به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا جمعه شب به وقت محلی در سخنانی با حمایت از تداوم ناآرامیها در ایران ادعا کرد: ما در کنار شهروندان و زنان شجاع ایرانی میایستیم.
رئیس جمهور آمریکا بار دیگر با دخالت آشکار در امور داخلی کشورمان گفت: ایران باید به خشونت علیه شهروندانش که از حقوق اساسی خود استفاده می کنند، پایان دهد.
بایدن با اشاره به مرگ "مهسا امینی" مدعی شد: آنچه در ایران بیدار شده، مرا متحیر کرده و فکر نمیکنم تا مدت زمان طولانی ساکت شود.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه ادعاهایش افزود: زنان باید بتوانند آنچه را میخواهند بپوشند.
دولتمردان آمریکایی که سالها است تحت لوای دفاع از دموکراسی و حقوق بشر در همه امور کشورهای غیرهمسو با خود مداخله می کنند ولی چشمانشان بر روی موارد متعدد جنایت و نقض حقوق بشر متحدان و همپیمانان بسته است، این بار نیز با داعیه دفاع از حقوق ایرانیان به ویژه زنان؛ سوار بر موج احساسات جوانان ایرانی شدهاند تا شاید از یک موضوع داخلی راهی برای تحقق اهداف پنهان خود بیابند.
رئیس جمهور دموکرات آمریکا که این روزها پایگاه سیاسی و محبوبیت خود و حزب متبوعش در آستانه انتخابات میاندورهای کنگره در پایینترین حد ممکن در برابر حزب رقیب جمهوریخواه قرار دارد، همزمان با ارسال پیام و دست و پا زدن برای مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی ایران، نه تنها تحریمهای جدید حقوق بشری را اعمال کرده بلکه با ادعای تسهیل ابزارهای مدرن دسترسی بیشتر ایرانیان به جریان آزاد اطلاعات؛ در پی تحقق بخشیدن به همان اهدافی است که واشنگتن بیش از چهار دهه است، همه راههای سنتی را در این زمینه آزموده است.
رئیس جمهور آمریکا ۱۱ مهرماه نیز با مداخله آشکار در امور داخلی ایران، گام در همان راهی نهاد که باراک اوباما رئیس جمهور اسبق دموکرات آمریکا در حوادث سال ۱۳۸۸ نهاده بود.
بایدن در بیانیهای مدعی شد: حکومت ایران برای دههها آزادی های اساسی را از مردم خود سلب کرده و با زور و خشونت، آرزوهای نسلهای متوالی را سرکوب کرده است. ایالات متحده در کنار زنان و شهروندان ایرانی که با شجاعت خود به جهان الهام میبخشند، میایستد.
رئیس جمهور دموکرات آمریکا با ادعای ابراز نگرانی از گزارشهای تشدید سرکوب خشونت آمیز معترضان در ایران ادعا کرد: ایالات متحده دسترسی ایرانیان به اینترنت را از طریق دسترسی بیشتر به سرویسهای ایمن و خارجی، تسهیل خواهد کرد.
وی همچنین گفت که ایالات متحده مقامات و نهادهای ایرانی، مانند پلیس امنیت اخلاقی را که به ادعای او مسئول اعمال خشونت و سرکوب جامعه مدنی هستند، پاسخگو میداند و هزینههای بیشتری را برای عاملان خشونت علیه معترضان مسالمتآمیز اعمال خواهد کرد.
بایدن وعده تحریم مقامهای ایران را به بهانه حقوق بشر بلافاصله محقق کرد و دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری (اوفک) ۱۴ مهرماه ، نام هفت مقام ارشد جمهوری اسلامی ایران را در فهرست تحریم ها قرار داد و گفت که این افراد به دلیل نقش داشتن در سرکوب اعتراضها و قطع دسترسی ایرانیان به اینترنت تحریم شدهاند.
وزارت خزانه داری آمریکا ٣١ شهریور نیز پلیس امنیت اخلاقی و چند مقام دیگر ایرانی را به بهانه دخالت در امور داخلی ایران در پی درگذشت دختر جوان ۲۲ ساله ایرانی به نام "مهسا (ژینا) امینی" تحریم کرده بود.
بر اساس اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، هفت مقام ایرانی که در فهرست تحریم ها قرار گرفته اند، عبارتند از: یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا ، حسین نجات فرمانده کل سپاه در قرارگاه ثارالله، حسن رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ، حسین ساجدینیا معاون عملیات فراجا، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و احمد وحیدی وزیر کشور.