به گزارش «تابناک»، احمد محمود زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه یکی از اقدامات خوبی که وزارت آموزش و پرورش در مدارس دولتی در دستور کار دارد، رتبه بندی معلمان است، ابراز کرد: در این نوع مدارس همچنین توانمند سازی معلمان برای ارتقای کیفی تحصیلی دانش آموزان نیز مد نظر قرار دارد.
وی با بیان اینکه در کنار مدارس دولتی، وزارت آموزش و پرورش برای مدارس غیرانتفاعی نیز برنامهریزی خوبی را در دستور تهیه دارد زیرا اعتقاد داریم که در سالهای قبل برنامهریزی چندان خوبی متوجه این نوع مدارس نبوده است، تاکید کرد: برای این مدرسهها نیز بستهای موسوم به توانمند سازی و استاندارد سازی نیروی انسانی تدوین شده که بخشی از آن نیازمند مصوبه دولت و مجلس است.
بستههای برنامهریزی
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بخش دیگری از این بسته در قالب سیاستهای سازمانی طی سالهای آتی مورد برنامهریزی قرار خواهد گرفت، گفت: در بسته برنامهریزی که برای مدارس غیردولتی تهیه شده، بیمه همکاران فرهنگی ما در کنار توانمند سازی و استاندارد سازی، دیده شده است.
محمود زاده با بیان اینکه معلمان مدارس غیردولتی نیز بیمه تکمیلی میشود، گفت: آموزشهای همکاران فرهنگی ما متناسب با استانداردهای مدنظر قرار خواهد گرفت چرا که اکثراً این قشر، در دانشگاه تربیت معلم درس نخوانده و یا همکاری آزاد با آموزش و پرورش دارند، اولاً باید یک رصد جامعی صورت گیرد تا بدانیم چه معلمانی با چه استانداردهایی در چه مدارس و مقاطعی تحصیلی میبایست حضور پیدا کنند که امسال این طرح خوشبختانه آغاز شده است.
وی با بیان اینکه این طرح همچنین از منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی است چرا که ایشان فرمودند که معلمان باید متناسب با رشته و تخصص خودشان در مدارس درس بدهند، گفت: وزارت آموزش و پرورش اهتمام ویژهای به رصد و برنامهریزی برای معلمان مدارس غیردولتی دارد.
آموزش معلمان
معاون مدارس غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش با بین اینکه نکته دیگری که در مدارس غیرانتفاعی دنبال میکنیم این است که معلمان چه نوع آموزشهایی را نیاز دارند، بیان کرد: این اقدام در بستر توانمند سازی معلمان صورت خواهد گرفت.
محمود زاده با بیان اینکه حضور فعال و موفق در کلاسهای درس، محور اجرای این طرح و آموزشهای مرتبط با آن است، ابراز کرد: معلمان مدارس غیرانتفاعی متناسب با محتوای کتابهای درسی و استانداردهای تحصیلی آموزشهای لازم را خواند دید تا متناسب با امکانات و تجهیزات مورد نیاز مد نظر آموزش و پرورش بتوانند اقدام کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، درباره زمان اجرای این مصوبات و دستورالعملها در سطح مدارس، بیان کرد: مقوله استانداردسازی و توانمند سازی معلمان مدارس غیردولتی هم اکنون آغاز شده اما طرح بیمه تکمیلی را پیگیر هستیم که به زودی اجرا میکنیم.
بررسی صلاحیت حرفهای معلمان
معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: این وزارتخانه با دانشگاه فرهنگیان تفاهم نامهای امضا کرده که به همه معلمان مدارس غیردولتی صلاحیت حرفهای داده شود یعنی اگر معلمی توان کار را نداشته باشد، نباید اجازه حضور در کلاس درس را داشته باشد.
محمود زاده با بیان اینکه یک بحث نیز در مجلس مطرح است و آن اینکه معلمان مدارس غیردولتی در کشور هم اکنون بر حسب قانون کار هستند و ۴۴ ساعت درس بدهند لذا دنبال آن هستیم که این معلمان، وضعیت ۲۴ ساعت در هفته را داشته باشند و معلمان متوسطه نیز به ۳۰ ساعت کار در هفته تبدیل وضعیت دهند و همچنین کادر مدارس هم ۳۶ ساعت در هفته کار کنند که شرایط مشابه مدارس دولتی شود.
وی افزود: این طرح در کمیسیون آموزش مصوب شده و منتظر هستیم که در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مصوب شود تا بتوانیم آن را اجرا کنیم که تفاوتی بین ساعات کاری مدارس وجود نداشته باشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.