به گزارش تابناک، نشست هماندیشی و هماهنگی در خصوص طرح دستیار هوش مصنوعی با حضور نمایندگان ۱۴ وزارتخانه و ۱۱ دانشگاه مجری طرح امروز هشتم اردیبهشتماه در محل معاونت علمی برگزارشد.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور گفت: هدف ما شکستن و کوچک کردن پروژهها است تا فرآیند و مسیر نتیجهگیری را کوتاه کرده و در ادامه الگوهای موفق را تکثیر کنیم. از این رو، سیاست و رویکرد ما در پروژه دستیار هوش مصنوعی رئیسجمهور هم از همین قاعده پیروی خواهد کرد.
وی ادامه داد: برای تحقق برنامه ملی دستیار هوش مصنوعی، به داده همه دستگاههای اجرایی کشور نیاز داریم چراکه داده، ابزار و بستر ما برای تحلیل، تصمیمگیری و سیاستگذاری است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور گام اول در عملیاتی کردن طرح دستیار هوش مصنوعی را انتقال قوانین، آییننامهها و دستورالعملهای هر کدام از دستگاهها عنوان کرد و گفت: دستیار هوش مصنوعی به مثابه یک موجود زنده است و به همین دلیل به روزرسانی پیوسته آن یکی از ضرورتها محسوب میشود. از این رو، هر آییننامه، دستورالعمل و حتی اصلاحیه جدیدی باید به آن انتقال داده شود. ضامن موفقیت و اثربخشی این دستیار هم کار کردن بدنه هر دستگاه اجرایی با آن است تا در خلال این مراجعات عیوب و نواقص احتمالی برطرف شود.
افشین با بیان اینکه میخواهیم حکمرانی هوشمند را ترویج کنیم، خاطرنشان کرد: به کمک دستیار هوش مصنوعی رئیسجمهور میتوانیم فرآیند تصمیمگیری و تصمیمسازی را همه جانبهتر پیش ببریم.
وی ادامه داد: ۱۳-۱۴ دانشگاه برای پیشبرد پروژه دستیار هوش مصنوعی انتخاب شدهاند و بسته به زمینه پژوهشی هر دانشگاه و پروپوزالی که ارائهکردهاند، به یک یا دو دستگاه اجرایی و وزارتخانه ارتباط داده شدهاند. آنچه که در حریان این تعامل بیش از هر چیزی اهمیت دارد، نزدیک کردن «شیمی» یا به عبارتی «ادبیات» این دو گروه است.
به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری، سهم معاونت علمی در «میدانداری» این تعامل تعریف میشود و در خلال جلساتی کوشش میشود تا موانع این همگرایی مرتفع و زمینه و بستر این تعامل فراهم شود.
افشین با بیان اینکه همه «داده»ها در سکو ایران قرار میگیرد، تصریح کرد: نگرانی و مشکلی برای خروجی داده وجود نخواهد داشت.
وی همچنین بر همکاری و تعامل دانشگاهها با یکدیگر تاکید و اظهار کرد: اغلب به انجام کار تیمی رغبتی نشان نمیدهیم غافل از اینکه نفس این همکاری و تعامل خود ضامن موفقیت کل پروژه و بهرهگیری از تجربیات متقابل و رسیدن به یک الگو و مدل پایدار است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری ادامه داد: واگذاری پروژه دستیار هوش مصنوعی به دانشگاه و معاونت پژوهشی و نه مشخصا یک استاد خاص، ناظر به این دغدغه بود که دانشگاه خود با اشرافی که دارد، بهترین تیم را برای این پروژه بچیند و از اعتبار برند خود حراست کند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، سخنرانی خود را با تاکید بر دغدغه دولت چهاردهم مبنی بر به کارگیری و بهرهمندی از «متخصصان» به پایان رساند و اعتماد به فناوری نوظهور را از مصادیق و پیششرطهای مرتفع کردن این دغدغه دانست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.