با تحولات منطقه و جهان

پناه بردن ژاپنی‌ها به دنبال شلیک موشکی کره شمالی/ جزئیات برگزاری نشست شورای امنیت درباره ایران/ تحریم هشت شخص و یک نهاد کانادایی از سوی ایران / بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه عرب

پناه بردن ژاپنی‌ها به دنبال شلیک موشکی کره شمالی، جزئیات برگزاری نشست شورای امنیت درباره ایران، تحریم هشت شخص و یک نهاد کانادایی از سوی ایران، بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه عرب و سفر پاپ به بحرین، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۱۴۸۵۶۹
|
۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۱ 03 November 2022
|
27408 بازدید
|

پناه بردن ژاپنی ها به دنبال شلیک موشکی کره شمالی/ جزئیات برگزاری نشست شورای امنیت درباره ایران/ تحریم 8 شخص و یک نهاد کانادایی از سوی ایران/ بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه عرب

بین الملل تابناک: پناه بردن ژاپنی‌ها به دنبال شلیک موشکی کره شمالی، جزئیات برگزاری نشست شورای امنیت درباره ایران، تحریم هشت شخص و یک نهاد کانادایی از سوی ایران، بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه عرب و سفر پاپ به بحرین، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

پناه بردن ژاپنی ها به دنبال شلیک موشکی کره شمالی

رسانه‌های محلی بامداد پنجشنبه از شلیک دوباره موشک بالستیک توسط کره شمالی به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) خبر دادند.

ستاد مشترک ارتش کره جنوبی طی بیانیه‌ای ضمن تایید این خبر گفت: این موشک بالستیک نامشخص از شرق کره شمالی شلیک شده و در حال طی مسیر به سمت دریای ژاپن در آسمان است.

به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، با اینکه به‌ نظر این شلیک موشک، برنامه‌های آزمایشی ارتش کره شمالی باشد، وزارت دفاع ژاپن با صدور هشدار فوری، هدف این موشک را شمال این کشور عنوان کرد.

بیشتر بخوانید

شبکه «ان‌اچ‌کی» نیز به نقل از این وزارتخانه به مردم مناطق میاگی، یاماگاتا و نیاگاتا هشدار داد در داخل منازل خود بمانند، به زیرزمین بروند یا فوراً در پناهگاه‌ها مستقر شوند.

پناه بردن ژاپنی ها به دنبال شلیک موشکی کره شمالی/ جزئیات برگزاری نشست شورای امنیت درباره ایران/ تحریم 8 شخص و یک نهاد کانادایی از سوی ایران/ بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه عرب

گارد ساحلی ژاپن هم در بیانیه‌ای گفت، این موشک احتمالا از نوع بالستیک میان‌برد یا دوربرد بوده؛ اما جزئیات بیشتری از آن در اختیار ندارند.

دقایقی بعد رسانه‌های ژاپنی به نقل از مقامات نظامی و امنیتی این کشور گزارش دادند که موشک کره شمالی از آسمان ژاپن عبور و در دریای شرقی سقوط کرده است. دولت ژاپن نیز هشدار اضطراری صادره را لغو کرد.

روز چهارشنبه بود که ارتش کره جنوبی اعلام کرد که نظامیان پیونگ‌یانگ حداقل ۱۰۰ گلوله توپخانه و ۱۷ فروند موشک‌های مختلف به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) شلیک کردند که در مرز دریایی حائل بین دو کره فرود آمدند.

پیش از آن، ارتش کره جنوبی گفته بود برای واکنش به موشک‌پراکنی‌های پیونگ‌یانگ، جنگنده‌های نیروی هوایی اعزام شده و سه فروند موشک هوا به زمین، به سمت مرز دریایی دو کشور شلیک کردند.

با این حال، یک مقام ارشد شورای امنیت ملی کاخ سفید ضمن با نفوذ دانستن چین برای تشویق کره شمالی به خلع سلاح اتمی، از پکن خواست تا پیونگ‌یانگ را برای آمدن پای میز مذاکره تشویق کند.

جزئیات برگزاری نشست شورای امنیت درباره ایران

سرانجام پس از چند روز هیاهو و تبلیغات ضد ایرانی، نشست غیررسمی (آریا فرمولا) برای بررسی حوادث اخیر در ایران، به درخواست آمریکا و آلبانی، روز چهارشنبه به وقت محلی (دوم نوامبر/۱۱ آبان ماه جاری) در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شد.

 نشست غیررسمی درباره حوادث ایران، نشست غیر رسمی شورای امنیت سازمان ملل نبود. این جلسه از نوع آریا فرمولا (غیر رسمی) بود؛ آریا فرمولا نام و خاصیتش را از سفیر وقت ونزوئلا در شورای امنیت سازمان ملل به نام "دیگو آریا" در سال ۱۹۹۲ گرفته است.

پناه بردن ژاپنی ها به دنبال شلیک موشکی کره شمالی/ جزئیات برگزاری نشست شورای امنیت درباره ایران/ تحریم 8 شخص و یک نهاد کانادایی از سوی ایران/ بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه عرب

نشست‌های آریا فرمولا در محل جلسات شورای امنیت برگزار نمی‌شود. جزو فعالیت‌های شورای امنیت سازمان ملل محسوب نمی‌شود و هماهنگی آن نه بر عهده رئیس دوره ای شورا بلکه به درخواست یکی از اعضای شوراست.

شرکت کنندگان در این جلسه نیز براساس تصمیم شخصی خود در آن شرکت می کنند. برگزاری این جلسات حتی در ژورنال سازمان ملل نیز اعلام نمی‌شود.

- به طور کل سطح نشست روز چهارشنبه پایین بود. تنها آمریکا و آلبانی در سطح سفیر شرکت کردند.انگلیس و ایرلند در سطح معاون نمایندگی و سایر اعضای شورای امنیت در سطح کارشناسی حضور یافتند.

- نمایندگان کشورهای چین و روسیه بر خلاف انتظار آمریکا از این نشست، در سخنان خود از ایران حمایت کردند.

- برزیل، مکزیک، امارات متحده عربی و سه کشور آفریقایی شورای امنیت (کنیا،غنا و گابن) موضع معتدلی داشتند و علیه ایران حرفی نزدند.

- کشور هند در نشست مذکور اصلا سخنرانی نکرد که به خوبی رویکرد مثبت هند در قبال جمهوری اسلامی ایران را نشان می دهد.

- به رغم دعوت آمریکا از کشورهای غیر عضو شورای امنیت برای حضور در این جلسه، تنها نیوزیلند به نمایندگی از کشورهای کنز ( CANZ /ائتلافی متشکل از کانادا، استرالیا، نیوزیلند) شرکت کرد.

- گروه دوستان منشور ملل متحد که مرکب از ۱۹ کشور هستند، تصمیم گرفتند در این نشست بیانیه ای را در حمایت از جمهوری اسلامی ایران قرائت کنند.

بنابراین، سفیر دوم (سفیر و معاون نمایندگی) ونزوئلا در این نشست حاضر شد اما آمریکا در اعمال دیکتاتوری رسانه ای خود اجازه سخنرانی را به نماینده ونزوئلا نداد.

سفیر ونزوئلا در سخنرانی خود استانداردهای دوگانه در زمینه حقوق بشر کشورها و اقدامات قهری یکجانبه با اهداف سیاسی (تحریم ها) علیه ایران را محکوم و تاکید کرده بود که دغدغه های حقوق بشری با تحریم های اقتصادی علیه ایران همخوانی ندارد.

- آمریکا تقریبا به غیر از خود، میهمانان مدعو و دوستانش، اجازه سخنرانی به فرد یا کشور دیگری را نداد.

- قبل از برگزاری نشست غیررسمی، امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در نشستی خبری گفت: مسائل حقوق بشری خود را با کشورهایی که از ما عقب ترهستند، مقایسه نمی کنیم تا احساس رضایت داشته باشیم، بلکه نگاه ما به اهداف والایی چون حاکمیت دین، اخلاق و عدالت بر جامعه است و مصمم هستیم در این مسیر حرکتمان را ادامه دهیم.

- آرامش و طمانینه سفیر ایران، خشم خبرنگار بی بی سی فارسی را برانگیخت و تلاش کرد با سر و صدا و اتهامات ناروا علیه ایران، توجهات را به خود جلب کند.

نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد به خاطر رفتارهای دور از نزاکت و ادب خبرنگار بی بی سی فارسی در محوطه سازمان ملل که مخل رویکرد همبستگی و صلح میان اعضای این سازمان است، به استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل گلایه کرد و خواستار عدم تکرار این قبیل رفتارها شد.

تحریم هشت شخص و یک نهاد کانادایی از سوی ایران

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای تعدادی از اشخاص و نهادهای کانادایی را تحریم کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه چندی پیش اعلام کرده بود که بزودی مقامات و نهادهای کانادایی تحریم خواهند شد.

گفتنی است مقامات کانادا از ابتدای اغتشاشات در ایران ضمن حمایت از اغتشاشگران در چند مرحله تحریم‌هایی را علیه مقامات و نهادهایی ایرانی اعمال کردند.

پناه بردن ژاپنی ها به دنبال شلیک موشکی کره شمالی/ جزئیات برگزاری نشست شورای امنیت درباره ایران/ تحریم 8 شخص و یک نهاد کانادایی از سوی ایران/ بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه عرب

در این بیانیه اعلام شده است: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران وفق مصوبات مراجع ذیربط و در چارچوب قواعد مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه، به عنوان عمل متقابل، اشخاص و نهاد کانادایی زیر را به دلیل حمایت از تروریسم و گروهک تروریستی منافقین، تحریک و تشویق به اقدامات تروریستی و خشونت علیه مردم ایران، ترویج اطلاعات غلط در مورد ایران و نیز مشارکت آنان در اعمال و تشدید تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران، تحت تحریم قرار می‌دهد.

اشخاص حقیقی

1) مارکو مندیسینو (Marco Mendicino): عضو پارلمان و وزیر امنیت عمومی کانادا

2) آنیتا آناند (Anita Anand) وزیر دفاع ملی کانادا

3) ریچارد واگنر (Richard Wagner) رئیس دیوان عالی کانادا

4) واین آیر (Wayne Eyre) رئیس ستاد ارتش کانادا

5) اریک کنی (Eric Kenny) فرمانده نیروی هوایی کانادا

6) انگس تاپشی (Angus Topshee) فرمانده نیروی دریایی کانادا

7) خانم برندا لاکی (Brenda Lucki) کمیسیونر (رئیس) پلیس سواره نظام کانادا

8) دیوید براون(David Brown)؛ قاضی صادر کننده حکم توقیف اموال و دارایی جمهوری اسلامی ایران در کانادا

اشخاص حقوقی

۱- نشنال پست؛ رسانه حامی تحریم‌ها و با رویکرد ایران ستیزی

در این بیانیه آمده است: جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌کند که تسهیل و حمایت از اقدامات تروریستی و گروهک تروریستی منافقین موجب نقض تعهدات بین المللی دولت کانادا در حوزه مبارزه با تروریسم و اعمال و اجرای اقدامات زورمدارانه یکجانبه (تحریم های ظالمانه) از سوی آن دولت، نقض آشکار اصول بنیادین حقوق بین‌الملل و اصول مندرج در منشور ملل متحد و موجب مسئولیت بین‌المللی دولت کاناداست.

این بیانیه می‌افزاید: همه دستگاه‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای تحریم ها شامل ممنوعیت صدور روادید، عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و نیز توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران معمول خواهند داشت.

در این بیانیه آمده است: بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه عرب

نشست دو روزه سران اتحادیه عرب روز (چهارشنبه) پایان یافت و در خاتمه بیانیه‌ای که به تأیید همه حاضرین رسیده بود، خوانده شد؛ بیانیه‌ای که جز اعلام همبستگی با کشورهای بحران زده و تأکید بر گزاره‌های پیشین، موضوع جدیدی در آن یافت نمی‌شود.

به نوشته وبگاه شبکه الجزیره، سران کشورهای عربی در آغاز این بیانیه بر محوریت موضوع فلسطین و حمایت مطلق از حقوق مردم فلسطین تأکید و اعلام کردند که طرح صلح عربی (اعلام شده در نشست سال ۲۰۰۲ اتحادیه عرب در بیروت) با تمامی مفادش تنها راه حل مسأله فلسطین است.

حاضرین اعلام کردند که لازم است تلاش‌ها و کمک‌ها در جهت حمایت از قدس اشغالی و مقدساتش ادامه یابد.

پناه بردن ژاپنی ها به دنبال شلیک موشکی کره شمالی/ جزئیات برگزاری نشست شورای امنیت درباره ایران/ تحریم 8 شخص و یک نهاد کانادایی از سوی ایران/ بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه عرب

در این بیانیه همچنین آمده است: «کشورهای عربی بر حمایت از کشور فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل، تأکید دارند.»

سران عربی در این نشست همچنین اعلام کردند، باید در راستای همکاری‌های مشترک در جهت تأمین امنیت ملی عربی تلاش کنند. آن‌ها با هرگونه دخالت خارجی در امور داخلی کشورهای عربی اعلام مخالفت کردند.

در بخش دیگر این بیانیه، با مردم لیبی نیز اعلام همبستگی شد و سران حاضر تأکید کردند که از تلاش‌ها برای حل بحران این کشور حمایت می‌کنند. حمایت از شورای ریاستی یمن (وابسته به ریاض) و استقبال از تشکیل این شورا، از دیگر مفاد بیانیه بود.

حاضرین همچنین اعلام کردند که از تلاش‌ها برای حل سیاسی بحران یمن طبق اصول و طرف‌های «قابل اعتماد» حمایت کرده و بر لزوم تمدید دوره آتش‌بس تأکید دارند.

در بخش دیگر این بیانیه در خصوص بحران سوریه نیز آمده است که سران حاضر در این نشست، خواستار نقش‌آفرینی بیشتر و رهبری کشورهای عربی برای حل سیاسی بحران هستند.

حاضرین همچنین از تشکیل دولت جدید در عراق و «فعال شدن حیات سیاسی» در این کشور استقبال کرده و با کشور لبنان نیز در بسط حاکمیت خود در بستر دریا و خشکی اعلام همبستگی کردند.

در پایان این بیانیه، سران کشورهای عربی اعلام کردند که لازم است منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا خالی از سلاح‌های کشتار جمعی و سلاح‌های هسته‌ای باشد.

«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی نیز اعلام کرد که دور بعدی نشست سران قرار است در این کشور برگزار شود. او در حالی به جای «محمد بن سلمان» در این نشست حاضر شده که دولت الجزائر پیش از این اعلام کرده بود که ولی‌عهد سعودی به دلیل توصیه پزشکان قادر به حضور نیست.

سفر پاپ به بحرین

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان، امروز (پنجشنبه) به‌ رغم انتقادها از تداوم نقض حقوق بشر در بحرین به حوزه خلیج فارس و این کشور عربی سفر می‌کند.

به گزارش آسوشیتدپرس، این دومین سفر پاپ به کشورهای حوزه خلیج فارس پس از سفر سال ۲۰۱۹ به امارات متحده عربی  است؛ هدف از این سفر، تشویق گفت و گوی میان ادیان، مسلمانان و مسیحیان اعلام شده است.

انتقادها از نقض حقوق بشر در بحرین پیش از سفر پاپ ـ که تا روز یکشنبه ادامه خواهد داشت ـ به حواشی اصلی این سفر بدل شده است. گروه‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر از پاپ درخواست کرده‌اند تا درباره اقدامات حکومت سنی بحرین علیه شیعیان، فعالان سیاسی و شخصیت‌های مخالف واکنش نشان دهد.

پاپ فرانسیس ۸۵ ساله که احتمالاً به دلیل درد زانو در این سفر هم بیشتر روی ویلچر خواهد نشست، قرار است بعدازظهر پنجشنبه به وقت محلی وارد بحرین شود و مورد استقبال حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین قرار گیرد.

وی روز جمعه با شیخ احمد الطیب امام اعظم قاهره مستقر در الازهر (بالاترین نهاد اهل سنت مصر) دیدار خصوصی خواهد داشت.

این دو رهبر مذهبی در سفر فرانسیس به امارات در سال ۲۰۱۹ سند مشترکی را امضا کردند که در آن متعهد به همزیستی بین ادیان شدند.

پاپ آرژانتینی در دوران تصدی خود، دیدار با جوامع مسلمان را در اولویت قرار داده و از کشورهای مهم مسلمان مانند مصر، ترکیه و عراق و اخیراً در ماه مرداد از قزاقستان بازدید کرده است.

پیش از سفر، ماتئو برونی، سخنگوی واتیکان به خبرنگاران گفت که نمی‌داند آیا پاپ موضوعات حقوق بشری را در بحرین مطرح خواهد کرد یا خیر؟!

سازمان دیده‌بان حقوق بشر و هشت گروه حقوقی دیگر روز سه‌شنبه از پاپ خواستند که علناً بحرین را تحت فشار قرار دهد تا «تمام اعدام‌ها را لغو و اتهامات شکنجه و نقض حق محاکمه عادلانه شهروندان را جدا بررسی کند.»

آنها همچنین خواستار حمایت پاپ از کارگران مهاجر و آزادی چهره‌های مخالف، روزنامه‌نگاران و دیگر افرادی شدند که پس از سرکوب اعتراضات در سال ۲۰۱۱ هنوز در بحرین زندانی هستند.

سخنگوی دولت بحرین ادعاهای این گروه‌ها را رد کرده و گفته که بحرین تبعیض را تحمل نمی‌کند و هیچ‌کس در این کشور به دلیل اعتقادات مذهبی یا سیاسی تحت تعقیب قرار نمی‌گیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۹
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۳۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
اگه نشست شواری امنیت در باره ایران اهمیت ندارد پس افزایش 2000 تومانی نزخ ارز را چطور توجیه میکنید؟!!!!!!!!!! مثل همیشه همه چیز آرومه
ارش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
من نمیدونم ای ژاپن بی پناه کجا میخواد پناه بگیره. لابد زیر چتر نازک افتاب گیر امریکا
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
الان کاری که کره شمالی کرد چه منفعتی برای مردمش داره؟ کسی اصلا کاری به کره شمالی داره اصلا نگاهشم نمیکنن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
کره شمالی باعث شد انگلوامریکن تقویت کره جنوبی را در دستور کار قرار دهند . دیگر این که کره شمالی همان نقشی را برای چین دارد که اسرائیل برای انگلیس ـ آمریکا .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
تحریم کره شمالی نصف ماست
سجاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
در دنیای جنگل هر کشوری که هسته‌ای نشه جان و مال و ناموسش را دیر یا زود از دست خواهد داد.
ناصر جوشکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
دیروز رفتم جلوی دبیرستان دخترانه که دوست دختر پیدا کنم به دختره گفتم شمارتو بده دختره یکی محکم زد توی گوشم! دختره چادری نبود ولی خیلی محکم زد توی گوشم! گوشم تا الان همش داره درد میکنه و صدای هلی‌کوپتر میده! بعضیا میگن باید برم دکتر جراحی کنه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
چرا کسی نظری نمیده؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
اصل هدف از تاسیس سازمان های بین المللی کنترل کشورهای رقیب است. ضمن اینکه غربی ها به جان هم نیافتن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
قوه قضاییه باید تحرک بیشتری در قبال تحریم های اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی از سوی وزارت امور خارجه کشورمان ایفا کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
اون بازیکن فوتبال با پول دولت در پنت هاوس ساکن شده اون بازیگر با دستمزد میلیاردی از دولت شاسی بلند سوار میشه از اغتشاشات حمایت و دعوت به اغتشاش می کنند کی مسول این روند کی کدام نهاد است؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟