکا، مسکو را برای حرکت در راستای پیشبرد اهدافش در اوکراین مصممتر میکند.
دیپلمات ارشد روس در ادامه با بیان اینکه کاخ سفید در اشتباه است، خاطرنشان کرد: آمریکا همواره در حال وضع «تحریمهای جدید» علیه مسکو بوده است و اینکه روسیه اقدامی را انجام دهد یا خیر در تصمیم ایالات متحده تغییری ایجاد نمیکند.
زاخاروا با ذکر این نکته که تهدیدهای واشنگتن نه تنها بیتاثیر بوده بلکه نتیجه عکس نیز به دنبال داشت است، نوشت: این (تهدید) عزم ما را برای قدم برداشتن در مسیری که تعیین کردهایم تقویت کرده است.
درهمین راستا سفارت روسیه در آمریکا نیزدرواکنش به اظهارات تهدید آمیز مقام های آمریکایی خاطرنشان کرد: روسیه آرامش را به سرزمینهای آزاد سازی شده اوکراین بازمیگرداند و شرایط یک زندگی عادی و برخورداری از حقوق برابر را برای ساکنین این مناطق فراهم خواهد کرد.
دربیانیه سفارت روسیه که درکانال تلگرامی منتشر شده، با نادرست خواندن ادعای کاخ سفید مبنی بر تهاجمی بودن ماهیت عملیات ویژه نظامی مسکو دراوکراین، به ارسال کمک های بشردوستانه روسیه برای مردم مناطق تحت کنترل اشاره شده وآمده است: تاکنون بیش از ۴۵ هزار تُن محمولههای بشردوستانه به این مناطق ارسال شدهاست.
سفارت روسیه خاطرنشان کرد: اقدامات جدید آمریکاییها همچنان نشانگرعلاقه واشنگتن به «گرم کردن» درگیریها در اوکراین تا حد ممکن است.
همزمان با اینکه حمله روسیه به اوکراین وارد ششمین ماه خود میشود، کاخ سفید مدعی شد که روسیه در حال آماده شدن جهت "الحاق سرزمینهای بیشتری از اوکراین به روسیه" است.
به گزارش روزنامه دیلی میل، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در کنفرانس خبری روزانه کاخ سفید گفت: «روسیه با نقض مستقیم حاکمیت اوکراین، در حال آماده شدن برای الحاق اراضی بیشتری از اوکراین به کشورش است.»
وی افزود: «روسیه در سرزمینهای تحت کنترل خود در حال انتصاب مقامات "نیابتی" است.»
جان کربی در ادامه مدعی شد: «ما اقدامات بعدی آنها را میدانیم. اول، این مقامات نیابتی ترتیب برگزاری یک رفراندوم ساختگی را خواهند داد تا سرزمینها را به روسیه الحاق کنند و سپس روسیه از این رفراندومهای ساختگی استفاده خواهد کرد تا مدعی سرزمینهای اوکراینی شود.»
وی خاطرنشان کرد: «ما هیچکدام از سرزمینهایی که روسیه به خود ضمیمه کند، به رسمیت نخواهیم شناخت.»
کربی همچنین گفت که کاخ سفید قرار است کمکهای نظامی بیشتر به اوکراین را طی چند روز آینده اعلام کند. از جمله این کمکها میتوان به سامانه راکتی متحرک هیمارس اشاره کرد.
اظهارات جان کربی در همان روزی منتشر شد که «اولنا زلنسکا» همسر رئیسجمهوری اوکراین وارد کاخ سفید شد. همسر رئیسجمهوری اوکراین روز سهشنبه در کاخ سفید با جیل بایدن، بانوی اول آمریکا ملاقات کرد و امروز (چهارشنبه) در سالن همایش کنگره برای قانونگذاران آمریکایی سخنرانی خواهد داشت.
پرواز بمب افکن های اتمی روسیه
در بحبوحه جنگ روسیه با اوکراین، وزارت دفاع روسیه روز سه شنبه گزارش داد که دو فروند بمب افکن راهبردی «توپولوف-۱۶۰» روسیه پرواز برنامه ریزی شدهای را بر فراز «دریای بارنتس» انجام دادند.
به گزارش خبرگزاری «تاس» وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد: «دو فروند بمب افکن دورپرواز اتمی توپلوف-۱۶۰ پرواز برنامه ریزی شدهای را در حریم هوایی آبهای بیطرف دریای بارنتس انجام دادند.»
این وزارتخانه در این بیانیه افزود که جنگندههای رهگیر «میگ-۳۱» ناوگان شمالی نیروی هوایی روسیه این بمبافکنها را در پروازی که بیش از هفت ساعت به طول انجامید، اسکورت کردند. این بمبافکنهای دوربرد روسیه به طور مرتب بر فراز آبهای بینالمللی «قطب شمال»،«اقیانوس اطلس شمالی»، «دریای سیاه» و «دریای بالتیک» آرام پرواز م کنند.
وزارت دفاع روسیه تاکید کرد که هواپیماهای روسیه تمامی پروازها را با رعایت دقیق قوانین بین المللی انجام میدهند.
چندی قبل رسانهها از استقرار و آماده باش جنگندههای ارتقا یافته میگ-۳۱ نیروی هوایی روسیه در شمال این کشور جهت دفع هرگونه تجاوز خبر دادند. جنگندههای فراصوت میگ-۳۱ روسیه در «نوایا زیملا» پایگاه هوایی این کشور در منقطه دورافتاده در شمال روسیه در آماده باش رزمی هستند.
هواپیماهای ناتو از اواخر سال ۲۰۲۰ پروازهای شناسایی خود را نزدیک مرز روسیه تشدید کرده اند و مسکو بارها هشدار داده که چنین پروازهایی توسط هواپیماهای ایالات متحده و ناتو نزدیک مرز این کشور، خطر تشدید تنش را به همراه دارد.
بیشتر بخوانید
میگ-۳۱، یک هواپیمای رهگیر مافوق صوت است. این جنگنده از یک رادار بمراتب پیشرفته تر از رادر-میگ ۲۵ برخوردار است که از فن آوری تغییر فازهای امواج رادار بهره میبرد و دارای یک موشک هدایت راداری با دستکم دو برابر برد «موشک آر ۴۰» است .
آمریکا و متحدان این کشور با پرواز در مرزهای روسیه سعی در جمع آوری اطلاعات از تحرکات نظامی روسیه دارند که بارها با پاسخ به موقع ناوگان هوایی روسیه مواجه شدهاند.
پوتین: اوکراین تمایلی به توافق صلح ندارد
رئیسجمهور روسیه گفت که مسکو تمایلی در کییف برای دستیابی به توافق برای پایان جنگ نمیبیند.
به گزارش نووستی، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دراظهاراتی در پایان سفر خود به تهران در مورد شانس برگزاری مذاکرات بین خود و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، گفت: "نیروهای ما، برای ایجاد شرایط، از کییف خارج شدند اما مقامات کییف از اجرای توافقاتی که تقریباً در مراحل پایانی خود بود، خودداری کردند و تا کنون به آنها عمل نکردهاند.
وی در این اظهارات به پیشنهاد میانجیگری عربستان و امارات اشاره کرد و افزود: نتیجه نهایی نه به میانجیها، بلکه به تمایل طرفهای مذاکره کننده برای اجرای توافقات بستگی دارد. امروز می بینیم که مقامات کییف چنین تمایلی ندارند.
رئیس جمهور روسیه همچنین آمادگی کشورش برای تسهیل صادرات غلات اوکراین را به شرط رفع تمامی محدودیتهای اعمال شده بر صادرات غلات روسیه، اعلام کرد.
پوتین گفت: روسیه آماده است در صادرات غلات اوکراین مشارکت کند، اما محدودیتهای مربوط به صادرات غلات روسیه باید برداشته شود و ما در مورد همه اقدامات با سازمان های بینالمللی به توافق رسیدیم و هیچ کس، از جمله ایالات متحده، مخالفتی نکرد.
وی ابراز امیدواری کرد که محدودیتها برای بهبود وضعیت در بازارهای جهانی مواد غذایی برداشته شود و گفت: همانطور که میدانید محدودیتهای اعمال شده توسط آمریکاییها برای ارسال کود روسیه به بازار جهانی برداشته شده است. امیدوارم در مورد صادرات غلات روسیه نیز همین اتفاق بیفتد البته اگر آنها صادقانه بخواهند وضعیت بازارهای جهانی مواد غذایی را بهبود بخشند.
رئیسجمهور روسیه همچنین پیشنهاد راهاندازی خط لوله گاز "نورد استریم ۲" را داد که اتحادیه اروپا آن را به عنوان بخشی از تحریمهای روسیه مسدود کرده است.
پوتین درباره راههای حل بحران انرژی در اروپا گفت: اگر اروپا دنبال افزایش عرضه گاز روسیه است، ما یک خط گاز آماده به نام نورد استریم۲ داریم که آماده راهاندازی است.
وی با اشاره به اینکه مشکلاتی در این مسیر وجود دارد، افزود: یک ماه و نیم یا دو ماه پیش این موضوع را با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در میان گذاشتم و گفتم گازپروم توانایی پمپاژ گاز دارد. اما شولتس پاسخ داد که "مسائل مهم تری وجود دارد."
رئیسجمهور روسیه با تأکید بر اینکه اروپاییها در نتیجه تحریمهایی که بر خط لوله گاز روسیه «یامال-اروپا» اعمال کردند، شکست خوردند، خاطرنشان کرد: این تحریمها قیمت گاز را در سطح جهانی افزایش داد. اروپاییها بحران گاز را درست کردند و چه کسی در نهایت پیروز شد؟ همه کشورهای اروپایی شکست خوردند.
توقیف کشتی روسی حامل محموله نظامی برای هند
سفارت روسیه در هند روز سه شنبه با صدور بیانیه ای از توقیف یک کشتی باری این کشور در بندر «کِرالا» (Kerala) خبر داد.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، سفارت روسیه در دهلی نو پس از توقیف یک کشتی باری روسی حامل محموله های نظامی برای نیروی دریایی هند در بندر «کِرالا» به وزارت خارجه دهلی نو در این خصوص اطلاع رسانی کرد.
خبرگزاری اسپوتنیک در این خصوص نوشت: این ماجرا در پی صدور حکم دادگاهی در هند بر اساس شکایت یک شرکت استونیایی روی داده است.
سفارت روسیه در دهلی نو همچنین از وزارت خارجه هند خواسته است تا از رعایت بی قید و شرط حقوق مالکان کشتی و خدمه روسی اطمینان حاصل کند.
این در حالیست که دهلی نو تا کنون اطلاعات تکمیلی را در این خصوص منشتر نکرده است.
سفر همسر رئیس جمهور اوکراین به آمریکا
«اولنا زلنسکی»، همسر رئیس جمهور اوکراین در سفری برنامه ریزی شده به آمریکا سفر کرد.
اولنا زلنسکی در واشنگتن با «جیل بایدن» همسر رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار و در دو طرف درباره تحولات اوکراین گفتگو کردند.
همچنین «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا نیز در مراسم استقبال از همسر رئیس جمهور اوکراین حضور داشت.
خانواده رؤسای جمهور آمریکا و اوکراین پیش از این نیز در اروپای شرقی با هم دیدار کرده بودند.
همسر رئیس جمهور اوکراین همچنین با «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه و «سامانتا پاور»، مدیر آژانس توسعه بینالمللی آمریکا نیز در واشنگتن دیدار و گفتگو کرد و قرار است روز چهارشنبه در ساختمان کنگره برای اعضای کنگره سخنرانی کند.
این نخستین سفر خانواده زلنسکی به آمریکا از زمان آغاز جنگ روسیه در اوکراین است. در این گزارش اعلام نشده که همسر رئیس جمهور اوکراین قرار است به کشورش بازگردد یا حضور او در آمریکا بلند مدت خواهد بود.