بار دیگر متنی مشترک در صفحات برخی بازیکنان تیم ملی فوتبال منتشر شد. متنی که نه علیه احسان قاضیزاده هاشمی و نصرالله پژمانفر، بلکه در اصل حمایت از مهدی تاج، نامزد انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال است.
صحبتهای اخیر در خصوص پرونده مارک ویلموتس و تشکیل پرونده قضایی علیه مهدی تاج، از سوی نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل 90 و قاضیزاده هاشمی، عضو فراکسیون ورزش مجلس مطرح شده و برخورد با عاملان پرونده ننگین ویلموتس یک درخواست عمومی است. مسئلهای که حتی اگر درخواست عمومی نبود، کمترین انتظار پیگیری این پرونده و محاکمه عاملان وضع موجود بود، اما چه شده که بازیکنان تیم ملی علیه چنین اقدامی موضعگیری میکنند.
خبرهای رسیده به خبرنگار تابناک حاکی از تعیین نقش و بازیگردانی چهره بارز دپارتمان تیمهای ملی در دوران مهدی تاج است که دریافتی های نجومی بعنوان پاداش در ادوار مختلف دریافت کرده است. او این استوری را تهیه کرده و ملیپوشان را برای انتشار آن متقاعد نموده است.
در متن مشترکی که برخی بازیکنان تیم ملی آن را استوری و منتشر کردهاند، آمده است: «ما سربازان تیم ملی فوتبال ایران، امیدواریم آقایان احسان قاضیزاده هاشمی و نصرالله پژمانفر، وقت خود را صرف معیشت و مشکلات اقتصادی مردم کنند و اجازه بدهند فوتبالیها در مورد فوتبال تصمیم بگیرند. خواهش ما این است که اعضای محترم مجمع فدراسیون، تصمیمی بگیرند که اسم ایران و آبروی فوتبالمان در جام جهانی حفظ شود و بتوانیم شادی را به مردم عزیزمان هدیه دهیم. در جام جهانی قبلی تیم ملی در کمال آرامش توانست بهترین نتایج تاریخ را کسب کند. امیدواریم عزت و آرامشی که از بین رفته است، دوباره به فدراسیون فوتبال بازگردد».
مشابه همین ادبیات را قبلاً و در چند مورد از سوی مهدی تاج دیده بودیم. زمانی که بحث اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان بود و تاج علیه احسان قاضیزاده هاشمی مصاحبهای انجام داد و گفت «نمایندگان مجلس به جای فوتبال مشکل گوشت را حل کنند». حال آنچه این بار در ادبیات متن منتشر شده از سوی برخی ملیپوشان دیده میشود، مشابه همان ادبیات و موضع مهدی تاج است و جالب اینکه این موضعگیری درست زمانی شکل گرفته که نمایندگان مجلس در حال اجرای نقش نظارتی خود هستند.
شکی نیست که کشورمان سالهاست با مشکلات اقتصادی و معیشتی دست و پنجه نرم میکند. مجلس هم به عنوان یکی از قوای سه گانه نقش قانون گذاری و نظارت را دارد و تمام امور و وظایف تقسیم بندی میشود. از همینرو نمیتوان از نمایندگان مجلس خواست که نقش مهم نظارتی خود را بابت مشکل دیگری در کشور رها کنند تا متخلفان، آزادانه کارشان را دنبال کنند. فوتبال هم بخشی از امور جاری کشور به حساب میآید و فوتبالی که در حال ارتزاق از بودجه عمومی کشور است باید تحت لوای قانون اداره شود. حال اگر رئیس فدراسیون فوتبال یا رئیس سابق آن دچار تخلف مالی شوند، قرار نیست برخوردی با آنها صورت نگیرد و باید از این مسئله به این بهانه که گوشت و مرغ گران شده است، چشمپوشی کرد؟
اینکه چرا ملیپوشان در شرایطی که قرار است با متخلفان و عاملان قرارداد ویلموتس برخورد قانونی صورت بگیرد، علیه نمایندگان مجلس و نقش نظارتی آنها موضعگیری میکنند، عجیب به نظر میرسد. ملیپوشانی که اکنون خواهان عدم دخالت نمایندگان مجلس در فوتبال شدهاند، هر بار که دنبال امتیاز گرفتن هستند، به همین نمایندگان و سیاسیون کشور رجوع میکنند. آخرین مورد هم درخواست بازیکنان برای دریافت مجوز وارد کردن خودروی لوکس به کشور است که مهدی طارمی به آن اشاره کرده و ملیپوشان از معاون اول رئیس جمهور خواهان دریافت چنین مجوزی شدهاند. مجوزی که به آنها اجازه میدهد بدون پرداخت مالیات و گمرکی، خودرو وارد کنند و همین امر جزیی از هزاران عامل مشکلات اقتصادی کشور است.
میتوان گفت موضعگیری ملیپوشان علیه برخورد قانونی و قضایی با متخلفان پرونده ویلموتس به بهانه وضعیت اقتصادی و معیشتی بهانه است و آنها خود را وارد بازی خطرناکی کردهاند. ملیپوشانی که غیر مستقیم این پیام را میدهند که نباید با تخلف در فوتبال برخورد شود و این موضعگیری ناامید کننده است؛ آن هم وقتی با ادبیاتی آشنا و گویی با لهجه اصفهانی صورت میگیرد.
نکته پایانی اینکه آیا اظهارنظر درباره انتخاب یا جابجایی مربی و همینطور انتخاب رئیس فدراسیون جزو اختیارات بازیکنان است؟ پاسخ کاملاً مشخص است؛ وظیفه بازیکنان، به زمین رفتن و جنگیدن برای نام ایران است نه دخالت در انتخاب سرمربی و رئیس فدراسیون.