مالیات لوکس سواران قسطی شد؛ راه طولانی برای وصول ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مالیات خودرو‌های لوکس در دولت سیزدهم

رئیس سازمان امور مالیاتی پیش بینی کرده بود در سال جاری از ۵۵۰ هزار خودرو لوکس شناسایی شده در کشور، ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مالیات باید دریافت شود؛ رقمی قابل توجه که می‌تواند بخشی از درآمد‌های مالیاتی دولت را در سال جاری محقق کند.
کد خبر: ۱۱۳۹۷۱۲
|
۱۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۷ 10 September 2022
|
30686 بازدید
|

به گزارش تابناک اقتصادی؛ پرداخت مالیات لوکس سواران قسطی شد؛ این خبری بود که امروز صبح از سوی رسانه‌ها منتشر شد؛ خبری مبنی بر اینکه به دستور داود منظور، معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان امور مالیاتی امکان تقسیط مالیات تعیین شده برای خانه‌ها و خودرو‌های لوکس که مشمول این قانون در سال گذشته گشته‌اند، فراهم شده است. به بیان دیگر، بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی، مالکان خانه‌ها و خودرو‌های لوکس می‌توانند مبلغ تعیین شده مالیاتی بابت دارایی‌های گران قیمت را ظرف شش ماه پرداخت کنند.

مالیات لوکس سواران قسطی شد؛ راه طولانی برای وصول ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مالیات خودرو‌های لوکس در دولت سیزدهم

 


قانون در خصوص مالیات ستانی از لوکس سواران چه می‌گوید؟


مالیات سالانه خودرو یک پایه مالیات بر دارایی است که ذیل دسته مالیات بر ثروت و با هدف کاهش فاصله طبقانی و کسب درآمد برای دولت چند سالی است که در قانون بودجه دیده شده است، به گونه‌ای که ابتدا قانون بودجه سال ۱۳۹۹ اولین بستر طرح و تصویب مالیات سالانه خودرو‌های گران قیمت بود. در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کشور اخذ مالیات سالانه از خودرو‌های سواری و وانت دوکابین با ارزش ۷۰۰ میلیون تومان و بیشتر لحاظ شد؛ اما دولت دوازدهم، عزم و اراده‌ای بر اجرای این قانون نداشت و عملا وصول مالیات از این بخش، صفر ریال بود.

در ادامه و در قانون بودجه ۱۴۰۰، دوباره موضوع مالیات از خودرو‌های لوکس دیده شد، به گونه‌ای که در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ با تغییراتی در قانون قبلی، تاکید شد کلیه مالکین اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی انواع خودرو‌های سواری و وانت دوکابین به نام خود و فرزندان کمتر از ۱۸ سال که در پایان سال ۱۴۰۰ مجموع ارزش آن‌ها بیش از یک میلیارد تومان باشد، به شرح زیر مشمول مالیات سالانه خودرو می‌شوند؛
 
مالیات لوکس سواران قسطی شد؛ راه طولانی برای وصول ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مالیات خودرو‌های لوکس در دولت سیزدهم

اما خروجی اجرای این قانون در سال گذشته نیز همانند سال قبل تر، در سطح غیرقابل قبولی قرار گرفت. در حقیقت با توجه به تغییرات دولت قدیم و جدید و بی توجهی دولت دوازدهم به اجرای این بخش مهم از مالیات ستانی، عملا خبری از وصول مالیات از دارندگان خودرو‌های لوکس نبود، به گونه‌ای که به گفته مدیرکل طراحی و تحلیل فرآیند‌های مالیاتی (اردیبهشت امسال) صاحبان خودرو‌های لوکس شناسایی شده در سال گذشته حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده‌اند؛ بنابراین، طی دو سالی که از قانون مالیات ستانی از صاحبان خودرو‌های لوکس گذشت، تحقق درآمدی آن نزدیک به صفر درصد بود. این در حالی است که نمایندگان مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ نیز به این موضوع مهم توجه داشتند و بر اساس دسته بندی زیر، دولت را به اخذ مالیات مکلف کرده اند.
 
خودرو‌های تا سقف ارزش ۱۰ میلیارد ریال (با نرخ مالیات سالانه صفر درصد)

خودرو‌های از مبلغ ۱۰ میلیارد و یک ریال تا ۱۵ میلیارد ریال (با نرخ مالیات سالانه یک درصد)

خودرو‌های از مبلغ ۱۵ میلیارد و یک ریال تا ۳۰ میلیارد ریال (با نرخ مالیات سالانه ۲ درصد)

خورو‌های از مبلغ ۱۰ میلیارد و یک ریال تا ۴۵ میلیارد ریال (با نرخ مالیات سالانه ۳ درصد)

خودرو‌های نسبت به مازاد ۴۵ میلیارد ریال (با نرخ مالیات سالانه ۴ درصد)

لازم به ذکر است، در محاسبه مالیات موضوع این آیین نامه، هر یک از خودرو‌های مشمول، جداگانه مشمول مالیات است.
 
همچنین در قانون بودجه امسال بر اساس ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور، تاکید شده است که کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی نیز مکلفند مالیات سالانه خودرو‌های مشمول خود و فرزندان کمتر از ۱۸ سال و محجور تحت تکفل را مطابق نرخ‌های مندرج در این آیین نامه، حداکثر تا پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۱ پرداخت نمایند. چنانچه اشخاص مشمول، تا پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۱ نسبت به پرداخت مالیات متعلقه اقدام ننمایند، سازمان می‌تواند با مطالبه سیستمی و از طریق عملیات اجرایی موضوع فصل نهم باب چهارم قانون، مالیات متعلق را وصول نماید.

این در حالی است که پیشتر داود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی پیش بینی کرده بود از ۵۵۰ هزار خودرو لوکس شناسایی شده در کشور، ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مالیات بایستی اخذ و دریافت شود. رقمی قابل توجه که می‌تواند بخشی از درآمد‌های مالیاتی دولت را در سال جاری محقق کند. همچنین باید یادآور شد از این میزان، تا پایان مردادماه امسال، طبق گفته رئیس سازمان امور مالیاتی، ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات خودرو‌های لوکس پرداخت شده است.
مالیات لوکس سواران قسطی شد؛ راه طولانی برای وصول ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مالیات خودرو‌های لوکس در دولت سیزدهم

خودرو‌های وارداتی جدید هم مشول مالیات می‌شوند؟


با توجه به فرمول فوق و قیمت‌های موجود در بازار، خودرو‌های خارجی سهم بسیاری از پایه مالیاتی را به خود اختصاص دهند. به عنوان نمونه با توجه به درصد‌های مذکور، یک خودرو با قیمت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، مالیات ۵ میلیون تومانی را باید پرداخت کند. همچنین به عنوان نمونه، یک خودروی شاسی بلند با قیمت حدودی ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، باید حداکثر تا پایان بهمن ماه سال جاری، مبلغ ۸۰ میلیون تومان را بابت مالیات خودرو به سازمان امور مالیاتی پرداخت کند و یا یک خودرو با قیمت ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان، رقم مالیات آن برای سال جاری، حدود ۱۷۰ میلیون تومان می‌شود.

حال به نظر می‌رسد با توجه به آیین نامه دولت برای واردات خودرو و تاکید مسئولان وزارت صمت مبنی بر واردات خودرو‌های خارجی از آذرماه به کشور، آن دسته از خودرو‌های وارداتی که قیمتشان بالاتر از یک میلیارد تومان شود، مشمول مالیات مذکور در سال جاری نباشند، زیرا ماده ۷ آیین نامه ابلاغی معاون اول رئیس جمهور مبنی بر اجرای تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۱ می‌گوید: سازمان امور مالیاتی موظف است پس از اخذ داده‌ها و اطلاعات واصله از دستگاه‌های موضوع ماده ۳ و ۴ این آیین نامه، نسبت به تعیین خودرو‌های مشمول و ارزش آن‌ها حداکثر تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۱ اقدام و مراتب را به نحو مقتضی به اطلاع مالکان این خودرو‌ها برساند؛ بنابراین، با توجه به پایان زمان اشاره شده (خردادماه ۱۴۰۱) و پیش بینی ورود خودرو‌های وارداتی به کشور در نیم سال دوم، بر اساس قانون، مالیاتی از این خودرو‌ها برای سال جاری اخذ نخواهد شد و احتمالا با توجه به سیاست‌های دولت برای تدوین لایحه بودجه سال آینده، خودرو‌های وارداتی که قیمتی بالاتر از سقف احتمالی یک میلیارد تومان داشته باشند، در سال ۱۴۰۲ مشمول مالیات خودرو‌های لوکس و گران قیمت خواهند شد؛ موضوعی که می‌تواند به افزایش سقف درآمدی دولت از این ناحیه در سال آینده منجر شود.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۴۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
مالیات ازخودروهای لوکس بجا وگامی درجهت عدالت اجتماعی است.ولی ایکاش عقلشان میرسید واردات این نوع خودروها را ممنوع نمیکردند تا ثروتمندان که بنا بر اذعان خود دولت مالیات حقه را نمیدهند ازین طریق ازشان مالیات گرفته میشد.آیا بد است کسی یک بنز 200 هزار دلاری وارد کند وازبابت آن 8 میلیارد مالیات بدهد.برخلاف ظاهر قضیه ممنوعیت واردات خودروهای گرانقیمت به ضرراقشار کم درآمد جامعه است چون با معیارهای سال 91 (قبل محدودیتهای عجیب درواردات خودرو) دولت میتوانست سالانه 80 تریلیون مالیات از پردرآمدها گرفته خرج کم درامدها بکند.
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
ارزی که قبلا باهاش حودرو وارد میشد ودرامدی هنگفت برای دولت داشت با ممنوعیت ناموجه آقایان به سمت واردات کالاهای قاچاق مثل پوشاک رفت وبه تولیدداخل این نوع کالاها هم بشدت ضربه زد.ازجیب دولت به جیب قاچاقچیان با یک تصمیم غلط
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
برادر موضوع این است که واردات این میزان خودرو گرانقیمت باعث هدررفت و نشت ارزی و دلاری میشود آن هم در شرایطی که کشور دچار کمبود ارز و نبود دلار است!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
ناشناس 923 ارز واردات خودرو را دولت نمیدهد.ارزی که الان باهاش کالاهای قاچاق واردمیشود مقداریش به این سمت میرود.یعنی کوچکترین ارتباطی به وضعیت ارزی ندارد.بنا به آمارخوددولت سالی حداقل 10 میلیاردقاچاق داریم.آزادی واردات کالاهای ممنوع شده فقط قاچاق راکم میکند
ناشناس
|
Canada
|
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
از ما که نقد گرفتند درخواست قسطی دادیم رد کردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
مالیات از کاهش ارزش پول ملی!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
من شنیدم تو کشورهای خارجی از خودروهای مدل پایین که مصرف سوخت بالا دارن و آلودگی محیط زیست ایجاد میکنن مالیات بیشتر میگیرن و هرچه مدل ماشین پایین تر باشه مالیاتش بیشتر میشه. برعکس خودروهای جدید و پیشرفته معاف از مالیات هستند
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
فقط یک سوال مالیات بر چی . خودرو جزو وسایل مصرفی است که در هنگام ورود بالای 115 درصد مالیات گرفتید
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
مسولین بی لیاقت بزرگترین ثروت خدادای یعنی نفت و گاز و منابع را بالا کشیدن و قسمتی از کشور را اجاره دادند بندر چابهار و دریای عمان بخش بزرگی از کشور را فروخته اند یعنی تمام سواحل دریای خزر را و الاهم دست تو جیب مردم کرده اند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
آفرین واضح و شفاف
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
والله در تمام دنیا مالیات میگیرند و خرج مردم میکنند ولی در ایران سر نفس کشیدن هم مالیات میخواهند برای اختلاس کردن
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
مالیات بر در آمد چیز خوبی است . ولی این کار یک نوع زورگیری است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
سلام.

بنده بعنوان فعال اقتصادی یک مرتبه مالیات و بیمه و ... که بر درامد و سود متعلقه داشتم رو پرداخت کردم و حق من هست که مازاد درامد پس از کسر مالیات به نحوی که برای زندگی خود صلاح میدونم سرمایه گذاری و یا هزینه کنم.
اینکه دو مرتبه از من مالیات گرفته شود موجب افزایش هزینه من و به تبع آن انتقال این هزینه به سمت قشر متوسط و ضعیف که مشتریان من هستند خواهد شد.
بنده در برنامه ریزی اقتصادی شرکت و شخص خود بودجه بندی سالانه دارم و در صورت افزایش هزینه به هر دلیلی در بخش درامدی نیز قیمت خدمات و محصولات و حاشیه سود خود را به نحوی افزایش میدهم که هم مازاد دریافتی دولت جبران شود و هم بخشی بعنوان ذخیره بتوانم برای روز مبادا نگهدارم.
وقتی سرمایه دار نتواند پول نقد پس از کسر مالیات خود را در کشور سرمایه گذاری و یا تبدیل به دارایی نماید سیل خروج سرمایه از کشور به سمت ترکیه و کانادا و ... رخ خواهد داد.
این شیوه پوست موزی هست که جواسوسان اقتصادی زیر پای حاکمیت انداخته اند.
شاید بگویند در کشورهای پیشرفته چنین مالیاتی وجود دارد. اما این قیاس مع الفارق هست. در کشورهایی که ارزش پول ملی ثبات دارد اکثر سرمایه های مردم در سمت مولد هست و مازاد آن صرف اتومبیل و ... میشود. اما در کشور ما اگر این تبدیل ریال به ماشین و مسکن انجام نشود ارزش دارایی کاهش پیدا میکند.
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
مالیات بر تورم !!!!!!!!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟