قطعی برق در مرداد ماه با شرکت‌های صنعتی بورسی چه کرد؟

شاخص تولید،‌ فروش و قیمت صنایع بورسی با استفاده از داده‌های ماهیانه ۳۰۲ شرکت صنعتی بورسی محاسبه می‌شود. بر اساس گزارش پایش بخش حقیقی اقتصاد ایران در مرداد که مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرده، شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی در مرداد ماه نسبت به تیر کاهش ۱۱.۵ درصدی همراه بوده است.
کد خبر: ۱۱۴۳۲۶۹
|
۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۲ 03 October 2022
|
3456 بازدید

به گزارش بورس تابناک، تحلیل روند رشد بخش صنعت از جنبه‌های مختلف، عامل کلیدی در تحلیل‌های خرد و کلان اقتصادی و یکی از ارکان تصمیم‌گیری در حوزه اقتصاد است. شاخص تولید بخش صنعت به دلیل تاثیر نوسانات سطح فعالیت صنعت بر بخش‌های دیگر اقتصاد، ‌به عنوان شاخص مهم اقتصادی در کوتاه مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. مرکز پژوهش‌های مجلس به صورت ماهیانه شاخص تولید، ‌فروش و قیمت شرکت های بورسی را محاسبه می‌کند.

اهمیت این شاخص به روز برای اقتصاد ایران که تحولات زیادی دارد، ‌بیش‌تر خواهد بود. چرا که بازخورد شوک‌های وارده به اقتصاد ایران و واکنش سیاستگذاران باید در تواتر کم‌تر از فصل مورد رصد قرار گیرد؛ این در حالی است که آمار رسمی بخش حقیقی به صورت فصلی و با تاخیر ارائه می‌شود.

شاخص تولید،‌ فروش و قیمت صنایع بورسی با استفاده از داده‌های ماهیانه ۳۰۲ شرکت صنعتی بورسی محاسبه می‌شود.

بر اساس گزارش پایش بخش حقیقی اقتصاد ایران در مرداد که مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرده، شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی در این ماه نسبت به تیر کاهش ۱۱.۵ درصدی همراه بوده است؛ به گونه‌ای که از میان ۱۵ رشته فعالیت صنعتی بورسی تنها رشته فعالیت «محصولات فلزی به جز ماشین‌آلات و تجهیزات» افزایش در شاخص تولید داشته است.

همچنین در مرداد نسبت به ماه قبل تنها سه رشته فعالیت افزایش در شاخص فروش داشته‌اند و سایر فعالیت‌ها با کاهش فروش مواجه شدند. یکی از مهم ترین دلایل کاهش تولید و فروش در مرداد نسبت به ماه قبل، قطعی برق صنایع عنوان شده است.

* قطعی برق عامل افت تولید در اقتصاد ایران

شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی در مرداد ماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه مشابه سال گذشته با افزایش ۸.۶ درصدی و نسبت به تیر ماه با کاهش ۱۱.۵ درصدی همراه بوده است. از سوی دیگر، شاخص فروش شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال گذشته با افزایش ۱۱.۹ درصدی و نسبت به تیر با کاهش ۶.۷ درصدی مواجه شده است.

یکی از مهم ترین دلایل کاهش تولید و فروش در مرداد نسبت به ماه قبل، قطعی برق صنایع عنوان شده است که در گزارش‌های ماهیانه شرکت‌ها نیز به این مشکل اشاره شده است.

«خودرو و ساخت قطعات»، «ماشین آلات و تجهیزات» و «محصولات فلزی به جز ماشین آلات و تجهیزات» در مرداد ماه امسال و در میان رشته‌های فعالیت صنعتی بورسی، بیش‌ترین افزایش در شاخص تولید را نسبت به ماه مشابه سال گذشته تجربه کردند و در نقطه مقابل،‌ رشته فعالیت‌های «غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر»،‌ «شیمیایی به جز دارو» و «تجهیزات برقی» کاهش شاخص تولید را تجربه کردند.

همچنین در مرداد ماه رشته فعالیت های «خودرو و قطعات»، «کاشی و سرامیک» و «سایر کانی غیرفلزی» بیش ترین افزایش در شاخص فروش را نسبت به ماه مشابه سال گذشته تجربه کردند و رشته فعالیت‌های «دارو»، «غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر» و «شیمیایی به جز دارو» بیش ترین کاهش در شاخص فروش را تجربه کردند.

در مرداد ماه نسبت به ماه قبل از میان ۱۵ رشته فعالیت صنعتی بورسی تنها رشته فعالیت «محصولات فلزی به جز ماشین آلات و تجهیزات» افزایش در شاخص تولید داشته است و ۱۴ رشته فعالیت دیگر کاهش در شاخص تولید را ثبت کردند. رشته فعالیت های « غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر»، «ماشین آلات و تجهیزات»، «لاستیک و پلاستیک» و «خودرو و ساخت قطعات» بیش ترین کاهش در شاخص تولید را تجربه کردند.

همچنین در مرداد نسبت به ماه قبل تنها سه رشته فعالیت «سایرکانی غیرفلزی»، «کاهشی و سرامیک» و «تجهیزات برقی» افزایش در شاخص فروش داشته‌اند و سایر فعالیت‌ها با کاهش فروش مواجه شدند. | فارس

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟