به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، علیرضا زاکانی در پایان بخش نخست یکصدوسیزدهمین نشست مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: افتخار داریم ۲۰ شهرداری کلانشهرهای کشور مجمعی تحت این عنوان را تشکیل دادهاند تا موضوعات اساسی این شهرها در آن مورد بحث و بررسی قرار گیرد. ۴۳ سال پیش در هنگام پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز ترکیب جمعیتی کشور تفاوتهای بسیاری داشته، به شکلی که در حال حاضر ۷۵ درصد جمعیت کشور در شهرها مستقر شدهاند و ۸۵ درصد این جمعیت در این کلانشهرهاست لذا شهرداریها دراین شهرها نقش بیبدیل و تاثیرگذاری را خواهند داشت.
شهردار تهران ادامه داد: در یکصدوسیزدهمین نشست مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران پیرامون اقدامات انجام شده در این مدت در ۴۸ کمیته و ۱۰ کمیسیون مروری انجام خواهد شد و موانعی که در شهرها وجود دارد مورد بررسی قرار میگیرد. این بررسیها به صورت ویژه در حوزه مالی و تامین مالی و بهرهگیری از ظرفیتهای بانک شهر در جهت حرکت رو به جلوی خدمت به مردم انجام خواهد شد.
بررسی نقش شهرداریها در ارائه خدمات در اربعین
زاکانی ادامه داد: در مورد موضوع اربعین نیز که رخدادی جهانی است نقش شهرداریها در ارائه خدمات با توجه به استقبال بسیار مردم مورد بررسی قرار میگیرد تا بتوانیم دست در دست یکدیگر کاری جدی و اساسی را انجام دهیم.
نشست زاکانی با معاون اول رئیس جمهور برگزار میشود
وی اظهار کرد: ما با مسئولین کشوری نیز جلساتی را تاکنون داشتهایم و از این پس هم خواهیم داشت به شکلی که روز پنجشنبه با معاون اول رئیس جمهور جلسهای خواهیم داشت که امیدواریم در پایان این نشست امکان خدمات بیشتر و پیشرفت و آبادانی شهرها فراهم شود.
شهردار تهران در خصوص خواهرخواندگی شهر تهران و کربلا که روز گذشته تفاهم آن به امضاء رسیده است، گفت: تهران و سایر کلانشهرها براساس قاعده خاصی با سایر شهرهای کشورهای دنیا خواهرخواندگی دارد که در همین راستا با استاندار کربلا تفاهمنامهای داشتیم که موضوع کمکگرفتن و کمکدادن برای رونق و آبادانی این دو شهر فراهم شود. امیدواریم بتوانیم در راستای خواهرخواندگیها، شاهد خدمات متقابل باشیم.
پیگیر برگزاری نمایشگاها در شهر آفتاب هستیم
فعالیت ۳۳۵۰ اتوبوس و افتتاح ۱۲ ایستگاه مترو در سال جاری
زاکانی در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش ترافیک تهران به ویژه در حین برگزاری نمایشگاه ساختمان در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران (سئول) اظهارکرد: نمایشگاه و برگزاری آن در تهران از قبل مصوبهای دارد که باید از تهران منتقل شود. پیگیر این موضوع هستیم تا نمایشگاهها به شهر آفتاب منتقل شوند اما به واسطه کرونا شهر آفتاب در سالهای اخیر غیرفعال بوده که ما در حال حاضر فعال کردیم به شکلی که در سال جاری ۴۷ نمایشگاه در این محل برگزار میشود که البته بخشی از آنها نیز تاکنون انجام شده است. نمایشگاه فعلی در محل سئول قابل توسعه نیست و در بخش حمل و نقل نیازمند این توسعه هستیم لذا با توجه به برگزاری نمایشگاه ساختمان ظرف روزهای گذشته شاهد تشدید ترافیک در این محدوده بودیم اما در مورد ترافیک عمومی در تهران نیازمند توسعه حمل و نقل عمومی هستیم و تا تقویت حمل و نقل عمومی انجام نشود ما با این ترافیک مواجه خواهیم بود. باید حمل و نقل به شکلی توسعه پیدا کند که آسایش و آرامش مردم در بهرهمندی از حمل و نقل عمومی تهیه شود. ما وظیفه خود میدانیم که تقویت حمل و نقل عمومی را انجام دهیم لذا امسال فعال کردن ۳۳۵۰ اتوبوس دیگر و افتتاح ۱۲ ایستگاه مترو نیز انجام خواهد شد.
پلمب یکی از ساختمانهای ناایمن تهران
وی در خصوص معرفی ساختمانهای ناایمن در تهران که وزارت کشور به صورت جدی پیگیر این موضوع است، گفت: همه کلانشهرهای کشور میراثی دارند که نقاط مثبت و منفی به همراه دارد یکی از نقاط دارای مشکل در همه شهرها و تهران ساختمانهای ناایمن و گودهای پرخطر است. برهمین اساس در تهران ستاد ایمنی تشکیل و از شهرداری به این ستاد دعوت شده است و دو جلسه تاکنون برگزار شده این موضوع را تبدیل به پروژهای کردهایم تا با بهرهگیری از کارهای گذشته ساختمانهای ناایمن شناسایی شوند سه شنبه شب نیز این شناساییها منجر به اقدام عملی شد و نهایتا یکی از ساختمانهای ناایمن تهران پلمب شد.
آغاز ایمن سازی گود ناایمن برج میلاد
وی اضافه کرد: همچنین گود ناایمن برج میلاد ایمنسازی آن آغاز شده است. در تهران ساختمانی در مرکز شهر بود که قبلا یک طبقه آن تخریب شده بود اما مالک آن حرکت کرده بود به سمت اخذ مجوز برای ساخت دو طبقه دیگر که با کار جدی این موضوع لغو شد. به این ترتیب مسیری که جنبه ایمنی شهروندان را دارد تثبیت شد اما این ایمنسازی کار یک شبه نیست ولی این ستاد کار جدی را آغاز کرده که امیدواریم خدمت آن و نتایج آن برای مردم شهر تهران ماندگار شود.