«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزههای مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
شیوه زندگی آقازاده ها با شعارهای پدرانشان متضاد است
جبار رحمانی، پژوهشگر علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در شرق نوشت: براساس آمار رسمی، مهاجرت بیش از پنج هزار نفر از فرزندان مسئولان به کشورهای اروپایی و کانادا و آمریکا، یعنی مسئولان و خانواده آنها روی آینده کشور حساب باز نکردهاند و در این شرایط نمیتوان به سایر مردم گفت چرا مهاجرت میکنید؟ موضوعاتی مانند مهاجرت فرزندان مسئولان و دوتابعیتیبودن بسیاری از آنها و اعضای خانوادههایشان و واکنشهایی را که در میان مردم دارد، باید در چند سطح بررسی کرد. اول اینکه ممکن است این افراد با پول و تلاش خودشان و به دلیل نخبهبودن از این امکانات و شرایط استفاده میکنند.در این شرایط اگر فردی با تلاش خودش به موقعیتی رسیده باشد، حتی اگر فرزند یکی از مسئولان است ایرادی ندارد. نمیتوان قانونی قرار داد که بچههای مسئولان مهاجرت نکنند یا محدود شوند، اما باید این سؤال مطرح شود که این افراد با چه هزینه و از چه طریقی مهاجرت تحصیلی یا کاری داشتهاند؟ آیا از اموال عمومی استفاده شده است؟ شفافیت در این زمینه لازم است و باید روشن شود آیا واقعا از رانت و کمک والدین و موقعیت آنها استفاده کردهاند یا نه؟
واقعیتی که مردم در همه این سالها شاهد بودهاند این است که عمده این فرزندان با پشتوانه و رانت مالی و اعتباری والدین مسئولشان مهاجرت کرده و در کشورهای اروپایی و آمریکا و کانادا مشغول به کار و تحصیل شدهاند.از سوی دیگر این موضوع را باید از زاویه عملکرد و حرفها و شعارهای پدران و مادران این افراد نگاه کرد که چطور در حرف و شعار مردم را سالها از مهاجرت و سفر به کشورهای اروپایی و آمریکا منع و این کشورها را دشمن خطاب کردهاند و، اما فرزندان خودشان به همان کشورها مهاجرت کردهاند! اگر رفتن و زندگیکردن در خارج کشور خوب است، چرا این حرفها و شعارها را میگویند و اگر بد است، چرا میگذارند فرزندانشان به انگلستان و آمریکا و... بروند؟ نمیتوانند شعاری منعکننده برای مردم سر بدهند، اما فرزندان خودشان همان رفتار را انجام دهند. حرف بر سر این است که اگر ایرانِ خوبی ساختهاید که در همه زمینهها پیشرفته و قابل زندگی است، چرا فرزندان خودتان در این ایران نمیمانند؟ آنچه درباره آن صحبت میکنیم چند مورد خاص نیست و ما با یک اپیدمی روبهرو هستیم و طبق آمار رسمی بیش از پنج هزار نفر از فرزندان مسئولان در خارج کشور کار و زندگی میکنند.
انتقاد تند یک نماینده از ضرغامی
یک عضو فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی نسبت به موضع اخیر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره ستاد امر به معروف و نهی از منکر انتقادات تندی را مطرح کرد.محمدتقی نقدعلی نماینده خمینی شهر در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) در تذکری گفت: ما در قدیم کفترباز داشیم که خیلی هم به کفتربازی علاقه داشتند؛ امروز هم عدهای توییت باز داریم که نمونههای آن را در دولت قبل دیدیم و متاسفانه در دولت فعلی هم شاهد نمونههایی از آن هستیم. این افراد به جای رسیدگی به امورات وزارتخانه تحت امرشان، شب و روز در حال توییت بازی هستند. وی با اشاره به توییت اخیر ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: اخیرا یکی از وزرا توییتی منتشر کرده که در آن یکی از ضروریات دین را به شکل التزامی زیر سوال برده است.
نقدعلی خطاب به رییس جمهوری بیان کرد: آقای رییس جمهور به این وزیر بگویید که به حوزه کاری خودش همچون میراث فرهنگی رسیدگی کند، نه اینکه شب و روز مشغول توییت بازی باشد؛ آن هم توییت های که مربوط به حوزه کاری خودش نیست. وی در پایان با استفاده از این عبارت که «چون قافیه تنگ آید، شاعر به جفنگ آید» گفت: با این وضعیت کم کم به «جوک و جفنگ» میافتید و شروع به خاطره تعریف کردن میکنید! سه سال دیگر زمان انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم است پس برخی از آقایان این کارها را انجام ندهند.
علی علیزاده: وقتی یک مسئولی را عوض نمیکنیم، فحشش را کل جمهوری اسلامی میخورد
علی علیزاده با بیان اینکه ما اتفاقا چون زیر فشار جنگ دشمن هستیم موظفیم دو برابر حکمرانی مان را اصلاح کنیم، گفت: وقتی یک معاون شهردار و شهردار را عوض نمیکنیم، فحشش را جمهوری اسلامی میخورد. چرا باید چهار تا آدم کارگزار سطح پایین بروند پشت جمهوری اسلامی سنگر بگیرند که خودشان شغلهایشان را حفظ کنند و هزینهاش را جمهوری اسلامی بدهد.
احتمالا صولت مرتضوی به عنوان وزیر پیشنهادی کار معرفی میشود
نماینده سیرجان در مجلس شورای اسلامی گفت که طبق شنیدهها رییس جمهور قرار است صولت مرتضوی را به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی کند. شهباز حسن پور در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با وجودی که معرفی وزیر پیشنهادی کار با تاخیر همراه بوده، امیدواریم رییس جمهوری مدیری کارشناس، شایسته و دارای شناخت خوب از وزارت کار را انتخاب کند. طبق شنیدهها قرار است آقای مرتضوی به عنوان وزیر پیشنهادی کار معرفی شود.
واکنش یک اصلاحطلب به فراخوان رئیس قوه قضائیه برای گفتوگو و ارائه پیشنهادها
یک فعال سیاسی گفت: به نظر من، اولین کاری که آقای اژهای باید انجام دهد، این است که ابتدا یک سازمانی از درون دستگاه تحت امر خودشان به وجود بیاورند که پیامهایی که از درون این دستگاه یا اجزای این قوه به مخاطبان و منتقدان داده میشود، تعارضی با اصلاحات و گفتههای ایشان نداشته باشد. جلال میرزایی در گفتوگو با ایلنا، درباره فراخوان رئیس قوه قضائیه برای ارائه پیشنهادها و انجام گفتوگو و در پاسخ به این سوال در صورتی که بعد از سال ۸۸ این نکته بارها و بارها مطرح شد و بحث از گفتوگو ملی و آشتی ملی به میان آمد اما افرادی برای این مهم مانع تراشی کردند ولی حالا که بحرانهایی در کشور ایجاد شده یاد این موضوع افتادهاند، گفت: اصل گفتوگو خوب است آن هم گفتوگو میان طیفی که در قدرت قرار دارد با آنهایی که منتقد سیاستها و رویههای موجود بوده و آن را هزینهزا میداند. اگر این گفتوگو صورت بگیرد، خوب است. منتها من این آمادگی را که یک گفتوگوی جدی که منجر به تغییرات و به عبارتی اصلاحاتی در کشور شود را در قدرت مشاهده نمیکنم.
نوروزی به ضرغامی: اگر نمیخواهید امر به معروف و نهی از منکر را ببینید ذهن خود را تغییر دهید
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس خطاب به وزیر میراث فرهنگی گفت: آقای وزیر شما باید پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر باشید منتها اگر نمیخواهید امر به معروف و نهی از منکر را ببینید ذهن خود را تغییر داده و خود را چهره انقلابی معرفی نکنید.حسن نوروزی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) با تبریک هفته وحدت گفت: با وجود تلاش دشمن برای اختلافافکنی بین مردم، ملت ایران یکپارچگی خود را ثابت کرد که برگزاری نشستهای وحدتی بین علمای شیعه و سنی در گیلان، گنبد و کردستان و همه جای ایران بیانگر عشق آنها به وحدت اسلامی است. وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدا به ویژه شهدای مظلوم نیروهای انتظامی و بسیجی گفت: آنها جان خود را فدای امنیت کشور کردند و با خون پاک خود توانستند رگه ها و شائبه های تفرقه را از چهره ایران اسلامی بزدایند.
نوروزی همچنین درباره سایت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، گفت: نام پایگاه خبری میراث آریا به پایگاه خبری ایران اسلامی تغییر کند چون این نام ما را به یاد آریامهر می اندازد.وی به اظهارات وزیر میراث مبنی بر اینکه «مردم اگر نخوان امر به معروف بشن باید کیو ببینن؟» اشاره و اظهار کرد: آقای وزیر شما یکی از شخصیت های برجسته هستید؛ باید بدانید که اصل ۸ قانون اساسی درباره امر به معروف و نهی از منکر است پس شما باید پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر باشید؛ منتها اگر نمی خواهید امر به معروف و نهی از منکر را ببینید ذهن خود را تغییر داده و خود را چهره انقلابی معرفی نکنید.
مسئولان این واقعیت را بپذیرند که فضای مجازی به مثابه اکسیژن است
نماینده مردم تبریز در مجلس درخصوص استمرار فیلترینگ شبکههای اجتماعی، میگوید که مردم نیاز دارند بایکدیگر ارتباط داشته باشند که طبیعتا استمرار این وضعیت تبعات ناخوشایندی را به همراه خواهد داشت. احمد علیرضا بیگی درخصوص زمان رفع فیلترینگ شبکههای اجتماعی، بیان کرد: «تصمیم بر عهده مسئولان کشور است که الان به واسطه محدودیتهای امنیتی، ترجیح دادند این فضاها بسته شود؛ ولی این واقعیت را باید بپذیرند که فضای مجازی به مثابه اکسیژن است. اگر مردم بخواهند با هم صحبت کنند، امواج صوتی سوار بر مولکولهای اکسیژن میشوند و باعث رساندن امواج صوتی میشوند. حال وقتی شما این را از مردم محروم کنید، گویی اکسیژن را از آنها دریغ کردهاید. مردم نیاز دارند با یکدیگر ارتباط داشته باشند که طبیعتا استمرار این وضعیت تبعات ناخوشایندی به همراه خواهد داشت؛ بنابراین، مسئولان باید در این خصوص چارهاندیشی کنند.» نماینده مردم تبریز در مجلس درباره تبعات فیلترینگ افزود: «هم از نظر اقتصادی کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند، آسیب میبینند و هم به جهت احساس ایمنی در داخل کشور و برقراری ارتباط مردم با یکدیگر حتما بسیار موثر است و فقدانش اثرات ناخوشایندی دارد. همچنین از نظر جهانی هم کشوری که این امکان را از شهروندان خود دریغ کرده باشد، حتما صورت ناخوشایندی به دنبال خواهد داشت. بنابراین باید چارهاندیشی شود.»
اظهارات وزیر خارجه عربستان درباره مذاکرات با ایران
وزیر خارجه عربستان در ارتباط با مذاکرات تهران و ریاض اظهارنظر کرد. به گزارش العربیه، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در ارتباط با مذاکرات تهران و ریاض گفت که این رایزنیها هنوز به نتیجه ملموسی نرسیده و در انتظار دور ششم مذاکرات هستیم.بنفرحان همچنین تصمیم اخیر اوپک پلاس و توافق آن مبنی بر کاهش دو میلیون بشکهای تولید روزانه نفت از ابتدای ماه نوامبر آینده را تصمیم اقتصادی محض دانست و گفت: این تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت با اجتماع کشورهای عضو اتخاذ شده است. وزیر خارجه عربستان همچنین افزود که کشورهای عضو اوپک پلاس با مسئولیت رفتار کرده و تصمیم مناسب را گرفتهاند و در جهت حفظ ثبات بازار و تحقق منافع تولیدکنندگان و مصرفکنندگان میکوشند.
وزیر اقتصاد: به اتاق تاریکی که مردم گمان فساد داشتند، چراغ انداختیم
وزیر اقتصاد با اشاره به رشد دو برابری در شفاف سازی اطلاعات شرکتها اعلام کرد: تا پایان سال این رشد به چند برابر خواهد رسید. خاندوزی تاکید کرد: انتشار صورت های مالی از منظر شفافیت و اطلاع رسانی به مردم و اینکه همه زوایای مالی فعالیتهای یک شرکت و سایر شرکتهای زیرمجموعه برای عموم مردم شفاف می شود، بسیار حائز اهمیت است.وی ادامه داد: شاید پیش از این مردم گمان می کردند که اینجا اتاق تاریکی از فساد و تصمیم گیریهای مخفی است که با افشای صورت های مالی به این اتاق تاریک چراغ انداخته و روشن شد.
عیدی سال آینده کارکنان چقدر میشود؟
دولت در بخشنامه بودجه ابلاغی به دستگاه های اجرایی رقم مشخصی را برای عیدی کارکنان اعلام نکرده و آن را منوط به ماده ۷۵ قانون مدیریت خدمات کشوری دانسته که به نظر میرسد، رقم آن علی الحساب حدود یک میلیون و ۶۷۵ هزار تومان است که البته این مبلغ مانند سالهای گذشته ممکن است در کش و قوس بین دستگاههای اجرایی، دولت و مجلس تغییر کند. /ایسنا
خبرگزاری فارس: دلار به تحولات این روزها بی اعتناست
فارس در گزارشی نوشت: بانک مرکزی این روزها، از یک دستگاه مداخلهگر سنتی در بازار با اتکای به ابزار ارز پاشی، به یک سیاستگذار متکی به ابزار بازار تغییر مسیر داده است و به جرات میتوان گفت که رمز اصلی ثبات بخشی به بازار ارز در همین نکته نهفته است. این نهاد سیاستگذار از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم رویکرد شفافسازی و تعامل سازنده با بازیگران بازار ارز را در دستور کار خود قرار داده است و برخلاف گذشته که از طریق ارز پاشی اقدام به کنترل نوسانات بازار میشد، نظام عرضه و تقاضا را سرلوحه کار خود قرار داد به طوری که از یک سو با همکاری برون سازمانی به مبارزه با پولشویی و تامین مالی قاچاق کالا، تقاضا را کنترل کرد و از سوی دیگر با مواجهه مستقیم و تعامل سازنده صادر کنندگان و دارندگان ارز با صرافی ها به بازار عمق بخشید. مجموع این رویکردها موجب شد تا بازار ارز در شرایط تحریم و بحرانهای سیاسی و جنگ روانی ثبات خود را حفظ کند به طوری که در هفته های اخیر بازار ارز با وجود تشدید ابهامها در سرانجام مذاکرات لغو تحریمها از یک سو؛ و دو عامل همزمان تحریم تعدادی از شرکت های پتروشیمی و بروز اغتشاشات خیابانی در کشور از سوی دیگر، نه تنها تاثیری از این تحولات نپذیرفت بلکه روندی کاهشی در پیش گرفت.
پیش بینی اقتصاد ایران از نگاه صندوق بین المللی پول
صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش خود موسوم به چشم انداز اقتصادی جهان از بهبود نسبی وضعیت تورم در ایران طی سال جاری خبر داد. این نهاد بین المللی نرخ تورم در ایران طی سال گذشته میلادی (۲۰۲۱) را ۴۰.۱ درصد محاسبه و در ادامه پیش بینی کرده است، سال جاری، نرخ تورم در ایران نه تنها نسبت به سال قبل افزایش نیابد بلکه به ۴۰ درصد برسد که نسبت به سال ۲۰۲۱ اندکی کاهش خواهد داشت. صندوق بین المللی پول همچنین انتظار دارد، اقتصاد ایران برای سومین سال متوالی و با وجود تداوم تحریمهای آمریکا رشد مثبت داشته باشد. اقتصاد ایران که در سال ۲۰۱۹ در پی سیاست تحریمهای حداکثری رشد منفی ۳.۱ درصدی را تجربه کرده بود در سال ۲۰۲۰ و با وجود شیوع کرونا از رکود خارج شد و رشد ۳.۳ درصدی و در سال ۲۰۲۱ رشد ۴.۷ درصدی را تجربه کرد. این نهاد پیش بینی کرده است رشد اقتصاد ایران در سال جاری نیز به ۳ درصد برسد. رشد متوالی سه ساله اقتصاد ایران نشان دهنده خنثی شدن اثر تحریمها بر اقتصاد این کشور است؛ چیزی که صندوق بین المللی پول پیشتر از آن سخن گفته بود. بر اساس این گزارش، نرخ بیکاری ایران در سال ۲۰۲۱ برابر با ۹.۲ درصد بوده که پیش بینی میشود این رقم در سال جاری به ۹.۴ درصد برسد.
افزایش حقوق کارکنان در سال آینده چند درصد است؟
بخشنامه بودجه کل کشور امروز به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد تا برآورد بودجه سالانه خود را به سازمان برنامه و بودجه اعلام کنند و بر اساس ضوابط و پیوستهای بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۲، دستگاه های اجرایی موظف شدند افزایش ضریب ریالی حقوقی را علی الحساب به طور متوسط ۲۰ درصد لحاظ کنند. در بخش اعتبارات هزینهای پیوست شماره دو بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۲ که به ضوابط مالی این بخشنامه اختصاص دارد، آمده است: «افزایش ضریب ریالی حقوق را علی الحساب به طور متوسط ۲۰ درصد نسبت به آخرین حکم کارگزینی سال ۱۴۰۱ لحاظ کنند. رقم قطعی ضریب به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.»
واکنش یک مقام مسئول به خبر افزایش قیمت شویندهها
بررسیهای میدانی از وضعیت بازار نشان میدهد، کارخانجات تمایلی به افزایش عرضه کالا به بازار ندارند و حتی در برخی از محصولات خودسرانه افزایش قیمت را نیز لحاظ کرده اند. در این باره فرهیدزاده، سرپرست سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: این سازمان حمایت، هیچ گونه تصمیمی برای افزایش قیمت شویندهها نگرفته است و فعلا نیز این موضوع در دستور کار سازمان قرار ندارد. وی تاکید کرد: واحدهای نظارتی در بخشهای مختلف، بازار را رصد میکنند تا شاهد تخلفاتی در سطح آنجا و تضییع حقوق مصرف کنندگان نباشیم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.