به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین ، فریبا بریمانی در مراسم بزرگداشت روز جهانی ناشنوایان در ساری شعار امسال هفته ناشنوایان را " پیش بسوی جوامعی با مشارکت همه " دانست و گفت: هفته و روز جهانی ناشنوایان فرصت مغتنمی است تا توجه عموم مردم و مسوولین نسبت به نیازهای ناشنوایان و احقاق حقوق آنان جلب شود.
وی شناسایی مشکلات و موانع در زندگی روزانه و رفع آنان، فراهم کردن شرایط تحصیل، اشتغال و زندگی برابر با سایر افراد جامعه را از جمله مطالبات افراد دارای معلولیت عنوان کرد و افزود: در راستای اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلولیت باید آحاد جامعه، مراکز غیر دولتی، دستگاه های اجرایی و نهادهای نظارتی جهت ارزیابی و نظارت صحیح بر حسن اجرای این قوانین همکاری لازم را داشته باشند.
مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه ۸۳۰۴ ناشنوا و کمشنوا تحت پوشش بهزیستی مازندران قراردارند، ادامه داد: از این تعداد ۱۰۱۴ نفر خفیف، ۲۲۹۸نفر متوسط، ۲۸۴۶ نفر شدید و۲۱۴۳ نفر دارای ناشنوایی خیلی شدید هستند.
بریمانی خاطرنشان کرد : آسیب شنوایی، معلولیتی پنهان و شایع ترین نقص مادرزادی است و میزان شیوع آن در زمان تولد بیش از دو برابر مجموع دیگر اختلالات قابل ارزیابی در نوزادان است.
وی با بیان اینکه از بدو تولد تا شش ماهگی بهترین زمان برای تشخیص ناشنوایی یا کم شنوایی در نوزادان است، گفت: طبق مطالعات متعدد در صورتی که کودک دارای افت شنوایی پیش از ۳ ماهگی تشخیص داده شود و قبل از سن شش ماهگی از وسیله تقویت کننده صوتی و برنامه های توانبخشی مناسب استفاده کند می تواند به مهارتهای گفتاری و زبان قابل مقایسه با کودکان طبیعی دست پیدا کند.
مدیرکل بهزیستی مازندران با تاکید بر اینکه باید به دوره طلایی کودک برای شنوایی توجه کرد، افزود: در سال گذشته ۲۶۲۱۳ نوزاد و شیرخوار در ۳۰ مرکز غربالگری شنوایی ( بیمارستان، مرکز بهداشت، کلینیک های شنوایی سنجی ) تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی قرار گرفتند.
بریمانی با بیان اینکه در سال گذشته ۹۰ درصد نوزادان غربالگری شنوایی شدند، ادامه داد: در طرح غربالگری شنوایی نوزادان ۵۵ نوزاد دارای اختلال شنوایی شناسایی شدند که از این تعداد ۳۰ نوزاد سمعک دریافت و ۲۵ شیرخوار جهت اقدامات طبی و جراحی به مراکز درمانی معرفی شدند.
وی پرداخت هزینه کاشت حلزون برای کودکان دچار اختلال شنوایی از خانواده های نیازمند را یکی از اقدامات بهزیستی مازندران دانست و گفت: هیچ یک از کودکانی مازندرانی دارای مشکل ناشنوایی و کمشنوایی از خانواده های نیازمند پشت نوبت برای کاشت حلزون قرار نمی گیرند و اداره کل بهزیستی استان هزینه درمان این افراد را پرداخت خواهد کرد.
مدیرکل بهزیستی مازندران بر آزمایش غربالگری ژنتیک تاکید کرد و افزود: ۵۰ درصد علت ناشنوایی ژنتیک، ۲۵ درصد ناشناخته و ۲۵ درصد سایر موارد مانند (زردی، بیماریهای مادر در حین بارداری و مسایل هنگام زایمان و...) می باشد.
بریمانی مداخلات توانبخشی شنوایی را شامل تجویز وسیله کمک شنوایی مناسب نظیر سمعک ، تربیت شنوایی، گفتار درمانی وکاشت حلزون دانست و ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون ۱۳میلیارد ریال اعتبار به تهیه وسایل کمک توانبخشی تخصیص پیدا کرد و در حال حاضر ۹۰۰ عدد سمعک ، ۱۶۰۰ حلقه باطری سمعک و سایر وسایل کمک شنیداری تهیه شده است.
وی ادامه داد: امروزه سازمان بهزیستی با اولویت قرار دادن برنامههایی همچون غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان، تشخیص بهنگام و ارجاع به موقع، توانبخشی گفتاری و شنیداری در مراکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی، ارایه تجهیزات توانبخشی (سمعک)، ارایه کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، تعمیر و تعویض قطعات پروتز کاشت، ارایه خدمات توانبخشی پس از کاشت حلزون شنوایی، آموزش و مشاوره خانواده و آمادهسازی کودک برای ورود به مهد و مدرسه، یاریگری متخصص و متعهد برای کودکان دارای آسیب شنوایی و خانواده آنان است.
مدیرکل بهزیستی مازندران اعزام و تربیت مدرسین و مترجم زبان اشاره در سال گذشته تصویب و به استان ها ابلاغ شد، گفت: تا پایان سال جاری ۲۰۰ نفر به عنوان مترجم زبان اشاره، تربیت و در ادارات مختلف بکارگیری می شوند.