۴۰ کشور خواستار عدم انتشار گزارش از ایغورهای چین

میشل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل قصد دارد در چندروز باقیمانده از ماه اوت گزارش خود درباره وضعیت اسفبار اویغورهای چین را منتشر کند. ده‌ها کشور اما به او نامه نوشته و او را از این کار برحذر داشته‌اند.
کد خبر: ۱۱۳۷۰۶۶
|
۰۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۶ 26 August 2022
|
8748 بازدید

به گزارش «تابناک»، دویچه وله می گوید، باچله قصد دارد در چند روز باقیمانده از ماه اوت گزارش خود درباره وضعیت اویغورهای چین را منتشر کند. ده‌ها کشور اما به او نامه نوشته و او را از این کار برحذر داشته‌اند.

در حالی که تنها یک هفته به پایان دوران کاری میشل باچله در سمت کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل باقی مانده، او قصد دارد گزارشی را درباره وضعیت اویغورهای چین منتشر کند.

او اما گفته است که بشدت زیر فشار قرار گرفته است. باچله در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو اعلام کرد، نامه‌ای از نمایندگان حدود ۴۰ کشور دریافت کرده که در آن از او خواسته‌اند از انتشار گزارش درباره وضعیت اویغورها و دیگر اقلیت‌ها در شمال غربی چین خودداری کند. او نام این کشورها را ذکر نکرد.

باچله در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: «من تحت فشاری خارج از اندازه قرار دارم؛ هم برای انتشار این گزارش و هم برای منتشر نکردنش.» او اما تاکید کرد که هرگز زیر این فشار خم نخواهد شد.

کمیسر عالی حقوق بشر تصریح کرد که دفترش در حال آماده‌سازی این گزارش است و همانگونه که وعده‌اش را داده بود آن را تا پایان ماه اوت (شش روز دیگر) منتشر خواهد کرد.

این گزارش قرار بود سال گذشته منتشر شود اما باچله انتشار آن را به تعویق انداخت چرا که دولت چین پس از سال ها مذاکره بالاخره به او اجازه سفر به منطقه را داد.

باچله در ماه مه امسال به چین سفر کرد و از شین‌جیانگ، منطقه‌ای که اویغورها زندگی می کنند بازدید کرد. او در پایان سفرش انتقاد از دولت چین درباره رفتار با اویغورها را به شدت تعدیل کرد. به همین دلیل از سوی بسیاری کشورها از جمله آلمان به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و متهم شد که تحت تاثیر پروپاگاندای دولت چین قرار گرفته است.

بنا بر گزارش‌های نهادهای حقوق بشری و نیز اویغورهایی که موفق به فرار از چین شده‌اند، صدها هزار اویغور و وابستگان سایر اقلیت‌ها در "اردوگاه‌های بازآموزی" در شین‌جیانگ جا داده شده‌اند.

تومویا اوبوکاتا، گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه برده‌داری، در ماه جاری میلادی گزارش داد: «بعضی موارد را می‌توان برده‌داری نامید که مصداق جنایت علیه بشریت است.»

چین اما همه این اتهامات را رد می‌کند و آنها را دروغ می‌نامد.

داده‌هایی با نام "پرونده‌های پلیس شین‌جیانگ" که اخیرا توسط اشپیگل و سایر همکاران تحقیقاتی این نشریه بررسی شده، تصویر روشن و منحصر به فردی از سیستم کنترل بی‌رحمانه در این استان به دست می‌دهد.

در میان اطلاعات ادارات این منطقه بیش از هرچیز عکس‌هایی از دستگاه‌های شکنجه و زندانیان مورد آزار قرار گرفته در زندان‌های شین‌جیانگ نشان داده شده‌اند.

بیش از همه سازمان دیده‌بان حقوق بشر خواهان انتشار گزارش باچله درباره اویغورهاست. جان فیشر نماینده این سازمان در ژنو گفته است: «این نقض انجام وظیفه است اگر کمیسر عالی، اویغورها و سایر قربانیان نقض گسترده حقوقی در چین را تنها بگذارد.»

میشل باچله از سال ۲۰۱۸ کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل است. او برای دور دوم در این سمت کاندید نشده است. آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل هنوز جایگزینی برای خانم باچله تعیین نکرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟