با صد و پنجاه و دومین روز حمله روسیه به اوکراین

اوج گرفتن تنش میان روسیه و اسرائیل بر سر آژانس یهود/هشدار نشریه معتبر آمریکایی درباره وقوع جنگ جهانی سوم/ کیسینجر حرفش درباره اوکراین را پس گرفت!/ روسیه: هدف ما سرنگونی زلنسکی و دولت اوست

صد و پنجاه و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۳۱۵۵۲
|
۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۷ 25 July 2022
|
114461 بازدید
|
۱

اوج گرفتن تنش میان روسیه و اسرائیل بر سر آژانس یهود/ هشدار آلمان در مورد تهدید وحدت اروپا

بین الملل تابناک: صد و پنجاه و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

روسیه: هدف ما سرنگونی زلنسکی و دولت اوست
۱۴۰۱/۰۵/۰۳ - ۱۹:۰۳

وزیر خارجه روسیه دوشنبه بعد از ظهر دوشنبه به وقت تهران گفت که هدف نبرد با اوکراین، سرنوگونی دولت «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین است.

به گزارش وبگاه «تایمز اسرائیل» «سرگئی لاروروف» وزیر خارجه روسیه که در نشست اتحادیه عرب در شهر «قاهره» پایتخت مصر حضور داشت گفت که روسیه قصد دارد زلنسکی و دولت او را سرنگون کند.

لاوروف گفت که هدف روسیه کمک به مردم اوکراین برای خلاص شدن از شر رژیمی است که کاملاً ضد مردمی و ضد تاریخ است.

وی توضیح داد: «مردم روسیه و اوکراین به زندگی مشترک خود ادامه خواهند داد، ما قطعا به مردم اوکراین کمک خواهیم کرد تا از شر رژیمی خلاص شوند که کاملاً ضد مردمی و ضد تاریخ است.»

لاوروف روز یکشنبه نیز اظهار داشت، یکپارچه ماندن اوکراین در ضمانت‌هایی که توافقنامه مینسک ارائه داده بود، تضمین شده بود.رژیم کی‌یف به تعهداتش در توافقنامه مینسک عمل نکرد بلکه اقدام به تخریب آن کرده و اتحادیه اروپا نیز هیچگونه مداخله‌ای برای جلوگیری از این اقدام نکرد».

لاوروف با انتقاد از اتحادیه اروپا گفت: «اتحادیه اروپا حتی به ابراز نگرانی از نقض توافقی که رژیم کی‌یف مرتکب می‌شد و همچنین اوضاع در دونباس نپرداخت.»

احتمال ارسال جنگنده‌های «رافال» و «یوروفایتر تایفون» به اوکراین
۱۴۰۱/۰۵/۰۳ - ۱۹:۰۱

مقام‌های آمریکایی در روزهال اخیر به چند نوع جنگنده ساخت اروپا که به طور محتمل به اوکراین برای نبرد با روسیه ارسال ‌می‌شود، اشاره کردند.

به نوشته وبگاه «دیفنس نیوز» ژنرال «سی کیو براون» رئیس ستاد نیروی هوایی، آمریکا گفت، هواپیمای جنگی آینده اوکراین غیر روسی خواهد بود و در حالی که می‌تواند یک جت ساخت ایالات متحده باشد، می‌تواند هواپیمای ساخت یکی از سازندگان جنگنده اروپایی نیز باشد.

وی گفت که جنگنده «گریپن» ساخت سوئد، «یوروفایتر» و «رافال» ساخت فرانسه از جمله جنگنده‌هایی هستند که می‌توانند به اوکراین بروند.

این در حالی است که اوکراین از آمریکا تقاضای ارسال جنگنده‌های «اف-۱۶» را دارد.

دولت آمریکا در راستای تلاش برای شکست نیروی هوایی روسیه در نبرد با اوکراین، قصد تربیت خلبانان اوکراینی را نیز دارد. به گزارش منابع خبری، مجلس نمایندگان آمریکا ۱۰۰ میلیون دلار برای آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با هواپیماهای جنگنده آمریکایی تصویب کرد.

به گفته کارشناسان، این اقدام ممکن است پیش نیازی باشد برای اینکه کی‌یف در نهایت جنگنده‌های ساخت آمریکا را دریافت کند.اوکراین از ایالات متحده خواسته است که جنگنده‌های پیشرفته مانند «اف-۱۵» و «اف-۱۶» را برای مقابله با قدرت هوایی برتر روسیه ارائه دهد. با این حال، دولت آمریکا در ارسال جنگنده‌های خود به اوکراین مردد است.

چندی قبل یک نشریه آمریکایی از روی آوردن اوکراین به جت‌های نمایشی در نبرد با روسیه خبر داد و دلیل آن را کمبود جنگنده‌های پیشرفته در این کشور عنوان کرد.

نشریه آمریکایی «فوربس» نوشت، نیروی هوایی کوچک و قدیمی اوکراین هنوز در حال نبرد با نیروی هوایی روسیه است که ۱۰ برابر بیشتر جنگنده دارد و اکثر آنها بسیار پیشرفته‌تر از هواپیماهای ۳۰ ساله اوکراین هستند.

این نشریه نوشت، تعجبی ندارد که یک میگ-۲۹ آکروبایتک به خط مقدم در اوکراین بازگشته باشد. کی‌یف ده‌ها میگ غیرقابل پرواز را در انبار نگهداری می‌کرده است.

کرملین: روسیه علاقه‌ای به قطع کامل انتقال گاز به اروپا ندارد
۱۴۰۱/۰۵/۰۳ - ۱۸:۵۲

دمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز دوشنبه اعلام کرد، مسکو علاقه ای به قطع کامل عرضه گاز به کشورهای اروپایی ندارد.

به گزارش خبرگزاری تاس، پسکوف در واکنش به سخنان اورسلا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا مبنی بر اینکه اروپا در پی کاهش عرضه گاز روسیه باید خود را برای قطع کامل آن آماده کند، گفت: مسکو علاقه ای به این مساله ندارد.

پسکوف افزود: روسیه مسئول تامین گاز است و صرف نظر از آنچه در کمیسیون اروپا، در پایتخت های اروپایی و در آمریکا گفته می شود، روسیه کشوری بوده، هست و خواهد بود که تا حد زیادی امنیت انرژی اروپا را تضمین می کند.

وی در عین حال هشدار داد که در صورتی که اروپا به مسیر خود در اعمال محدودیت ها و تحریم ها ادامه دهد، اوضاع کاملا متفاوت خواهد بود.

روسیه به چند سازمان اسرائیلی دیگر هشدار توقف فعالیت داد
۱۴۰۱/۰۵/۰۳ - ۱۴:۳۴

روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» در گزارشی اختصاصی خبر داد که چند سازمان یهودی در روسیه نامه‌های تهدیدآمیزی از وزارت دادگستری این کشور در رابطه با کار خود مشابه نامه‌ ارسال شده به «آژانس یهود» در اوایل ماه میلادی جاری، دریافت کرده‌اند.

جروزالم پست افزود دریافته که چند سازمان فعال در روسیه در وضعیت مشابهی با آژانس یهود هستند که نامه‌ای از دولت روسیه دریافت کرده مبنی بر اینکه ممکن است این سازمان به عنوان یک عامل خارجی در نظر گرفته شود که می‌تواند منجر به تعطیلی اجباری آن شود.

طبق این گزارش، یکی از این سازمان‌ها به درخواست این رسانه برای اظهارنظر پاسخ داده و بیانیه‌ای را ارسال کرده و مدعی شده که هیچ تغییری در کار آن در روسیه ایجاد نشده است. با این حال، جروزالم پست نوشته مطلع است که این سازمان‌ها که عمدتاً با سرمایه‌های آمریکایی یا اسرائیلی فعالیت می‌کنند، تصمیم گرفته‌اند فعالیت خود را کاهش دهند و فقط به کارهای ضروری یا فوری بپردازند.

بر اساس گزارش جروزالم پست، سازمان‌های یهودی که محلی محسوب می‌شوند و هیچ گونه کمک مالی یا نفوذ خارجی در آن‌ها دخیل نیست، نامه‌های مشابهی دریافت نکرده‌اند و می‌توانند آزادانه فعالیت کنند، اگرچه بسیاری از آن‌ها ترجیح می‌دهند که فعالیت عمومی بسیار کمی داشته باشند.

روسیه ۹۲ نظامی اوکراینی را به جنایت علیه بشریت متهم کرد
۱۴۰۱/۰۵/۰۳ - ۱۴:۱۱

رئیس کمیته تحقیقات روسیه، ۹۲ عضو نیروهای مسلح اوکراین را به جنایت علیه بشریت متهم کرده و پیشنهاد تشکیل دادگاه بین المللی با حضور نمایندگان کشورهای بی‌طرف از جمله ایران،بولیوی و سوریه برای رسیدگی به این جنایات را داد.

به گزارش رویترز، روزنامه دولتی روسیسکایا گازِتا روز دوشنبه به نقل از آلکساندر باستریکین رئیس کمیته تحقیقات روسیه نوشت: بیش از ۲۲۰ نظامی اوکراینی، از جمله فرماندهان نیروهای مسلح اوکراین و برخی فرماندهان میدانی واحدهای نظامی به گلوله‌باران مناطق غیرنظامی متهم شده‌اند.

وی تصریح کرد: ۹۲ فرمانده و زیردستانشان به جنایت علیه بشریت متهم هستند و ۹۶ فرد دیگر از جمله ۵۱ فرمانده نیروهای مسلح اوکراین نیز در میان افرادی هستند که به دادگاه احضار شده‌اند تا به جرمشان رسیدگی شود.

این مقام روس با اشاره به اینکه کشورهای غربی به صورت جمعی و آشکارا از اوکراین حمایت می‌کنند از همکاری با کشورهای مستقل مشترک المنافع، اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی، اعضای گروه بریکس و اعضای سازمان همکاری شانگهای برای تعقیب قضایی جنایتکاران جنگی اوکراینی خبر داد.

باستریکین از همکاری با کشورهای دارای موضع مستقل مثل ایران، سوریه و بولیوی برای رسیدگی به جنایات نظامیان اوکراینی خبر داد.

وی گفت: ۱۳۰۰ تحقیق جنایی درباره جنایات ارتش اوکراین، رهبری سیاسی این کشور، انجمن های ملی‌گرای افراطی و تشکل های مسلحانه آن انجام شده که در نتیجه آن، بیش از ۴۰۰ نفر در رابطه با این جنایات، مسئول شناخته شده‌اند.

رئیس کمیته تحقیقات روسیه، مسئولان وزارت بهداشت اوکراین را از جمله افرادی عنوان کرد که به خاطر تلاش برای دستیابی به سلاح کشتار جمعی باید تحت تعقیب قضایی قرار گیرند.

باستریکین، برخی شهروندان انگلیسی، آمریکایی، کانادایی، هلندی و گرجستانی را نیز در فهرست افراد تحت تعقیب عنوان کرد و افزود: هشت مورد جرم نیز علیه حمله‌کنندگان به سفارت‌ها یا دیگر نمایندگی‌های روسیه در هلند، ایرلند، لیتوانی، جمهوری چک، لهستان، رومانی و فرانسه اعلام شد.

روسیه، ارتش و دولت اوکراین به ویژه ملی‌گرایان افراطی این کشور را به تلاش برای نسل‌کشی روس‌تباران در این کشور متهم کرده و این موضوع را یکی از دلایل اصلی شروع عملیات ویژه اعلام کرده است.

کیسینجر حرفش درباره اوکراین را پس گرفت!
۱۴۰۱/۰۵/۰۳ - ۱۴:۰۹

وزیر خارجه سابق آمریکا به اوکراین و غرب توصیه کرده تا هیچ بخشی از سرزمین‌هایی اوکراینی را که از ابتدای جنگ به دست روسیه افتاده است، در هیچکدام از مذاکرات صلح آتی برای پایان دادن به این درگیری واگذار نکنند.

«هنری کیسینجر» وزیر امور خارجه سابق آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «زد د اف» آلمان گفت که گزینه تسلیم اراضی اوکراینی نباید روی میز مذاکره باشد.

او از غرب خواست تا درباره آنچه قابل مذاکره است و آنچه تحت هیچ شرایطی قابل بحث و گفت‌وگو نیست، شفاف باشد. کیسینجر با اشاره به جنگی که در پنجمین ماه خود به سر می‌برد، گفت تمام این‌ها باید با همراهی مردم اوکراین انجام شود.

هنری کیسینجر در ۱۹۲۳ در آلمان متولد شد اما خانواده یهودی-آلمانی او مجبور به فرار از حاکمیت نازی‌ها در آلمان در ۱۹۳۸ شد. او از اواخر دهه ۱۹۶۰ تا اواخر دهه ۱۹۷۰ به عنوان مشاور امنیت ملی و وزیر امور خارجه،  به شکل‌دهنده کلیدی سیاست خارجی ایالات متحده تبدیل شد. او در ۱۹۷۳ جایزه صلح نوبل را بابت توافق آتش‌بس و خروج از جایی که زمانی "ویتنام شمالی" خوانده می‌شد، از آن خود کرد.

این صحبت‌های تازه کیسینجر در شرایطی مطرح می‌شود که او پیشتر در اجلاس داووس با بیان اینکه غرب باید از تلاش برای وارد آوردن شکست ویرانگر به روسیه دست بکشد، به اوکراین پیشنهاد داد تا امتیاز ارضی بدهد تا توافق صلح برقرار شود. کیسینجر بابت این اظهاراتش درباره جنگ اوکراین در فهرست سیاه کی‌یف قرار گرفت.

لاوروف: درهای مذاکره با اوکراین را نبسته‌ایم
۱۴۰۱/۰۵/۰۳ - ۱۴:۰۸

با ورود جنگ اوکراین به ششمین ماه خود، وزیر امور خارجه روسیه یکشنبه گفت که مسکو درهای مذاکره با کی‌یف را نبسته و بار دیگر غرب را به مانع تراشی در مسیر مذاکرات صلح متهم کرد.

 سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در سخنرانی خود در جمع نمایندگان دائم اتحادیه عرب در قاهره افزود که ناتو نگرانی‌های امنیتی روسیه در مورد پیوستن اوکراین به این ائتلاف را نادیده گرفت و خاطرنشان کرد که مسکو از برنامه‌های توسعه طلبانه ناتو نگران است."

لاوروف گفت: نگرانی‌های امنیتی ما مشروع است. نگرانی‌های ما در مورد گسترش ناتو و دستیابی اوکراین به سلاح‌های غربی شدیدا نادیده گرفته شد و غرب مصمم است برای کی‌یف سلاح بفرستد.

او گفت که کشورهای ناتو نمی‌توانند امنیت خود را با تهدید امنیت یک کشور دیگر حفظ کنند. اوکراین دشمنی با روسیه را برگزید و به ناتو اجازه داد تا به سمت مرزهای روسیه گسترش یابد. اروپایی‌ها بر این باورند که ناتو حق تسلط دارد و هر طور که می‌خواهد عمل کند اما نمی توان اجازه داد که ناتو به هرچه می‌خواهد دست یابد و آن طور که می‌خواهد خواسته خود را اجرا کند.

وی توضیح داد که توافق مینسک نقض شده است، کی‌یف مناطق ممنوع اعلام شده (بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های غیرنظامی) را بمباران میکند و اتحادیه اروپا به طور کامل به تعهدات خود عمل نکرده و هنگام نقض توافقات مینسک اقدامی نکرد.

وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد که نظام کی‌یف عمدا مانع تکلم به زبان روسی در شرق اوکراین شده و دست به گسترش نژادپرستی و احساسات ضد روسی و حمایت از نازیسم زد.

لاوروف همچنین به روابط میان مسکو با جهان عرب اشاره و تاکید کرد که روابط روسیه و کشورهای عربی بر پایه دوستی و صمیمیت استوار است.

وی در سخنرانی خود با بیان این که عملیات روسیه در اوکراین ادامه خواهد داشت، گفت: ما دلایل آغاز عملیات نظامی در اوکراین را توضیح دادیم.

لاوروف بار دیگر یادآور شد که غرب مانع از پیشبرد روند مذاکرات صلح با اوکراین شد.

او گفت: روسیه هیچ تعصبی در مورد از سرگیری مذاکرات با اوکراین برای گسترش طیف وسیع تری از موضوعات ندارد، انتخاب با کی‌یف است. ما هیچ تعصبی در مورد از سرگیری مذاکرات در مورد طیف وسیع تری از موضوعات نداریم، اما این به ما بستگی ندارد. زیرا مقامات اوکراین، از رئیس جمهور گرفته تا مشاوران بیشماری، دائماً می گویند که تا زمانی که اوکراین روسیه را شکست ندهد، مذاکره ای انجام نخواهد شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در رابطه با بحران غلات هم گفت: نیروهای روسی گذرگاه‌های دریای سیاه را برای عبور کشتی‌های حامل غلات ایمن کردند، اما اوکراین موفق به انجام این کار نشد.

سرگئی لاوروف همچنین گفت: ۷۰ کشتی خارجی در آبهای سرزمینی اوکراین به دلیل مین متوقف شده‌اند. هنوز تقریباً ۷۰ کشتی خارجی از ۱۶ یا ۱۷ کشور به گروگان گرفته شده اند، از جمله یک کشتی در بنادر اوکراین که به دلیل خطر مین گذاری متوفف شده است که قرار بود مواد غذایی به مصر بیاورد.

وی با بیان اینکه قرار است به زودی ششمین نشست مجمع همکاری عربی - روسیه برگزار شود، خاطرنشان کرد: با احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب به توافق رسیدیم تا برنامه‌های تکمیلی برای تقویت روابط با کشورهای عربی در زمینه های مختلف تدوین شود.

لاوروف همچنین از موضع "معتدل" کشورهای عربی در قبال بحران اوکراین قدردانی و تاکید کرد که روسیه آماده گفتگو با جهان عرب و همه کشورهای جهان است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، تلاش نمایندگان غربی برای منع عکس گرفتن از شرکای روسیه با او و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را یک وسواس خواند.

وزیر خارجه روسیه همچنین تلاش نمایندگان غربی برای منع عکس گرفتن از شرکای روسیه با او و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را یک وسواس خواند.

او به اظهارات آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان که گفته بود" رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به عنوان رئیس یکی از کشورهای عضو ناتو، "به خود اجازه داد تا با پوتین در تهران عکس بگیرد" استناد کرد و گفت: پیش از سفر وی به قاهره، نمایندگان ایالات متحده، فرانسه، آلمان، بریتانیای کبیر و اتحادیه اروپا اعتراضی را در مقر اتحادیه کشورهای عربی انجام دادند.

وی افزود: در این اعتراض دیپلماتیکی از دوستان عرب ما خواسته شده بود که اولاً محکوم کنند و ثانیاً مخالفت خود را با هرگونه اقدام روسیه اعلام کنند و به ویژه در این اعتراض تأکید شد که شما نمی توانید هیچ سندی را با ما امضا کنید و نمی توانید با ما عکس بگیرید. آنها چنین وسواسی نسبت به این عکس ها دارند. این دیگر از حوزه دیپلماسی نیست.

هشدار نشریه معتبر آمریکایی درباره وقوع جنگ جهانی سوم
۱۴۰۱/۰۵/۰۳ - ۱۴:۰۴

جنگ در اوکراین به زودی وارد ششمین ماه خود خواهد شد این در حالی است که طی این مدت خطوط قرمزی را که غرب برای روسیه قرار داده بود نقض شده و خطوط قرمزی که روسیه نیز در این جنگ قرار داده بود نقض شده است اما خطوط قرمز واقعی را که دو طرف به طور نانوشته قرار داده‌اند هنوز نقض نشده است. بسیاری از کارشناسان نگران هستند که دایره درگیری میان روسیه و اوکراین گسترده‌تر شده و به بروز فاجعه بزرگتر و جنگ فراگیر جهانی منجر شود.

در مقاله‌ای که در مجله «فارین افرز» منتشر شده به ابعاد جنگ اوکراین و رویدادهایی که می‌تواند به درگیری گسترده میان غرب و روسیه منجر شود، پرداخته شده است.

فارین افرز در این مقاله نوشت: «از زمان آغاز جنگ دو طرف، قوانین نانوشته‌ای را برای خود تعریف کرده‌اند و اگر چه این قوانین از سوی دو طرف به صورت رسمی اعلام نشده اما خطوط قرمز واقعی به شمار می‌آید».

در این قوانین نانوشته، روسیه با ارسال تسلیات سنگین و حمایت اطلاعاتی کشورهای غربی به اوکراین موافقت کرده اما با مشارکت مستقیم نیروهای غربی در میدان‌های جنگ مخالفت کرده است.

اما قوانین نانوشته‌ای که غرب برای این جنگ تعیین کرده این است که کشورهای غرب با اکراه جنگ متعارف روسیه در داخل اوکراین را می‌پذیرند در حالی که به شدت به دنبال شکست مسکو در این جنگ هستند. پذیرش کشورهای غربی با استفاده روسیه از تسلیحات متعارف تا زمانی خواهد بود که این درگیری منجر به استفاده مسکو از تسلیحات کشتار جمعی نشود.

تا کنون دو طرف درگیری به این قوانین نانوشته احترام گذشته‌اند که نشان از آن دارد «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه خواستار گسترش دایره جنگ نیستند.

فارین افرز در مقاله خود نوشت: «با وجود تمام موارد ذکر شده اما بروز درگیری گسترده همچنان امکان پذیر است به خصوص که هیچگونه سازوکار بین‌المللی برای کنترل این درگیری وجود ندارد و نقش سازمان ملل به نقشی حاشیه‌ای تبدیل شده و اتحادیه اروپا نیز به حمایت از یکی از طرف‌های درگیر پرداخته است. آمریکا نیز در جایگاهی قرار ندارد که بتواند جنگ را بر اساس شرط‌هایش متوقف کند و همین موضوع نیز درباره روسیه و اوکراین صدق می‌کند».

در این مقاله آمده است: «مذاکرات میان کی‌یف و مسکو با فروپاشی مواجه شده است و با وجود تلاش‌های مستمر برای توقف جنگ اما هیچ تلاش دیپلماتیکی میان آمریکا و روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین وجود نداشته واگر تمامی رویدادهای قبلی را مورد توجه قرار داده و حجم درگیری‌ها و پیچیدگی‌ها و تعداد کشورهای درگیر در این جنگ را در نظر بگیریم و فناوری‌های جدیدی که در این جنگ به کار گرفته شده، ترکیب این رویدادها خطرناک و نگران کننده به نظر می‌رسد».

فارین افرز اضافه کرد: «تمایل مشترک پوتین و بایدن برای جلوگیری از توسعه عرصه جنگ هیچ تضمینی برای از کنترل خارج شدن این جنگ ایجاد نمی‌کند چون هر جنگی امکان خارج شدن از کنترل را دارد حتی اگر هیچکدام از طرف‌ها متعمدانه اقدام به تشدید اوضاع نکرده یا از تسلیحات هسته‌ای استفاده نکنند».

در این مقاله اشاره شده است: «بعید به نظر می‌رسد که درگیری هسته‌ای در طول جنگ روی دهد اگر چه وقوع این جنگ با توجه به توانایی‌های روسیه و همچنین ابهام در اصول مسکو درباره استفاده از تسلیحات هسته‌ای امکان پذیر است زیرا دومی، شامل سازوکاری است که کاهش حمله هسته‌ای را امکان پذیر می‌کند».

فارین افرز در این مقاله اضافه کرد: «رویدادهای جنگ سرد ممکن است راهنمای مفیدی برای آنچه ممکن است در جنگ اوکراین روی دهد، باشد. اگر چه دوران جنگ سرد، طولانی و حاشیه خطاهای رهبران سیاسی و نظامی دو طرف نیز قابل توجه بود اما به هر حال رویارویی آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی به طور مسالمت‌آمیز به پایان رسید اگر چه این پایان به صورت معجزه آسایی حاصل شد».

در این مقاله اشاره شده است که درگیری در اوکراین از الگوی جنگ سرد پیروی می‌کند و این جنگ شاهد مراحلی است که طی آن، درگیری به خوبی مدیریت می‌شود اگر چه مراحلی نیز بوده است که طی آن، درگیری به شکلی ناگهانی و آشفته شدت یافته است.

فارین افرز در این مقاله تاکید کرد که دو طرف درگیر باید به جای آمادگی برای احتمال تشدید عمدی، خود را برای سناریوهایی آماده کند که تشدید ناخواسته ایجاد شود.

این نشریه آمریکایی اضافه کرد: «بر شدت غبار جنگ به دلیل سرعت و غیر قابل اعتماد بودن شبکه‌های اجتماعی افزوده شده است و این غبار می‌تواند دید بهترین استراتژیست‌ها را نیز تیره و تار کند».

وزیر خارجه فنلاند نیز چندی پیش هشدار داده بود که احتمال گسترده شدن جنگ به اروپا وجود دارد.

وی تاکید کرده بود: «احتمال گسترده شدن جنگ به اروپا وجود دارد به همین دلیل حمایت از اوکراین بسیار مهم است».

اوج گرفتن تنش میان روسیه و اسرائیل بر سر آژانس یهود

بنا بر گزارش‌های رسانه‌های عبری، ، عصر روز گذشته (یکشنبه، ۲۴ ژوئیه)، اسرائیل در واکنش به تصمیم احتمالی روسیه برای انحلال آژانس یهود و توقف فعالیت‌های آن در خاک خود به دلیل «نقض قوانین روسیه از سوی آژانس»، در حال تدارک اتخاذ تصمیمات سیاسی علیه مسکو است.

بنا بر این گزارش‌های مذکور، «یائیر لاپید» نخست وزیر رژیم صهیونیستی صبح روز گذشته، جلسه‌ای را با حضور وزرا و مقامات وزارت امور خارجه و شورای امنیت قومی برگزار کرد تا درباره بحران روزافزون با روسیه و اقدامات احتمالی اسرائیل برای پاسخ به مسکو رایزنی کند.

پایگاه الکترونیکی روزنامه «یدیعوت آحارانوت» (وای نت) به نقل از یک مقام بلندپایه اسرائیلی نوشت: در صورتی که روسیه تصمیم نهایی مبنی بر بستن دفاتر آژانس یهود در اراضی این کشور را اتخاذ کند، پاسخ اسرائیل به مسکو در حد فراخواندن سفیر اسرائیل برای رایزنی خواهد بود. اقدامی دیپلماتیک که بیانگر تشدید تنش دیپلماتیک اسرائیل در مواجهه با مسکو است.

این مقام صهیونیست تاکید کرد که بستن دفاتر آژانس یهود در مسکو با حکم دادگاه «مسئله ای سیاسی است که نمی‌توان در قبال آن سکوت کرد». این اقدام مسکو در صورت اجرا، نشان دهنده «نبرد دیپلماتیک» بین مسکو و تل آویو است.

یکی دیگر از مقامات صهیونیست در گفت‌وگو با وبگاه عبری «واللا»، بر لزوم آمادگی اسرائیل برای «هر سناریوی احتمالی» تاکید کرد.

در نشست رایزنی روز یکشنبه، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، «پنینا تامانو شاتا» وزیر جذب مهاجر، «آویگدور لیبرمن» وزیر دارایی و «زیو الکین» وزیر ساخت و ساز و مسکن که هر دو اصالتا روس هستند نیز حضور داشتند. علاوه بر آن‌ها، «یاکوف هاگوئل» سرپرست آژانس یهود،«نعما شولتز» مدیر کل دفتر نخست وزیری، آلون اوشبیس» مدیر کل وزارت امور خارجه و ...حضور داشتند.

به نوشته وای‌نت، دستورالعمل های بیان شده از سوی مقامات حاضر در این نشست، بر لزوم «پاسخ شدید» اسرائیل به تصمیم مسکو برای توقف فعالیت آژانس یهود متمرکز بود.

از سوی دیگر، گزارشی که در وب‌سایت والا منتشر شد، نشان می‌دهد که واکنش اسرائیل ممکن است در حد صدور بیانیه‌ها و اظهارات شدیداللحن علیه مسکو تا انجام مذاکرات سیاسی با روسیه در این زمینه خواهد بود و ممکن است در صورت اجرای تصمیم توقف فعالیت آژانس یهود در روسیه، این موضع‌گیری به یک اقدام سیاسی «تقابلی و انتقام‌جویانه» علیه مسکو در این زمینه نیز تبدیل شود.

این سایت به نقل از دو مقام آگاه اسرائیلی در خصوص نشست روز گذشته لاپید، نوشت که نخست وزیر رژیم صهیونیستی، دستورالعمل‌هایی را برای آماده‌سازی پیشنهادات برای اقدامات احتمالی سیاسی اسرائیل در پاسخ به روسیه، در دست دارد با این توضیح که تل آویو معتقد است که این تصمیم مسکو، دارای ابعاد سیاسی است که ممکن است بر روابط بین دو طرف، تأثیر بگذارد.

به گفته این مقامات، تل‌آویو، جلسه دادگاه روسیه برای بررسی موضوع انحلال آژانس یهود در روز پنجشنبه آتی را پیگیری خواهد کرد و در عین حال مجموعه‌ اقداماتی سیاسی را در دست دارد تا از پشت پرده با مسکو مقابله کند.

«زیو الکین» وزیر ساخت و ساز و مسکن و متخصص در امور روسیه، پیشنهاد اتخاذ اقداماتی جدی و قاطع در قبال مسکو از جمله تعلیق روند انتقال مالکیت زمینی که کلیسای الکساندر در قدس اشغالی در آن قرار داد، به روسیه را طرح کرد.

به نوشته رسانه‌های عبری، بسته تحریم‌های رژیم صهیونیستی علیه روسیه در واکنش به انحلال آژانس یهود که با حمایت لاپید همراه است، شامل ممانعت از انتقال مالکیت زمینی که کلیسای الکساندر در آن واقع شده به روسیه، اتخاذ گامهای جدید برای کمک به اوکراین و فراخواندن سفیر اسرائیل از مسکو است.

روابط بین رژیم صهیونیستی و روسیه در ماه‌های پس از آغاز درگیری‌ها در اوکراین وارد تنشی فزاینده شده و بارها مقامات دو طرف مواضع تندی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده‌اند. پیش‌تر لاپید در سمت وزیر خارجه رژیم صهیونیستی ادعا کرده بود که روسیه در حال ارتکاب جنایت جنگی در اوکراین است. پس از این اتهام‌زنی بود که وزارت امور خارجه روسیه «الکس بن زوی» سفیر رژیم صهیونیستی در مسکو را احضار کرد. اظهارات «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه هم گفته بود هیتلر اصالت یهودی داشته، عصبانیت مقامات صهیونیست را در پی داشت.

ارتش انگلیس: نبردهای بی‌نتیجه روسیه و اوکراین در دونباس ادامه دارد

با گذشت ۱۵۰ روز از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس و شروع جنگ با رژیم کی‌یف، لندن از تداوم نبردهای بی‌نتیجه بین دو طرف خبر می‌دهد.

رکن اطلاعات ارتش انگلیس امروز (دوشنبه) گفت: «نبردهای بی‌نتیجه در هر دو بخش دونباس و خِرسون ادامه دارد. فرماندهان روسی همچنان با معضل تأمین منابع تهاجمی در شرق و تقویت دفاع در غرب روبه‌رو هستند».

به نوشته وبگاه این سازمان، در این بیانیه آمده است: «در ۱۸ ژوئیه ۲۰۲۲، اطلاعات انگلیس یک مرکز بازسازی و نوسازی خودروی نظامی روسیه را در نزدیکی باروینوک، در استان بلگورود روسیه، در ۱۰ کیلومتری مرز اوکراین شناسایی کرد».

وزارت دفاع انگلیس مدعی شد: «حداقل ۳۰۰ خودروی آسیب دیده از جمله تانک‌های اصلی نبرد، نفربرهای زرهی و کامیون‌های پشتیبانی عمومی حضور داشتند».

در این گزارش ادعا شده است: «علاوه بر مشکلات پرسنلی که به خوبی مستند شده است، روسیه احتمالاً به تلاش برای عقب کشیدن و تعمیر هزاران خودروی جنگی که در عملیات در اوکراین آسیب دیده‌اند، ادامه می‌دهد».

این نهاد نظامی در بیانیه دیگری نوشت:‌«در دونباس، اقدامات تهاجمی روسیه در مقیاس کوچک همچنان بر محور باخموت متمرکز است، اما پیشرفت حداقلی دارد. در ۲۰ ژوئیه ۲۰۲۲، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت که روسیه دامنه عملیات نظامی ویژه خود را فراتر از جمهوری‌های خودخوانده لوهانسک و دونتسک گسترش داده است».

اطلاعات ارتش انگلیس افزود: «لاوروف مدعی شد که این عملیات اکنون شامل مناطق جدید دیگری از جمله مناطق اوکراینی خِرسون و زاپوریژیا می‌شود که در نتیجه کشورهای غربی تسلیحات دوربردتری به اوکراین ارائه می‌کنند. این اظهارات تقریباً به‌طور قطع درست نیست. روسیه جنگ خود را گسترش نداده است. حفظ کنترل طولانی مدت این مناطق تقریباً به طور قطع هدف اصلی تهاجم بود».

در پایان این بیانیه آمده است: «روسیه در ماه فوریه به این مناطق حمله کرد و مقامات آنها حداقل از اواسط ماه مارس علناً در مورد چشم‌انداز همه‌پرسی مستقل قانونی بحث کردند. این احتمال واق‌ بینانه وجود دارد که لاوروف این اظهارات را برای هموار کردن راه برای برگزاری همه‌پرسی در مناطق اشغالی فراتر از لوهانسک و دونتسک بیان کرده است».

هشدار آلمان در مورد تهدید وحدت اروپا

فرانک والتر اشتاین مایر رئیس جمهوری آلمان در اظهاراتی در شهر پادربورن در غرب آلمان، ضمن محکوم کردن «اقدام ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در حمله به اوکراین»، عنوان کرد: نباید دچار تفرقه شویم و نباید اجازه دهیم کار بزرگ مان در تشکیل اروپای واحد که آنقدر امیدوارانه آغاز شده بود، نابود شود.

اشتاین مایر افزود: این جنگ تنها در خاک اوکراین در جریان نیست بلکه پایه مشترک ارزش های ما و نظم صلح ما را متاثر کرده است.

وی افزود: اما دفاع از این ارزش‌ها و تضمین آنها به معنای آمادگی برای «پذیرش معایب حساس» هم هست.

رئیس جمهوری آلمان به جزئیات بیشتر در مورد معایب مورد بحثش اشاره نکرد.

وی پرسید: آیا برای این کار آماده ایم؟ این سوالی است که امروز، روزها، هفته‌ها و ماه‌های آینده با آن مواجهیم.

اشتاین مایر گفت: روسیه به زیرسوال بردن مرزها اکتفا نمی کند، به اشغال زمین‌های یک کشور همسایه مستقل با حاکمیت مشخص بسنده نمی کند و تا به چالش کشیدن ماهیت دولت اوکراین پیش خواهد رفت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۵
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۵:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۳
اگر متن مصاحبه کیسینجر را مطالعه کنید متوجه می شوید که حرفش را پس نگرفته و فقط شرح داده و تصریح کرده است که منظورش اعلام آتش بس در زمان رسیدن نیروهای اوکراینی به خطوط حاکم پیش از تجاوز گسترده جدید روسیه به اوکراین در روز 24 فوریه 2022 بوده است و آغاز مذاکرات در آن زمان. پیش از 24 فوریه هم نیروهای مسلح روسیه بخش هایی از ایالات دونتسک و لوهانسک بعلاوه همه شبه جزیره کریمه اوکراین را در تصرف خود داشت. این نظریه کاملا موافق نظر رئیس جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی است که کرارا خواهان برگشت به وضعیت پیش از 24 فوریه و از سر گرفتن مذاکرات در آن نقطه شده است. کیسینجر تصریح کرده است که نهایتا روسیه نباید هیچ دستاوردی از حمله به اوکراین داشته باشد.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟