با صد و نود و سومین روز حمله روسیه به اوکراین

تظاهرات کم سابقه در جمهوری چک: نمی خواهیم به خاطر اوکراین یخ بزنیم/هشدار زلنسکی درباره دستورکار جدید پوتین برای ضربه به اروپا/ حمایت 76 درصدی مردم روسیه از جنگ با اوکراین

صد و نود و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۳۸۶۵۲
|
۱۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۰ 04 September 2022
|
69967 بازدید
|

تظاهرات کم سابقه در جمهوری چک: نمی خواهیم به خاطر اوکراین یخ بزنیم

بین الملل تابناک: صد و نود و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

بورل: زمستان سختی در انتظار اروپا است
۱۴۰۱/۰۶/۱۴ - ۰۱:۰۴

جوسپ بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یکشنبه شب اذعان کرد: زمستان سختی در انتظار اروپا است و شش ماه آینده سرنوشت ساز خواهد بود.

به گزارش شبکه الجزیره قطر، بورل افزود: اگر بحران را پشت سر بگذاریم و اتحاد خود را حفظ کنیم و تعادل نظامی ادامه یابد با فرا رسیدن فصل بهار، شرایط بهتری به  خواهیم داشت.

وی خبر داد که تاثیر تحریم‌ها بر اقتصاد روسیه به ویژه بر بخش فناوری‌های پیشرفته در ماه‌های آینده تشدید خواهد شد.

بورل درباره محدودیت شهروندان روسی برای سفر به اتحادیه اروپا هم گفت: وزیران امورخارجه و دفاع اتحادیه اروپا گذرنامه‌های روسی که از مناطق اشغال شده اوکراین صادره شده است را به رسمیت نخواهند شناخت .

خنثی شدن حمله پهپادی اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیا
۱۴۰۱/۰۶/۱۳ - ۲۱:۳۷

 

روز یکشنبه خبر داد که پدافند هوایی این کشور حمله اوکراین با هشت پهپاد به نیروگاه اتمی زاپوروژیا را خنثی کرده است.

وزارت دفاع روسیه روز شنبه نیز اعلام کرده بود که نیروهای اوکراینی تلاش کردند تا در جریان حمله‌ای ضربتی، نیروگاه اتمی زاپروژیا را به تصرف خود دربیاورند.

این وزارتخانه گفت که بیش از ۲۵۰ خدمه نیروی دریایی اوکراین در بامداد شنبه تلاش کردند که تا خود را به ساحل دریاچه‌ای نزدیک این نیروگاه در جنوب شرقی اوکراین برسانند.

در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: «علی‌رغم حضور نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نیروگاه اتمی زاپروژیا، رژیم کی‌یف بار دیگر سعی در تصرف این تأسیسات داشت».

طبق این گزارش، مسکو توضیح داد که نیروهای روسیه این حمله را با استفاده از بالگردهای تهاجمی و جنگنده دفع کرد که در جریان این عملیات، ۲۰ شناور اوکراینی نابود و مابقی متفرق شدند.

هشدار زلنسکی درباره دستورکار جدید پوتین برای ضربه به اروپا
۱۴۰۱/۰۶/۱۳ - ۱۸:۳۹

رئیس ‌جمهور اوکراین هشدار داده که روسیه در حال برنامه‌ریزی برای وارد کردن ضربه مهلک به عرضه انرژی در اروپا در فصل زمستان است.

روزنامه «میرر» روز یکشنبه دراین باره نوشت، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین هشدار داده که روسیه در زمستان امسال برای یک حمله قاطع به عرضه انرژی در کل اروپا آماده می‌شود.

وی گفت، پاسخ‌های کلیدی به این باید دو چیز باشد. نخست اتحاد و وحدت در دفاع از خود و دوم، افزایش فشار بر روسیه. زلنسکی گفت روسیه در تلاش است تا فشار عرضه انرژی در اروپا را بیش از پیش افزایش دهد. او می‌خواهد کل اروپا و هر کشوری را تضعیف کند.

هشدار نخست وزیر سوئد درباره پیامدهای خطرناک جنگ اوکراین برای اروپا
۱۴۰۱/۰۶/۱۳ - ۱۳:۳۳

ماگدالنا اندرسون نخست وزیر سوئد گفت: جنگ انرژی روسی پیامدهای خطرناکی برای اروپا دارد و ثبات مالی ما را تهدید می‌کند.

به گزارش شبکه الجزیره، اندرسون افزود: با احتمال یک زمستان جنگی روبرو هستیم و اگر اقدامی نکنیم با ناآرامی‌های خطرناکی در کشورهای شمال و کشورهای بالتیک روبرو خواهیم شد.

وی اضافه کرد: به شرکت‌های انرژی در کشورهای شمال و بالتیک تضمین‌های مالی خواهیم داد.

هشدار مدودف به غرب
۱۴۰۱/۰۶/۱۳ - ۱۳:۳۲

معاون شورای امنیت روسیه در کانال تلگرام خود نوشت، زرادخانه هسته‌ای بهترین تضمین برای حفاظت از روسیه است و تلاش برای تجزیه روسیه روز قیامت بشریت است.

 دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه درباره زرادخانه‌ عظیم هسته‌ای بازمانده از فروپاشی شوروی گفت: (پس از فروپاشی اتحاد حماهیر شوروی) تمامی زرادخانه استراتژیک هسته‌ای در روسیه باقی ماند. ما در سطح بسیار بالایی از آن نگهداری کرده‌ایم. این بهترین تضمین برای حفاظت از قدرت روسیه است.

به گفته او، اگر این تسلیحات هسته‌ای پس از فروپاشی شوروری میان کشورهای عضو شوروی سابق تقسیم می‌شد «عواقب سریع و فاجعه‌باری متوجه سیاره کوچک ما می‌شد».

مدودف همچنین به تلاش‌های غرب برای ترویج ایده‌هایی در راستای تجزیه روسیه هشدار داد که «هرگونه فروپاشی خشونت‌آمیز در یک قدرت هسته‌ای، به معنای نابودی بشریت است.»

مدودف که سابقه ریاست جمهوری و نخست‌وزیری روسیه را هم در کارنامه خود دارد، با اشاره به فروپاشی شوروی در ۱۹۹۱ گفت، غرب می‌خواهد روسیه را متلاشی کند و این عواقبی آخرالزمانی خواهد داشت.

او در کانال تلگرام خود نوشت: چنین تلاش‌هایی بسیار خطرناک است و نباید نادیده گرفته شود. این رویاپردازان یک مسئله اساسی را نادیده می‌گیرند و آن هم این است که تجزیه یک قدرت هسته‌ای با اعمال زور، مانند شطرنج با مرگ است، کاملا مشخص است که چه زمانی کیش ‌و مات اتفاق می‌افتد؛ روز قیامت بشریت.

حمایت 76 درصدی مردم روسیه از جنگ با اوکراین
۱۴۰۱/۰۶/۱۳ - ۱۳:۳۱

نتایج نظرسنجی "مرکز لوادا" حاکی از آن است که تا تاریخ اواخر اوت ۲۰۲۲، ۷۶ درصد از روس‌ها از «عملیات ویژه نظامی» این کشور در اوکراین حمایت کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری «یوکراینسکا پراودا»، پس از شش ماه حمله روسیه به اوکراین، نتایج نظرسنجی "مرکز لوادا" که از ۲۵ الی ۳۱ اوت انجام شد، نشان می‌دهد که ۷۶ درصد از روسی‌ها از اقدامات ارتش روسیه در اوکراین حمایت می‌کنند.

این مرکز نظرسنجی اعلام کرد: «سطح حمایت از اقدامات نیروهای مسلح روسیه در اوکراین در ماه‌های تابستان تغییر نکرده است؛ ۴۶ درصد "قطعا" از اقدامات نیروهای مسلح روسیه حمایت می‌کنند، و ۳۰ درصد دیگر "تاحدودی" حامی آن‌ها هستند. همچنین، ۱۷ درصد از شرکت‌کنندگان از این اقدامات حمایت نمی‌کنند.»

براساس نتایج این نظرسنجی، بیشترین حمایت از اقدامات ارتش روسیه در اوکراین میان سنین بالا دیده می‌شود – ۸۵ درصد.

درخصوص دو گزینه "ادامه عملیات ویژه نظامی روسیه" یا "مذاکرات"، به نظر می‌رسد جامعه روسی به دو بخش تقریبا مساوی تقسیم می‌شود؛ تقریبا نصف روسی‌ها (۴۸ درصد) معتقدند که ادامه "عملیات ویژه نظامی" ضروری است و ۴۴ درصد باور دارند که مذاکرات صلح روسیه-اوکراین باید شروع شود.

یک سوم از شرکت‌کننده‌های روسی معتقدند که افرادی مثل خودشان نسبت به "جان غیرنظامیان و تخریب اوکراین"، به لحاظ اخلاقی احساس مسئولیت می‌کنند: ۱۰ درصد معتقدند که آن‌ها "قطعا" و ۲۳ درصد "تاحدودی" احساس مسئولیت می‌کنند. ۶۰ درصد از شرکت‌کنندگان نظر مخالف نسبت به این موضوع دارند. هیچ تغییر چشمگیری درخصوص این مسئله از ماه مه مشاهده نشده است.

نظرسنجی "مرکز لوادا" در میان ۱۶۱۲ روسی ۱۸ ساله وبالاتر در تاریخ ۲۵ الی ۳۱ اوت ۲۰۲۲ انجام شد.

تقدیر زلنسکی از بوریس جانسون
۱۴۰۱/۰۶/۱۳ - ۱۳:۳۱

در آخرین روزهای نخست‌وزیری بوریس جانسون در انگلیس، رئیس‌جمهوری اوکراین او را یک «دوست واقعی» خواند و از او تقدیر کرد.

 ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در پیامی به روزنامه دیلی میل انگلیس نوشت که امیدوار است با جانشین بوریس جانسون هم روابط نزدیکی داشته باشد.

او همچنین به ساندی تایمز گفت که استقبال از نخست‌وزیر بعدی انگلیس در اولویت قرار دارد.

او گفت: وقتی فهمیدیم که قرار است تغییراتی در دولت انگلیس ایجاد شود، نگران شدیم. جانسون از ما حمایت می‌کرد و خیلی چیزها به رهبر بستگی دارد. رهبر کسی است که ارتباط برقرار می‌کند. این رهبر است که میان یک کشور و مردمش میانجی‌گری می‌کند و رهبر بر جامعه تاثیر دارد.

او همچنین در این پیام از لیز تراس، وزیر خارجه انگلیس و گزینه جانشینی جانسون و بن والاس، وزیر دفاع این کشور تقدیر کرد و آن‌ها را «رهبرانی بزرگ و دوستان اوکراین» خطاب کرد.

زلنسکی گفت: جانسون در تمام دیدارهایمان، یک سوال خیلی خوب می‌پرسید، دیگر چه؟ دیگر چه می‌خواهید؟ سیاستمداران کمی هستند که برای انجام چنین کاری آماده باشند.

جانسون روز سه‌شنبه منصب نخست‌وزیری انگلیس را ترک کرده و جای خود را به برنده رقابت میان لیز تراس و ریشی سوناک (خزانه‌دار انگلیس) می‌دهد.

علاوه بر این، به نقل از وبسایت روزنامه اوکراین، مشاور رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی گفت، تنها اوکراین می‌تواند تعیین کند جنگ چه زمانی پایان یابد و افزود، کی‌یف دارد آرام آرام مناطقی را که روسیه موقتا اشغال کرده بود، آزاد می‌کند.

میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی (رئیس‌جمهوری اوکراین) در توییتر نوشت: مقامات روسیه دائما این شعار عجیب را تکرار می‌کنند که «عملیات ویژه نظامی به وقتش تمام می‌شود» و «غرب پایان عملیات ویژه نظامی را به تعویق انداخته است».

او تصریح کرد: ظاهرا آن‌ها هنوز نتوانسته‌اند بفهمند که اوکراین اکنون در حال آزادسازی تدریجی مناطقش بوده و درباره زمان پایان جنگ تصمیم می‌گیرد.

پودولیاک همچنین افزود، میزان غرامتی که روسیه در آینده خواهد پرداخت نیز تنها توسط اوکراین تعیین خواهد شد.

زمستان سخت در انتظار اروپا
۱۴۰۱/۰۶/۱۳ - ۱۳:۲۹

سخنگوی اتحادیه اروپا در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی الجزیره گفت: کشورهای عضو اتحادیه اروپا زمستان آینده به علت کمبود گاز با مشکلاتی مواجه خواهند شد. ما تدابیر اضطراری را برای مقابله با کمبود گاز از جمله کاهش مصرف اتخاذ کرده‌ایم.

وی در ادامه افزود: وزرای انرژی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در طول هفته آینده برای بررسی بحران کمبود گاز نشست اضطراری برگزار می‌کنند.

این مقام اروپایی تصریح کرد: ما در طول ماه‌های گذشته ۲۱ میلیارد متر مکعب گاز از کشورهایی غیر از روسیه دریافت کرده‌ایم. ما از ماه‌ها پیش برای متنوع سازی منابع انرژی خود اقدامات فوری انجام داده‌ایم و گزینه‌های پیش روی ما در این زمینه واضح هستند.

اظهارات سخنگوی اتحادیه اروپا در حالی است که «ماگدالنا اندرسون» نخست وزیر سوئد روز گذشته در سخنانی گفت: جنگ انرژی روسیه پیامدهای خطرناکی بر اروپا دارد و ثبات مالی ما را تهدید می‌کند.

وی افزود: ما با احتمال زمستان جنگی مواجه هستیم و اگر اقدام نکنیم ممکن است با ناآرامی‌های خطرناکی در کشورهای شمال اروپا و کشورهای بالتیک روبرو شویم.

کمیسر امور اقتصادی اروپا نیز پیش از این با اشاره به قطع صادرات گاز روسیه به اروپا گفته بود: ما برای مقاومت در مقابل استفاده افراطی روسیه از سلاح گاز آمادگی خوبی داریم.

وی ادامه داد: ما از تصمیمات ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نمی‌ترسیم و از روس‌ها می‌خواهیم به قراردادها احترام بگذارند اما اگر این کار را نکنند برای واکنش آمادگی داریم.

برنامه اوکراین برای استفاده شیمیایی از پهپادهای ترکیه

ژنرال «ایگور کریلوف» مقام مسئول حوزه پدافند شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو ارتش روسیه هشدار داد، مقامات اوکراینی از شرکت تولیدکننده پهپادهای «بیرقدار» درخواست مجهزسازی این پهپادها به تجهیزات اسپری موادشیمیایی را داشته اند که این می تواند تهدیدی واقعی علیه روسیه ایجاد کند.

مسئول اداره پدافند شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو ارتش روسیه در مصاحبه ای با خبرگزاری ریانووستی تصریح کرد: «ما اسناد و مدارک درخواست اوکراین در تاریخ ۱۵ دسامبر ۲۰۲۱ از شرکت ترکیه ای تولید کننده پهپادهای بایراکتار در مورد امکان تجهیز این پهپادها به تجهیزات پاشنده ذرات آیروسل با گنجایش بیش از ۲۰ لیتر مواد را در اختیار داریم.»

کریلوف متذکر شد، با توجه به این که این پهپادها ۳۰۰ کیلومتر برد دارند، تجهیز آنها به تجهیزات نگهداری مواد با فرمول‌های بیولوژیکی، تهدید واقعی استفاده تسلیحات بیولوژیکی در ابعاد گسترده علیه خاک کشور روسیه را به وجود می آورد.

به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، کریلوف، در یک کنفرانس مطبوعاتی در شهر مسکو همچنین خواستار بازبینی شورای امنیت سازمان ملل در رویکردش برای تحقیق درباره پژوهشهای کشورها در حوزه تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی شد.

او خاطر نشان کرد: «ما معتقدیم زمان آن است که شورای امنیت سازمان ملل رویکرد خود برای تصمیم گیری ها و تحقیقات در قبال حوادث شیمیایی و بیولوژیکی را مورد بازبینی قرار دهد.»

او به خبرنگاران در مسکو گفت، پنتاگون سال‌ها آزمایشگاه های زیستی مخفی را در اوکراین اداره و درباره پاتوژنهای شدیدا خطرناک و صادرات نمونه های بیولوژیکی تحقیقات کرده که این ناقض کنوانسیون منع تسلیحات بیولوژیکی و سمی است.

مقام وزارت دفاع روسیه فاش کرد، پنتاگون در حال برنامه ریزی برای منتقل کردن برنامه های ناتمامش در حوزه توسعه تسلیحات بیولوژیکی از اوکراین به کشورهای دیگر متعلق به اتحاد شوروی سابق و شرق اروپا است.

خنثی شدن تلاش اوکراین برای تصرف نیروگاه زاپروژیا

در ادامه درگیری‌های روسیه و اوکراین بر سر نیروگاه اتمی زاپروژیا که از مدت‌ها پیش در کنترل نیروهای روس است، مسکو از خنثی‌سازی تلاش برای تصرف این نیروگاه خبر داد.

وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که نیروهای اوکراینی تلاش کردند تا در جریان حمله‌ای ضربتی، نیروگاه اتمی زاپروژیا را به تصرف خود دربیاورند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این وزارتخانه گفت که بیش از ۲۵۰ خدمه نیروی دریایی اوکراین در بامداد شنبه تلاش کردند که تا خود را به ساحل دریاچه‌ای نزدیک این نیروگاه در جنوب شرقی اوکراین برسانند.

در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: «علی‌رغم حضور نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نیروگاه اتمی زاپروژیا، رژیم کی‌یف بار دیگر سعی در تصرف این تأسیسات داشت».

طبق این گزارش، مسکو توضیح داد که نیروهای روسیه این حمله را با استفاده از بالگردهای تهاجمی و جنگنده دفع کرد که در جریان این عملیات، ۲۰ شناور اوکراینی نابود و مابقی متفرق شدند.

تظاهرات کم سابقه در جمهوری چک: نمی خواهیم به خاطر اوکراین یخ بزنیم

ده‌ها هزار نفر از مردم جمهوری چک در اعتراض به افزایش قیمت‌های گاز و برق در شهر پراگ، پایتخت جمهوری چک تجمع کردند و علیه دولت «پِتر فیالا»، نخست‌وزیر این کشور شعار سر دادند.

بنا بر اعلام شبکه «Czech TV»، پلیس تخمین زده که نزدیک به ۷۰ هزار نفر در تجمع شرکت کردند، درحالی‌که سازماندهندگان ِاین تجمع اعتراضی می‌گویند بیش از ۱۰۰ هزار نفر در این تجمع حضور داشتند.

تظاهرکنندگان از دولت لیبرال-محافظه‌کارِ فیالا خواستند که افزایش جهشی قیمتها را کنترل کند و اگر نمی‌تواند، از قدرت کناره‌گیری کند. مردم معترض تهدید کردند اگر دولت تا ۲۵ سپتامبر (۲۱ روز دیگر) استعفا ندهد، تظاهرات همچنان ادامه خواهد داشت و اقدامات قهری در پیش خواهند گرفت.

معترضان همچنین از دولت خواستند که بی‌طرفی نظامیِ جمهوری چک در جنگ اوکراین را اعلام کند. اتحادیه اروپا را دور بزند و گفت‌وگوهای مستقیم با روسیه درباره واردات گاز را آغاز کند.

تظاهرکنندگان در اعتراض به حمایت دولت از ارتش اوکراین شعار دادند که «این جنگ ما نیست، ما نمی‌خواهیم به خاطر اوکراین یخ بزنیم و از گرسنگی بمیریم». جمهوری چک عضو اتحادیه اروپا و سازمان ناتو است.

انگلیس: ضدحمله اوکراین در جنوب، اهداف محدودی دارد

باوجود تبلیغات گسترده رژیم کی‌یف و کشورهای غربی روی عملیات ضدحمله اوکراین در جنوب این کشور برای عقب‌راندن نیروهای روسیه، لندن اما از محدود بودن اهداف این عملیات می‌گوید.

رکن اطلاعات ارتش انگلیس روز شنبه گفت: «از تاریخ بیست و نهم آگوست ۲۰۲۲، نیروهای مسلح اوکراینی عملیات‌های تهاجمی جدیدی را در جنوب اوکراین آغاز کرده‌اند».

به نوشته وبگاه این سازمان، در این بیانیه آمده است: «یکی از مؤلفه‌های این تهاجم، پیشروی فعلی در جبهه گسترده غربی رود دنیپرو و متمرکز بر سه محور داخل استان خِرسون است که تحت کنترل روسیه قرار دارد».

وزارت دفاع انگلیس در این گزارش توضیح داد: «این عملیات هم‌اکنون اهداف محدودی دارد، ولی نیروهای اوکراین احتمالاً به سطوحی از غافلگیری تاکتیکی دست پیدا کرده‌اند که شامل بهره‌بردن از ضعف نیروهای مسلح روسیه در اداره، رهبری و تدارکات و لجستیک است».

این نهاد نظامی در پایان اضافه کرد: «همزمان که درگیری‌ها در بخش‌های دونباس و خارکیف ادامه دارد، تصمیم کلیدی و مهم برای فرماندهان روسیه در روزهای آینده این خواهد بود که نیروهای ذخیره عملیاتی را به کجا اختصاص دهند».

 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۷
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۸۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
تابناک این آمارهای ساختگی رو از کجا میاره؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
چون مطابق میل شما نیست ساختگیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
هرکی غربگدا نباشه این یانکی هارو خدا ندونه ساختگیه! شما غربگداها حقیقت محض هستید حتما
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
زیاد به نفع غرب نیست -
حقیقت داره و تلخه-
دوران افول غرب و طلوع شرق شروع شده
لقمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
همه در راه منافع امریکا.
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۸:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
به تحلیلگران روسی باید گفت که کاش کمی تاریخ میخواندند. در ۱۹۷۳ قیمت نفت بدلیل تحریم نفتی اعراب ناگهان از ۳ دلار به ۱۲ دلار یعنی چهار برار رسید. شش سال بعد بدلیل انقلاب و جنگ ایران و عراق دوباره از ۱۲ دلار به ۳۶ دلار یعنی سه برابر زسید. تازه دلار انزمان که بسیار با ارزش تر بود. خالا با بحران اکراین قیمت نفت حتی به دو برابر در اوجش نرسید و الان در حدود قبل از حمله هست. غرض اینکه کشورهای توسعه یافته توانستند در شش سال ۱۲ برابر شدن قییمت نفت از ۳ دلار به ۳۶ دلار را تحمل کنند. الان که حتی دو برابر هم نشده
ناشناس
| Canada |
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
روسیه خیلی امید به گرانی نفت و گاز بسته ولی مقامات روسی خیلی خوش بین هستند. انها هرگز در غرب زندگی نکردند. تصور میکنند همه چیز در غرب پول و رفاه هست. نمی دانند که وگر پایش بیافتد غربیها حاضرند چند ساعت در روز خاموشی برقرار کنند ولی کوتاه نیایند. الان پایش افتاده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
نظر سنجس حمایت از جنگ و خون ریزی . اگر تابحال کسی و کشوری از جنگ سود کرده پوتین هم سود خواهد کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
سابقه مرکز لوادا برای همه روشن است این مرکز مستقیم زیر نظر مدودف کار می کند. اگر اینقدر مردم از حمله به اکراین راضی هستند چرا پوتین از ترس سربازان خود حرات حضور بین آنها را ندارد
پاسخ ها
طاهری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
تو خودت جرات نکردی حتی اسمت رو بنویسی .. اونوقت حرف از جرات میزنی
گورباچف
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
طاهری من اسمم را نوشتم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
تابناک طوری صحبت می کند انگار روسیه غذای اروپا را تامین می کند !!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
روسیه یکی از صادر کنندگان مهم مواد غذایی است سویا ذرت غلات
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
همین اشتباهات محاسبات و آمارهای دروغ است

که کیهان و مرندی و امثالهم را مخالف توافق برجام ساخته است
ایرج
| Belgium |
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
تو چرا میخوای اسم این بنده ی خدا رو بدونی خب راست میگه عمو مگه میشه 76 در صد مردم روسیه موافق جنگ باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
نظر مردم روسیه پوتین شباهت به مردم آلمان هیتلری دارد.

تجاوز گستاخانه پوتین به اوکراین ، حمله هیتلر به لهستان را تداعی می کند
پاسخ ها
حبیب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
تجاوز نبوده جلوگیری از جنایات اکراینیها و توسعه طلبی ناتو بوده
Amir
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
هنوز هم بعد از ۷۰ سال مردم آلمان عاشق هیتلر هستند فقط جرات ابرازش رو ندارن و یادتون باشه که هر تکنولوژی که بشر به دست آورده تو دوره آلمان هيتلری بوجود اومده حتی تکنولوژی موتور جت و فصایی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
هیتلر یک فاشیست بود ولی شرف داشت بر این زلنسکی خاین به مردم اکراین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
حمله ی هیتلر به لهستان اتفاقا کاملا توجیه داشت. چون بعد از جنگ جهانی اول وقرارداد ورسای بخشی از خاک آلمان به لهستان داده شد تا لهستان از طریق دالان دانزینگ به دریا راه پیدا کنه. پس لطفا کمی مطالعه کن بعد نظر بده
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
لهستان بخش وسیعی از قلمرو پروس را اشغال کرده بود لطفاً مطالعه کن بعد نظر بده و اینقدر دروغ های متفقین را جار نزن
مهران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
چقدر اشناست امار موافق بودن مردم با ادامه جنک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
کم کم اروپاییا از خواب بیدار میشن حالا باید برن گاز و به قیمت ۵ برابر از اربابشون امریکا بخرن و التماس ونزویلا و ایران کنن برای نفت و گاز. به خاطر منافع اقلیت سهامدار اسلحه و نفت در امریکا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
خیلی حوشحال نباش . مطمین باش همون اروپایی ها که راه استفاده از گاز رو یاد گرفتن راه جانشین کردن گاز رو از انرژی های غبر فسیلی پیدا میکنن و اونوقت حکومتهای نفت فروشند که بدبخت میشن
مهران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
اگر لازم شد به کشور ما حمله می کنن و گازمی برن
احمد
|
Norway
|
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
اروپا همیشه اروپا بوده و با این بادها نمی‌ جنبد.
پاسخ ها
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
اگه اروپا صلاح خود را بخواهد باید از زیر یوغ آمریکا رها شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
پس اونی که تو جنگ حهانی اول و دوم با خاک یکسان شد روستای ما بوده. سواد هم خوب چیزیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
در وااقع اروپا میخواست از امریکا فاصله بگیره ؛ ارتش مستقل اروپایی تشکیل بذه ؛ روابطش رو با روسیه گرم تر و نزدیک تر کنه و خط لوله گاز نورد استریم دو تازه شروعش بود. اروپا بیست تریلیون دلار تولید ناخالص ملی داره و قصد داشت به عنوان یه قطب مستقل در جهان عمل کنه .اما امریکا با تاثیر غیرمستقیم بر شروع جنگ اکراین همه ی این ارزوها رو به باد داد. در واقع قبل
از روسیه هدف امریکا نابودی اهداف اروپا جهت تشکیل یه قطب قدرت مستقل بوده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
اروپا بازنده بزرگ این جنگه. کافیه فقط به نوسان ارزش
برابری یورو در مقابل دلار از آغاز جنگ تا حالا بندازید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
احمد جان خیلی زور زدی تا این نظر رودادی یا از جایی کپی کردی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
حالامردم چک یه فکری بحال خوشون میکنند ملت ایران چه کند؟
asd
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
فکر میکنید روسیه توان شکست دادن اوکراین را ندارد؟ روسیه بزرگترین صادر کننده ی گاز دنیاست و اگر این جنگ پایان یابد و برجام اجرا شود ، ایران به یک رقیب قدرتمند برای تامین گاز اروپا تبدیل می شود.پس به نفع روسیه است که جنگ اوکراین و برجام طولانی شود تا روسیه حداکثر منافع را در قرارداد صلح آتی خود با اروپا را لحاظ کند و باز هم در آنجا سر ایران را بی کلاه بگذارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
نکنه روسیه به امریکا میگوید تضمین ندهد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
شاید یکی از واقع بینانه ترین تحلیل هایی که دیدم همین بوده که روسیه عمدا جنگ رو ادامه میده. اگر امسال اکراین گندم نکاره. علاوه بر گاز کل دنیا به گندم روسیه و قزاقستان که مهره ی روسیه ی است وابسته میشه
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
من انگلیسی ام ضعیف است ولی دمت گرم منطقی ترین کامنت را نوشتید
حمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
دقیقا خیلی هم روشن واضع
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
جالبه هر خبرب از ضعف در بلوک غرب میاد امار کامنتها به ناگاه کم میشه . چرا ؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟