به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سخنانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران به مناسبت روز صنعت دفاعی، اظهار داشت: ایام حزن و شهادت سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و یاران باوفای ایشان را تسلیت عرض میکنم و از خداوند متعال میخواهم روح پرفتوح و ملکوتی امام راحل و همه شهیدان گرانقدر ۸ سال دفاع مقدس و مدافعان حرم را با شهدای کربلا محشور کند.
وی بیان کرد: در آستانه ۳۱ مرداد روز صنعت دفاعی و هفته دولت لازم می دانم یاد شهیدان والامقام به ویژه شهیدان رجایی و باهنر اسوههای خدمتگزاری و همچنین شهدای ایثار و مقاومت شهید صیاد شیرازی، شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید همدانی اسوه شهامت و از خود گذشتگی و یک هزار شهید وزارت دفاع و سه وزیر دفاع شهید یعنی شهیدان چمران، نامجو و فکوری را گرامی میدارم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تصریح کرد: مؤلفههای دفاع و امنیت مردم پایه و خوداتکا در ساخت قدرت ملی از یک سو و ویژگیهای خاص دینی، انقلابی، ولایی و موقعیت ژئوپلتیکی و قابلیتهای جمهوری اسلامی ایران از سوی دیگر، موقعیت ممتاز و متمایزی را برای وزارت دفاع به عنوان بخشی از دولت و یکی از نهادهای دفاعی در تابعیت فرمانده معظم کل قوا ایجاد کرده است.
امیر آشتیانی ادامه داد: وزارت دفاع بر مبنای دکترین دفاعی بازدارندگی با راهبرد مقاومت فعال، نیروهای مسلح کشور را پشتیبانی میکند. تأثیر و کیفیت این پشتیبانی عملاً با موقعیت و توان نیروهای مسلح در سطح منطقه و ارتباط مستقیم و آثار و نتایج آن در میدان و کسب موقعیت و موفقیتهای راهبردی برای انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی را رقم میزند و این مساله بر دوست و دشمن پوشیده نیست.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: وزارت دفاع بر مبنای تبعیت ولایی در قبال فرامین و تدابیر فرمانده معظم کل قوا و در چارچوب قانون اساسی، قانون برنامه ششم و سایر قوانین و برنامههای دولت سیزدهم و انتظارات نیروهای مسلح پرتوان و با عنوان نهاد پشتیبان از دفاع و امنیت ملت بزرگ ایران اسلامی، متعهد و پاسخگو است.
وی اظهار داشت: فرزندان شما در وزارت دفاع با خداباوری و خودباوری و اتکا به اصول و ارزشهای دینی و انقلابی طرح جدیدی را در ایجاد بازدارندگی و نمایش قدرت و اقتدار دفاعی به کار گرفتند و دشمن را با ناامیدی مواجه ساخته و در تمامی صحنهها ناکارآمد و زمین گیر کردهاند.
امیر آشتیانی گفت: ما در مقابله با جنگ ترکیبی دشمنان با الگوی مقاومت پایدار و بالندگی در شرایط سخت به نماد مبارزه با استکبار در همه عرصهها مبدل شدهایم و معادله قدرت در منطقه را به نفع خودمان تغییر دادیم و نظام سلطه و نظام منحوس صهیونیستی را از هر زمان دیگری بیشتر در ورطه سقوط، تزلزل و انزوا کشاندیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تاکید کرد: این مساله جز با انسجام، اتحاد ملی، هوشمندی، بصیرت و ایستادگی ملت به دست نیامده است. امروز حیرت و نگرانی دشمنان جمهوری اسلامی ایران از پیشرفتهای شگرف ایران در حوزههای مختلف صنعتی و توانمندیهای دفاعی کاملاً مشهود است.
وی بیان کرد: ما تحریمها را که یک چالش بزرگ محسوب میشد، به فرصت تبدیل کردیم و شرایط لازم را برای دستیابی به فناوریهای جدید، خودکفایی و خوداتکایی فراهم کردیم، به گونهای که منجر به قطع کامل وابستگی به خارج شد.
امیر آشتیانی تصریح کرد: امروز ما در تولید داخلی به تمامی نیازها پاسخ مثبت میدهیم و در صادرات هم بسیار فراتر از برنامه حرکت کردهایم، در صحنههای بین المللی و منطقهای فعالانه ظاهر شدیم و نقش مؤثری در تنظیم روابط، پیمانها و تصمیم گیری های راهبردی در سطوح مختلف منطقهای و جهانی و ترسیم آینده داریم.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در اوج قدرت، اقتدار و عزت در بین کشورها و اذهان آزادی خواهان جهان قرار دارد و همه این موارد در سایه ایمان به خداوند متعال، تبعیت محض از مقام معظم رهبری و اخلاص دولت مردمی و انقلابی محقق شده است و قطعاً مردم آگاه ما از این دستاوردهای عظیم با انگیزه و اراده راسخ صیانت خواهند کرد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اظهار داشت: شرایط ذاتی و محیطی دفاعی و امنیتی منطقه و جهان و رشد فزاینده علم و فناوری فضای پیچیدهای را برای اجرای مأموریتهای خطیر و متنوع وزارت دفاع ایجاد کرده است. از این رو وزارت دفاع باید ظرفیتی متناسب و چند بعدی برای درک و پاسخگویی به این نیازها و انتظارات گوناگون داشته باشد.
امیر آشتیانی ادامه داد: این ظرفیت در چارچوبهای تعیین شده برنامه ریزی شده است، امروز وزارت دفاع رویکرد توسعه درون زا و چند قابلیتی را برای ایفای نقشهای ذاتی و قانونی خودش فراهم کرده است که علیرغم سرعت فزاینده توسعه علم و فناوری و به تبع تنوعها و تقاضاهای متنوع نیروهای مسلح، نسبت به دستیابی به تجهیزات و سامانههای دفاعی پیشرفته میتواند در کوتاهترین زمان ممکن به عنوان پشتیبان راهبردی و قابل اتکا نیروهای مسلح کشور و جبهه مقاومت را به گونهای مؤثر و عملیاتی پشتیبانی کند و از این طریق سهم روشن و به سزایی را در تولید و استحکام مؤلفههای قدرت ملی به خود اختصاص دهد.
وی بیان کرد: وزارت دفاع در راستای سیاستهای مقتدرانه نظام مقدس جمهوری اسلامی با توکل بر خدا و توسل به ائمه اطهار و تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب و حمایتهای بی شائبه رئیس جمهور، توانسته در طراحی و ساخت انواع تجهیزات و تسلیحات مورد نیاز نیروهای مسلح در حوزههای هوایی، دریایی، زمینی، موشکهای بالستیک و کروز، پهپادهای شناسایی و تهاجمی، شناورهای سطحی و زیر سطحی، تجهیزات سایبری، پدافند هوشمند، حوزههای شناختی، زیستی و جنگ الکترونیک و ساخت انواع مهمات هوشمند و نقطه زن با مدیریت جهادی و بهره گیری از جوانان غیور و شایسته پا در رکاب، شرکتهای دانش بنیان و دانشگاههای کشور با تکیه بر دانش کاملاً بومی به تولید و تأمین نیازمندیهای کشور اقدام کند.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به اقدامات وزارت دفاع در یک سال گذشته اظهار داشت: تولید و تأمین تسلیحات، تجهیزات و محصولات دفاعی برای نیروهای مسلح به میزان ۱۲۵ درصد برنامه مصوب سالانه به این معنا که ما ۲۵ درصد بیشتر از برنامه مصوب تولید داشتیم و اقداماتی را در این راستا انجام دادیم.
وی ادامه داد: رشد ۲۰ درصدی صادرات محصولات و خدمات به کشورهای هدف، رشد ۱۵ درصدی برنامه تحقیقات و توسعه فناوریهای صنعت دفاعی، اتمام بومی سازی ۴۱۹ قلم از اقلام کلیدی مواد، قطعات و تجهیزات از زمان استقرار دولت سیزدهم از جمله این موارد است.
امیر آشتیانی گفت: وزارت دفاع با عملکرد عنوان شده به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کاهش آثار تحریمها بر صنایع پیشرفته نظامی و غیرنظامی، ایجاد اشتغال و زمینه سازی برای توسعه پایدار و فرصت سازی برای صادرات، جلوگیری از خروج ارز و کمک به تولید ملی و ارزآوری برای کشور نقش ویژه ای داشته است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: افزایش تولید موشکهای بالستیک سوخت مایع و جامد، افزایش تولید موشکهای پدافندی، افزایش ۷۰ درصدی تولید شناورهای تندرو، افزایش صددرصدی تولید انواع تسلیحات دریایی اعم از انواع اژدر، موشک، سامانههای موشکی ساحلی، مین رونده و تجهیزات جانبی، ارتقا قابلیت و اشراف اطلاعات الکترونیک، بهره برداری از هواپیمای ترابری سبک سیمرغ برای اولین بار در کشور، همکاری با حدود ۳۵۰۰ شرکت در بخش خصوصی با حجم همکاری حدود ۳۱ هزار میلیارد تومان که از میان این شرکتها ۷۷۵ شرکت دانش بنیان هستند و حجم همکاری با آنها ۱۲ هزار میلیارد تومان است.