واکنش مالکی به درخواست صدر

رئیس ائتلاف دولت قانون عراق به خواسته رهبر جریان صدر درباره انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام واکنش نشان داد.
کد خبر: ۱۱۳۴۰۶۳
|
۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۹ 09 August 2022
|
11084 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون عراق در سخنانی گفت که انحلال پارلمان، برگزاری انتخابات زودهنگام و تغییر نظام بدون تشکیل مجدد جلسات پارلمان امکان پذیر نخواهد بود.

وی افزود: عراق کشور طیف های مختلف جامعه است و مردم آن مذاهب و قومیت‌های مختلفی دارند، و تنها اراده کامل ملت و از طریق نهادهای قانونی که پارلمان نماینده آن است، می‌تواند بر آن اعمال شود.

المالکی تصریح کرد که از این رو انحلال پارلمان، برگزاری انتخابات زودهنگام و تغییر نظام تنها با بازگشت پارلمان به وضعیت عادی خود و تشکیل جلسه امکان پذیر است.

دیدار مالکی و العامری

از سوی دیگر مدیر دفتر رسانه‌ای نوری المالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون از دیدار« المالکی و هادی العامری»، رئیس ائتلاف فتح خبر داد.

هشام الرکابی، مدیر دفتر رسانه ای المالکی در توئیتی گفت که المالکی و العامری درباره آخرین تحولات اوضاع سیاسی عراق رایزنی کردند.

عصائب اهل الحق: برگزاری انتخابات زودهنگام دشوار است

فراکسیون صادقون وابسته به عصائب اهل حق عراق ضمن تاکید به دشواری برگزاری انتخابات زودهنگام تاکید کرد: مردم اعتمادی به نتایج انتخابات ندارند.

«محاسن الدلیمی»، نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون گفت: برگزاری انتخابات زودهنگام کار آسانی نیست زیرا مردم اعتماد خود را به نتایج انتخابات از دست داده‌اند.

الدلیمی با بیان اینکه روند وضعیت سیاسی کشور تا به الان روشن نیست، اظهار داشت: دولت پیشبرد امور نمی‌تواند انتخابات جدید برگزار کند زیرا انتخابات پیشین با اعتراضات بسیار فراکسیون‌های سیاسی همراه شد.

شورای عالی کمیساریا انتخابات هنوز موضعی درباره انتخابات جدید ندارد

از سوی دیگر، «جمانه الغلای»، سخنگوی کمیساریای عالی انتخابات عراق در سخنانی گفت: کمیساریا نهادی حرفه‌ای و بی‌طرف است که تصمیمات صادره درباره انتخابات، همه‌پرسی و دیگر موارد مربوط به فرایند انتخابات را اجرا می‌کند.

وی گفت: شورای عالی کمیساریا نهادی فرادستی در کمیساریای انتخابات است که مسئول تعیین زمان یا مدت زمان مطلوب برای برگزاری انتخابات با هماهنگی دولت و طبق قانون نافذ انتخابات است و تاکنون این شورا تصمیم یا بیانیه‌ای درباره انتخابات جدید صادر نکرده است.

«مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر با خروج از پارلمان عراق و به راه انداختن تظاهرات خیابانی و تحصن در منطقه الخضراء(سبز) خواستار انحلال پارلمان کنونی و برگزاری انتخابات زودهنگام است.

نگاهی به قانون اساسی عراق درباره انحلال پارلمان

براساس ماده 64 قانون اساسی، انحلال پارلمان فقط با رای اکثریت مطلق اعضای پارلمان و به درخواست دو سوم اعضای آن یا درخواست نخست وزیر و موافقت رئیس جمهوری امکان پذیر است.

 

طبق این ماده، رئیس جمهوری در هنگام انحلال پارلمان، فراخوان برگزاری انتخابات سراسری را در مدت زمان حداکثر 60 روز از تاریخ انحلال پارلمان اعلام می‌کند و هیئت دولت در این برهه، مستعفی قلمداد شده و تنها مسئول پیشبرد امور روزانه دولت است. با توجه به اینکه دولت عراق، دولت پیشبرد امور است قانونا حق درخواست انحلال پارلمان را ندارد و تنها خود اعضای پارلمان می‌توانند چنین درخواست را مطرح کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟