آیا یارانه برق سفارتخانه ها حذف می شود؟

درحالیکه قیمت برق در جهان سر به فلک گذاشته، سفارت خانه ها در ایران از برق یارانه ای استفاده می کنند. هرچند که توانیر حاضر به اعلام مقدار مصرف آنها نیست اما از مذاکرات وزارت نیرو و خارجه خبر داده است.
کد خبر: ۱۱۳۷۶۹۲
|
۰۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۶ 29 August 2022
|
5228 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، درست در روزهایی قیمت برق در کشورهای اروپایی سر به فلک کشیده، سفارتخانه های این کشورها در ایران از برق یارانه ای دریافت می کنند. کار به جایی رسیده که صدای اعتراض علی اکبر محرابیان وزیر نیرو هم درآمده است. همین چند وقت پیش بود که سکاندار ساختمان نیایش در نشست خبری خود گفت «دلیلی ندارد که قیمت برق سفارت خانه های کشورهای خارجی در ایران به صورت یارانه ای محاسبه شود. به همین دلیل به دنبال واقعی کردن قیمت برق این بخش ها هستیم.»

اما سفارت خانه های سایر کشورها در حالی از برق یارانه ای استفاده می کنند که چند سالی است که دخل و خرج صنعت برق با هم جور نیست و طلب فعالین صنعت برق از وزارت نیرو به حدود ۸۰ هزار میلیارد رسیده است. از طرفی سایت های منتشر شده از صورت های مالی شرکت های برق از زیان ده بودن این شرکت ها حکایت می کند. اما به نظر می رسد که داستان ارزان فروشی انرژی ما به سایر کشورها سر درازی دارد.

وقتی توانیر حاضر به پاسخ گویی نیست

وارد سفارت خانه ها که می شوید اولین چیزی که توجهتان را جلب می کند لوسترهای بزرگ و چراغ های روشن داخل سالن هایش است. البته که از هوای خنک و مطبوع در روزهای گرم تابستان هم در این امارت های لاکچری نمی توان به این راحتی ها گذشت. در این ساختمان از تنها چیزی که دیده نمی شود، مدیریت مصرف برق در روزهایی است که اقتصاد ایران با چالش کمبود برق دست و پنجه نرم می کند.

هدر رفت برق در سفارت خانه های داخل ایران در شرایطی اتفاق می افتد که کشورهای اروپایی خود اقدامات شدیدی را برای محدود کردن مصرف انرژی از جمله ممنوعیت روشن کردن چراغ‌ های نمای ساختمان‌ ها و کاهش دمای گرمایش داخلی، ‌ آغاز کرده‌ اند. در سایر کشورها هم اوضاع دست کمی از اروپا ندارد.

اما سوال اینجاست که این ادارات دولتی چه اندازه برق مصرف می کنند. این سوال به ظاهر ساده اما از نظر مسئولین توانیر امنیتی محسوب می شود و حاضر به پاسخ دادن به آنها نیستند. روابط عمومی توانیر می گوید که اجازه انتشار آمار مصرف این مراکز را ندارد. آنها تنها به ذکر این جمله که وزارت نیرو در حال مذاکره با وزارت خارجه در اینباره هستند، بسنده می کند و حاضر به ارائه هیچ توضیح بیشتری نیست.

 

قیمت هر مگاوات برق در کشورهای اروپایی چند؟

متوسط قیمت هر مگاوات برق در اروپا به حدود ۶۰۰ یورو رسیده است. البته شرایط در برخی از کشورها وخیم تر است. بر اساس گزارشی که بلومبرگ منتشر کرده شاخص قیمت برق در آلمان برای سال آینده میلادی در روز جمعه به بالای ۸۰۰ یورو در هر مگاوات ساعت رسید که تقریباً ۱۰ برابر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. موسسه مشاوره "شرکای بارینگا" Baringa Partners هم در گزارشی هشدار داد که بیش از نیمی از خانوار های بریتانیایی در زمستان امسال در معرض فقر انرژی قرار دارند. پیش‌ بینی می‌ شود که میانگین قبوض سالانه انرژی خانوارها در بریتانیا از ۱ اکتبر از ۳۵۰۰ پوند (۴۱۴۳ دلار) فراتر رود. طبق دفتر آمار ملی انگلیس، این رقم بیش از ۱۱ درصد از درآمد قابل تصرف خانوار را تشکیل می‌ دهد.

راشاتودی هم نوشته که قیمت برق در فرانسه روز سه‌ شنبه به ۶۵۰ یورو در هر مگاوات ساعت رسید که افزایش ۵.۵ درصدی نشان می‌دهد.

کمبود و گرانی برق حالا چراغ بسیاری از واحدهای تولیدی را خاموش کرده است. برخی از غول های صنعتی اروپا ناچار شدند که با نیمی از ظرفیت خود به فعالیت ادامه بدهند. برخی دیگر هم به دنبال راهی برای بار مالی ناشی از گرانی های اخیر این انرژی پاک هستند. جالب است که بدانید کارخانه ذوب آلومینیوم اسلووالکو Slovalco در اسلواکی حدود یک هفته پیش اعلام کرد که تولید اولیه خود را تا پایان ماه سپتامبر متوقف خواهد کرد.

در مقابل اما سفارتخانه های ایران تمام انرژی مصرفی خود را در سایر کشورها به قیمت واقعی دریافت می کنند و خبری از پرداخت یارانه نیست. در این کشورها قیمت برق تابعی از قیمت تمام‌شده تولید، انتقال و توزیع آن به‌همراه در نظر گرفتن سودی متعارف برای تولیدکنندگان و شرکت‌ های فعال در زمینه توزیع برق است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟