غریب آبادی: تحریم‌های یکجانبه جنایت علیه بشریت است

معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، در ادامه برنامه های خود در جریان اجلاس ۵۱ شورای حقوق‌ بشر سازمان ملل، با سفرا و نمایندگان گروه آفریقا به طور مجازی دیدار و گفتگو کرد.
کد خبر: ۱۱۴۰۸۵۳
|
۲۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۳ 16 September 2022
|
4726 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، کاظم غریب آبادی در این نشست مجازی که با حضور بیش از ۵۰ سفیر و نمایندگان دیپلماتیک کشورهای آفریقایی در ژنو برگزار شد، آثار مخرب و منفی اقدامات قهری یکجانبه بر جنبه های مختلف حقوق بشر مردم ایران را به ویژه در پرتو بازدید اخیر گزارشگر اقدامات قهری یکجانبه تشریح و اظهارکرد: آمریکا علیه ۱۳ کشور تحریم های یکجانبه وضع کرده که همه آنها از کشورهای در حال توسعه و آفریقایی هستند.

وی با تاکید بر اینکه تحریم‌های یکجانبه جنایت علیه بشریت بوده و موجب مسوولیت بین المللی واضعان آنهاست، ضمن تمجید از مواضع آفریقا علیه اقدامات قهری یک‌جانبه، خواهان مواضع و اقدامات مشترک و جدی کشورهای در حال توسعه علیه تحریم ها شد.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان همچنین اظهار داشت: حمایت و ارتقا حقوق بشر، سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران می باشد. ایران، کشوری کاملا دموکراتیک است که انتخابات و رای مردم در آن حرف اول را می زند.

وی ضمن تاکید بر رویکرد مبتنی بر همکاری ایران با سازوکارهای بین المللی حقوق بشر، از سیاست زدگی و برخورد گزینشی برخی از این سازوکارها انتقاد کرد و گفت: ایران عضو بیش از ۱۰ معاهده حقوق بشری است و به تعامل با آنها و ارائه گزارش های ادواری در خصوص اجرای آنها مبادرت می ورزد.

غریب آبادی سازوکار یو پی آر (مکانیسم دوره ای بازنگری حقوق بشر) را مناسب ترین و متعادل ترین سازو کار حقوق بشری خواند، چرا که تمامی کشورها در آن برابرند.

وی، در همین چارچوب، سازوکار گزارشگری ویژه کشوری که در مورد کشورهای در حال توسعه و آفریقایی بکار می رود را نیز براساس رویکردی سیاسی، ابزاری، غیرسازنده و گزینشی توصیف کرد و خواهان توجه ویژه گروه کشورهای آفریقایی به این موضوع در جریان مباحث شورای حقوق بشر شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟