بین الملل تابناک: احضار سفیر ایران توسط دولت عراق، خشم آمریکا از حملات ایران به مقر تروریستها در اقلیم کردستان، پاسخ محکم ایران به ادعای امارات در خصوص جزایر سه گانه، شلیک موشک جدید از سوی کره شمالی و هشدار سازمان ملل درباره تشدید بحرانهای افغانستان، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
احضار سفیر ایران توسط دولت عراق
سخنگوی وزارت خارجه عراق گفت که سفیر ایران در بغداد در پی حملات مستمر ایران به اقلیم کردستان احضار میشود.
به نقل از خبرگزاری رسمی عراق (واع)، احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق اعلام کرد، محمد کاظم آل صادق، سفیر ایران در بغداد در پی حملات مستمر ایران به شمال عراق احضار و یادداشت اعتراضی شدید اللحنی به او تسلیم میشود.
سپاه پاسداران امروز طی بیانیهای رسمی اعلام کرد، مقرهای گروههای تروریستی پژاک و کومله را در شمال عراق هدف قرار داده است.
در این بیانیه آمده است: پس از بیتوجهی مقامات اقلیم شمال عراق نسبت به هشدارها جهت برچیدن بساط فعالیت گروههای تروریستی و تعرض به مناطق مرزی ایران و همچنین پشتیبانی از آشوبهای اخیر، رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهدا نیروی زمینی سپاه پاسداران عملیات خود را نسبت به مقرها و مراکز استقرار آنها در بخشهایی از اقلیم آغاز کرد.
این عملیات تا دفع موثر تهدید و برچیده شدن مقرهای گروهکهای تروریستی و اقدام مقامات اقلیم به تعهدات و مسئولیتهای خود با قاطعیت ادامه خواهد داشت.
خشم آمریکا از حملات ایران به مقر تروریست ها در اقلیم کردستان
دور جدید حملات نیروی زمینی سپاه علیه مواضع گروهکهای تجزیه طلب در شمال عراق، خشم آمریکا را برانگیخته است.
پایگاه عربنیوز گزارش داده، آمریکا این حمله را محکوم کرده و نوشته است: «ما تهدید ایران برای انجام عملیات جدید علیه کردستان عراق را محکوم میکنیم.»
بیشتر بخوانید
وزارت خارجه آمریکا علاوه بر این، ایران را به استفاده از موشک و پهپاد علیه منطقه کرستان عراق و نقض حاکمیت این منطقه متهم کرده است.
در بیانیه ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین آمده است: «ما در برابر این گستاخان به مردم و دولت عراق در کنار آنها میایستیم.»
ساعاتی قبلتر خبرگزاری رویترز به نقل از یک عضو ارشد گروهک تروریستی «کومله» به تلفات و خسارات ناشی از حمله ایران اعتراف کرد.
این منبع بدون ذکر جزئیات گفت: چند دفتر این گروهک چهارشنبه صبح هدف حمله قرار گرفت و تلفات و خسارات مادی بر جای مانده است.
پاسخ محکم ایران به ادعای امارات در خصوص جزایر سه گانه
هیات جمهوری اسلامی ایران در هفتاد و هفتمین نشست عالی رتبه مجمع عمومی سازمان ملل، در پایان این نشست و در فرصت حق پاسخ دهی، به ادعای «ریم هاشمی» وزیر امور همکاری های بین المللی امارات متحده عربی در خصوص جزایر ایرانی، قاطعانه پاسخ داد.
در سخنرانی نماینده کشورمان که توسط دبیر دوم نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نیویورک در صحن مجمع عمومی قرائت شد، آمده است: ادعاهای این مقام اماراتی و تکرار ادعاهای بی اساس در خصوص جزایر ایرانی در خلیج فارس، هجمه به تمامیت ارضی ایران است.
ما چنین بیانیه غیرمسئولانه و ادعای بیاساس را مداخله در امور داخلی ایران و ناقض اصول بنیادین حقوق بینالملل از جمله اصول حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی سایر دولتها می دانیم.
جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در خلیج فارس، جزء جدایی ناپذیر خاک ایران بوده و هستند و ایران بر حاکمیت خود بر این جزایر تاکید می کند و نیز هرگونه ادعای خلاف آن، قاطعانه مردود است.
تصریح می شود، هرگونه تصمیم و اقدامات مقامات ایرانی در خصوص جزایر مذکور، همواره بر اساس اصل حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران گرفته شده است.
دولت جمهوری اسلامی ایران همواره سیاست دوستی و حسن همجواری را با همه کشورهای همسایه خود دنبال کرده و مایل است بر عزم خود برای حفظ و تحکیم روابط دوجانبه با امارات متحده عربی تاکید کند. با وجود این، بدیهی است که تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران و حاکمیت آن بر جزایر فوق قابل مذاکره نیست.
لازم به تاکید است که بر اساس حقایق تاریخی که سالها قبل از تاسیس امارات متحده عربی ایجاد شده است، این جزایر ایرانی بوده، ایرانی است و ایرانی خواهند ماند.
همچنین لازم به یادآوری است که واژه «خلیج فارس» از ۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح تنها نام بکار رفته برای پهنه آبی واقع در بین شبه جزیره عربستان و فلات ایران بوده و این پهنه آبی تا ابد به همین نام خواهد ماند.
شلیک موشک جدید از سوی کره شمالی
کره شمالی بامداد پنجشنبه، دو موشک بالستیک به سمت دریای شرقی پرتاب کرده است.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی به نقل از بیانیه ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اعلام کرد: عملیات شلیک موشک را رصد کردیم که از منطقه سونان در پیونگ یانگ شلیک شده است.
براساس این بیانیه، این دو موشک ساعت های ۰۶:۱۰ و ۶:۲۰ به وقت محلی شلیک شده است.
یونهاپ اعلام کرد که ارتش کره جنوبی با همکاری تنگاتنگ آمریکا آمادگی خود را حفظ کرده است.
این دومین پرتاب موشک از سوی کره شمالی در هفته جاری است، این کشور سوم مهرماه نیز یک فروند موشک بالستیک پرتاب کرد.
این شلیک یک روز پیش از سفر کامالا هریس معاون رئیس جمهوری آمریکا به ژاپن و کره جنوبی، روی داد.
همزمان نیز کره جنوبی و آمریکا یک روز پس از آزمایش موشک کوتاه برد کره شمالی، رزمایش چهار روزه خود در دریای شرقی را آغاز کردند.
در این رزمایش بیش از ۲۰ کشتی جنگی و یک ناو آمریکایی و کشتیهای کره جنوبی حضور دارند.
این اولین سفر هریس به ژاپن و کره جنوبی از زمان تصدی وی در این سمت در اوایل سال گذشته میلادی به شمار می آید.
هشدار سازمان ملل درباره تشدید بحرانهای افغانستان
یک مقام ارشد سازمان ملل هشدار داد که اگر طالبان بهسرعت به نیاز تمامی عناصر جامعه رسیدگی نکند، احتمال دارد یک مناقشه درونی در افغانستان شکل گرفته و فقر تشدید شود.
به گزارش آسوشیتدپرس، مارکوس پاتزل، معاون نماینده سازمان ملل در امور افغانستان گفت، سرکوب حقوق زنان و دختران توسط طالبان نشاندهنده بیتفاوتی آنها نسبت به ۵۰ درصد از جمعیت افغانستان و آمادگی آنها برای به جان خریدن خطر انزوای بینالمللی است.
این مقام همچنین به شورای امنیت این سازمان گفت که برخی از دستاوردهای طالبان هم دارد کمرنگ میشود.
او به افزایش باثبات تقابلهای مسلحانه، فعالیتهای مجرمانه و حملات تروریستی بزرگ، به ویژه توسط داعش اشاره کرد. داعش در ماههای اخیر نشان داده که میتواند حملاتی علیه چهرههای نزدیک به طالبان انجام داده، به سفارتخانهها حمله کرده، به همسایگان افغانستان موشک پرتاب کند و به اقدامات خصمانه خود علیه مسلمانان شیعه و اقلیتهای مذهبی ادامه دهند.
پاتزل گفت، وضعیت اقتصادی افغانستان هم ضعیف است و در آستانه زمستان، امنیت غذایی کاهش یافته است.
او گفت که درخواست سازمان ملل برای دریافت ۴.۴ میلیارد دلار کمک بشردوستانه تنها ۱.۹ میلیارد دلار جمعآوری کرده و این نگرانکننده است. او از کشورها خواست سریع ۶۱۴ میلیون دلار برای حمایت از تدارکات زمستان و ۱۵۴ میلیون دلار برای تامین کالاهای اساسی در افعانستان اختصاص دهند.
پاتزل گفت: تحولات مثبتی هم در افغانستان اتفاق افتاده، اما بسیار ناچیز بوده و با سرعت کمی پیش رفته است. این تحولات مثبت عمدتا توسط وقایع منفی، پوشانده شدهاند. پاتزل مشخصاً به ممنوعیت تحصیل دختران در مقطع متوسطه و ممنوعیتهای فزاینده علیه زنان اشاره کرد.
او گفت: اگر طالبان سریع به نیازهای تمامی عناصر جامعه افغان پاسخ نداده و تا فرصت دارد، با جامعه بینالمللی تعامل سازنده نداشته باشد، عواقب نامشخصی در انتظارش خواهد بود.
پاتزل گفت: تجزیه بیشتر، انزوا، فقر و مناقشه داخلی از سناریوهایی هستند که به مهاجرت گسترده و شرایط داخلی منجر میشود که راه را برای سازمانهای تروریستی هموار کرده و رنج فراوانی را به مردم افغانستان تحمیل میکند.