به گزارش تابناک اقتصادی؛ علیرضا شاهمیرزایی، معاون تجارت و خدمات وزارت صمت امروز (شنبه هفتم آبان ماه 1401) در نشست خبری، با اشاره به آسیب کسب و کارهای مجازی و فیزیکی به واسطه اتفاقات اخیر اظهار داشت: در دو ماه گذشته کسب و کارهای مجازی و فیزیکی بسیاری آسیب دیده اند که به دلایل مختلف، اعم از فیلترینگ و شرایط خاص کشور و بعضا مشکل در پرداخت های اینترنتی بوده است. معاون وزیر صمت افزود: خسارت کسب و کارها از قطع اینترنت، دقیق قابل محاسبه نیست و یکی از راهکارها، حمایت از کسب و کارهای بزرگ و کوچک است.
شاه میرزایی با اشاره به برخی آمار ـ که غیرواقعی از زیان کسب و کارها با قطعی اینترنت ارائه شده ـ اظهار داشت: ۸۵ درصد کسب و کارهای کشور، از فضای مجازی و اینستاگرام استفاده میکنند و این گونه نیست که همه فروش آنها از طریق آنها باشد، فقط ۳درصد از فروش کسب و کارها از طریق فضای مجازی است و ۹۷ درصد آن از راههای دیگر و پلتفرمهای داخلی انجام میشود.
وی ادامه داد: برخی پلتفرمهای داخلی ما مستقیما به درگاه اینترنتی متصل هستند و ویژگیهای دیگری نیز در این پلتفرمها تعبیه شده که میتواند برای فروش خدمات و کالا مناسب باشد. کل فروش دیجیتال سال گذشته، ۱,۲۳۰ هزار میلیارد تومان بود که پیشبینی میشود، این عدد امسال با رشد ۱۳ درصدی به ۱,۳۰۰ هزار میلیارد تومان برسد که ۱۷ درصد از کل فروش در روشهای مختلف در کشور را که حدود ۷ هزار هزار میلیارد تومان است، شامل میشود.
معاون فاطمی امین خاطرنشان کرد: محدودیت در اینترنت فقط موجب تاخیر در خرید مردم میشود و تاثیری در میزان ۹۷ درصد فروش کالاها و خدمات از طریق پلتفرمهای داخلی که در انواع مختلف از قبیل سایتهای داخلی، شبکههای پوز، شبکههای پرداخت، پایانههای فروشگاهی و انواع و اقسام پلتفرمها انجام میشود ندارد، زیرا روی پلتفرمهای داخلی است و به همین دلیل، باید از فضای تجارت الکترونیکی داخلی کشور حمایت کنیم.
معاون تجارت و خدمات وزارت صمت در بخش دیگری از سخنان خود درباره کد رهگیری کالاها اظهار داشت: در لوازم یدکی تاکنون ۳۳۰ میلیون کد رهگیری صادر شده که این رقم در سال گذشته، کمتر از ۱۰۰ میلیون کد رهگیری بود و با احتساب محصولات دخانی به هفت میلیارد کد رهگیری رسیده است.
کارتهای اعتباری خرید در راه است
وی تصریح کرد: دولت برای ایجاد تقاضا و رونق کسب و کارها در نظر گرفته است با همکاری بانکها در سقف ۵۰ هزار میلیارد تومان، کارتهای اعتباری خرید به مردم اختصاص دهد که مردم نسبت به خرید کالاها و خدمات اقدام کرده و بعد از آن هزینه آن را در قالب اقساط پرداخت کنند.
شاه میرزایی همچنین گفت: تعداد شناسه کالا در سال جاری به حدود ۹۵۰ هزار شناسه میرسد و سامانههای کالاها و خدمات به سامانه انبارها در سامانه جامع تجارت متصل میشود.
به گفته معاون وزیر صمت، برای شفافسازی جریان کالا و خدمات ۶۳۵ هزار کد نقش در کشور داریم که کد رهگیری برای کالاها و خدمات در سامانه اطلاعات وارد میکنند که این سامانه به سامانه جامع تجارت متصل است و بنابراین، میتوان به بحث قاچاق کالا و احتکار و انبارهای کالاها مرتبط شد که کالاهای قاچاق شناسایی میشوند.
معاون وزیر صنعت در مورد ترمیم قدرت خرید مردم گفت: در مذاکراتی که با چند بانک عامل انجام گرفته، قرار شده کارتهای اعتباری خرید تا سقف ۱۰ میلیون تومانی و تا سقف کل اعتبار پنج هزار میلیارد تومان به مردم داده شود تا تقاضای مؤثر در جامعه تقویت گردد.
وی گفت: کالابرگ الکترونیکی یکی از طرحهایی است که نیاز کشور است؛ اما کارت خرید اعتباری ارتباطی به آن ندارد و کالابرگ الکترونیکی تصمیم کل دولت خواهد بود که با همکاری وزارت صنعت، وزارت رفاه و سایر مجموعهها انجام خواهد شد، اما کارت اعتباری ۱۰ میلیون تومانی برای تقویت کسب و کارها و تقویت تقاضای خانوارها در نظر گرفته میشود.
شاه میرزایی اظهار داشت: سامانه فروشگاهی که در نظر گرفته شده است، متصل به سامانه انبارهای فروشگاه خواهد بود و همچنین در بخش فروش لوازم خانگی، باید خدمات پس از فروش و گارانتی که به مصرفکننده میدهند، دارای کد رهگیری داشته و قابلیت پیگیری باشد . در این باره باید گفت، تاکنون دو نوبت فراخوان برای اتحادیهها صادر شده است تا گارانتی که به مردم ارائه میکنند، قابل پیگیری و رهگیری باشد.
جدیدترین خبر از اجرای کالابرگ الکترونیکی در ۴ شهر
وی بیان کرد: اگر کالابرگ الکترونیکی راهاندازی شود، با کارتهای موجود بانکی دست مردم خواهد بود و قرار نیست کارت جدیدی صادر شود، اما کارت خرید اعتباری که در همه جای دنیا مرسوم است ـ که مردم اول کالا خرید میکنند و در آخر ماه پولش را میدهند ـ نیاز فعلی کشور است و در راستای تقویت تقاضای مردم خواهد بود.
معاون وزیر صنعت تصریح کرد: در حال حاضر ۵۸۰۰ فروشگاه به سامانههای الکترونیکی و نظارت متصل شده و ۱۰ هزار فروشگاه دیگر هم در حال اتصال است و تا آخر سال، شمار بسیاری از فروشگاهها به سامانه نظارت متصل میشوند.
شاه میرزایی اظهار داشت: طرح اجرای کالابرگ الکترونیکی در چهار شهر گرمسار، آبیک، دماوند و فیروزکوه اجرا شده و از نظر مجهز بودن سامانههای الکترونیکی از خیلی از کشورها جلو هستیم.
به گفته وی، ۱۲ هزار قلم کالا در فروشگاههایی که به سامانه نظارت الکترونیک وصل هستند ارائه میشود؛ اما اقلامی که قرار است از طریق کالابرگ الکترونیکی به مردم ارائه شود، در ۴۰۰ هزار فروشگاه ارائه خواهد شد.